13161348_10153409407031876_1234662211_o

Intresset för våra två serier, Norrettan och Söderettan, har vuxit enormt de senaste åren och vi vill därför servera er läsare och intressenter med fler artiklar, videos och annat av intresse. Därför breddar vi Ettanfotboll genom att ta in ett par krönikörer.

Först ut är Magnus Österberg som kommer ha fokus på Division 1 Norra och skriva ett par texter under säsongens gång, antingen med fokus på omgången som gått och resultaten i matcherna, eller med annat matnyttigt som kanske behöver belysas lite extra för er läsare.

– Vi har haft som mål och få en mer levande hemsida så det här ligger helt i linje med våra planer. Att få in någon med så god fotbollskunskap och så stort intresse för sporten i allmänhet och serierna i synnerhet är ett privilegium. Jag tror att Magnus kommer bidra till att intresset växer än mer, säger Jimmy Fors, Marknad- och Kommunikationschef Ettanfotboll.

Magnus har ett brett förflutet inom fotbollens värld där han dels varit spelare, tränare och scout. På senare tid har vi främst dock sett honom som krönikör om den allsvenska fotbollen på FotbollDirekt. Nu får vi den stora glädjen att läsa hans alster om Division 1-fotbollen också.

– Det ska bli jättespännande att få skriva om Division 1, dels för att serien har ett intresse omkring sig och dels för att det är vida känt att det är en serie som har spelare i sig som förr eller senare dyker upp i Superettan eller Allsvenskan, säger Magnus själv om sitt uppdrag.

Ettanfotboll har sedan tidigare haft med Magnus i PoddEttan vid två tillfällen. Vid det första tillfället bidrag han med sin expertis från Superettan. Vid det andra tillfället deltog han som bisittare när Johan Mjällby gästade oss, det första avsnittet för i år, och då visade han upp goda kunskaper om Division 1 Norra, kunskaper som vi nu önskar att förädla på Ettanfotboll.

– Det jag vet om serien idag är att det finns en hel del intressanta tränare och att det finns flera klubbar som satsar mot högre seriesammanhang. Och även att det kommer många intressanta spelare, framförallt yngre men också utländska exporter som via serien tar sig vidare till Allsvenskan. Så sett är serien en bra start för många spelare, avslutar Österberg.

Redan under denna vecka kommer det publiceras en text från vår nye krönikör, främst i presentationssyfte, när han väl blivit varm i kläderna lär det komma texter på löpande band.

Snabbfakta om Magnus Österberg

Ålder: 42
Bor: Älvsjö, Stockholm
Familj: Sambo och två söner
Yrke: Studerande, Körnikör på FotbollDirekt.se och Ettanfotboll.se
Moderklubb: Öjeby IF
Klubbar som spelare: Öjeby IF, Svensbyns SK, Sikfors SK, Tullinge TTP
Klubbar som tränare: Öjeby IF, Svensbyns SK, Piteå IF, Hammarby IF, Köping FF, AIK, Älvsjö