Varje vecka väljer redaktionen ut en match till ”Veckans Match” i vardera serie (Norra/Södra). Inför matcherna talar vi med tränarna och tar pulsen på respektive lag.

 

Norrettan

I Division 1 Norra har vi valt att lyfta fram matchen mellan Nyköpings BIS och IF Sylvia. Bissarna var med i toppen förra året men har inte fått den start i år som man hoppats på, de ligger för närvarande på en elfte plats, med två poäng mer än helgens motståndare Sylvia. Det unga och talangfulla laget Sylvia har, som ovan nämnt, inte heller fått en bra start i serien men har spelat en bra fotboll de sista matcherna och hoppas nu börja klättra i tabellen.

 

Veckans Match NORRA Mindre 1-6

 

Håkan Andersson, Nyköpings BIS

Håkan Andersson Foto: Idrottsfoto

Håkan Andersson
Foto: Idrottsfoto

En tung förlust för er i den förra omgången, vad har ni talat om efteråt?

Vi tycker att första halvlek var rätt öppen, den hade ju målchanser och bland annat ett dubbelskott där bägge skotten tar i stolpen. Samtidigt så gör Sebastian Holmqvist en jätterusch och är helt ren med målvakten men missar, och han hade även ett läge till, så jag tror det kunde slutat hur som helst men så gjorde dem 1-0 där. I andra halvlek spelar vi bra de första 15 minuterna, sen kommer ett inlägg som en av våra försvarare knäar in bollen i eget mål på, så då kändes det väl inte riktigt bra, fram till det målet kändes det jämnt. Sedan gjorde dem också 3-0 där Filip Rogic fick skjuta in bollen helt omarkerad i mål. Det blev väl en rättvis seger ändå, AFC gjorde det bra och var väldigt konsekventa, dem ligger inte där dem ligger i serien för intet.

Det har gått lite tyngre för er i år, vad tror du själv att det beror på?

I år är det nog fler som tar oss mer på allvar och har en större respekt för oss, men om man samtidigt tittar på de lag vi mött så är det ju lagen som ligger i toppen av serien också, vi har ju mött Frej, AFC och Dalkurd bland annat. Vi har inte lyckats få ut allt av spelarna och jag som huvudansvarig får ta mitt ansvar såklart, men vi har många matcher kvar och det är 60 poäng kvar att spela om.

Nu väntar en hemmamatch mot Sylvia, hur mycket vet du om dem?

Sylvia är ett lag som vi mött i träningsmatcher tidigare då vi ligger varandra nära geografiskt. Jag känner till deras tränare Tony Martinsson rätt bra, de är ett bra lag med välutbildade spelare och det är ingen enkel motståndare, det kommer krävas att vi spelar på topp och att vi visar att det är vår arena som vi spelar på.

De ligger också i den nedre delen av serien, blir det en sexpoängsmatch?

Det har bara gått sex omgångar så det är tidigt i serien men ändå börjar det skikta upp sig i serien. Vi har en tuff bortamatch mot Luleå nästa omgång så det är klart att den här matchen är viktig, nu vill vi bryta den här trenden med tre raka förluster.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Sylvia är ett spelande lag och har utbildade spelare och ett nära samarbete med IFK Norrköping. När vi möts brukar det vara fasta situationer eller ett mål i slutet som avgöra, vi är två lag som gillar att spela boll så jag tror det avgörs så nu också. Jag hoppas att det är vi som vinner matchen, nu har vi fått tillbaka Ethan Gage som var avstängd senast, så nu har vi ordinarie lag.

 

Tony Martinsson, IF Sylvia

Tony Martinsson Foto: Idrottsfoto

Tony Martinsson
Foto: Idrottsfoto

Det blev oavgjort för er mot Umeå senast, hur såg matchbilden ut?

Vi var det bättre laget i den första halvleken, vi hade mer boll men skapade inte tillräckligt med målchanser sett till bollinnehavet. I början av andra halvlek blev det jämnare så totalt sett var det väl rättvist med ett kryss.

Inledningen har poängmässigt varit tuff, varför tror du det blivit så?

I premiärmatchen mot Luleå hade vi ingenting att hämta men sen har det varit rätt jämna matcher, även den mot Forward var jämn, vi hade mycket boll och spelade en bra fotboll men vi måste bli bättre i de två straffområdena, där var skillnaden. Vi har också haft många spelare som varit sjuka de sista två veckorna och då har vi varit 18 spelare på träningarna, så det har väl också påverkat.

Vad skall ni göra för att ta er ur den negativa spiralen?

Vi skall väl fortsätta som vi gjort i de sista två matcherna och arbeta som ett lag, vara aggressiva i försvarsspelet och vara kreativa i anfallsspelet. Vi har gjort det bra och vi har sprungit mycket i båda riktningarna och det måste vi fortsätta med nu också.

Nu väntar Bissarna i kommande omgång, hur väl känner ni till dem?

Vi har spelat mot dem tre gånger sedan i augusti förra året, de tre träningsmatcherna har vi vunnit men nu är det nya förutsättning och det är klart att det blir en svår bortamatch, alla matcher är jämna. Men vi ser oss inte som slagna på förhand, får vi bara igång vårt passningsspel så hoppas jag att vi står som vinnare efter 90 minuter plus tillägg.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror att det kommer att vara ganska mycket närkamper, ett tufft spel och ett högt tempo. Sen hoppas jag att vi med vårt passningsspel kommer föra matchen och där igenom ta meter för meter, och slutligen stå som vinnare.

Matchen spelas på måndag den 2 juni klockan 18:30 på Rosvalla Idrottsplats.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att följa den via Everysport.com

 

Söderettan

I Division 1 Södra har vi valt att lyfta fram matchen mellan FC Trollhättan och Örgryte IS. Trollhättan inledde starkt i premiären men hade sedan tre tuffa förluster, har sedan vänt trenden och spelat lika mot Lund och senast en vinst mot Skövde, i denna omgång ställs dem mot en av seriefavoriterna Örgryte som ligger med och hugger i toppen. Örgryte vann hemma mot Uddevalla senast, trots en man mindre, och kommer med bra självförtroende.

 

Veckans Match SÖDRA Mindre 1-6

 

 

Jesper Ljung, FC Trollhättan

Jesper Ljung Foto: Idrottsfoto

Jesper Ljung
Foto: Idrottsfoto

En viktig seger för er senast, hur har stämningen varit efter matchen?

Den har varit ganska god hela tiden och är väl fortsatt ganska god, vi tycker ju att vi har förtjänat mer än vad vi har fått och vi vet om att vi har varit lite otursföljda med avstängningar och röda kort som gjort att vi fått pussla ihop det utifrån det. Men vi har tagit det lugnt, valt att fokusera på vårt eget spel och vår utveckling och vi är ganska nöjda ändå.

Ni har gjort många mål hitintills, är det offensiven som är er styrka?

Vi har väl rätt bra kvalitet framåt och ett ganska intränat anfallsspel med spelare som har spelat ihop ett bra tag nu, så det finns en del kvaliteter i det och det visar sig i målkolumnen också som tur är. Så här långt får vi väl säg att det varit vår styrka.

På måndag tar ni emot Örgryte, hur väl känner du till dem?

Jag har väl en ganska bra koll på dem, det är ett lag som är nära oss och vi har mött dem i en träningsmatch tidigare i år, det är ett bra lag med ett högt tempo, dem kommer från Superettan, det är väl det som vi ska möta upp.

Att dem är en av seriefavoriterna, är det något som sporrar er lite extra?

Nej, det är väl inte något som vi lägger någon tanke eller kraft på utan det är de tre poängen som vi spelar om som är viktiga, lika viktiga som i alla andra matcher, så ur den aspekten är det väl ingen speciell match för oss.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror alltid att mitt lag skall vinna, så även denna gång. Jag hoppas på en fartfylld fotbollsmatch och en god underhållning för publiken.

 

Marcus Lantz, Örgryte IS

Marcus Lantz

Marcus Lantz
Foto: Idrottsfoto

Vi fick en man utvisad efter 35 minuter så vi spelade 55 minuter med en man mindre och ändå dominerade vi matchen ganska så bra och vann också matchen så vi är nöjda både med resultatet och poängen.

Tvåa i serien efter sex omgångar, hur mycket pratar ni om tabellen?

Det pratas inte så mycket om det just nu, efter sex omgångar så vet man ändå att tabellen inte riktigt satt sig, men det kommer väl nu någon gång under omgång 7-10 där det kanske kommer bli lite splittring i tabellen. Just nu hänger väl alla på och att vi ligger där uppe och hugger är vi nöjda med, men om några omgångar kommer vi nog se vilka som ligger där uppe och vilka som ligger där nere.

Det har varit lite skador, hur ser skadeläget ut i truppen just nu?

Vi har en mittback i Hannes Sahlin som fick en muskelbristning mot Norrby och blir borta några veckor till, vi fick George Mourad korsbandsskadad i första matchen, och nu senast fick vi Henrik Carlsson korsbandsskadad.

Den här omgången gästar ni Trollhättan, hur mycket vet du om dem?

Trollhättan har jag sett två gånger detta år och dem vill ju försöka spela fotboll, det är ett bra lag, dem har inte fått mycket poäng men jag tror att dem skall ligga högre upp i tabellen. Vi ser fram emot en tuff match på måndag.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag har väl lite i bakfickan som vi har tänkt komma till tals med, kanske inte som vi brukar uppträda men vi får se på måndag, vi får spela upp det på måndag och jag hoppas att det ger resultat. Vi går alltid för vinst, denna gång också.

Matchen spelas på måndag den 2 juni klockan 19:00 på Edsborgs Idrottsplats.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att följa den via Everysport.com eller Viasatsport.se där den visas, sändningen börjar 18:50.