Varje vecka väljer redaktionen ut en match till ”Veckans Match” i vardera serie.
Inför matcherna talar vi lite kort med tränarna och tar pulsen på respektive lag.

 

Norrettan

I Division 1 Norra har vi valt att lyfta fram matchen mellan Huddinge IF och Akropolis IF. Varken hemma- eller bortalaget har inlett serien så som de önskat och ligger efter fyra spelade omgångar under nedflyttningsstrecket i tabellen. Huddinge valde att bryta med huvudtränaren häromdagen, det återstår att se hur det påverkar laget inför helgens omgång. Akropolis har gjort bra matcher men inte fått med sig resultaten, på söndag får vi se vem av de två lagen som eventuellt inkasserar en viktig trepoängare, eller får de dela på poängen?

 

Banner600

 

Johan Ländin, Huddinge IF 

Johan Ländin Foto: Meli Petersson Ellafi/Bildbyrån

Johan Ländin
Foto: Meli Petersson Ellafi/Bildbyrån

Hur ser du tillbaka på den senaste matchen?

Den var rätt jämn, men jag kan inte säg att det var orättvist. Med lite tur så hade vi kanske tagit en poäng, men deras målvakt gjorde ett par bra räddningar och känslan är att dem var ett nummer eller två större än oss och det fällde avgörandet. Men jag tycker ändå att vi gjorde en ganska bra match.

I veckan fick huvudtränare Hultman lämna, hur har det påverkat laget?

Det är alltid jobbigt och det är inga roliga beslut att fatta. Spelarna är självklart påverkade och jag för den delen också, jag har ju jobbat med Patrick i några år. Det är ett tufft beslut men man kan inte se förbi resultaten, det är efter dem man jobbar och vi är resultatberoende, vi måste leverera hela tiden för den nivån vi är på. När det inte klickade var klubben tvungna att göra åtgärder, det var ingen som tyckte att det var roligt men ett måste för att få till en förändring.

Vad kommer du att förändra i laget i det korta perspektivet?

Jag kommer inte förändra något egentligen, det kommer att tillträda en annan tränare här inför helgen så jag har egentligen bara lett laget under träning här i veckan. Vi får se nu när den nya tränaren kommer in vad han vill och kan tillföra.

Den här omgången gästas ni av Akropolis, hur väl känner ni till dem?

Vi känner väl till dem ganska väl, Stockholmslagen känner vi generellt till ganska så bra. Det är nära att scouta varandra och man har en jättebra dialog med spelare och tränare här i staden. Så jag får säg att vi är väldigt pålästa om dem.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Nej, jag tror inte det. Jag vet faktiskt inte hur det kommer se ut, men jag känner väl att efter det som har hänt i veckan så borde det bli en påverkan för oss där jag tror att vi går in och är lite fysiska och tuffa i spelet. Samtidigt är Akropolis ett bra lag så jag är inte säker att vi får styra matchen på vårt sätt ändå. Men jag är ganska säker på att det blir en känslosam match där den betyder mycket för bägge lagen. Jag har den största respekten för Akropolis och har inte tagit ut någonting i förskott, men vi måste börja ta poäng.

 

Giannis Tsombos, Akropolis IF 

Giannis Tsombos Foto: Pär Olert/Bildbyrån

Giannis Tsombos
Foto: Pär Olert/Bildbyrån

Ni delade på poängen med Carlstad senast, hur såg matchbilden ut?

Sett till matchbilden tycker jag att poängfördelningen var rättvis, men jag tycker inte alls att vi har presterat och kommit upp i vår nivå, men Carlstad gör det ändå väldigt svårt för oss. Det kändes rättvist, även om vi hade ett ribbskott i slutskedet av matchen.

Två poäng hitintills, hur tänker du kring er inledning av serien?

Vi hade väl velat ha en fullpoängare med oss senast men sett till vårt spelschema med Brage i premiären, seriens längsta bortamatch och Dalkurd borta så är jag inte förvånad. Finns det prestation så kommer det poäng, så tänker jag i alla fall. Vi var missnöjda med matchen senast, där förväntade vi oss mer. Annars är det okej, det tar tid att komma in i serien och lära sig alla lagen, men vi riktar blickarna framåt helt enkelt.

Vad skall ni göra för att vända på den negativa trenden ni haft?

Det handlar väl om att börja prestera, spela vårt spel och inte göra misstag och framförallt komma upp i en nivå som vi kan hålla i nittio minuter så vi håller vår nivå. Vi kommer ta en match i taget och vi börjar med det redan nu på söndag.

Till helgen väntar en match mot Huddinge, vad vet ni om dem?

Egentligen ganska mycket eftersom vi kommer från samma område och har mött varandra i Division 2 tidigare. Vi vet om att det är ett hårt arbetande lag som haft en tuff inledning, det har inte gått så bra för dem heller. Men för oss handlar det om att komma upp i nivå och glömma det som har varit och bara gå in och köra. Vi måste prestera samma fotboll som vi gjorde under försäsongen och komma upp på vår normala nivå och sedan ta en match i taget, det är vad vi måste göra.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror att matchen kommer bli rätt intensiv och att Huddinge, som alltid, krigar på. Där skall vi också stå upp. Så det kommer att bli en intensiv och ganska tuff match som jag tror att vi i slutändan går segrande ur.

Matchen spelas på söndag den 10 maj klockan 17:00 på Källbrinks IP.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att följa den via SvFF:s Livescore.

 

Söderettan

I Division 1 Södra har vi valt att lyfta fram matchen mellan Örgryte IS och Qviding FIF. Det blir ett hett derby på Gamla Ullevi på måndagskvällen när en av seriefavoriterna Örgryte tar emot Qviding. Gästerna har inlett serien på ett bättre sätt än förra året men har inte fått utdelning på sitt stora bollinnehav. Hemmalaget har i sin tur, med undantag förlusten mot nykomlingarna Eskilsminne, visat upp en stor trygghet, ett bra spel och har tagit sina poäng under inledningen. Vem lämnar Ullevi med tre poäng i bagaget, och en derbyvinst i ryggen?

 

Banner600

 

Marcus Lantz, Örgryte IS

Marcus Lantz Foto: Pär Olert/Bildbyrån

Marcus Lantz
Foto: Pär Olert/Bildbyrån

Vinst borta mot Halmia senast, hur minns du matchen?

Det var en av våra bättre bortamatcher på lång tid, om man då räknar med höstsäsongen, det var en mycket bra bortamatch. Vi hade jobbat under veckan på ett par saker i både offensiven och defensiven och allt fungerade perfekt. Vi stod stabilt och släppte inte till mycket mer än målet under nittio minuter och vi skapade mycket framåt. Det vi tränat på fungerade väldigt bra, det är jag väldigt nöjd med.

Vad tycker ni om era inledande matcher i serien?

Bortsett från Eskilsminne där vi inte kom upp i nivå och när vi gick för segern på slutet, när vi kanske borde försvarat vår poäng, åkte vi på en kontring istället. Annars tycker jag väl att vi har tagit de poäng som vi tycker att vi är värda, men det finns alltid mer att ta utav.

Nu väntar Qviding den här omgången, vad vet ni om dem?

Vi vet väl allt om Qviding, vi har mött dem i en träningsmatch och har även sett dem ett par gånger. Vi vet hur de vill spela och dem vet väl allt om oss också. Jag tror inte att det blir några överraskningar, vi känner varandra väldigt bra.

Derby på Gamla Ullevi, kan vi förvänta oss en publikfest på måndag?

Ja, det vet jag inte men vi hoppas med tanke på att vi gjorde en så pass bra match sist så borde det komma en del ÖIS-are. Men jag vet inte hur mycket folk Qviding får med sig, jag hoppas i alla fall att det kommer mycket folk och tittar på matchen på måndag. Vi har trots allt bara förlorat en match på drygt fjorton matcher så vi är i bra form och hoppas att folk kommer ner och tittar på oss.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Det är ju två lag som gärna vill ha bollen, jag tror inte att Qviding kommer att ändra på sin spelidé och det får vi acceptera och försvara oss bra när de har bollen. Vi kommer förmodligen se ett ÖIS som är kompakt och bra när vi försvarar oss och som har mycket fart när vi har bollen och anfaller. Resultat brukar jag aldrig tippa men hoppas så klart att vi går därifrån med tre poäng och fortsätter hänga på där uppe i toppen.

 

Bosko Orovic, Qviding FIF

Bosko Orovic Foto: Pär Olert/Bildbyrån

Bosko Orovic
Foto: Pär Olert/Bildbyrån

En poäng mot Oskarshamn senast, hur såg matchbilden ut?

Jag tycker att vi startar trevande, jag vet inte riktigt men vi verkar passiva tills de tar ledningen i den trettonde minuten och vi någon minut senare får en utvisning emot oss – då tar vi tag i det och spelar en bättre fotboll. Vi spelade då bättre och bättre fotboll och var värda mer mål än vad vi faktiskt gjorde, vi skapade rätt många målchanser under sjuttio minuter med en man mindre på planen. Efter det kroknar vi, Oskarshamn skapade några lägen på slutet men jag tycker ändå vi förtjänar tre poäng i den matchen. I det stora hela är jag ändå stolt över killarna, att spela med en man mindre är svårt i sig men att då dessutom föra matchen är än svårare. Vi visar en otrolig moral och gör en bra match.

Er inledning av serien, hur ser du tillbaka på den?

Den är bättre än någonsin, haha, vi har gjort en helt okej inledning men inte riktigt fått resultaten med oss tycker jag men det är ändå helt okej, vi är obesegrade än så länge. Spelet har väl varit lite sisådär, vi har inte fått ut vårt ”Qviding-spel” riktigt, men vi lyckades mot Oskarshamn, men allt som allt har det varit okej, vi vill dock vara det spelförande laget och de som styr matcherna.

Ni ställs mot Örgryte denna omgång, hur mycket vet ni om dem?

De har fått in betydligt mycket mer rutin än vad de hade förra året, de har fått in bra spelare och är ett bättre lag i år. Örgryte är ett riktigt bra lag och det finns väl inte så mycket mer att säg, det finns ett par spelare som har en hög fotbollskunskap och rutin från allsvenskt spel, så det är ett mycket meriterat och bra lag som de har.

Hur känns det att ni spelar matchen på Gamla Ullevi?

Med tanke på att Gamla Ullevi är en så pass väl använd plan då det är många lag som spelar på den kan man väl säg att planen är på gränsen till bedrövlig. Så det kommer väl inte att gynna oss direkt, och andra sidan försöker också Örgryte spela fotboll så det gynnar väl inte något av lagen. Sen är det alltid kul att komma till arenan, men planen tror jag inte kommer gynna varken lagen eller spelet.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror att vi kommer vara det spelförande laget som alltid och tror att vi lämnar Ullevi med en 3-1 vinst. Det kan vara jobbigt med ÖIS omställningar för de är rätt fruktade, får vi stopp på dem så är jag säker på att vi går vinnande ur matchen.

Matchen spelas på måndag den 11 maj klockan 19:00 på Gamla Ullevi.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att följa den via SvFF:s Livescore.