Varje vecka väljer vi på redaktionen ut en match till ”Veckans Match” i vardera serie.
Inför matcherna talar vi lite kort med tränarna och tar också pulsen på respektive lag.

 

Söderettan

I Division 1 Södra har vi valt att lyfta fram matchen mellan Östers IF och Norrby IF. Storfavoriten Öster har inlett säsongen bra och leder, om man lyssnar på experterna, planenligt Söderettan. Man är ett mycket starkt hemmalag som har gått segrande ur de två inledande hemmamatcherna. Gästerna Norrby har också inlett serien bra och känns som ett lag som ”flugit under radarn” när favoritskap delats ut. Man har värvat väldigt intressant under vintern och har en bra trupp som mycket väl kan leda laget till en av topplaceringarna.

 

VeckansMatchPlaylink_oster_norrby

 

Thomas Askebrand, Östers IF

Thomas Askebrand Foto: Bildbyrån

Thomas Askebrand
Foto: Bildbyrån

Ni bortaslog Qviding förra omgången, vad har ni tagit med er från den matchen?

Att vi kan vinna på flera olika sätt, det känns som en styrka. Vi jobbar hårt och det låter väl som en klyscha när man säger att vi jobbar hårt men i slutändan så är det ändå det som faller slutresultatet. Vi kan skapa chanser och göra mål på olika sätt så det är en bra styrka.

Det har blivit en god start och ni toppar serien, vad tycker ni själva om inledningen?

Den är väl helt okej, sen är det klart att matchen mot Höllviken, framförallt, är en match som jag tycker vi skulle ha punkterat tidigare. Vi hade tillräckligt många bra och rena lägen för att punktera den matchen så där borde vi ha vunnit. Den kändes onödig, men vi har mer att ta av och det känns som att vi inte har visat vår fulla kapacitet ännu, vi kan helt klart bli bättre.

Vad är skillnaden på truppen i år om man jämför med fjolårets trupp?

Det är ju nästintill samma trupp som förra året så det enda som möjligtvis skiljer är att vi har fått ett år tillsammans och känner varandra bättre. Vi har skapat en kontinuitet och det gör väl det bättre så sätt också. Och sedan har vi två bra kanter i år också, det är väldigt trevligt.

Den här omgången tar ni emot Norrby, hur väl känner ni till dem som lag?

Ganska bra får jag väl ändå säga. Jag har tittat på dem och tycker väl att vi har en ganska bra koll på dem. Det är ett bra lag, och jag tycker att de flesta lagen i serien är bra, och de har ett par spelare med bra kvalitéer så det kommer att bli en tuff nöt att knäcka denna gång också.

Avslutningsvis, kan du ge dig på och försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror väl att vi kommer vara det bollförande laget och att de kommer kontra, de är duktiga på att ställa om så det är väl min känsla. Så tror jag matchbilden kommer se ut. Vad gäller utgången av matchen så går vi alltid för vinst och det gör vi såklart även denna gången.

 

Simon Eriksson, Norrby IF 

Simon Eriksson Foto: Bildbyrån

Simon Eriksson
Foto: Bildbyrån

Det blev en uddamålsseger mot Husqvarna senast, dina intryck av den matchen?

Vi gör inte en kanonmatch på något sätt men gör ändå en bra match, vi saknar ett par spelare men tar poäng och det stärker såklart. Vi tar med oss att vi både tar ledningen två gånger om och således reser oss igen. Vi spelade också med en man mindre i slutet så det ger en bra moral i laget.

En god start på säsongen får man väl säg, hur summerar du själv er inledning här?

Både och tycker jag, helst hade jag velat haft lite mer poäng men inledningen är väl godkänd. Offensivt kan vi bli bättre och vi blir bättre hela tiden, men försvarsmässigt ligger vi rätt. Det känns bra och förhoppningsvis har vi snart alla spelare tillgängliga också.

Det känns som ni har en intressant trupp i år, hur ser du på den kontra fjolårets trupp?

Jag vet inte om den är så mycket mer intressant, ett par nya spelare in och ett par som har lämnat. Truppen ser väl bättre ut om man ser det som ett lag, rent individuellt såg den väl bättre ut förra året men vi har gjort det bättre som ett lag i år, än så länge.

Den här omgången väntar seriefavoriten Öster på bortaplan, vad vet ni om dem?

Just nu vet jag ingenting mer än att de leder serien. Det är ett väl ett bra lag med en bred trupp och de har goda förutsättningar att vinna denna serie. Vi kommer sätta oss och ta fram den informationen vi behöver till helgen.

Avslutningsvis, kan du ge dig på och försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Det är alltid svårt att gissa en match, men de är hemmalag och vill säkert ha mycket boll och styra matchen. De är väl ett starkt hemmalag också, vi är bra på att försvara oss och får förhoppningsvis växa in i matchen och vara med och spela om det också.

Matchen spelas på söndag den 22 maj klockan 17:00 på Myresjöhus Arena.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att se den live på Ettanplay.

 

Norrettan

I Division 1 Norra har vi valt att lyfta fram matchen mellan Team TG FF och Piteå IF. Det har spelats fem omgångar och det var först under den senaste omgången som gästerna Piteå knep första trepoängaren. De har haft en kämpig inledning, men alla vet att det är ett lag med goda kvaliteter och bra prestationer ger resultat över tid. Nykomlingarna Team TG står inför denna match på lika många poäng som Piteå, och har visat sig vara en nykomling som stått upp bra i matcherna. Ett spännande lag som mycket väl kan börja klättra i tabellen snart.

 

VeckansMatchPlaylink_tg_pif

 

Andre Ghanbari, Team TG FF 

Andre Ghanbari Foto: Bildbyrån

Andre Ghanbari
Foto: Bildbyrån

Det blev delad poängskörd borta mot Nyköping senast, vad är din syn på den matchen?

Det var ganska dåliga förutsättningar för en bra match, eller det beror på vad man anser vara en bra match men planen och vädret tillät inte ett bra spel. Det regnade och gick inte och rulla boll så som vi önskar att göra. Vi fick ta fram andra verktyg, visa karaktär och slita på bra. Man får väl ändå vara ganska nöjd med att åka från Nyköping med en poäng i bagaget.

Fyra poäng på fem omgångar, vad tycker du om er säsongsinledning?

Poängskörden har väl egentligen inte varit jättebra, vi känner att vi både mot Umeå och Akropolis borde ha tagit poäng. Men samtidigt är vi ganska nöjda ändå, vi har trots allt mött bra lag och fått en väldigt stark utveckling i vårt spel och våra grunder har börjat sätta sig. Vi är nöjda med hur vi står mot motståndet i serien, så vi är positiva till vår start så sätt såklart.

Har bilden av Division 1 förändrats, eller vad har du för uppfattning om den idag?

Faktiskt har den förändrats lite, spelarna i laget har uttryckt att vi trodde vi skulle vara mer efter och att det skulle varit tuffare. De senaste matcherna är ändå matcher som vi likväl kunde ha vunnit, det saknas väl lite delar i båda straffområdena som är lite klassiska faktorer för en nykomling, de bristerna har väl egentligen inträffat. Men spelmässigt så står vi över förväntan faktiskt.

Till helgen tar ni emot Piteå på hemmaplan, hur väl känner ni till dem som lag?

Vi känner till dem väldigt bra och spelade mot dem två gånger på försäsongen och har väl koll på dem sen tidigare från tiden i Division 2, man har väl lite bättre koll på norrlandslagen och verktyget med matchväxlingsservern har varit ett väldigt viktigt redskap för en tränare.

Avslutningsvis, kan du ge dig på och försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror och hoppas vi kommer kontrollera matchen från minut ett till dess slut. Att vi styr tempot. Jag tror det blir Team TG för hela slanten och att matchen slutar med en 2-0 seger.

 

Johan Norberg, Piteå IF 

Johan Norberg Foto: Bildbyrån

Johan Norberg
Foto: Bildbyrån

Den första trepoängaren för året inkasserades senast, din syn på den matchen?

Det var sett till nittio minuter klart rättvist, vi gör en bra prestation över nittio minuter. Fram till utvisningarna gör vi det riktigt stabilt, men sen var det väl lite darrigt i slutet men vi lyckades hålla undan och det var riktigt skönt.

Bara fyra poäng på de inledande fem matcherna, hur ser du själv på er inledning?

Nu har man varit med ett tag så ser man till resultaten kan man alltid diskutera, men ser man till prestationerna så har vi svajat lite grann, vi kan mer prestationsmässigt än vi visat och sånt syns ju i poäng också. Vi har helt klart mer att ge tycker jag. Men vi har också mött bra lag så det gäller att vara på tå, framförallt när man möter lag som Forward, BP och Akropolis.

Vad tror du den svaga poängskörden berott på?

Många olika faktorer, men en faktor om man ser på de tre inledande matcherna är att vi haft för dålig arbetsinsats. Vi har jättebra spelare och en bra trupp, men tar man inte de grundläggande jobbet så tar man inte poäng. Det tycker jag vi rättat till i de senaste matcherna, där gjorde vi bra prestationer.

Den här omgången gästar ni nykomlingen Team TG, vad vet ni om dem?

Vi vet ju ganska mycket och har ju mött dem rätt mycket genom åren. Det är ju bara 22 mil till Umeå så vi möttes två gånger under försäsongen. Det är ett svårspelat lag som är defensivt balanserade och är duktiga i omställningar, det är en svår nöt att knäcka och framförallt vinna mot dem. De har inte varit utspelade här i inledningen, utan är alltid med.

Avslutningsvis, kan du ge dig på och försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror vi vinner matchen med 2-0, det är dags för det. Men det kommer bli väldigt tight, det kommer vara misstag som avgör i slutändan. Det är två organiserade lag så det kommer vara tålamod över nittio minuter som gäller, tålamod och misstag kommer fälla avgörandet.

Matchen spelas på lördag den 21 maj klockan 16:00 på Umeå Energi Arena.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att se den live på Ettanplay.