Varje vecka väljer vi på redaktionen ut en match till ”Veckans Match” i vardera serie.
Inför matcherna talar vi lite kort med tränarna och tar också pulsen på respektive lag.

 

Söderettan

I Division 1 Södra har vi valt att lyfta fram matchen mellan Qviding FIF och Husqvarna FF. Det är tätt i de nedre regionerna av tabellen och denna omgång är det två lag kring strecket som ställs mot varandra, båda står dessutom på lika mycket poäng. Vi ser fram emot en bra match på Valhalla mellan två hårt arbetande lag, kan Husqvarna följa upp sin trepoängare senast eller kan Qviding bygga vidare på den trend de hade före Landskrona-matchen? Snart vet vi!

 

2017-06-08 21_33_55

 

Lallo Fernandez, Qviding FIF

Lallo Fernandez Foto: Bildbyrån

Lallo Fernandez
Foto: Bildbyrån

Det blev en tung förlust borta mot Landskrona senast, hur är din bild av matchen?

Vi lyckades inte med vårt försvarsspel som vi ville göra och som vi behöver göra när vi möter ett lag som Landskrona. De är ett bra lag och jag tycker väl att siffrorna speglar matchbilden.

Ni står på sju poäng efter de inledande åtta omgångarna, vad tycker du om inledningen?

Den är inte bra, något annat kan man inte säg. Vi hade hoppats på några mer poäng. Men som vi sett ut de senaste matcherna, med undantag för Landskrona, har vi spelat bra. Vi har fått in ett spelsätt i laget som vi trivs med och ser med tillförsikt fram emot de kommande matcherna.

Det är Husqvarna som kommer på besök i helgen, vad är din bild av dem som lag?

De har också haft en lite tung start, de hade nog förväntat sig en bättre start efter en bra försäsong. Men det känns som de börjat få ordning på sitt lag. Jag tycker de haft lite otur i sina matcher och borde väl också haft några poäng till, utifrån det jag sett av dem. Det här kommer bli en tuff match, det blir en svår nöt att knäcka för det är ett hårt arbetande lag.

Precis som ni är de noterade på sju poäng, hur viktigt blir det att få tre poäng med sig?

Det är klart, vi har alla de lagen som ligger där omkring oss kvar att möta innan uppehållet och alla de matcherna är jätteviktiga för oss. De är så kallade sexpoängsmatcher, man ska helst inte förlora mot de lagen som ligger i samma del av tabellen som en själv och det är viktigt att man tar sina poäng där. Vi kommer få strida där nere i tabellen och då blir alla poängen viktiga för oss, och det är inget undantag när vi nu tar emot Husqvarna.

Avslutningsvis, kan du ge på dig att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror det blir en tight match som präglas av att bägge lagen är beroende av tre poäng, det kommer bli tight och väldigt mycket kamp skulle jag tro. Det är två lag som inte släppt in så mycket mål, innan Landskrona matchen hade vi bara släppt in ett spelmål. Det blir viktigt att få med sig det första målet, den som gör det får ett bra momentum. Jag hoppas och tror att vi skall få med oss en uddamålsseger.

 

Mohammed Ali-Khan, Husqvarna FF

Mohammed Ali-Khan Foto: Bildbyrån

Mohammed Ali-Khan
Foto: Bildbyrån

Ni knep säsongens första trepoängare senast, hur ser du tillbaka på matchen?

Jag tycker prestationerna var ganska likvärdiga mot de tidigare matcherna, men skillnaden nu var att vi gjorde 2-0 och då dog matchen. Vi fick med oss tre poäng och det är så klart väldigt mycket skönare att få med sig hela poängskörden från matchen.

Det har blivit sju poäng på åtta matcher, vad är dina tankar om säsongsinledningen?

Jag tycker vi presterat bättre än tabellen visar, men man har lärt sig under många år att fotbollen inte fungerar så. Det handlar om att göra mål och samtidigt täppa till. Vi har presterat bra men inte tillräckligt bra, vi känner oss inte nöjda med vår inledning om man ser till poängen men vi känner oss rätt okej med prestationerna från matcherna vi har spelat. Det har varit två matcher där vi tycker att vi kunde presterat mer och gjort bättre ifrån sig.

Ni gästar Qviding i helgen, ett lag du borde ha god kännedom om – kan du beskriva dem?

De har faktiskt blandat lite i sättet de spelar på, de har växlat över nu de senaste matcherna. Enligt mig har de ganska goda kvalitéer i laget, med bra spelare. Jag såg dem mot Oddevold och där gjorde de bra saker och skapade mycket målchanser men vann bara med 1-0. Där fanns kvalitéer och jag tycker det är ett lag som är bättre än tabellen visar, utifrån vad jag sett.

Med tre poäng i ryggen, hur är självförtroendet i laget att spinna vidare på den här vågen?

Självförtroendet är så klart bättre nu än vad det var i förra veckan, men det är fortfarande bara sju inspelade poäng på åtta matcher och det får vi jobba vidare med. Det kortsiktiga självförtroendet är så klart stärkt, och det långsiktiga får vi jobba vidare med. Det känns bra att ha fått med sig det kortsiktiga och det känns som vi är i god fas inför kommande matcher.

Avslutningsvis, kan du ge på dig att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Det blir jättesvårt, jag har gjort det en gång tidigare och då blev det pannkaka av min gissning där. Men visst, Qviding på hemmaplan är egentligen ett spelande lag men man ser tendenser nu att det går lite fortare samtidigt som de varierar i sitt spel. De försöker etablera anfallsspel på egen planhalva, de vill både spela sig igenom och söka ytan bakom backlinjen. Jag vill inte avslöja för mycket av våra planer för att sätta stopp för dem men jag hoppas och tror så klart på en trepoängare för oss.

Matchen spelas på lördag den 10 juni klockan 16:00 på Valhalla IP.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att se den live på Ettanplay.

 

Norrettan

I Division 1 Norra har vi valt att lyfta fram matchen mellan Umeå FC och IFK Luleå. Derby, även om det är långt mellan städerna, vankas uppe i norr och det är två lag som har en god kännedom om varandra. De brukar mötas på försäsongen och det brukar vara en god inramning i seriematcherna. Vi ser fram emot en god kamp på måndagskvällen, kan Umeå följa upp förra omgångens trepoängare eller blir det Luleå som tar en blytung trepoängare?

 

2017-06-08 21_32_18

 

Andrée Jeglertz, Umeå FC

Andrée Jeglertz Foto: Bildbyrån

Andrée Jeglertz
Foto: Bildbyrån

Det blev tre poäng borta mot Carlstad senast, hur ser du tillbaka på matchen?

Det var en bra match av oss och jag tycker vi hade kontroll på matchen hela tiden. Carlstad kom från en tuff match mot Västerås ett par dagar tidigare, en match där de gjorde en bra match men fick stryk med för stora siffror. Vi hade en stor respekt för dem och gjorde ett bra jobb, vi visste hur vi skulle spela och fick utdelning för vårt jobb. Vi hade två matcher innan där vi inte nådde vår fulla potential så det var skönt att nå upp till den nivå vi kan hålla igen.

Ni har fått ett långt uppehåll till nästa match, vad har det för betydelse för er del?

Jag tycker att det har varit bra, man har ju tränat fullt ut sedan december utan vila och därför tog vi två dagar extra vila men har sedan tränat på och försökt ha en vanlig uppladdning inför matchen. Vi dras med lite förkylningar och så i gruppen men det är väl inte olikt någon annan match. Vi har helt enkelt försökt göra det så normalt som möjligt.

Det är Luleå ni gästas av den här omgången, hur väl tycker du att ni känner till dem?

Vi har ju mött dem två gånger på försäsongen, vann en och förlorade den andra, så vi kan dem ganska bra kan jag tycka och det finns inga tveksamheter i Luleå. De har haft en tung start på säsongen så de har ändrat lite i sitt spel, men grundprinciperna sitter där så vi har rätt bra koll på dem, det har vi.

Även om det är långt mellan städerna är det ett derby, vad tror du om inramningen?

Vi försöker ju göra en liten happening runt de här matcherna, både mot Thorengruppen och Luleå, så jag hoppas på fint väder och mycket folk på matchen. Det är kul, det är en måndagsmatch också och det brukar dra lite mer folk än på helgdagar. Jag har stora förhoppningar, vi vann senast och har en liten uppgång som lag, det hoppas jag publiken ser också. Jag hoppas vi gör ett bra evenemang så att vi lockar folk till matcherna så vi kan ha ett bra publikstöd till de resterande hemmamatcherna under säsongen.

Avslutningsvis, kan du ge på dig att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tycker väl matcherna har varit ganska jämna, i bägge träningsmatcherna har väl Luleå haft ett litet spelövertag i första halvleken men sedan har vi ätit oss in i matchen. Nu hoppas jag att vi kan ta tag i det lite tidigare och sätta vår prägel på matchen, sedan vet jag inte om det blir avgörande för matchen, men det kan påverka. De kommer från en poäng mot Västerås och det betyder nog mycket, vi kommer från trepoängaren i Karlstad och har gott självförtroende. Det lär bli ett ställningskrig i matchen, men jag hoppas på en bra prestation av oss och att vi får med oss ett bra resultat över nittio minuter.

 

Fredrik Waara, IFK Luleå

Fredrik Waara Foto: Bildbyrån

Fredrik Waara
Foto: Bildbyrån

Ni delade på poängen med Västerås senast, hur ser din bild ut av matchen?

Det var en match som inte bjöd på så många målchanser för något av lagen. Vi spelade ett riktigt bra försvarsspel mot ett Västerås som har imponerat offensivt i serien. Tyvärr hade vi för dagen inte riktigt nog bra kvalité i vår offensiv för att skapa någ många chanser för att vinna.

Fem poäng på de inledande åtta omgångarna, hur går tankarna om er inledning?

Den har varit lite som matchen mot Västerås, bra defensiv men inte nog bra offensiv.

Den här omgången gästar ni Umeå, hur väl känner ni till dem?

Vi känner varandra utan och innan eftersom vi alltid spelar träningsmatcher mot varandra på försäsongen. Det kommer nog inte att vara några stora överraskningar i lagens sätt att spela.

Alltid kul med derby, även om det är några mil mellan er, vad tror du om inramningen?

Det brukar vara rätt mycket folk när vi möter Umeå borta. Inte bara inbitna UFC-are utan även många som håller på oss, jag hoppas att vi kan glädja dem.

Avslutningsvis, kan du ge på dig att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag hoppas att vi får en match där vi kan släppa loss i offensiven. Samtidigt måste vi ha koll på Umeås vassa forwards.

Matchen spelas på måndag den 12 juni klockan 19:00 på Umeå Energi Arena.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att se den live på Ettanplay.