Varje vecka väljer vi på redaktionen ut en match till ”Veckans Match” i vardera serie.
Inför matcherna talar vi lite kort med tränarna och tar också pulsen på respektive lag.

 

Söderettan

I Division 1 Södra har vi valt att lyfta fram matchen mellan KSF Prespa Birlik och Tvååkers IF. Tre omgångar återstår i årets Division 1-serier och det är nervöst i bägge ändarna av tabellen. I botten finner vi gästerna Tvååker, där har de kamperat merparten av säsongen men några bra insatser i kombination med en väldigt tight serie gör att de har ”en sista chans” att hänga kvar men då krävs tre poäng i helgen. Hemmalaget Prespa var i våras ett topplag men efter lite turbulens under sommaren så har de tappat mycket poäng och är nu indragna i botten, men tre poäng senast gav dem luft under vingarna. Denna kamp kan nog sluta hur som helst.

 

VeckansMatchPlaylink_prespa_tvååker

 

Meysam Javan, Prespa Birlik

Meysam Javan (t.v.)

Meysam Javan (t.v.) Foto: Özcan Emin

En sen seger borta mot Oddevold senast, vad har ni tagit med er från den matchen?

Det var en sådan enorm glädje på bussen hem, vi fick tillbaka självförtroendet och känslan av att vi kan vinna matcher. Senast vi vann en match innan denna var ju den tredje juli men nu fick vi ett kvitto på att vi kan vinna mot Oddevold. Det visar också att det aldrig är för sent för att vinna heller, man kan få utdelning sent i matcherna precis som vi på Rimnersvallen.

Det har gått lite kräftgång för er i höst, känns det som att segern senast var vändningen?

Precis så känns det. När vi bytte tränare i somras så visste vi att matchen mot Landskrona skulle vara en lärorik match, även om siffrorna skenade iväg, där det handlade om att få tillbaka gruppen. Efter det har vi spelat bra och tagit ett litet steg i taget, men vi har helt tiden gått åt rätt håll hela tiden. Det här var den fjärde matchen efter bytet och då vann vi.

Efter ha varit ett topplag i våras är ni nu indragna i botten, vad beror turbulensen på?

Det är som sagt så att vi hade en tränare som inte mådde bra och då bytte vi tränare i somras, det blev aldrig rätt kemi mellan gruppen och den nye tränaren. När man har soldater som inte vill kriga för dig går det inte, så vi bytte igen och har gått tillbaka till basic.

Till helgen tar ni emot Tvååker, hur väl tycker du att ni känner till dem som lag?

Vi har ganska bra koll på dem, och mötte dem borta i en märklig match. Det är deras sista chans nu egentligen, skulle de förlora så är de illa ut. Vi vet de kommer ge allt, det är ett lag som visar mycket hjärta. Vi ser fram emot en tuff match men känner att vi har bra koll på dem.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror att det kommer bli väldigt tufft i första halvlek, det kommer vara väldigt jämnt. Det laget som gör det första målet kommer ha stor chans att vinna matchen. Jag tror bägge lagen går för vinst och jag är övertygad om att det inte kommer sluta oavgjort på lördag.

 

Igor Krulj, Tvååkers IF 

Igor Krulj Foto: Bildbyrån

Igor Krulj
Foto: Bildbyrån

Det blev en poäng mot Qviding senast efter mål i slutminuten, vad har ni tagit med er?

Prestationen i nittio minuter, vi ligger väldigt bra till defensivt i första halvlek även om vi inte hade så mycket boll i första låg vi bra i försvarsspelet. I andra halvlek hade Qviding fortfarande boll, men vi flyttar upp lite och när de får en utvisning så tar vi över det lite och det blir mål för oss. Sista kvarten så blev det väldigt hätskt och till slut faller domaren in i det och på slutet får vi en utvisning helt onödigt och får en straff emot oss i samma skede och då kvitterade dem i matchens sista spark.

En jämn tabell där ni är inblandade i bottenstriden, vad krävs för ett förnyat kontrakt?

Det krävs en väldigt bra prestation under de 270 minuterna som är kvar av den här säsongen. Vi har en god höstform och har slagit topplag men tappat poäng mot lag som ligger runt omkring oss i tabellen. Vi kommer köra hela vägen ut och det sista vi gör är att ge oss.

Hur mycket fokus skänker ni inom gruppen tabellen, diskuterar ni den inom laget?

Vi diskuterar aldrig det, inte på våra lagmöten. Det är oftast fokus på den här veckan och matchen, att vi ska vinna matchen. Sedan tror jag man är väldigt naiv om man inte tror att någon håller koll på tabellen. Men det är inget som vi lägger fokus på när vi träffas och så.

Ni gästar Prespa Birlik på lördag, hur ser din bild av deras lag ut?

Det är ett lag som startade säsongen väldigt bra och var väl det klart bästa laget som vi mötte, utifrån prestationen. Sedan har det varit rätt turbulent hos dem så man vet inte riktigt var man har dem idag, men det man vet är att där finns många duktiga individuella spelare så där finns många att hålla koll på. Men alla lag har svagheter och det har dem med, det gäller bara att utnyttja det i matchen.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror såklart att Prespa kommer vilja ha mycket boll och vilja flytta fram sina positioner på kanterna och vi kommer vara mer kompakta och försöka inte släppa fram något. Vi kan inte bara hota på omställningar utan måste hitta fler sätt att anfalla. Jag tror det blir en intressant match där båda lagen går för tre poäng, jag tror såklart att det blir en vinst till oss.

Matchen spelas på lördag den 22 oktober klockan 14:00 på Malmö Stadion.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att se den live på Ettanplay.

 

Norrettan

I Division 1 Norra har vi valt att lyfta fram matchen mellan BK Forward och IK Sleipner. Likt i den södra serien så är det match om platserna kring strecket även i den norra serien. Sleipner var länge tabelljumbo men fick tillbaka spelare från skador under sommaren och började plocka lite poäng här och var. Senast tog dem en meriterande seger mot Västerås och fick därmed också självförtroende i truppen inför höstspurten. Forward har haft en tuff kräftgång under säsongen, skall de behålla sin Division 1-status så är det dags att inkassera en trepoängare. Matchen lär bli både tuff och tight, den som drar det längsta strået får vi se.

 

VeckansMatchPlaylink_forward_sleipner

 

Rickard Nilsson, BK Forward

Rickard Nilsson Foto: Bildbyrån

Rickard Nilsson
Foto: Bildbyrån

Det blev en tung förlust mot Umeå senast, hur väljer du att se tillbaka på matchen?

Vi tycker vi gör många bra saker i matchen men behöver stapla dem oftare. Så vi konstaterar att vi behöver bli bättre till nästa match för att vinna.

Kikar man på tabelläget så är det tight där nere, hur mycket tänker spelarna på det?

Givetvis funderar man mycket, jag tycker dock att de hanterar det bra. Det kommer garanterat stärka dem när det vänder för oss.

Nu väntar en viktig match mot Sleipner, hur väl känner ni till dem som lag?

Det är en slutspelsmatch. Sleipner har värvat och tagit mycket poäng på hösten och är väl knappa favoriter i matchen. Men vi är oerhört laddade och ser fram emot den här matchen.

Sett till tabellen, hur viktig är en trepoängare för er i den här matchen skulle du säg?

Matchen är förstås oerhört viktig!

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror det blir mycket kamp och det lag som får ihop balansen i sitt spel kommer ligga bra till för segern.

 

Josef Massi, IK Sleipner

Josef Massi Foto: Bildbyrån

Josef Massi
Foto: Bildbyrån

Det blev en viktig trepoängare mot Västerås senast, vad har ni tagit med er därifrån?

Det var en oerhört viktig match och just nu är alla matcher vi spelar sexpoängsmatcher, det kändes som att det var vinna eller försvinna inför matchen och tack och lov har vi en uppåtstigande form tycker jag. Känslan är god och nu när vi vann mot Västerås känns det ännu bättre för framtiden.

Ni har krupit längre upp i tabellen, har ni ett stärkt självförtroende inför slutspurten?

Jo, det har vi. Det känns i alla fall som att vi är ett av de formstarkaste lagen bland de som slåss om kvalplatsen. Vi har gjort bra prestationer men förlorat med uddamålet i några matcher. Men formen är på uppåtstigande och självförtroendet kommer ju till med det. Vi är absolut på gång känns det som.

Den här omgången gästar ni Forward, hur väl tycker du att ni känner till dem?

Vi mötte dem i våras och tyckte att vi hade full koll, vi ledde men gjorde sen lite enkla misstag. Eftersom vi kom upp från tvåan och där kunde man reda ut sådana misstag men i ettan så är där så skickliga spelare och då blir man straffad istället. Vi får inte bjuda på något nu, Forward har en bra offensiv men de har förstås också svagheter som vi skall ta vara på.

Ni har legat nere i botten merparten av året, det känns som sista chansen, vad talar för er?

Det är lite som det jag var inne på innan, att vi har en uppåtgående form. I våras var vi väldigt skadedrabbade och hade väl vid en tidpunkt elva man på skadelistan och det är lite i överkant. Men vi har hela tiden sagt att när de killarna skulle vara tillbaka skulle vi vara starkare och det är det vi visar nu på höstkanten. Det är det som talar för oss, att vi har en bra trupp att jobba med till skillnad från i våras.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Nu är det två desperata lag som möts, det är det ju. Forward har hemmaplan och måste också vinna lika mycket som vi. Vinner vi så går ju vi om dem i tabellen. Det kommer vara två krigande lag, och om utgången – ja det är självklart att vi är inriktade på att åka dit och vinna matchen. Sedan vad det blir för resultat kvittar såklart men vi åker dit för en seger, absolut!

Matchen spelas på lördag den 22 oktober klockan 13:00 på Trängens IP.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att se den live på Ettanplay.