Superettankvalet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PRESSINFO VIASAT
Stockholm 4 november 2014

Viasat Sport bjuder på direktsänt fotbollsdrama med klassiska klubbar och fräcka uppstickare. Kvalet till Superettan streamas, med början på torsdag kväll, utan kostnad på viasatsport.se.
– Det är få idrottsevenemang som kan mäta sig med ett kval i fråga om nervanspänning och dramatik. Det är därför otroligt roligt att kunna bjuda våra tittare på viasatsport.se:s sändningar, säger Per Nunstedt, Viasats Sportchef.

Dessutom ger sajten tittarna chansen att se Morgondagens Stjärnor, matchen mellan de bästa unga talangerna i division 1.

Östers IF har spelat 33 säsonger i allsvenskan och tagit fyra SM-guld, det senaste 1981.
Men efter en knackig säsong tvingas nu den anrika klubben att försöka kvala sig kvar i Superettan.
För att rädda existensen i svensk elitfotboll krävs att man besegrar IK Frej i ett dubbelmöte.

Efter en poäng i division 1-epilogen har nu förortslaget från Täby, utanför Stockholm, chansen att för första gången i klubbens historia ta klivet upp i Sveriges näst högsta serie.
Första mötet avgörs på torsdag kväll på Frejs konstgräs och Öster får främst se upp med hemmalagets skyttekung, den 21-årige liberianen Sam Johnson. Bland övriga Frejprofiler märks bland annat förre Djurgårdsspelaren Joel Riddez, Christophe Lallet som gjorde två säsonger i Hammarby samt Richard Spong med allsvenska meriter från Norrköping och Gais.
– Jag tror att Frej har en enorm fördel i det här läget, det finns dessutom en del rutin i laget, säger Viasat Fotbolls expert Bosse Petersson och fortsätter:
– Ingen utanför Stockholm vet vilka Frej är, och de har allt att vinna och inget att förlora, så det finns mycket som talar för att de kan överraska ett Öster som är ruggigt pressat och i riktig brygga. Öster är ju en av de stora klubbarna historiskt med SM-titlar, landslagsspelare och Stig och Tommy Svensson, så det kommer att vara ett enormt tryck på dem.

I den andra kvalmatchen ställs Örgryte mot Assyriska. Samma klubbar möttes i ett kval för tio år sedan, då till allsvenskan. Då segrade Örgryte. Nu ska Örgryte försöka lämna division 1 södra, på bekostnad av Assyriskas Superettan-existens. Kvalen avgörs nu på söndag.

En vecka senare, söndag den 16 november, sänder viasatsport.se även Morgondagens Stjärnor, en match där de bästa unga talangerna i division 1-serierna möts inför ögonen på många talangscouter och agenter. Norrlaget coachas av Magnus Kihlberg, Forward och Tony Martinsson, Sylvia medan Söderlaget leds av Bosko Orovic, Qviding och Marcus Lantz, Örgryte.

Årets upplaga av matchen spelas på Valhalla IP i Göteborg.
– Jag tycker det är jättekul för talangernas skull att synas och exponeras ännu mer, och ha med Viasat Sport på den här satsningen med Morgondagens Stjärnor, säger Jimmy Fors, kommunikationsansvarig på Svensk Elitfotboll Ettan.

Ola, William och Kerim

Sändningstider

Torsdag 6 november:
19.00, viasatsport.se: Örgryte IS–Assyriska FF, Superettan-kval från Gamla Ullevi
19.00, viasatsport.se: IK Frej Täby–Östers IF, Superettan-kval från Vikingavallen

Söndag 9 november:
15.00, viasatsport.se: Assyriska FF–Örgryte IS, Superettan-kval från Södertälje Fotbollsarena
15.00, viasatsport.se: Östers IF–IK Frej Täby, Superettan-kval från Myresjöhus Arena

Söndag 16 november:
14.00, viasatsport.se: Morgondagens stjärnor, Valhalla IP i Göteborg.