Varje vecka väljer vi på redaktionen ut en match till ”Veckans Match” i vardera serie.
Inför matcherna talar vi lite kort med tränarna och tar också pulsen på respektive lag.

 

Norrettan

I Division 1 Norra har vi valt att lyfta fram matchen mellan Carlstad United och IF Brommapojkarna. Ett hemmalag med tre raka segrar och ett gott självförtroende tar emot tabelltvåan BP. Vi kan väl konstatera att den goda formen Carlstad hittat in i bäddar för en god kamp mot Brommapojkarna som ännu inte förlorat under höstsäsongen. Om BP vill fortsätta ta upp kampen med Vasalund om seriesegern har de allt i egna händer, främst då lagen möts i sista omgången, och måste gå för de berömda tre poängen. Men allt kan hända.

 

VeckansMatchPlaylink_carlstad_bp

 

David Ekelund, Carlstad United

David Ekelund Foto: Bildbyrån

David Ekelund
Foto: Bildbyrån

Det blev en 1-0 seger borta mot Forward senast, hur är din bild av den matchen?

Det var en stabil insats från vår sida. Forward hade lite mer boll än oss första halvan av första halvlek, men skapade väl inte några direkta lägen förutom ett. Ju längre halvleken gick desto mer boll hade vi och skapade även några bra lägen att ta ledningen på. I andra halvlek var vi bättre i vårt spel med bollen vilket gjorde att vi tog över initiativet och tog ledningen. Sedan är vi nog närmare att utöka ledningen än de att kvittera. Det var en tuff och tät match med mer kamp än skönspel.

Från att nästan varit borträknade till tre raka segrar, vad är nyckeln till framgången?

Skulle väl inte hålla med om att vi var borträknade, det är ju en tät serie och för bara några omgångar sedan skiljde det två poäng mellan plats nio och nedflyttning. Det finns nog inte bara en nyckel, vi har egentligen spelat ganska bra under en längre period, med någon match undantagen, men utan att få betalt för det. Vi har fortsatt jobba hårt och har till slut fått lite bättre utdelning och det har rullat på bra de senaste matcherna. Sedan är det vissa detaljer i vårt spel som blivit bättre och också bidragit.

Den här omgången gästas ni av tabelltvåan Brommapojkarna, din bild av dem?

Ja, det är ett riktigt bra lag helt klart. De är stabila rätt igenom med individuellt skickliga spelare på alla positioner, så det gäller att vi gör det vi ska.

Vid tre poäng är kontraktet i princip säkrat, vågar man tro att vinnartrenden fortsätter?

Så är det ju, samtidigt är vi ju inte nöjda med att bara säkra kontraktet. Givetvis blir det en tuff match, men det är alla matcher i den här serien och alla matcher är unika. Vi gjorde en prestationsmässigt bra match när vi mötte BP i våras på Grimsta och visade att vi i våra bästa stunder kan störa alla lag i serien. Vi vet vad vi behöver göra för att förlänga trenden, men det kommer krävas att vi är beredda att göra det jobb som krävs och att vi är noggranna hela matchen genom.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Höstmatch och två lag som har mycket att spela för. Jag tror nog att det kommer bli en ganska tät match igen där BP kommer försöka vara det bollförandet laget. Vad gäller utgången, jag tror att vi tar hem det – men något resultat bjuder jag inte på.

 

Olof Mellberg, IF Brommapojkarna 

Olof Mellberg Foto: Bildbyrån

Olof Mellberg
Foto: Bildbyrån

Det blev tre poäng borta mot Akropolis senast, vad har ni tagit med er därifrån?

Det var en okej match från vår sida. Vi fick anpassa spelet lite efter förutsättningarna, lite blåsigt och ovant underlag, men behöll ändå vårt koncept som grabbarna känner sig trygga i och som har gett oss bra resultat över lång tid nu. Kul också att vi visade riktigt bra inställning och gjorde två mål på fasta situationer mot ett duktigt och fysiskt starkt Akropolis.

Obesegrade här under höstsäsongen, vad är det som gör er så just nu bra tycker du?

Vi har en grundtrygghet i vårt spel som grabbarna trivs med. Vi jobbar noggrant med detaljerna både i träning och i match och på några positioner har vi riktigt hög individuell kvalitet som vi försöker utnyttja maximalt i vårt koncept.

Ni jagar Vasalund i toppen, hur mycket fokus ger ni själva åt tabellen i nuläget?

Det är ju en fight mellan oss och Vasalund om seriesegern så det är klart att vi följer deras matcher med intresse också. Å andra sidan har vi fortfarande allt i egna händer och vi krigar på för att vi ska ta hem det till slut. Det kommer såklart bli tufft eftersom även Vasalund går väldigt starkt. Jag tror att det är ovanligt i Division 1-historien att två lag har så mycket poäng efter 22 omgångar.

Den här veckan gästar ni Carlstad, hur mycket vet du om dem i nuläget?  

Jag har ganska bra koll. Det är ett lag som gått starkt på slutet och har spelat bra.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Det blir en tuff match med två lag som går in med bra självförtroende. Jag hoppas att vårt koncept och kvalitet ska ge oss tre poäng, men det kommer bli svårt.

Matchen spelas på söndag den 16 oktober klockan 15:00 på Tingvalla IP.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att se den live på Ettanplay.

 

Söderettan

I Division 1 Södra har vi valt att lyfta fram matchen mellan Norrby IF och Östers IF. Vissa matcher behöver egentligen ingen längre presentation, denna är verkligen en av de matcherna. Seriefinal och väldigt mycket står på spel, skall Öster återta förstaplatsen så är det bara tre poäng som gäller i denna match. Skall Norrby hålla både Öster och Landskrona borta från serieledningen de nu förfogar över så gäller det att ta poäng på lördag. Det kommer också med all sannolikhet bli en fantastisk inramning med massa folk på läktarna.

 

VeckansMatchPlaylink_norrby_öster

 

Simon Eriksson, Norrby IF

Simon Eriksson Foto: Bildbyrån

Simon Eriksson
Foto: Bildbyrån

Tre poäng borta mot Qviding senast, hur ser du själv tillbaka på matchen?

Det var en otroligt tuff match tycker jag, där Qviding hade mycket boll även om de inte skapade så mycket chanser. Vi la ner mycket tid på vårt försvarsspel men det gjorde vi bra. Det var ett väldigt bra Qviding vi mötte, det måste jag säga.

Ni bröt deras trend samtidigt som ni förlängde er egen, hur svårstoppade är ni just nu?

Det kan väl bara våra motståndare svara på, men vi är bra det är vi. Vi är inne i ett stim och är oerhört trygga i vårt spel. Vi har tydliga roller inom laget och det känns väldigt bra för oss.

Till helgen tar ni emot Öster hemma på Borås Arena, hur väl känner du till dem?

Dels har vi mött dem en gång i våras och det mötet har vi i tankarna, och sen har vi sett dem i höst, men man får inte lägga för mycket fokus på motståndarna. Det är vi som är Norrby och det är bara vårt eget spel som vi kan påverka, så det är där vi lägger vårt mesta fokus nu.

Det är ju en seriefinal, vad tror du om inramningen och dess betydelse för matchen?

Det blir nog ganska mycket folk och det blir trevligt, det är bara positivt både för oss och Öster. Det kommer säkert en hel del publik och supportrar från Växjö också, det kommer bli väldigt skoj och jag tror spelarna uppskattar det.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Det är inte lätt att gissa och än svårare med den här typen av match, vi får se åt vilket håll det barkar. Vi kör, så mycket kan jag säga – sen så får vi se vad det blir för matchbild av det. Man ska också komma ihåg att efter denna matchen återstår tre matcher och nio poäng att spela om, det är inget som avgörs på lördag på långa vägar.

 

Thomas Askebrand, Östers IF

Thomas Askebrand Foto: Bildbyrån

Thomas Askebrand
Foto: Bildbyrån

Ni hemmaslog Oddevold senast, hur ser din egen analys av matchen ut?

Jag tycker vi gör det ganska bra och har egentligen ganska bra kontroll på hela matchen, sedan åker vi på en omställning och tyvärr, eller ja vi bryter den först och tappar den sen lite onödigt, och kommer i underläge med 1-0 och det kändes surt när vi spelade som vi gjorde. Men vi fortsatte i andra och målen kommer till slut, det kändes väl som att rättvisa skipades till slut tycker jag.

Nu väntar en match borta mot tabellettan Norrby, vad vet ni om dem?

Vi känner väl att vi har relativt bra koll, det har vi väl inför alla motståndare. Vi kan dem ganska bra men jag är övertygad om att de kan oss lika bra och det hör ju till sporten.

Med en vinst i ryggen, gör ni några ändringar i laget eller taktiken inför denna match? 

Det är klart att det kan bli ändringar, nu är det lite tid kvar. Klart det kan bli ändringar, det är ny match och nya förutsättningar. Taktiken utgår vi från vad vi vill få ut av matchen, det är lite olika saker – men varje match är unik i sig. Men ja som svar på båda frågorna då, det kan det bli.

Det är ju en seriefinal, vad tror du om inramningen och dess betydelse för matchen?

Det bör ju komma mycket folk från Borås också tycker man, det brukar inte vara så många där men nu när det går bra för dem har det väl börjat komma mer folk. Vi får nog med oss mycket folk också så det kan bli en trevlig inramning. Det är två offensiva lag som möter varandra och det är nog inget av lagen som kommer lägga sig på försvar, så det kan bli en intressant tillställning för publiken.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Norrby är inget lag som lägger sig på försvar, det har jag svårt att se, och det är inte vi heller utan vi vill ju ha bollen. Nu har de fördel av att de är vana vid konstgräs men vi har spelare som kan bemästra det med. Jag tror på en bra och intensiv tillställning där båda lagen vill framåt och spela sitt spel, sedan får vi se vem som får hålla i taktpinnen. Det kan vara mycket som spelar in, kamp och duellspel. Vi kämpar alltid för att vinna och det förutsätter jag att Norrby gör också, men vi går såklart för en vinst.

Matchen spelas på lördag den 15 oktober klockan 16:00 på Borås Arena.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att se den live på Ettanplay.