Varje vecka väljer redaktionen ut en match till ”Veckans Match” i vardera serie.
Inför matcherna talar vi lite kort med tränarna och tar pulsen på respektive lag.

 

Norrettan

I Division 1 Norra har vi valt att lyfta fram matchen mellan Dalkurd FF och BK Forward. Serieledarna tar emot serietrean på Domnarvsvallen, gästerna har imponerat på många och överraskat med bra resultat mot starkt motstånd. Det var inte många som trodde att de skulle vara med som en utmanare till toppen med de har verkligen bevisat sig vara det. Dalkurd fortsätter ånga på i toppen och har ett komfortabelt försprång ner till tvåan Umeå, hemma är de starka och frågan är om de låter Forward ta poäng med sig hem från Borlänge.

 

Banner600

 

Andreas Brännström, Dalkurd FF 

Andreas Brännström Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

Andreas Brännström
Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

Det blev en uddamålsvinst mot Västerås senast, hur minns du matchen?

En bra start där vi också gör det första målet, sedan kom en kvittering från ingenstans och vi hade väl lite problem under resten av första halvlek. Sedan tycker jag att vi är bättre än dem i andra halvlek och det blir aldrig någon match egentligen, vi går ifrån och vinner rättvist. De reducerade visserligen på tilläggstid, men det blev aldrig riktigt jobbigt.

Ni har vunnit en rad matcher och skapat er ett försprång, känns det bra?

Det känns så klart bra, tabellraden är fantastisk, däremot har vi fått slita lite mer än vad tabellen visar. Jag tycker vi varit riktigt bra ett tag men på slutet har vi haft lite avstängningar och skador så vi har fått slita hårt för våra poäng helt enkelt.

Vad är skillnaden med Dalkurd i år kontra tidigare säsonger?

En jämnare trupp, där vi jobbar hårt för varandra. Vi tappade några fantastiska spelare men vi är kanske ännu mer ett lag i år. Sedan tycker jag att försvarsspelet på många sätt ser ut som förra hösten, anfallsspelet har vi fått göra om lite grann och vi involverar nu fler spelare i vårt anfallsspel än vad vi tidigare har gjort.

På lördag tar ni emot Forward, hur skulle du beskriva dem som lag?

Ett tungt lag med en hel del rutin, framförallt en rutinerad centrallinje. Tunga på fasta situationer och sedan går det ganska så snabbt i djupled när de ställer om.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Vi har Tankovic avstängd denna omgång så vi får väl göra om lite här igen, så det blir väl en jämn och målsnål match, 2-1 till oss är både ett troligt och önskat tips.

 

Magnus Kihlberg, BK Forward 

Magnus Kihlberg Foto: Pär Olert/Bildbyrån

Magnus Kihlberg
Foto: Pär Olert/Bildbyrån

Ni föll borta mot Umeå förra omgången, hur såg matchbilden ut där uppe?

Umeå var det bättre laget i stort sett genom hela matchen, vi har en period i början av matchen där vi är med men utan att skapa något. Vi var lite tunga i benen efter tre matcher på en vecka.

Vad tycker ni själva om er säsongsinledningen?

Vi är ungefär där jag förväntade mig att vi skulle vara. Vi har fått en helt okej start och det är väl först i den senaste matchen där vi inte kom upp i nivå.

Det känns som ni kommer vara med i toppen i år, skillnaden mot fjolåret?

Jag skulle säg att vi har lite mer spets och lite mer bred, och sen har vi även fler alternativ på olika formationer i år.

Denna omgång gästar ni serieledarna Dalkurd, vad vet ni om dem?

Vi vet och visste om att det är seriens bästa lag, men jag hoppas och tror att deras form är lite dalande.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Det blir en målsnål match där fasta situationer kommer att fälla avgörandet och jag tror att det är vi som går vinnande ur matchen till slut.

Matchen spelas på lördag den 6 juni klockan 16:00 på Domnarvsvallen.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att följa den via SvFF:s Livescore.

 

Söderettan

I Division 1 Södra har vi valt att lyfta fram matchen mellan Östers IF och IK Oddevold. Det var ingen som höll gästerna som en utmanare till seriesegern men likväl är det dem som skuggar Trelleborg i toppen av serien. Öster har inte lyckats infria de förväntningar som fanns på dem inför seriestarten, åtminstone inte resultatmässigt, de har dock spelat en bra fotboll men inte haft marginalerna med sig. Skall smålänningarna få det att lossna på torsdagskvällen när Oddevold gästar eller blir det ett glatt gäng som får resa hem till Uddevalla med tre poäng.

 

Banner600

 

Thomas Askebrand, Östers IF

Thomas Askebrand Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Thomas Askebrand
Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Ni åkte på en stjärnsmäll mot Qviding förra helgen, hur minns du matchen?

Resultatmässigt är det inte bra det håller jag med om, men spelmässigt sett var det riktigt bra, vi har ett par lägen och bland annat ett skott i stolpen innan dem gör sitt första mål. Vi hade behövt göra mål på något av våra lägen och då hade matchen gestaltat sig annorlunda, vi skapar så pass mycket att vi borde gjort mål i den här matchen. Jag tycker väl inte resultatet speglar matchens händelser, de gör sina mål på fasta situationer och skott utifrån. Jag tycker ändå att vi går framåt men vi har så klart inte råd att förlora massa matcher.

Vad tycker ni själv om er säsongsinledning, tretton poäng på åtta matcher?

Vi hade väl önskat mer poäng, givetvis, det går inte att komma från att vi borde haft mer poäng. Vi gör ju två bra insatser mot Höllviken och Oskarshamn, den utdelning vi haft de sista tre matcherna i förhållandevis till spelet är en missräkning och det är vi inte nöjda med.

Det rör på sig inom organisationen hos er, är det något som påverkar laget?

Nej det tror jag inte, det gör jag faktiskt inte. Vi tränar på och jobbar med laget hela tiden och det är egentligen inte vårt bord att tänka på det som sker, sen är det klart att det är tråkigt men det är inget som påverkar gruppen på det sättet.

Redan på torsdagskvällen tar ni emot Oddevold, hur väl känner ni till dem?

Jag har sett dem ett par gånger och det är ett bra lag tycker jag. Dem är fysiska och duktiga inne i boxen och satsar mycket på fasta situationer. De spelar ett enkelt och rakt spel och jag tycker dem gör det bra, tydligt och bra.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror nog att det kan te sig på olika sätt givetvis, men det kommer nog bli en ganska så fartfylld match. Troligtvis kommer den bli väldigt öppen också, det är ett lag som spelar ganska rakt och får dem låsa fast bollen och får mycket hörnor, inkast och så kan det bli att dem drar ner på tempot. Men annars hoppas jag att det blir en match med mycket fart i och det tror jag gynnar oss i slutändan. Vi siktar alltid på att vinna våra matcher och det gör vi så klart även denna gång.

 

L-O Mattsson, IK Oddevold

L-O Mattsson Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

L-O Mattsson
Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Ni gick mållösa hemma mot Husqvarna senast, hur såg matchbilden ut?

Första halvtimmen var de ganska besvärliga, de är ganska storväxta och fick mycket fasta situationer. Vi var ganska illa ute och de hade väl ett skott i ribban, men sen kom vi in i det och tog över lite. I andra halvlek fick de en man utvisad och efter det så var det bara ett lag på plan, vi hade en hel del chanser och var det bättre laget efter utvisningen, men Husqvarna var nog nöjda med poängen.

Det har ändå gått bra för er och ni ligger tvåa i dagsläget, är ni nöjda?

Nej, det vill jag inte påstå att vi är, vi har tappat poäng i matcher som mot Örgryte där vi ledde en bit in på övertiden men släppte in ett mål i 95:e, och sen spelade vi oavgjort mot Höllviken, som var bra, där låg vi under med bara några minuter kvar. Vi har även tappat poäng i andra matcher, som mot Trelleborg borta, då försökte vi gå framåt och kvittera men då lyckades dem göra två mål istället. Jag tycker väl allt som allt att vi kunde ha haft mer poäng, så vi är nöjda, men det har gått bättre för oss än vad folk tippade om att det skulle göra.

Denna omgång gästar ni Öster på Myresjöhus Arena, vad vet ni om dem?

Det mesta kan man väl säg, vi har haft folk och tittat på dem och jag har även en person som har sett dem i princip varje match ett par år, och Tony Fylkesjö har kollat deras senaste match mot Qviding. De är svåranalyserade och byter många spelare från match till match, men vi har en bra koll på dem tycker jag och vi vet nog hur de kommer att spela mot oss.

Att matchen spelas på en vardagskväll, hur påverkar det era spelare?

Det är många som får jobba en halvdag och sedan sätta sig i bussen klockan tolv, nu kommer Öster också upp till oss en vardagskväll i höst, men det är ingenting som man normalt räknar med, dessa matcher spelar man normalt sett på helgen. Men Öster kunde inte spela denna helg och därför fick vi spela matchen på en vardagskväll, nu får vi bara se till att göra det bästa av den här situationen.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Det är så klart lite svårt, jag tippar ju inte utgången av någon match men jag hoppas så klart att vi lyckas vinna matchen. Vi leker med tanken att Öster är ett ganska bollsäkert lag så de kommer säkert ha ett stort bollinnehav. Det brukar dem flesta lagen ha mot oss, vi är väl inte så passningsskickliga som andra lag är utan vi fokuserar på våra spetsegenskaper istället. Vi försöker utveckla passningsspelet hela tiden men det finns lag i serien som är bättre än oss på det, och vi får anpassa oss efter det bara.

Matchen spelas på torsdag den 4 juni klockan 19:00 på Myresjöhus Arena.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att följa den via SvFF:s Livescore.