Varje vecka väljer redaktionen ut en match till ”Veckans Match” i vardera serie.
Inför matcherna talar vi lite kort med tränarna och tar pulsen på respektive lag.

 

Norrettan

I Division 1 Norra har vi valt att lyfta fram matchen mellan BK Forward och Motala AIF. Gästerna har imponerat i inledningen av serien och låg fram till förra omgången topp två i tabellen. De föll tungt mot Dalkurd senast och är säkerligen väldigt revanschsugna när de nu beger sig mot Örebro för match. Forward har gjort en bra inledning och kommer till match med ett stärkt självförtroende efter en övertygande seger mot Carlstad United senast.

 

Banner600

 

Magnus Kihlberg, BK Forward

Magnus Kihlberg Foto: Pär Olert/Bildbyrån

Magnus Kihlberg
Foto: Pär Olert/Bildbyrån

Stabil seger mot Carlstad senast, hur ser du tillbaka på matchen?

Det var en stabil match men inte en jättebra match av oss, men vi hade bra utdelning på de chanserna vi hade. Tidigare har vi inte fått utdelning på alla chanser vi haft men nu fick vi den utdelningen, så det kändes stabilt av oss.

Det har gått några omgångar, är ni nöjda med poängskörden?

Nej, vi borde haft mer poäng. Vi är väldigt nöjda med hur vi genomfört matcherna, vi är väldigt stabila och är bättre än i fjol, men vi borde haft tre-fyra poäng till tycker jag och då ser jag till chanserna som vi har haft i matcherna.

Till de som ser era matcher i år, vilka spelare ska man hålla ett öga på?

Jakob Nilsson, Pontus Jakobsson, Erik Björndahl och även Amar Bukva som har gjort ett par mål och känns helt klart på gång. Men det finns rätt många i laget som man bör hålla ett extra öga på, där finns många duktiga spelare i truppen.

Den här omgången tar ni emot Motala, vad vet ni om dem?

Vi mötte dem i en träningsmatch, det är ett väldigt spelande som kan spela ett omställningsspel och som gärna gör det, men det är svårt att göra det i norrettan. Det är ett bra lag som jag skall titta lite mer på, man får vara noggrann med sin scouting. Sedan får vi spela på Trängen igen, på naturgräs, det ska bli väldigt kul.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag har nog jämnt samma svar på det, men varje match hitintills har varit jämn och det kommer bli så även den här gången och då är det laget som är bäst som vinner. Jag tror att det blir vi som vinner för vi är inne i en väldigt bra period.

 

Nicklas Egnell, Motala AIF

Nicklas Egnell Foto: Pär Olert/Bildbyrån

Nicklas Egnell
Foto: Pär Olert/Bildbyrån

Det blev en tung förlust mot Dalkurd senast, hur minns du matchen?

Vi mötte ett för dagen bättre lag som vann klart rättvist sett över nittio minuter. Förhoppningsvis kan vi ta med det höga tempot från matchen in till nästa match.

Hur ser ni i och kring laget tillbaka på inledningen av serien?

Sett till vårt långsiktiga mål, att etablera oss i Division 1, så är vi nöjda resultatmässigt. Däremot finns det en del moment att bli bättre på, framförallt kopplat till vårt anfallsspel.

Vilka spelare tycker du har utmärkt sig i de första matcherna?

Det har varit ganska jämna prestationer överlag.

Till helgen väntar Forward borta, hur väl känner ni till dem?

Vi mötte dem i en jämn och tät träningsmatch under försäsongen. De har väl liksom oss blandat sina prestationer så här långt i serien. Kopplat till de matcherna vi valt att analysera så har vi tagit fram en matchplan som vi tror kan ge oss fördelar i denna match.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Matchen blir den första för oss på naturgräs i seriespel. Spelövertag genom bollinnehav kommer nog vara ganska jämnt fördelat, en del kamp i duellspelet kommer nog också ingå även denna match.

Matchen spelas på lördag den 16 maj klockan 15:00 på Trängens IP.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att följa den via SvFF:s Livescore.

 

Söderettan

I Division 1 Södra har vi valt att lyfta fram matchen mellan Husqvarna FF och Trelleborgs FF. Omgångens tungviktarmöte utspelar sig på Vapenvallen och det mellan två formstarka lag. Serieledarna Trelleborg kommer till spel med ett gott självförtroende, tolv inspelade poäng av femton möjliga får ses som en mycket god start. Husqvarna hade en trög inledning men har tagit sju poäng på de senaste tre matcherna och det visar att laget fått fart på maskineriet.

 

Banner600

 

Niclas Tagesson, Husqvarna FF

Niclas Tagesson Foto: Pär Olert/Bildbyrån

Niclas Tagesson
Foto: Pär Olert/Bildbyrån

Ni delade på poängen med Kristianstad senast, hur minns du matchen?

Jag tycker att vi är lite bättre än Kristianstad hela tiden, men skillnaden mot matchen innan var att vi inte kunde sätta dit chanserna när vi väl fick dem. Vi hade skott i stolpen och ett missat friläge så effektiviteten fanns inte där. Men det var ändå en helt okej bortamatch, men det där sista saknades tycker jag.

Det verkar annars som att ni fått igång maskineriet, hur känner ni själva?

Jo men det känns väl lite så, nu hade vi en match där vi inte fick till det där lilla extra, om vi bara haft lite mer skärpa framför mål så hade vi fått in det där målet. Vi måste upp ett snäpp här nu för så många chanser får vi inte mot de starkare lagen, och de chanserna som vi får mot dem måste vi se till att vi sätter i mål.

Den här omgången tar ni emot tabellettan Trelleborg, vad vet ni om dem?

Jag har sett dem på matchvideo ett par gånger, de spelar en typ av fotboll som varit bra för Division 1, de är lite rakare och snabbare in i den sista tredjedelen. Vi känner igen den typen av fotboll och har spelat den typen själva, de sätter sina anfallare i spel snabbt och gör det bra. Vi måste stå upp i duellspelet och även få lite fart på kanterna när vi ställer om och anfaller.

I matcher likt denna är nyckelspelare viktiga, vilka är era nyckelspelare?

Vår målvakt Zoran Akovic är alltid en nyckelspelare, vi har hållit nollan tre matcher i rad nu och det är mycket på grund av honom. Men skall vi ta ner deras anfallare så måste våra två mittbackar göra sin bästa match för säsongen.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror kanske inte att det blir jättemycket spel på mitten, men det kommer nog bli chanser på bägge hållen. Det lag som är hetast i boxen kommer att gå segrande ur den här matchen, vi skall som minst mäkta med ett oavgjort resultat mot dem, den formen har vi tycker jag.

 

Patrik Winqvist, Trelleborgs FF

Patrick Winqvist Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Patrick Winqvist
Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Tre poäng mot Halmia senast, hur ser du tillbaka på den matchen?

Vi valde att vara väldigt taktiska mot Halmia eftersom de är det lag i serien som är mest konsekventa i sitt sätt att spela på och inte ändrar mycket i sitt spel. Det enda de gjorde var att de gick över och spelade 3-5-2 men det hade vi koll på att de eventuellt skulle göra och vi lyckades med våra taktiska riktlinjer för att få stopp på deras anfallsspel. För vår del kunde vi kanske lyckats bättre offensivt, men det räckte ändå och vi skapade en del farligheter och Salif gjorde ett mål för oss.

Längst upp i serien inför denna match, vad tycker ni om er inledning?

Vi har fått bra utdelning och har också spelat bra, två matcher på bortaplan mot inte allt för enkla motståndare. Hemma hade vi kunnat göra det bättre men har tagit sex poäng på tre matcher, vi spelade bra mot Qviding men har oss själva att skylla för poängförlusten för vi gjorde rätt så grova missar. Man kan inte vinna alla matcher men tolv poäng på fem matcher får man väl ändå vara nöjda med.

Vilka av era spelare tycker du utmärkt sig hitintills?

Jag tycker att de utmärker sig själva inför andra, sen vad det är för bedömning på det är olika, är det utifrån mina förväntningar så finns där ett par spelare som är väldigt positiva att se på Division 1-nivå. Jag har 21 spelare att tillgå i truppen och känner att vi kan använda hela vår trupp, och det tycker jag är meningen.

Ni gästar Husqvarna denna vecka, hur väl känner ni till dem?

Jag känner till dem rätt så väl och har sett dem i en del matcher. De påminner väl en del om oss om man tänker på spelartyper i olika positioner, de är relativt fysiskt rustade och har en bra balans i sitt lag med tydliga roller. De spelar väl mer anfallsspel nerifrån och fram än vad vi har gjort, vi har spelat mer rakare. Det är ett lag som påminner om oss i försvarsspelet också, jag tycker att de ser väldigt välorganiserade ut och det syns att de har erfarenhet från att spela på en högre nivå, de bjuder inte på många misstag, det är väl den bild vi har av dem.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Utgången är alltid att vi vinner, vi går alltid ut med den inställningen. Vi bygger vår matchplan efter att vinna matchen. Karaktären kommer nog bli en del fysiskt spel och periodvis kommer de nog ha lite mer boll än oss då de bygger upp spelet bakifrån och vi är lite mer raka. Vi får vara vaksamma på deras fasta situationer, det kan vara en sådan sak som avgör en match likt den här.

Matchen spelas på torsdag den 14 maj klockan 15:00 på Vapenvallen.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att följa den via SvFF:s Livescore.