Varje vecka väljer redaktionen ut en match till ”Veckans Match” i vardera serie.
Inför matcherna talar vi lite kort med tränarna och tar pulsen på respektive lag.

 

Norrettan

I Division 1 Norra har vi den här veckan valt att lyfta fram matchen mellan Nyköpings BIS och Carlstad United. Serien är inne i sitt slutskede och ett av lagen som är inblandade i bottenstriden är gästerna Carlstad, laget har dock haft en bra trend i att ta poäng från bättre motstånd och kanske kan de störa Nyköping på Rosvalla. Hemmalaget kommer från en svagare period med fyra förluster på fem matcher, givetvis vill de ändra på den negativa trenden och avsluta den här säsongen på ett bra sätt och lägga en grund inför nästa säsong.

 

Banner600

 

John Wall, Nyköpings BIS 

John Wall Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

John Wall
Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Ni kommer närmast från en tung förlust mot Brage, hur minns du matchen?

Upplever att vi agerar långt ifrån det sätt vi förberett oss på. Minut 13-22 kan vi gärna stryka från vår prestation. Brage agerade beslutsamt och väldigt tydligt i sitt sätt att genomföra sin idé med matchen.

Den senaste tiden har ni varit i en svacka, vad tror du att det beror på?

Vi har inte levt upp till en önskvärd standard, utan låtit resultatet tagit över vårt förhållningssätt till de enskilda matcherna. Det är en av de bärande faktorerna.

Det återstår bara tre matcher av säsongen, hur vill ni avsluta hösten?

På ett sätt som ger goda indikationer inför 2016. Vi skall avsluta det vi har påbörjat och låta handlingarna prata för sig själva.

Den här helgen gästas ni av Carlstad, hur väl känner ni till dem som lag?

Carlstad har vänt på något som var på väg att gå illa till, och all heder till den spelartruppen och ledarna. Är relativt starka i sin identitet som fotbollslag och har gjort relativt starka resultat på sistone.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Är inte den som tippar resultat och målar in mig i ett hörn. Alla spelare och involverade skall göra något som man kan stå för, inte något annat.

 

Jonas Rehnberg, Carlstad United

Jonas Rehnberg Foto: Pär Olert/Bildbyrån

Jonas Rehnberg
Foto: Pär Olert/Bildbyrån

Ni kommer närmast från en oavgjord match mot Vasalund, din analys?

Som helhet är det väl egentligen ingen vidare match, rent försvarsmässigt försvarar vi oss väl och är välorganiserade och släpper till väldigt få chanser. Vi gör 1-0 på en omställning och de kvitterar lite senare på en straff, efter att vår mittback halkat in i deras spelare, så det var lite oturligt. Vasalund var lite mer finurlig i sitt spel än oss, vi spelade lite längre bollar och chansade mer, de var väl lite hetare än oss men vi får med oss en poäng och det är väl alltid bra.

Fem raka kryssmatcher, poäng mot topplag, i hur bra form är ni just nu?

Vi har ju ändå jobbat upp en nivå där vi är svårslagna på hösten, men vi behöver ändå vinna matcher och det har vi svårt för, det visar resultaten. Vi har gjort bra prestationer mot Dalkurd, Luleå och Forward. Som helhet är det effektiviteten och få till avgörande prestationer för att kunna ta trepoängare här i slutspurten.

Tabellen får alltid mycket fokus i slutomgångarna, pratar ni något om den?

Jag tror att alla är ganska medvetna om vår position och summa av poäng, men det är inget vi kan fokusera på. Vi kan fokusera på vår egen prestation och göra riktigt bra matcher, så sett har vi mer fokus på prestationen än tabellen. Resultat och poäng kommer genom bra prestationer, så därför fokuserar vi hellre på det.

Denna omgång möter ni Nyköping borta, hur mycket vet ni om dem?

De kommer från en förlust mot Brage som var stabila och aggressiva på hemmaplan. Men jag tycker väl vi har bra koll på dem, vi var inte alls nöjda med vår prestation mot dem i våras, där vi gick bort själva. När Nyköping spelar som bäst så är de bra, de har en blandning av kreativitet och tyngd, det blir helt klart en ny tuff uppgift för oss.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Det är klart att det återigen är en höstmatch och vi har väl mer och spela om än vad Nyköping har som ligger på betydligt mer säker mark. Men känner jag Wall rätt vill de vinna hemma och avsluta på ett bra sätt. Det kommer att bli en tuff fight och vi hoppas att vi kan få igång vår kreativitet, som vi saknade mot Vasalund, så ska vi nog kunna gå för en seger. Men det kommer bli en tuff batalj.

Matchen spelas på söndag den 18 oktober klockan 14:00 på Rosvalla IP.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att följa den via SvFF:s Livescore.

 

Söderettan

I Division 1 Södra har vi den här veckan valt att lyfta fram matchen mellan Lunds BK och IS Halmia. Hemmalaget Lund har haft en kämpig säsong sedan starten i våras och det står nu klart att man degraderas till Division 2 nästa säsong, ett bakslag för en stor klubb som fostrat många duktiga spelare genom åren. Gästerna Halmia har inte fått resultaten med sig under säsongen och ligger inför avslutningen av säsongen under strecket men har en god chans att rädda kontraktet om de vinner de kvarvarande matcherna och får andra resultat med sig.

 

Banner600

 

Georg ”Rossi” Eterovic, Lunds BK

Georg "Rossi" Eterovic Foto: Petter Arvidsson/Bildbyrån

Georg ”Rossi” Eterovic
Foto: Petter Arvidsson/Bildbyrån

En förlust mot formstarka Norrby senast, vad tog ni med er från matchen?

Vi tar med oss andra halvlek, vi kommer ut som ett helt annat lag, vi reducerar och sätter en viss press på dem högt upp i banan. Men de går vinnande ur matchen, men vi väljer ändå att fokusera på de bra bitarna från andra halvlek. Vi gör trots allt två mål mot dem och spelar bra, de fick kämpa för sin trepoängare.

Det står klart att ni degraderas, hur går tongångarna i klubben kring det?

Faktiskt, jag är på plan och när jag är där så arbetar spelarna fortfarande hårt på träning och det är vad jag tar med mig. De jobbar för vår egen prestation, både som individer och som lag, det har blivit bättre hela tiden och det är en styrka i gruppen att vi tar match för match här, och har inte pratat om degraderingen.

Med tre matcher kvar att spela, hur önskar Lunds BK avsluta säsongen?

I samma anda som vi har gjort hela säsongen, och förhoppningsvis kunna vinna de här tre matcherna, det är alltid målet. Vi har växt till oss under hösten och om vi kan göra så bra prestationer som vi gjort så kan vi mycket väl vinna tre matcher, så pass bra är vi egentligen att vi mycket väl kan komma hem med det.

Den här helgen tar ni emot Halmia, hur mycket vet ni om dem?

Vi vet att det är ett väldigt fotbollsskickligt lag, de är ett av de lagen i serien som verkligen rullar boll och utnyttjar planen med sitt bollspel, de är ett mycket bra fotbollslag.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Så som det ser ut idag och om vi kan spela som vi gör hoppas jag vi kan vara offensiva och störa Halmia i sitt passningsspel. Halmia är skickligt på att hålla boll men vi ska sätta press och vinna boll högt, så tror jag matchen kommer se ut. Vi tror alltid på vinst och det gör vi även denna gång, 2-0 är väl ett bra resultat.

 

Peter Lindau, IS Halmia

Peter Lindau Foto: Robert Boman/Bildbyrån

Peter Lindau
Foto: Robert Boman/Bildbyrån

En vinst med tennissiffror senast, hur analyserar du den matchen?

Den är svår att säg något om, det blev väl så att vi gjorde mål och det var väl skillnaden mot andra matcher. Spelmässigt var det som det har sett ut tidigare, det fungerade väl lite bättre framåt, framförallt runt straffområdet, och vi skapade fler chanser än vi gjort tidigare. Mål skapar ju också självförtroende, vi fick mål tidigt i matchen och det har vi inte fått tidigare, så det betydde mycket. Husqvarna hade några avslut som tog i stolpe, ribba och så men vi gjorde mål och det var väl skillnaden mellan lagen, spelmässigt hade vi mycket boll men det har vi väl haft mot de flesta lagen under säsongen, målen var skillnaden helt enkelt.

Från ingenstans utmanar ni om nytt kontrakt, vad beror formen på?

Vi har spelat bättre på sistone men om vi haft det bättre så hade vi legat högre upp, vi mötte Höllviken, Kristianstad och Eskilsminne hemma men lyckades inte vinna de tre matcherna och de är väl skälet till att vi ligger där vi ligger. Om vi vunnit de matcherna så hade vi varit med på allvar redan, jag tycker det är ungefär samma klass på lagen även om vi har haft ett lite sämre år i år. Nu har vi haft en situation där vi måste vinna våra matcher, vi behöver vinna våra sista tre matcher samtidigt som de andra lagen inte vinner någon av sina kvarvarande.

Tidigare var ni nästan varit borträknade, varför dippade formen innan?

Det har väl inte varit någon formdipp egentligen, vi har spelat så bra vi kan egentligen och i stort sett har matcherna sett likadana ut, men vi har inte gjort mål. Det är mot Husqvarna och Lund som vi gjort många mål och de övriga matchernas resultat har väl inte speglat matchbilderna direkt. Det enda laget som var bättre än oss i matchen var väl Örgryte, de tyckte jag var riktigt bra. De andra matcherna tycker jag ändå att vi har fört ganska bra, men vi gör inga mål och då räcker det att motståndarna har lite medgång och får in sina chanser.

På lördag möter ni Lund borta, hur skulle du beskriva dem som lag?

De hade målskyttar förra året och var ett topplag, det betyder så mycket att göra mål i matcherna för hela laget får självförtroende. Man behöver inte ens spela bra om man har pålitliga målskyttar i laget, då kan man vinna ändå. Det är ett lag som tappat många spelare och som nu släpper in många ungdomar i spel, vilket alltid är trevligt. De har ett par duktiga spelare i laget som håller en bra nivå, jag gillar framförallt deras nummer tio – Jesper Rindmo – han har alltid varit bra när vi har mött dem, han är bra med bollen så det är en spelare som jag gillar mycket.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Det är konstgräs vilket innebär en jämn plan och då kommer det nog bli en mer passningsorienterad matchbild, sen får vi se vem av oss som tar initiativet. Jag skulle gissa att vi har bollen mer men det säger väl inte så mycket om man inte skapar chanser och gör mål. Man kan tro vi har bra självförtroende efter målfabrikationen sist, och vi hoppas såklart det sitter i, jag tror på vinst med 1-3.

Matchen spelas lördag den 17 oktober klockan 15:00 på Klostergårdens IP.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att följa den via SvFF:s Livescore.