Varje vecka väljer redaktionen ut en match till ”Veckans match” i vardera division (Norra/Södra). Inför matcherna talar vi med tränarna och tar pulsen på respektive lag.

Norrettan

I norrettan har vi den här veckan valt att uppmärksamma och lyfta fram matchen mellan Selånger FK och IFK Luleå. Det är två välorganiserade lag som kommer ge allt för att gå vinnande ur lördagens match. Luleås Daniel Ahonen är med i skytteligatoppen och frågan är om Selångers starka defensiv kan få stopp på hans målproduktion, risken är annars att det kan rassla till där bak. Selånger har dock överraskat andra lag förut, om de kan överraska Luleå och bärga en seger åter står att se, men det kommer garanterat bli en jämn och trevlig tillställning att ta del av.

 

Veckans Match Mindre NORRA 22-5

 

 

Anders Högman, Selånger FK

Fem poäng på de inledande sex matcherna, vad behöver Selånger göra för att förbättra poängskörden framöver?

Högman 2Först och främst tycker jag att vi borde haft några fler poäng, vi har gjort ett par bra halvlekar men utan att skylla på domaren har vi inte haft marginalerna med oss i några av matcherna. Vi är dock nykomlingar och har den trupp vi har, man kan inte laborera ihop för mycket utan vi måste arbeta med det material vi har och se till att göra det hårda jobbet istället. På förhand var vi tippade sist av alla och fem poäng är kanske inte så tokigt, men jag tycker ändå vi borde haft en fyra poäng till.

Hur är skadebilden i er trupp inför helgens match?

Jag tror att vi, bortsett från Carl Berseije som har opererat korsbandet, Dennis Sjölén som väntar på en menisk operation och Kristian Wedmark som opererades för menisken förra året. Men den trion har varit borta länge och det är något som vi har känt till hela säsongen, i övrigt kan vi ställa upp med ett så pass ordinarie lag som vi kan.

Alla lag har någon nyckelspelare, eller flera, vilka är era?

Jag tycker att de två spelarna som varit med och spelat på högre nivå, målvakten Jonathan Johansson och vår lagkapten och mittback Erik Lövgren är nog främst våra två nyckelspelare. Men vi är väldigt mycket ett lag fast om man måste peka ut två nyckelspelare får det bli de två spelarna.

Hur mycket känner ni till om era motståndare, IFK Luleå?

Vi har en hygglig koll på dem, jag tror att de kommer att höja sig i år gentemot tidigare år och lär sluta på en mittenposition, plats 5-6 någonting kommer de sluta på när vi summerar säsongen. Det är ett lag med spetskompetens i alla lagdelarna och vi har en bra bild av dem, det kommer bli en tuff match för oss men vi hoppas kunna störa dem.

Om du får gissa matchens karaktär och utgång, hur tror du att den kommer se ut och sluta?

Det är förstås jättesvårt att säg men jag hoppas att vi kan ro hem tre poäng såklart, men Luleå är, precis som alla lag i den här serien, ett tufft lag att möta. Jag tror inte att vi kommer föra matchen utan får se till att sätta defensiven och försöka utnyttja de möjligheter som ges. Spelmässigt kan vi inte manövrera ut dem utan vi får vara taktiska och använda deras misstag till vår fördel. Jag tippar såklart en vinst för oss, 2-1 blir resultatet.

 

Fredrik Waara, IFK Luleå

Ni har tagit nio poäng under säsongsinledningen, vad har varit bra respektive dåligt under matcherna för IFK Luleå?

23H 3595Jag tycker att vi rent spelmässigt har utvecklat vårt anfallsspel i år och har haft en bättre offensiv, på minussidan får jag säg att vi inte har fått den poängskörd vi kanske förtjänat utifrån hur matchbilderna har sett ut. Vi har haft marginalerna emot oss samt haft lite otur i några matcher.

Hur ser skadeläget i er trupp ut för närvarande?

Troligtvis är delar av Simon Brännströms korsband av, och det är samma korsband som han nyss kommit tillbaka från, är det så kommer nog tyvärr hans karriär vara över. Anton Andersson har lite problem med en baksida men annars är alla andra spelare tillgängliga.

Ni har ju en vass målskytt i laget, Daniel Ahonen, har ni fler nyckelspelare än honom?

Daniel har gjort mycket mål för oss men bäst i laget just nu tycker jag att Tomas Eriksson och Vladimir Lazarev är, dem är väldigt viktiga för laget och har varit genomgående bäst under matcherna.

Nu ställs ni mot nykomlingarna Selånger i helgens match, vad vet ni om dem?

Jag har bara sett Selånger spela en gång i år och det var tidigt på försäsongen och då var de inte särskilt bra, men efter den info jag har fått verkar de ha höjt sig rejält och blivit riktigt bra. Det är ett välorganiserat lag som arbetar väldigt hårt för varandra, i laget finns dessutom en tränare som brukar få ordning på sina trupper.

Om du får gissa matchens karaktär och utgång, hur tror du att den kommer se ut och sluta?

Spelmässigt tror jag ändå att det kommer bli en ganska jämn match, vi är ju två rätt så lika lag. Kan vi hålla i den prestation som vi hade mot Valsta Syrianska senast tror jag att vi kan vinna matchen med 2-0, det tipset kommer från hjärtat.

 

Matchen spelas på lördag den 25 maj, klockan 14:00 på Norrporten Arena. Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att följa den via Everysport.com, rapporteringen finner ni här.


Söderettan

I söderettan har vi den här veckan valt att lyfta fram matchen mellan Skövde AIK och Husqvarna FF. Vi vet sen tidigare att Skövde är ett riktigt bra lag som gillar att vara det spelförande laget, men i årets säsongsinledning har de blandat och gett med resultaten, kan de få den sista pusselbiten på plats under torsdagsmatchen blir de farliga framöver. Husqvarna toppar serien och har imponerat på många, med ett anfallspar som kan avgöra matcher på egen hand utgör de en stor fara för sina motståndare och har som nykomlingar skakat om flera lag i serien. Dem har god kännedom om varandra och det kommer bli en nagelbitare för folket på läktarplats, kommer Husqvarna trumma på i toppen eller ska Skövde få loss spelet – se till att följa matchen och ta reda på svaret.

 

Veckans Match Mindre SÖDRA 22-5

 

Rickard Söderberg, Skövde AIK

Ni har blandat och gett här i matcherna, vad är det som har varit bra respektive dåligt under säsongsinledningen?

Rickard Soderberg_HalvDet är en väldigt jämn serie och det ser man ju när man tittar på tabellen, vi har haft jämna och tuffa matcher som egentligen kunde ha slutat hur som helst. Mot Kristianstad gjorde vi en jättebra första halvlek men kunde inte göra samma prestation i den andra, vi orkade inte hålla upp spelet i 90 minuter. Men när det funkar för oss är vi ett riktigt bra fotbollslag. Som du säger har det varit lite att vi blandat och gett, vi har haft en hög högstanivå och en låg lägstanivå, så kan man nog summera att det har varit.

Hur är skadebilden i Skövde AIK för närvarande?

Den har varit lite upp och ner och just nu har det varit lite tungt med småskador och skavanker, vilket gjort att vi saknat ett par spelare. Nu har vi lite frågetecken på några spelare inför matchen vilket gör att vi inte kommer ha fullt manskap (på bänken) med oss.

Alla lag har någon nyckelspelare, eller flera, vilka är era?

Vi har väl en nyckelspelare framförallt, David Lidholm, han är väl en nyckelspelare. Även om vi har ett ganska jämnt lag med några starka individer är väl David den som sticker ut mest, både som ledare och spelare på planen, men där är många duktiga fotbollsspelare i laget.

Nu möter ni det laget som för närvarande toppar tabellen, Husqvarna, hur mycket vet ni om dem?

Eftersom jag bor i närheten av Huskvarna har jag ganska bra koll på laget och varnade faktiskt för dem på upptaktsträffen. Samtidigt tycker jag att vi är ett lag som är lika bra som dem, men det gäller att få till det också. Husqvarna har ett par spelare som har spelat på högre nivå och dem har fått in lite rutin genom dem. Där finns flera spelare som är mycket duktiga men anfallaren Andreas Tegström är en av deras nyckelspelare, han är en av seriens bästa spelare.

Om du får gissa matchens karaktär och utgång, hur tror du att den kommer att se ut och sluta?

Jag tror att vi kommer att vara det bollförande laget i matchen samtidigt som Husqvarna kommer att ligga lågt och komma med sina farliga omställningar, matchen tror jag att vi vinner med 2-0.

 

Niclas Tagesson, Husqvarna FF

Ni trummar på allt jämnt i topp, vad är det ni gör så bra?

3449569_mediumDe känns som att vi har arbetat i ett år här med en vinnarkultur och det känns som att det rullar på i division ett också, spelarna är vana vid att vinna och är bra både anfalls- och försvarsmässigt. De flesta av spelarna har spelat ihop ett tag och vet om vad de ska göra och hur vi som lag ska göra det, dem känner nog en viss trygghet i vårt spel.

Dras laget med några skador den här veckan?

Philip Bernholtz är fortfarande skadad, annars kommer vi nog ha samma trupp som vi hade i den förra matchen.

Alla lag har någon nyckelspelare, eller flera, vilka är era?

Man kan inte komma ifrån att våra två forwards, Michell Haidari och Andreas Tegström har gjort det riktigt bra i år. Sen är Johan Karlefjärd på vårt innermittfält oerhört viktig för oss.

Nu möter ni Skövde AIK här ikväll, vad vet ni om dem?

Vi har ju mött dem ett par gånger genom åren, det är ett spelande lag och vi kommer att möta dem på deras konstgräs ikväll. Det gäller att vi sköter vår defensiv så att vi kan stoppa dem. Vi kommer möta ett spelande lag med en mycket bra backlinje och ett grymt mittfält, men vi ska givetvis göra det jobbigt för dem.

Om du får gissa matchens karaktär och utgång, hur tror du att den kommer att se ut och sluta?

Jag tror att det kommer bli en jämn match mellan två bra lag, men jag hoppas att vi kan vinna med uddamålet, 3-2 till oss får jag säga då.

 

Matchen spelas på torsdag den 23 maj, klockan 19:00 på Södermalms IP. Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att följa den via Everysport.com, rapporteringen finner ni här.