Varje vecka väljer vi på redaktionen ut en match till ”Veckans Match” i vardera serie.
Inför matcherna talar vi lite kort med tränarna och tar också pulsen på respektive lag.

 

Norrettan

I Division 1 Norra har vi valt att lyfta fram matchen mellan Nyköpings BIS och IK Sleipner. Det har blivit en tung start för de två lagen, i alla fall om man ser till poängen. Hemmalaget har bara fått nio poäng med sig hitintills men man har spelat bra i matcherna och har en bra trupp så det är nog inte omöjligt att man inom kort börjar klättra i tabellen. Gästerna Sleipner har fått en mycket tung inledning på återkomsten i Division 1, det har bara blivit fyra poäng men man har dragits med skador på flera tongivande spelare vilket självklart också spelat in.

 

VeckansMatchPlaylink_bissarna_sleipner

 

John Wall, Nyköpings BIS 

John Wall Foto: Bildbyrån

John Wall
Foto: Bildbyrån

Det blev en uddamålsförlust mot Piteå senast, vad har ni tagit med er från matchen?

Man kan rent objektivt titta på antalet avslut som var 15-4 där Piteå hade ett dubbelavslut och en av våra spelare som rensade på en av deras spelare varpå bollen seglade in i mål, så det var ju tre av fyra avslut bara där. Sedan tar vi framförallt med oss att vi närmar oss målbilden av hur vi ska driva matcherna på hemmaplan och det är väldigt positivt tycker jag.

Vad tycker ni om inledningen av säsongen, det har bara blivit nio poäng än så länge?

Det är lätt att se till poängen och man fastnar lätt i trender men jag är en god arkeolog och ser vad som är vad. De tre senaste matcherna är förluster, men av alla de mål vi släppt in där så var det bara ett öppet spelmål så det är väl ganska klarsynt vad det kommer handla om nu och vad vi behöver göra för att förbättra oss. Givetvis måste vi också leverera mera framåt.

Under veckan har assisterande och klubben gått skilda vägar, hur påverkar det laget?

I och med att det vetat om det längre än det varit officiellt så har de tagit det bra. Skilda vägar är tråkigt när det handlar om en persons hälsa och denne inte kan fullfölja sitt uppdrag. All heder åt Fouzi, det bästa sättet att hedra honom är att vårda hans arv i Bissarna.

På tisdag tar ni då emot nykomlingen Sleipner hemma på Rosvalla, vad vet ni om dem?

En hel del såklart, vi har även mött dem under en träningsmatch i mars, i vår vana trogen försöker vi följa upp deras senaste matcher och trender så vi är medvetna om deras styrkor.

Avslutningsvis, kan du ge dig på och försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Karaktären är väl att vi får spela på gräs igen och vi hoppas det skall sätta en prägel på matchen. Vi vill naturligtvis ha ett innehåll som speglar oss bra, de kommer vara sluga och invänta oss ganska mycket tror jag. Det är många som målar in sig i hörnet som vanligt men alla matcher som vi ställer upp i vill vi prestera i och få med oss ett bra resultat från.

 

Josef Massi, IK Sleipner

Josef Massi Foto: Bildbyrån

Josef Massi
Foto: Bildbyrån

Det blev en klar förlust hemma mot Umeå senast, vad har ni pratat om efter matchen?

Vi har ju haft och har otroliga skadebekymmer i laget och det har vi väl prata om och försökt göra lite ändringar. Vi har ändrat vårt mönster lite, till exempel så ställde vi in fotbollen under tisdagen och åkte och spelade minigolf istället för att nollställa våra hjärnor en aning. Nu gäller det för oss att börja plocka poäng och vi vet om att när vi väl får tillbaka alla spelare är vi väldigt starka. De få poängen som vi samlat ihop hitintills är inte tillräckligt mycket, men jag tycker vi har en skön känsla med oss och jag tror vi kan rubba Nyköping här i den kommande matchen. Vi har mött dem i tre träningsmatcher under de tre senaste åren och vi har en bra statistik på dem, det är i de termerna som vi pratar under den här veckan.

Ni har fått en tuff inledning på serien, bara fyra poäng så här långt, hur går tongångarna?

Vi började vår resa redan för tre år sedan och vi har bestämt oss för att inte bara värva bra fotbollsspelare utan att de även skall ha karaktär, det gör att vi har en bra stämning i laget. Det är klart man bryter ihop och mår dåligt direkt efter en förlust men det är killar som snabbt kommer upp på fötter tar sig tillbaka igen. Det är bra killar i laget.

Vad behöver ni göra för att vända på trenden, är det aktuellt med nyförvärv i sommar?

Vi har ju bytt spelsystem, vi har bytt taktik, det är saker vi varit tvungna till när vi haft så många borta. På sikt kommer spelare tillbaka och då kommer vi kunna spela med spelare på rätt positioner också. Sedan kommer det finnas dörrar öppna i sommar, men det ska vara rätt spelare och av rätt karaktär för vi vet vilken typ av spelare som vi vill ha in i laget.

På tisdag gästar ni Nyköpings BIS, hur väl skulle du säg att ni känner till dem som lag?

Som jag nämnde innan har vi mött dem i träningsmatch tre år i följd så lite koll tycker jag väl att vi har ändå. Under försäsongen slutade det oavgjort och jag tyckte att de var riktigt bra då. De har fallit lite på målsnöret i de matcherna som de förlorat, sedan har de ju tagit ett par skalper så som mot Västerås borta. De kan slå alla lag i serien men de kan också förlora mot alla lag. Vår inställning är att det är ett riktigt bra fotbollslag som vi kommer att få möta.

Avslutningsvis, kan du ge dig på och försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Min gissning är att det kommer vara en tät match där båda lagen går för seger, varken vi eller Nyköping kan vara nöjda med att bara gå för en poäng. Det är två lag som kommer offra sig offensivt för att gå för en seger. Det kommer bli en rätt rolig match att titta på tror jag, det lär inte vara något av lagen som backar hem och slår passningar på egen planhalva. Jag hoppas vi står som slutsegrare och det skulle inte smaka fel med en 2-0 eller 3-0 seger.

Matchen spelas på tisdag den 14 juni klockan 19:00 på Rosvalla IP .
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att se den live på Ettanplay.

 

Söderettan

I Division 1 Södra har vi valt att lyfta fram matchen mellan Östers IF och Landskrona BoIS. Med en tredjedel av serien spelad brukar man se en trend i vilka lag som kommer vara inblandade i toppstriden när säsongen summeras. Två av dem möts i den nionde omgången på Myresjöhus Arena i Växjö. Hemmalaget kommer närmast från en mållös match mot Husqvarna. Gästerna fick också dela på poängen senast, men har imponerat stort under inledningen och kommer med all sannolikhet bjuda Öster på en bra match om trepoängaren.

 

VeckansMatchPlaylink_oster_landskrona

 

Thomas Askebrand, Östers IF 

Thomas Askebrand Foto: Bildbyrån

Thomas Askebrand
Foto: Bildbyrån

Det blev mållöst och oavgjort mot Husqvarna senast, din reflektion av den matchen?

Det kanske ändå var lite surt att vi inte lyckades göra ett mål på de chanserna vi hade, samtidigt får man ge beröm till Husqvarna som försvarade sig på ett bra sätt matchen igenom. De hade väl ingenting framåt men försvarade sig på ett väldigt bra sätt tycker jag.

Den spelades redan på torsdagen, för- eller nackdel med så lång vila till nästa match?

Jag vet inte, man får ta det som det kommer för det är ju planerat på det här viset så det är inte särskilt mycket och fundera över. Det kan väl bero på vilken fas man är i just då men vi gör ingen stor sak av det utan ser bra fram emot nästa match.

Till helgen väntar då tabelltvåan Landskrona BoIS, hur väl känner ni till dem som lag?

Vi känner väl till dem bra tycker jag, det gör vi väl egentligen på alla våra motståndare. Vi försöker förbereda oss på ett bra sätt på alla sätt och vis. Det är ett bra lag med många individuellt skickliga spelare, många som kan bryta mönster. Det är ett lite annorlunda motstånd gentemot det som vi brukar få möte men det ska bli både skoj och utmanande.

Det ryktas om att ni skall försöka slå publikrekord, vad tror du om inramningen?

Publiken gör ju givetvis sitt, vi har haft ett rätt bra stöd på våra hemmamatcher i år, vi har väl haft runt 2700-2800 på plats ungefär och med Division 1-mått-mätt så är det väl riktigt bra. Det hade varit riktigt roligt om vi kunde sålt över 3000 biljetter till helgens match då.

Avslutningsvis, kan du ge dig på och försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Det är två lag som faktiskt, även om vi inte fullt offensivt spelar på samma sätt, arbetar på samma vis defensivt, vi är båda fysiska och jobbiga att möta. Det kan bli en öppen och fartfylld match, det kan också bli en stängd match men för publikens skull hoppas jag båda lagen får visa sin anfallsskicklighet. Det är ju två bra lag som möts, det är en sak som är klar.

 

Agim Sopi, Landskrona BoIS

Agim Sopi Foto: Bildbyrån

Agim Sopi
Foto: Bildbyrån

Det blev oavgjort borta mot Mjällby senast, vad har ni valt att ta med er från matchen?

Jag sitter faktiskt precis och gör en djupare analys av matchen. Jag tycker att det var en väldigt bra match tempomässigt, det var inte en Division 1-match om man ser till tempot, det var hög fart från båda lagen. Vi hade mycket bollinnehav, de första tio minuterna hade vi väl 68 passningar med rätt adress på deras planhalva, det är mycket och väldigt bra. Vi skapar ett par chanser i första halvlek och jag tycker att vi borde ha lett med 1-0 i halvtid. Vi har bra koll på matchen och vi dominerar, jag for nog ta med mig alltihop men det enda är väl att vi ska vara mer hungriga i straffområdet och fatta snabbare beslut och ta mer avslut. De gjorde det bra vid sitt mål, där behöver vi bli tätare mellan ytter- och mittbacken.

Vad tycker du annars om er säsongsinledning, sjutton poäng på åtta spelade matcher?

Jag tycker att vi har gjort det väldigt bra med tio nya spelare, ny tränare och en ny filosofi. Det är väl fem månader sen vi körde igång med träningarna och jag tycker att det gått fantastiskt bra hitintills. Vi ligger där vi räknat med inom gruppen, vi vill vara ett topplag. Spelmässigt har vi gjort det bra och vi vet om att det finns en eller kanske två växlar till, det finns mycket kapacitet i det här gänget. Vi håller på att utveckla vårt spel och det är därför som vi analyserar våra matcher mycket, vi tittar såklart på motståndarna också för att se om de har några svagheter som vi kan använda i matcherna.

Du är ju som bekant ny tränare för Landskrona i år, vad har du förändrat hitintills?

För det första trivs jag fantastiskt i Landskrona, det är en professionell klubb. Jag vet inte vilka förväntningar klubben har på mig men jag har försökt få in en spelfilosofi som både klubben och anhängarna verkar trivas med. Jag tror vi har presterat bra fotboll och vi har sett att vi i alla matcher varit överlägsna i bollinnehavet, med undantag för matchen mot Utsikten. Men vi har vunnit matcher och spelat en bra fotboll, det känns bra och det gör det framförallt för att jag har fått in en bra grupp som vi har harmoni i. Vi tror på det vi gör och vi har en fantastisk sammanhållning i laget, kan vi höja det några procent till blir vi än bättre.

Nu till helgen väntar tabellettan Öster, hur mycket vet ni om dem och deras styrkor?

Jag har kollat på deras matcher såklart och det är ett topplag, de har en bra trupp också och de vill vara med i toppen och nu har dem gjort det bra hitintills. Framförallt har de en väldigt stark defensiv, de har inte släppt in mål på några matcher och är svårslagna på hemmaplan men det hoppas jag vi kommer ändra på till helgen. Vi kommer se till att ge dem en match.

Avslutningsvis, kan du ge dig på och försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Ett önsketänkande är att vi fortsätter dominera spelmässigt och att vi verkligen skapar ännu mer chanser än vad vi har gjort i de senaste matcherna och att vi är lite mer resoluta i våra avslut. Och avslutningsvis att vi försöker håll nollan, det är väl det viktigaste om vi kan hålla nollan och ha en stark defensiv för framåt tror jag att vi kommer göra något mål. Sedan hoppas jag såklart som alltid att det är vi som är laget som går vinnande ur denna matchen.

Matchen spelas på lördag den 11 juni klockan 16:00 på Myresjöhus Arena .
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att se den live på Ettanplay.