Varje vecka väljer redaktionen ut en match till ”Veckans Match” i vardera serie (Norra/Södra). Inför matcherna talar vi med tränarna och tar pulsen på respektive lag.

 

Norrettan

I Division 1 Norra har vi valt att lyfta fram matchen mellan IK Brage och BK Forward. Efter två tuffa inledande omgångar har Forward vaknat till liv och vunnit stort hemma mot Sylvia och sedan följt upp det med en poäng i den svåra bortamatchen mot Luleå. Brage kommer till match med en 2-0 seger mot Västerås senast i bagaget, man tycks ha börjat hitta rätt med det mesta, nu väntar en ny prövning då helgens match blir deras första match på naturgräs.

 

Veckans Match NORRA Mindre 15-5

 

 

Magnus Kihlberg, BK Forward

Magnus Kihlberg2

Magnus Kihlberg
Foto: Idrottsfoto

Vad har du att säg om de inledande fyra matcher?

De två första matcher är egentligen helt okej, vi har åkt dit lite på orutin och individuella misstag i de matcherna. De senaste två matcherna har vi gjort bra, mot Sylvia stämde det mesta och sen tog vi en poäng uppe i Luleå, vilket är starkt. Vår offensiv har fungerat riktigt bra här och vi har gjort en del mål.

Det finns många unga spelare i laget, hur hanterar de Division 1?

En del har tagit ett par steg nu, men det är ju så med unga spelare att man är lite upp och ner, bland annat Filip Albertsson som kommit in på lån från Örebro SK har utvecklats väldigt mycket. Har man unga spelare i laget så är dem mer känsliga än äldre för motgångar så man får arbeta mer med dem mentalt.

Ni ställs mot Brage till helgen, vad vet du om dem?

Jag har sett några matcher med dem och det är ett aggressivt lag med mycket vilja. Jag känner deras målvakt för honom har jag spelat med tidigare. Vi kommer att få oss en tuff match mot dem, det kan jag lova.

Du har själv spelat de senaste två matcherna, är du aktuell för helgen?

Vi får se, jag har en lite skada som gör att det är lite osäkert och det hade det varit om jag var helt frisk också. Normalt sett brukar vi ge grabbarna laget en dag innan men just nu tas besluten väldigt sent och då kan det bli att vi bestämmer oss först på matchdagen.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Det kommer nog bli väldigt aggressivt, mycket dueller och mycket vilja. Det kommer inte bli något skönspel men det kommer bli tufft och vi vinner med 2-0.

 

Bo Wålemark, IK Brage 

Bo_Wålemark_BRA14_Halv

Bo Wålemark
Foto: Idrottsfoto

Det blev en vinst mot Västerås hemma senast, hur såg matchen ut?

Det var en ganska tillknäppt match, Västerås spelade ganska defensivt men det var ändå vi som hade lägena som blev till i matchen, även halvchanserna. Vi hade mest av allt egentligen tycker jag så vi vinner en rättvis seger.

Hur tycker du annars att det har sett ut för er inledningsvis?

Vi har haft tre matcher hemma och bara spelat en borta så det här blir dessutom vår första match på riktigt gräs nu till helgen. Det känns väl som att vi som lag blir mer och mer samspelta för varje match som går, vi är på gång helt enkelt.

Till helgen gästar ni BK Forward, hur väl känner ni till dem?

Jag har sett ett antal matcher med dem genom vår matchserver, jag tycker att dem gjort det bra, de tog en stark trepoängare mot Sylvia hemma och fick en poäng med sig borta mot Luleå. Det är upp till oss att göra en bra prestation nu, det är nyckeln till allting, om vi gör en bra match så skall det gå vägen.

Precis som dem har ni unga spelare i laget, hur hanterar de Division 1?

Våra ungdomar har en god inställning och attityd till fotbollen, vissa av dem har fått spela ganska mycket och andra mindre. Det kan ofta vara så med ungdomar att dem är lite upp och ner, men våra ungdomar har gjort bra insatser överlag under de första matcherna i serien, tycker jag.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag hoppas att vi spelmässigt gör en riktigt bra insats, då är jag nöjd. Jag har svårt att gissa hur matchbilden blir, det skall ju bli varmt också säger dem, det beror på om motståndarna väljer att gå högt eller lågt mot oss. Jag tycker i alla fall att det skall bli en intressant match att spela, sen är allt upp till oss.

Matchen spelas på lördag den 17 maj klockan 16:00 på Trängens Idrottsplats.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att följa den via Everysport.com eller Viasatsport.se där den visas, sändningen börjar 15:50.

 

Söderettan

I Division 1 Södra har vi valt att lyfta fram matchen mellan Qviding FIF och Trelleborgs FF. Qviding inledde med en tung förlust borta mot Trollhättan, efter det är dem obesegrade i tre raka matcher och kommer närmast från ett oavgjort Göteborgsderby mot Utsikten. Trelleborg inledde även dem med en tung förlust i premiäromgången men har efter det följt upp det med att vara obesegrade och kommer närmast från en 2-1 vinst hemma mot Oskarshamn.

 

Veckans Match SÖDRA 15-5

 

 

Bosko Orovic, Qviding FIF 

Bosko_Orovic_QIF14_Halv

Bosko Orovic
Foto: Idrottsfoto

Mållöst i Göteborgsderbyt mot Utsikten senast, hur såg matchen ut?

Vi äger hela matchen, men jag tycker att vi springer för lite för lite på den sista tredjedelen för att skapa de här farliga chanserna, men vi äger matchen. Utsikten hade en dubbelchans på en fast situation i den 91-92:a minuten men det är nog allt de hade. Vi var framme med halvlägen hela tiden men är lite för bekväma, samtidigt så är det svårt att möta ett så starkt lag som Utsikten och när de backar ner och försvarar sig så bra så är det inte lätt att hitta in vägar därigenom.

Fem poäng på de inledande fyra matcherna, vad säger du om er inledning?

Jag tycker att den är okej, vi har en plump i protokollet och det är Trollhättan borta, annars är den okej. Jag tycker väl dock att vi borde haft tre poäng med oss mot Oskarshamn och att vi borde gjort en bättre insats mot Trollhättan.

Till helgen tar ni emot en av favoriterna, Trelleborg, vad vet du om dem?

Det är ett profilstarkt lag som är tunga att möta så jag vet en hel del, jag vet det som jag behöver veta om dem. Det kommer att bli en tuff match men jag hoppas att vi kan hålla oss till vårt spel och ta hem tre poäng.

Förra året slog ni dem hemma med 3-1, är det något som ni tar med er nu?

Nej, det som hände förra året det hände då, nu är det nya tankar som räknas. Vi tror mycket på oss själva och tar en match i taget, nu ska vi arbeta med att bygga upp nya och positiva bilder från i år att ta med oss.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Vi kommer att vara det bollförande laget, jag hoppas och tror att vi får ett tidigt mål på dem och sen tror jag att vi kan gå vinnande ur matchen med 3-1.

 

Conny Karlsson, Trelleborgs FF

Conny_Karlsson_TFF14_Halv

Conny Karlsson
Foto: Idrottsfoto

Ni vann mot Oskarshamn i den förra omgången, hur såg matchbilden ut?

Den var lite blandad, vi hade väl en första halvlek som var ganska jämnspelad, sen tycker jag nog att vi är det bättre laget i den andra halvleken och på något sätt känns det som att vi vann matchen rättvist.

Vad tycker ni själva om er inledning av säsongen?

Vi hade inte någon vidare start, förlust borta och oavgjort hemma mot två nykomlingar, men efter det har vi vunnit två raka. Det känns som att vi har kommit igång lite bättre och presterat bättre i de två senaste matcherna.

Ni är en av favoriterna i serien, upplever du pressen positiv eller negativ?

Det är nog väldigt blandat om jag tittar i spelartruppen, det finns nog en del som tycker att det är lite besvärligt och en hel del som tycker att det är spännande och en utmaning. Generellt i klubben är det ingenting man kastat ur sig men man vill ju tillbaka och det är väl ganska naturligt med alla lag som har trillat ur en serie, man vill tillbaka och det är väl ingen stor dramatik i det.

Nu väntar en bortamatch mot Qviding, hur mycket vet du om dem?

Jag har sett Qviding i den senaste matchen när de mötte Utsikten i ett derby, sen har vi vår matchväxlingsserver som vi kan kolla matcher på. Utan att avslöja för mycket vad jag vet om dem kan jag säg att jag har ganska så bra koll på dem.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Qviding är ett bollspelande lag och vill spela boll nere från backlinje och framåt och eftersom vi kommer vara bortalag så kan jag tänka mig att vi har ett Qviding som har mer boll än oss och att vi försöker spela på att ta möjligheten när vi vinner boll eller de tappar den. Jag har alltid en tro att vi skall vinna våra matcher och den tron har jag inför den här matchen också.

Matchen spelas på söndag den 18 maj klockan 15:00 på Valhalla Idrottsplats.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att följa den via Everysport.com