Varje vecka väljer redaktionen ut en match till ”Veckans match” i vardera division (Norra/Södra). Inför matcherna talar vi lite kort med tränarna och tar pulsen på respektive lag.

Norrettan

I den norra divisionen har vi den här veckan valt att lyfta fram matchen mellan Dalkurd och Eskilstuna, Borlänge laget har inlett bra och visat sig starka i inledningen av säsongen genom att spegla två olika matchkaraktärer och behärska det bra. Eskilstuna fick en tung start med 7-0 i baken mot Sirius men kom tillbaka starkt genom att besegra BK Forward i omgången efter. Det är två lag med mycket potential och de är vår övertygelse att de kommer bli en mycket sevärd match för åskådarna.

 

dalkurdeskilstuna

 

Robert Mambo Mumba, Dalkurd FF

RobertMumba-150x150

Ni har startat bra här i inledningen av säsongen, hur känner ni er inför er kommande match?

Vi förväntar oss en tuff match, alla lag i division ett krigar för varje poäng man kan skrapa ihop så det är bara att ställa in sig på en tuff match. Vi är fokuserade och vet om vad vi måste göra, framförallt hålla oss till det vi talat om inför matchen. Nu gäller det bara att vi kliver ut på planen och visar hur bra vi är, de sista två matcherna har vi mött bra motstånd och gjort bra ifrån oss. Det är viktigt att inte skylla ifrån sig om någonting går dåliga, allt handlar om att hålla sig till lagets ”game-plan” och förbli disciplinerade. Så länge vi håller oss till våra planer kommer vi att vara nöjda för det är något som har varit vårt mål hela tiden.

Hur bra koll har ni på era motståndare?

Vi har ju en spelare som spelade i Eskilstuna förra året, Rebin Sulaka, så det är förstås en stor bonus för oss. Han har berättat om klubben, laget och hur man spelar fotboll. Utifrån hans ord tar vi den information vi behöver och sen försöker vi hålla oss till vårt eget spel och plan. Om vi gör det vi har planerat istället för att fokusera för mycket på motståndarna kan vi genomföra en riktigt bra prestation.

Om du får gissa matchens karaktär och utgång, hur tror du den kommer att se ut?

Matchen spelas på vår hemmaplan och vi borde vara starkare där, även om det inte alltid ger avtryck i resultaten så kommer det att visa sig i karaktären. Att gissa resultat är alltid svårt för i denna underbara sport, fotboll, är bollen rund och allting kan hända. För vår del handlar det bara om att hålla oss till vårt fokus och mål vilket är att göra en bra prestation.

 

Daniel Wiklund, Eskilstuna City

Daniel Wiklund

Efter en kalldusch i premiären kom ni tillbaka starkt i förra omgången, hur känner ni er inför er kommande match?

Naturligtvis är vi stärkta efter vinsten förra fredagen, men vi tar emot alla motståndare med en enorm respekt. Den första matchen var inte en fråga om respekt utan det var rädsla, vi fick en tidig utvisning i matchen men så bra som Sirius spelade hade dem nog gjort några mål ändå. Forward är enligt mig seriens näst bästa lag och vi hade en tuff match mot dem men vi är starka på hemmaplan och fick ut det där lilla extra i fredags.

Hur bra koll har ni på era motståndare?

Så pass mycket att vi vet om att de har gjort två matcher med helt olika karaktärer, den senaste matchen parkerade dem bussen i 90 minuter och i första matchen, på hemmaplan, var de spelförande. Vi utgår från att dem kommer vara spelförande och förbereder oss för det.

Om du får gissa matchens karaktär och utgång, hur tror du den kommer att se ut?

Matchens karaktär kan jag säg men utgång är jag värdelös på att gissa, karaktär tror jag att Dalkurd kommer vara det spelförande laget under stora delar av matchen. De kommer att ligga framför våra linjer och försöka hitta in bakom dem med instick, men det kommer bli en bra match och jag är övertygad om att det blir en sevärd match.

Matchen spelas på lördag den 27 april, klockan 16:00 på Domnarsvallen. Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att följa den via Everysport.com, Dalkurds rapportering har ni här och Eskilstunas motsvarighet finner ni här

 

Söderettan

I den södra divisionen har vi valt att lyfta fram matchen mellan Trollhättan och Sylvia, Trollhättan har haft en tuff start på säsongen men har kvar sin stomme från fjolåret och sågs på förhand ut som en av kandidaterna för toppstriden. Sylvia har i sin tur överraskat många, innan säsongen rullade igång var det många som räknade bort dem men laget har under inledningen visat att dem är att räkna med.

 

fctsylvia

 

Jesper Ljung, FC Trollhättan

jesper_kontrakt

Ni har haft en tuff inledning på säsongen men gjorde en bra insats nere i lund sist, hur känner ni inför er kommande match?

Ska man göra en analys får man göra en vettig sådan och ser man resultatmässigt på det har det väl inte varit en glimrande inledning med en poäng på två matcher. I första matchen mot Husqvarna gör vi det helt okej, även om vi släpper in tre mål gör vi en bra match rent spelmässigt. Nere i Lund gör vi ännu en bra match spelmässigt men får inte målen med oss, nu tar vi nya tag inför helgen, där är ingen panik i lägret.

Hur bra koll har ni på era motståndare?

Relativt god koll, nu har dem förvisso fått igång samarbetet med IFK Norrköping och fått in en del spelare därifrån, de spelarna har vi inte så bra koll på, ännu. Men Sylvia har ett par bra spelare sen tidigare, Allan Borgvardt t.ex. vi vet också om att de är vassa framåt och har så alltid varit.

Om du får gissa matchens karaktär och utgång, hur tror du den kommer att se ut?

Det kommer att bli en match på konstgräs, tyvärr får man säga, det var en önskan att vår gräsplan skulle vara redo nu men tyvärr är den inte det. Det kommer bli en match med många målchanser, det brukar bli så när Sylvia är involverat, men vi hoppas kunna komma med lite knep för att skapa chanser vi också.

Robert Hagert, IF Sylvia

IMGP5200_200

Ni har fått en bra start på säsongen, hur känner ni inför er kommande match?

Det känns väl ganska bra, det är positivt att matchen kommer spelas på konstgräs för det gillar vi, det gynnar nog oss mer än det gynnar Trollhättan faktiskt. Med tanke på den startsträcka vi haft under försäsongen kör vi på den gamla klyschan ”en match i taget”, men precis som i alla matcher – åker vi ner och går för tre poäng.

Hur bra koll har ni på era motståndare?

En hyfsad koll skulle jag vilja säg, det är väl ett av de lagen som har de flesta av sina spelare kvar, till skillnad från de andra lagen som har bytt ut en 10-12 spelare i sina trupper. Tränaren Jesper Ljung är kvar i klubben, vi vet vad vi möter och det är ett bra lag.

Om du får gissa matchens karaktär och utgång, hur tror du den kommer att se ut?

Jag tror att det kommer bli en ganska jämn match, det kommer nog också vara ett delat bollinnehav där matchen svänger lite fram och tillbaka. Men vi går för vinsten – det gör vi i varje match.

Matchen spelas på söndag den 28 april, klockan 15:00 på Edsborgs IP. Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att följa den via Everysport.com, Trollhättan rapportering har ni här och Sylvia motsvarighet finner ni här