Varje vecka väljer vi på redaktionen ut en match till ”Veckans Match” i vardera serie.
Inför matcherna talar vi lite kort med tränarna och tar också pulsen på respektive lag.

 

Norrettan

I Division 1 Norra har vi valt att lyfta fram matchen mellan Assyriska FF och Västerås SK. Tabellfemman mot tabellenfyran, två lag med en positiv trend som ställs mot varandra. Assyriska söker revansch för premiärmatchen i Västerås. Nu vill bägge lagen fortsätta sin klättring i tabellen, vem är starkast för dagen och vem vill mest – svaret får vi på söndag.

 

veckansmatch-n

 

Magnus Österberg, Assyriska FF

Magnus Österberg Foto: Bildbyrån

Magnus Österberg
Foto: Bildbyrån

Det blev oavgjort borta mot Carlstad senast, vad har ni tagit med er från matchen?

Både plus och minus, vi tycker inte att vi kom upp spelmässigt som vi ville, samtidigt har vi haft svårt på naturgräs på bortaplan men fick ändå med oss en poäng och kunde vända en match, vi låg under med 1-0 så det var lite blandade känslor faktiskt.

Efter att ha varit halvt uträknade i våras har ni ryckt upp er nu, vad beror det på?

Jag skulle vilja säg att du får skriva en bok om du vill skriva alla de anledningarna. Men framförallt så var vi en helt ny trupp och det har tagit tid för oss att spela ihop oss. Vi har haft mycket skador och det har sakta men säkert blivit bättre och vi har sluppit att göra så stora förändringar mellan matcherna, spelarna har hållit sig friska här under hösten.

Ni ligger för närvarande på en femteplats, hur mycket fokus skänker ni tabellen?

Egentligen faktiskt ingenting, vi är nöjda med att vi hitintills gjort en bättre höst än vår men det är sex matcher kvar att spela och vi vill få så mycket poäng som möjligt med oss från dem. Det känns långt uppåt, nästintill omöjligt, och neråt känns det inte helt tryggt men ändå skapligt tryggt.

Det är Västerås som gästar er denna omgången, hur väl känner ni till dem?

Ganska bra så klart, vid den här tiden på året känner man till alla lag. Västerås gjorde en del förändringar i somras och förstärkte inför hösten. Man gjorde lite förändringar i elvan och har nu en bra svit så det är ett bra VSK som väntar oss på söndag, det är vi medvetna om.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror som vanligt att när vi möter ett sånt här lag att det blir en kamp om bollinnehavet, vi vill gärna styra matchen och hålla i bollen och det vill dem också. Jag tror det kommer vara en match med ett högt tempo sett till serienivå. Jag tippar alltid att vi ska vinna, vi har en revansch att utkräva då vi gjorde en riktigt dålig premiär mot dem. Vi vill göra en mycket bättre match mot dem nu än vad vi klarade av i Västerås i premiäromgången.

 

Johan Mjällby, Västerås SK

Johan Mjällby Foto: Bildbyrån

Johan Mjällby
Foto: Bildbyrån

En uddamålsseger hemma mot Vasalund senast, hur lyder din analys av matchen?

Spelmässigt kom vi inte upp i en högre nivå, en del av spelarna var fysiskt nedkörda med match tre på sex dagar i och med en landskapsfinal. Försvarsspelet, tålamodet, kampandan tillsammans mycket bra. Spelbarheten och passningstempot sämre. Vi hade däremot läst av Vasalunds starka och svaga sidor till hundra procent.

Efter en tyngre period har ni nu tre raka segrar, vad beror trendvändningen på?

Jag har varit överraskad över en dålig höststart. Visst ändrade jag formation till att spela med två centrala forwards, vilket passade illa och mitt ansvar, då vi hade tagit in nya spelare. Tror dock inte det är hela sanningen utan mer att vi har hittat ett mer tålamod till att välja rätt läge att attackera, något vi pratar mycket om. Samt att jag underskattat tiden det skulle ta att få in nya spelare, trots sin rutin, i gruppen. Nu mår spelartruppen bättre, så länge de får koncentrera sig på fotboll.

Ni har ännu en liten chans att nå kvalplats, är det er målsättning med slutspurten?

Det är tyvärr ett stort försprång vi gett lagen i och med den svaga höststarten och en svagare, skadedrabbad trupp i våras. Men laget har utvecklats på arton månader och är egentligen bättre på allt. Vi kan bara fortsätta att fokusera på en match i taget och hoppas att det tar oss till en fin placering. Akropolis har en otrolig form och är just nu oslagbara.

Det är Assyriska som ni gästar den här omgången, vad vet du om dem?

Assyriska har smugit lite under radarn. Spelar något mer pragmatisk, men effektivt. Har som Eric Acar förutspådde utvecklats till ett lag för övre halvan och ett lag som både har fart, driv och kraft.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tänker inte förutspå Assyriskas direktiv, men jag hoppas vi visar fortsatt tålamod i passningsspelet, rätt balans när vi anfaller och har en glädje tillsammans. Att få lira fotboll är trots allt rätt lattjo.

Matchen spelas på söndag den 1 oktober klockan 16:00 på Södertälje Fotbollsarena.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det också bra att se den live på Ettanplay.

 

Söderettan

I Division 1 Södra har vi valt att lyfta fram matchen mellan Mjällby AIF och Assyriska BK. Match med betydelse för de bägge strecken i tabellen, Mjällby slåss för att jaga ikapp Utsikten om kvalplatsen – och Assyriska vill ta sig till säker mark. Det har varit många publikfester på Strandvallen i år och vi hoppas att det bjuds upp till en ny publikfest i Hällevik på söndag.

 

veckansmatch-s

 

Mattias Asper, Mjällby AIF

Mattias Asper Foto: Bildbyrån

Mattias Asper
Foto: Bildbyrån

Oavgjort borta mot Husqvarna senast, hur ser din bild av matchen ut?

Det var ju en jämn match som det var mycket kamp i, lite på grund av planen då vi spelade på en konstgräsplan som var sådär. Vi fick spela, båda lagen, vi tog ledningen och de kom emot oss och kvitterade – efter det var det väl lite hawaiifotboll mellan lagen. Det var säkert en rolig match att titta på men inte mer än så.

Det är fyra poäng upp till Utsikten på kvalplatsen, hur mycket kikar ni i tabellen?

Just nu försöker vi bara komma tillbaka till en vinnande väg, vi har fokuserat på att jobba på ett sätt att komma tillbaka till att skapa chanser som vi gjort förr och få tillbaka vår defensiv. Vi har velat komma tillbaka till vårt signum, sen får vi hoppas att vi kommer tillbaka till vår nivå redan nu på söndag.

I veckan kom beslut om att ni tappar er skyttekung, hur har det påverkat er?

Det är väl alltid tråkigt med sådana här besked med spelare hit och dit, och nu är det en bra spelare som vi inte kan använda för tidigt men då får någon annan i laget kliva fram och ta hans position och sätta dit målen istället. Vi har bra bredd på anfallspositionen och vi har ett par stycken som jag tror kan axla den rollen, vi har en hög nivå på våra anfallsspelare så jag tror vi kommer kunna leverera i alla fall.

Ni tar emot Assyriska BK på Strandvallen i helgen, hur mycket vet ni om dem?

Det har varit ett främlingens lag, de har varit målrika och starka på slutet och bytte många spelare i sommar. Vi har sett på dem ganska mycket och fått en bra bild av hur de spelar, men vi har fokuserat mest på vårt eget nu och hur vi kan förbättra oss och göra det vi är bra på. Vi vill höja oss till den nivå som vi vet att vi har inom oss.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag hoppas och tror verkligen att vi kan dominera den här matchen och komma tillbaka. Vi är starka på Strandvallen och har vunnit mycket där, jag hoppas vi kan sätta vår prägel på matchen och skapa lite mer chanser och då tror och hoppas jag vi vinner matchen också.

 

Ahrun Cicek, Assyriska BK

Ahrun Cicek Foto: Bildbyrån

Ahrun Cicek
Foto: Bildbyrån

Det blev en förlust hemma mot Ljungskile senast, vad är din bild av matchen?

Vi började helt okej, de smällde på rätt rejält och visade att de var lite hungrigare än oss utan att skapa något direkt. De fick dock med sig ledningen lite turligt och precis innan halvtid fick vi med oss en straff och i pausen kändes det som att vi skulle fixa det. Tidigt i andra fick de ett nytt ledningsmål, men vi jobbade oss in i matchen och till slut skapade vi massa chanser och jag tycker domaren blev lite matchavgörande där som missade en frilägesutvisning och då hettade det till ganska rejält både bland spelare och oss ledare. De gjorde sen 3-1 och trots vi skapade mycket försvarade de sig bra och stred för sin ledning. De gjorde 4-1 och vi avslutade med att reducera, de vann för de ville mer men domaren hade en avgörande roll.

Ni har trots förlusten haft en positiv trend, vad har detta berott på tror du?

Jag tror det har och göra med att vi fått in en hel del nya spelare, fått in lite harmoni och glädje i truppen. Resultaten har gått med oss men vi har inte haft spelet hela tiden, som mot Rosengård där vi låg under men vände på matchen – det såg ut så mot Landskrona också. Men jag är nöjd med harmonin som framförallt är det som lett fram till den positiva trenden.

Inför denna match ligger ni under strecket på målskillnad, hur mycket fokus får tabellen?

Vi försöker att inte fokusera så mycket på tabellen utan tar en match i taget bara. Självklart har vi en tuff bortamatch framför oss men vi ska göra allt för att ta en poäng med oss hem.

Det är tabelltrean Mjällby ni gästar i helgen, hur mycket vet du om dem?

Jag var med och spelade när vi mötte dem sist och då ledde vi med 1-0 i halvtid och de vann ändå med 4-1. Det är ett bra och fysiskt lag och det är en mycket anrik klubb. De har mycket folk på sina matcher så det kan bli en rolig och spännande match.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror att Mjällby kommer mala på en hel del, och vi kommer försöka försvara oss och ställa om. Mjällby kommer nog ha det mesta av bollinnehavet, vi kommer nog försöka skapa farliga målchanser och förhoppningsvis vinna matchen med 1-0.

Matchen spelas på söndag den 1 oktober klockan 15:00 på Strandvallen.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det också bra att se den live på Ettanplay.