Varje vecka väljer redaktionen ut en match till ”Veckans Match” i vardera division (Norra/Södra). Inför matcherna talar vi med tränarna och tar pulsen på respektive lag.

 

Norrettan

I norrettan har vi den här veckan valt att uppmärksamma och lyfta fram matchen mellan Västerås SK och Valsta Syrianska. Västerås har ännu inte säkrat ett nytt kontrakt och är av den anledningen i väldigt stort behov av att vinna hemma på Swedbank i helgen. Valsta lär vara oerhört sugna på att revanschera sig efter att man förlorat tre av de fyra senaste matcherna. Det lär bli en väldigt tuff drabbning mellan dessa två välspelande lagen.

 

VeckansMatch24Norra

 

Ramin Kiani, Västerås SK

Ramin_VSK_1Viktig vinst mot Vasalund senast, vad har ni tagit med er från matchen?

Att vi var väldigt kompakta i vårt försvarsspel och det har vi varit under de senaste två bortamatcherna, därför hoppas jag att vi fortsätter på den inslagna vägen. Det är något som ger oss en trygghet, att vi agerar kollektivt kring försvarsspelet. Men vi tar också med oss att vi hade ett bra passningsspel mot Vasalund, när vi hade bollen kunde vi spela vårt spel och föra matchen.

Med tanke på ert tabelläge, hur mycket pratar ni om det inom gruppen?

Det var något vi talade om efter sommaruppehållet, då hade vi en stormig period men när vi väl identifierat vilka spelare, tränare och ledare som skulle fortsätta kunde vi arbeta mot våra mål. Sen dess har vi bara fokuserat på att klara av att säkra kontraktet och då har vi valt att se till vår egen prestation i matcherna, allt annat får vi tala om efter säsongen.

Det har varit en del turbulens under året, hur mycket har det påverkat era sportsliga resultat tror du?

Det är klart att det hänger ihop, den ekonomiska världen påverkar såklart den sportsliga världen, kanske framförallt genom att vår spelartrupp är väldigt smal, det var något vi pratade om efter sommaren, att vi måste ha en skadefri trupp. Vi har i dagsläget 13-14 utespelare och två målvakter, sen har ett par ungdomar fyllt på men de behöver mer tid innan dem är helt mogna för division ett.

Ni gästas på söndag av Valsta Syrianska, hur är din kunskap om dem?

Väldigt goda, jag håller mig ”up to date” och såg dem på plats i måndags och har även kollat videon från matchen ett par gånger så jag känner att jag har en väldigt bra bild av dem. Nu får de tillbaka sina avstängda spelare och det förstärker väl truppen en aning men vi har en hygglig koll på dem med. För vår del handlar det främst om att få ihop vår egen prestation och inte lägga allt för mycket fokus på motståndarna, även om man skall ha en viss hänsyn till dem.

Om du gissar matchens karaktär och utgång, hur tror du det kommer se ut och sluta?

Valsta har ju släppt in en del mål i de senaste matcherna och kommer säkert därför vilja täppa till och förstärka sitt försvarsspel. För vår del kommer det handla om att fortsätta vara kompakta bakåt och vara välbalanserade när vi har bollen och anfaller. Vi är starka där och har väldigt mycket fart under fötterna och det gäller att få till det, men det gäller att alla våra spelare kommer upp i nivå för att vi ska vinna. Det är sällan som jag gissar resultat på våra matcher men jag ser gärna att vi går segrande ur matchen på söndag.

 

Christer Mattiasson, Valsta Syrianska

Christer MattiassonTvå tunga förluster på raken, trots att ni spelat väldigt bra, vad har ni pratat om efter matcherna?

Det har varit tre tunga förluster på fyra matcher, vi mötte ju Sirius där innan också, i den senaste matchen mot Nyköping gjorde vi en bra andra halvlek men vi får inte in bollen. Vi vill avsluta snyggt och är inte nöjda med de trettio poäng vi tagit utan vill gärna ta några till och även få spela den fotboll som vi vill göra.

Det var kul och se att ni släppte fram några av klubbens ungdomar senast, kommer de få chansen fler gånger framöver?

Det hoppas jag, framförallt Pedro som hoppade in mot Nyköping, han kommer att träna med oss kontinuerligt hela året ut och det är nog inte omöjligt att han lyfts upp till nästa år. Om han, eller de andra ungdomarna, visar upp samma glöd på träningarna är det klart att dem ska in och känna på det.

Ert mål för säsongen var att hänga kvar i division ett, när nu det är säkrat vad är ert driv under resten av säsongen?

Att fortsätta kämpa på, vi ska spela av matcherna och trilla boll som vi vill och försöka spela oss ur situationerna. Vi vill avsluta så snyggt som möjligt och gärna ta ett par poäng till, vi vill inte förlora fler matcher och det vore toppen om vi efter säsongen kunde ligga före både AFC och Frej.

Denna omgång gästar ni Västerås, hur bra koll har du på dem?

Jag har väl någorlunda koll på dem tycker jag, men jag kommer förstås sätta mig ner med lite material och gå igenom de sista här inför helgen. Det gäller i alla fall att inte ge dem för mycket utrymme i omställningslägen, inte heller låta dem ha för mycket boll. Vi har en del revansch att utkräva för mötet i våras och jag hoppas att vi kan spela en bättre fotboll mot dem nu än då.

Om du gissar matchens karaktär och utgång, hur tror du det kommer se ut och sluta?

Min förhoppning är att vi tar tag i det från början, nu har vi släppt in mål i början av de senaste matcherna, men vi ska ha igång löpviljan och kämparglöden. Sen ska vi se till att ha mycket bollinnehav och skapa långa och korta anfall, då håller vi oss till vår plan. Fungerar det i praktiken tror jag att vi vinner med 2-0.

Matchen spelas på söndag den 13 oktober, klockan 16:00 på Swedbank Park. Om ni inte följer matchen på plats kan ni följa den via Everysport, rapporteringen finner ni här.

 

Söderettan

I söderettan har vi den här veckan valt att uppmärksamma och lyfta fram matchen mellan Husqvarna FF och IK Oddevold. För de som följer ”Söderettan” behöver denna match ingen närmare presentation än – seriefinal. Oddevold reser till Huskvarna i vetskap om att det är deras sista chans om de vill vinna serien. Hemmastarka Husqvarna tar emot dem i vetskap om att seriesegern är säkrad vid en vinst. Eftersom att det är två av de mest publikstarka lagen i serien kan vi förmodligen se framemot en av årets största publikfester också.

 

VeckansMatch24Södra

 

Niclas Tagesson, Husqvarna FF

3449569_mediumViktig seger för er senast, vad har ni tagit med er efter matchen?

Att vi vann en bortamatch, det var ett tag sen, och sättet vi gjorde det på var rätt stabilt. Vi gjorde verkligen jobbet tillsammans och var bra i våra omställningar, vi mötte ett riktigt bra Halmia men grabbarna var väl förberedda.

Nu väntar en seriefinal mot Oddevold, hur skulle du beskriva dem som lag?

I år har dem varit lite ojämna men jag tycker att när vi mötte dem så var de ett av de mest fysiska lagen, så jag får väl beskriva dem som ett fysiskt starkt lag med ett par spelare som har en riktigt bra kvalité.

Med tanke på tabelläget just nu, går det att slå fast hur viktig denna match blir?

Det kan vi inte veta förrän efteråt, vi kan i teorin förlora med 5-0 men ändå vinna serien i slutändan, för Oddevold däremot är det förstås en väldigt viktig match.

Det blir två publiklag som möts på Vapenvallen, vad tror du om inramningen?

Den tror jag blir helt fantastisk, vi räknar med 1500 i publiken och det kommer ju en två-tre bussar från Uddevalla. Det kommer bli en underbar match för mina grabbar att spela och det känns som att vi är värda att få spela en sån här match efter den här säsongen.

Om du gissar matchens karaktär och utgång, hur tror du det kommer se ut och sluta?

Jag tror att det blir en jämn match där små marginaler kommer avgöra, det lag som är starkast inne i boxarna kommer vinna matchen, men mellan boxarna kommer det vara jämnt. Vi hoppas såklart att vi går vinnande ur det här och det är vår utgångspunkt men vi möter ett lag som är i stort behov av att vinna.

 

Jan-Erik Lien, IK Oddevold

LienBara en poäng mot Lund i söndags, vad har ni talat om efter den matchen?

Framförallt vad det beror på att vi inte presterar när det verkligen gäller, man märker på spelarna att de spänner sig och man spelar med mycket stress, den stressen arbetar vi mycket med att dämpa. Vi har trots allt fem poäng ner till Trelleborg och trots skador och annat under säsongen så ligger vi där vi gör och har egentligen gjort en mycket bra säsong. Men vår trupp är ung och då blir det ibland att man svajar resultatmässigt.

Det har varit viktiga poäng ni tappat mot både dem och Trollhättan, finns det en risk att det sätter sig i bakhuvudet på spelarna?

Nej det tror jag inte, vi har pratat om att vi skall vara nöjda med vad vi har presterat, senast hade vi 5-6 spelare med som gör sitt första år inom seniorfotbollen och de yngre förmågorna i truppen har gjort det riktigt bra i år. Vi behöver inte känna någon stress längre och det är något vi talat om, det är bara att gå ut och njuta, vi har satt oss i ett bra läge och om vi kan ta poäng i helgen är kvalplatsen säkrad, så vi har gott om hopp.

Till helgen gästar ni serieledarna Husqvarna, vad vet ni om dem idag?

Jag vet en hel del om dem och deras sätt att spela, har sett dem ett par gånger i år och såg dem i den senaste matchen och vet precis hur vi ska ta dem. De jobbar mycket hårt, både för varandra och för laget och de vet om hur de ska spela för att få ut så mycket som möjligt av sin kunskap. Men vi vet om hur de ska tas och vi kommer även se till att spela en fantastisk fotboll där nere.

När det är seriefinal och allt, går det att betona hur viktig den här matchen är för er del?

Ja om vi ska vinna serien är det klart att det är en helt avgörande match, men vi väljer att se möjligheterna, men det är klart det är en viktig fotbollsmatch om man vill ta sig till elitfotbollen. Det gäller att göra en bättre match än vi gjorde mot Lund senast, innan dess gjorde vi en bra match mot Sylvia borta och vi kommer göra en fin insats nere i Huskvarna på lördag, det är jag övertygad om.

Om du gissar matchens karaktär och utgång, hur tror du det kommer se ut och sluta?

De kommer väl försöka sätta sin prägel och jobba hårt mot oss, sen tror jag att de har svårare för oss än andra lag. Tagesson har full respekt för oss när vi är på topp och jag tror vi kommer att kliva ut och göra en bra insats och vinna med ett par mål.

Matchen spelas på lördag den 12 oktober, klockan 15:00 på Vapenvallen. Om ni inte följer matchen på plats kan ni följa den via Everysport, rapporteringen finner ni här.