Varje vecka väljer redaktionen ut en match till ”Veckans Match” i vardera serie (Norra/Södra). Inför matcherna talar vi med tränarna och tar pulsen på respektive lag.

 

Norrettan

I Division 1 Norra har vi valt att lyfta fram matchen mellan Vasalunds IF och Huddinge IF. Vasalund har två raka förluster och är i behov att vända den negativa spiralen, man har gott om kvalitet i laget och högre ambitioner än den nuvarande tionde platsen. Gästerna Huddinge har imponerat stort och ligger på den övre halvan efter åtta omgångar och kommer till Skytteholm med revanschhunger efter förlusten borta mot Västerås senast.

 

Veckans Match NORRA Mindre 11-6

 

Babar Rehman, Vasalunds IF

Babar Rehman Foto: Idrottsfoto

Babar Rehman
Foto: Idrottsfoto

Det blev en förlust mot BK Forward senast, hur var matchen?

Det var väl ingen bra match, vi skulle haft en straff i slutminuterna, men det fick vi inte, Forward stod upp bra och försvarade sig och klarade av att hålla undan.

Ni har nu två raka förluster, hur skall ni göra för att vända trenden?

Det kommer säkert att bli lite förändringar i startelvan och förhoppningsvis får vi tillbaka lite spelare från skador och avstängningar, så får vi hoppas att det räcker.

En tredjedel av serien är nu spelad, tycker du att den börjat sätta sig?

Det är väl två, kanske fyra, lag som krigar om platserna där uppe och de övriga lagen kommer nog att få koncentrera sig på att kämpa, sen finns det såklart de lag som ligger bättre och de som ligger sämre till i serien.

Nu väntar nykomlingarna Huddinge till helgen, hur mycket vet ni om dem?

Huddinge möter ju alltid våra motståndare innan oss så är det något lag som jag har sett mycket av i år är det Huddinge, så dem tycker jag att jag kan ganska bra. Det är ett lag som är bra framåt och som är starka defensivt, de ligger ofta på rätt sida och gör det med mycket spelare i försvarsspelet.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror och hoppas, nu kör vi lite hårdare, att vi vinner med 4-0, att vårt målskytte lossnar och även att vi håller nollan bakåt.

 

Patrick Hultman, Huddinge IF

Patrick Hultman Foto: Huddinge IF

Patrick Hultman
Foto: Huddinge IF

Förlust mot Västerås i den förra omgången, hur tycker du att matchen var?

Utan att vara kaxiga var vi klart bättre än dem, vi var det spelförande laget och förtjänade minst en poäng. Dem hade inga chanser de första trettio minuterna, sen fick vi en skada och då gick dem upp och tog ledningen. Sedan jagade vi dem under hela andra halvleken men fick ingen utdelning på våra försök, istället kunde de utöka varpå vi reducerade, sedan gjorde dem 3-1 och vi fick in 3-2 i slutminuterna men det räckte inte. De gjorde det bra, dem kämpade för poängen.

Ni har imponerat under de första omgångarna, vad tycker ni om er inledning?

Vi är jätteglada såklart, vi tar varje match som en utmaning, vi tycker att vi har varit med i matcherna här och har ändå mött topplagen Frej och AFC, båda var skickliga men ingen av dem spelade ut oss. Vi har en bra bredd på vår trupp och vi hoppas kunna studsa tillbaka mot Vasalund till helgen.

Som nykomlingar, har ni märkt någon skillnad mellan divisionerna?

Det tycker jag att vi har gjort, i tvåan är toppen bra men det finns lite sämre lag längre bak, här i ettan finns där inga dåliga lag och det är den största skillnaden. Det finns väl lite toppar i serien men jag tycker inte vi blivit utspelade i någon match, men det är bra för serien, den blir starkare av att vara så här jämn.

Den här omgången väntar Vasalund, vad vet ni om dem i nuläget?

För vår del blir det lite derby, nästan alla killarna i lagen känner varandra. Vi möte dem på försäsongen och torskade med 1-0, så vi kommer till match och är revanschsugna, vi skulle haft mer poäng mot Västerås. Vasalund hade nog inför säsongen en ambition att ligga topp fyra och är nog besvikna över att inte ha fått mer poäng inledningsvis, så de är nog också revanschsugna. Dem har ett bra lag och det kommer att bli en bra match.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror att Vasalund kanske kommer ha lite mer boll än oss i början, men det blir nog en målsnål match och 1-1 är nog ett rimligt resultat. Vi som nykomlingar är försiktiga på bortaplan och dem är nog försiktiga efter sina senaste resultat och det kanske sätter sig i huvudet på dem, då kan vi hota med våra snabba omställningar.

Matchen spelas på söndag den 15 juni klockan 17:00 på Skytteholms IP.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att följa den via Everysport.com

 

Söderettan

I Division 1 Södra har vi valt att lyfta fram matchen mellan Trelleborgs FF och Lunds BK. Hemmalaget var en av favoriterna i serien på förhand men har ännu inte lyckats infria förväntningarna, efter åtta omgångar ligger man på en elfte plats med åtta poäng inspelade. Gästerna Lund har tagit lite fler poäng och är ett av seriens målfarligaste lag, man har dock blandat och gett resultatmässigt. Det lär bli ett hett Skånederby med mycket kamp och vilja.

 

Veckans Match SÖDRA 11-6

 

Conny Karlsson, Trelleborgs FF

Conny Karlsson Foto: Idrottsfoto

Conny Karlsson
Foto: Idrottsfoto

En tung förlust mot Oddevold på övertid senast, hur såg matchbilden ut?

Jag tycker det var en jämn match, till och med så att vi var lite bättre, det var i alla fall en av de bästa matcherna den här säsongen. Så länge Oddevold försökte spela sig till chanser hade vi bra koll men när de sen flyttade fram folk och börja lyfta in bollar orkade vi inte med det, de är för stora och tunga för oss helt enkelt. Vi hade en chans att punktera matchen och göra 2-0 men gjorde inte det, sen studsade bollen rätt och dem kvitterar i 87:e och gör sedan vinstmålet på övertid så det är tråkigt för spelarna som presterade bra men inte får med sig något.

Åtta poäng på åtta omgångar, vad är det som gått snett?

Vi har skapat för lite målchanser och på det sättet gjort för lite mål, det är helt klart. Försvarsmässigt har vi gjort för många individuella misstag, vi har bommat i många matcher och släppt in för många mål och det kostar såklart mycket i matcherna för oss.

Serien har börjat sätta sig, tror du att ert trendbrott kommer nu?

Vi hoppas ju det, vi måste bryta det här på något sätt så vi hoppas att vi kan få en trepoängare med oss på hemmaplan på söndag och sedan börja titta längre upp i tabellen och börja vinna lite fotbollsmatcher.

Till helgen väntar ett Skånederby för er del, vad vet ni om Lund?

Vi mötte dem i en träningsmatch under försäsongen och vi har matchväxlingsservern som vi kan titta på och jag har en bestämd uppfattning att Lund är ett kontringslag som vill och kan ta tillvara på motståndarnas misstag. Men vi har några dagar till på oss att studera dem, men generellt ser jag dem så.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror att vi kommer ha mer boll än Lund, jag har en känsla av det, det är vår hemmaplan och jag tror att Lund vill vara försiktiga och satsa på sitt kontringsspel. Resultat är omöjligt och tippa men jag hoppas att vi kan vinna matchen, det vill man var gång man går ut och spelar en match.

 

Nils-Erik Persson, Lunds BK

Nils-Erik Persson Foto: Idrottsfoto

Nils-Erik Persson
Foto: Idrottsfoto

Förlust mot Utsikten i den förra omgången, hur såg matchbilden ut?

Vi har sex väldigt bra målchanser i matchen men Utsikten är kanske det bästa laget försvarsmässigt i serien och då skall man inte komma i underläge mot dem för då lägger de sig i försvar och slår ifrån sig. Vi kvitterade deras ledning men bjuder in dem igen och de gör 2-1, i andra halvlek ligger dem rätt och slår bara bort bollarna, där borde vi gjort det bättre och satt mer press på dem. De gjorde det riktigt bra och hade en riktigt bra målvakt mellan stolparna.

Ni har blandat och gett under de inledande matcherna, vad beror det på?

Jag tror det har och göra med att serien är jämn och att lagen slår varandra ganska mycket här. Vi släpper in för mycket mål men gör och andra sidan mycket mål framåt, det man söker efter är väl kanske att när man gör mål kunna stänga matchen, hålla i bollen lite mer och trötta ut motståndarna. Det har nog varit att man vill mycket framåt och då öppnar det upp sig bakåt, men ser man på matchen mot Qviding var vi jättebra defensivt och höll också nollan. Jag tror trots allt att vi är ett av de bättre spelande lagen i serien och nu handlar det om att komma till rätt med allting och stänga till centralt i banan.

På söndag gästar ni Trelleborg, hur väl känner ni till dem?

Vi har mött dem under försäsongen och eftersom de möter lagen som vi skall möta sen så har jag sett dem i många matcher i år. De har många namnkunniga spelare och man vet om att de kan bättre, de har inte kommit upp i den nivå som alla förväntat sig. Det gäller för oss att vara på hugget från början och inte släppa upp dem till den nivån.

Matchen sänds ju av Viasat, vad betyder det för spelarna tror du?

Det är bara inspirerande att det sänds, det är roligt för alla spelare och de runt omkring, det blir ju mer intressant och roligare för alla så jag tror bara att det är en positiv upplevelse. Det är kul när det händer lite runt omkring, mer publicitet är bara bra, matchen mot Kristianstad sändes ju också och då gick det bra för oss.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Det är alltid svårt att gissa men i våra matcher har vi varit ganska spelförande och vi vill ha mycket boll, vi vill äga boll och vara med och bestämma matcherna. Så jag tror vi kommer köra med ett aggressivt passningsspel, ett högt tempo och ett riktigt aggressivt försvarsspel. Sen är Trelleborg säkert väldigt revanschsugna och det kommer bli en riktigt het match, det blir ett riktigt derby. Jag har aldrig gissat resultat i en match men har och andra sidan aldrig heller rest till en match utan att tro att vi skall vinna den, så är det även denna gång.

Matchen spelas på söndag den 15 juni klockan 17:00 på Vångavallen.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att följa den via Everysport.com eller Viasatsport.se där den visas, sändningen börjar 16:50.