Varje vecka väljer redaktionen ut en match till ”Veckans Match” i vardera serie (Norra/Södra). Inför matcherna talar vi med tränarna och tar pulsen på respektive lag.

 

Norrettan

I Division 1 Norra har vi valt att lyfta fram matchen mellan Valsta Syrianska IK och AFC United. Valsta kommer närmast från en mållös match mot tabelltvåan Frej där de tog en stark poäng, sett till bollinnehavet, även om många må ha räknat ut Märstalaget redan så lever hoppet kvar om nytt kontrakt för dem. AFC slog Dalkurd hemma senast och kommer nog stärkta ur den prestationen, man håller första platsen intakt, även om det är väldigt jämnt i toppen.

 

Banner600

 

Christer Mattiasson, Valsta Syrianska IK 

Christer Mattiasson Foto: Idrottsfoto

Christer Mattiasson
Foto: Idrottsfoto

Mållöst mot tabelltvåan Frej senast, hur var matchen?

Dem hade mycket boll, den större delen av bollinnehavet, och fick styra matchen och gjorde det på kanterna och på mitten men skapade inga lägen. Vi hade något bra läge i slutet av matchen men lyckades inte göra mål, men det var väl en poäng med mersmak.

Det fanns en del som räknat bort er, men ni hänger kvar, vad är nyckeln?

Sammanhållning mellan spelarna och tränare, det är vi som skall göra det om klubben skall fortsätta i framtiden och vi har inte gett upp. Jag tycker vi har haft bra träningar på sistone, vi har haft lite fler spelare tillgängliga och då har det blivit lite bättre möjligheter att träna också.

På lördag tar ni emot serieledarna, hur väl känner ni till dem?

Efter att ha förlorat med 9-0 mot dem i en träningsmatch under uppehållet lär vi nog känna igen dem. Vi är inte i närheten av samma form nu som då, men vi kan dem rätt bra, de har dock så mycket spelare att de kan förändra ändå. Vi får se vad de kommer med och då får vi försöka anpassa oss, vi kommer ligga låt och vara avvaktande och försöka med kontringar.

Ni har haft väldigt få spelare med i matchtrupperna, hur ser det ut nu?

Nu har vi väl ingen avstängd men fick en skadad under veckan, men jag hoppas han kan vara tillgängliga till helgen, annars står vi på tretton spelare och en tränare på bänken till helgen och det är väl inte helt optimalt.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

AFC kommer att få äga boll mycket, de kommer få styra det men jag hoppas vi är så pass aggressiva i vårt försvarsspel och står emot dem, sen får vi försöka gå på kontringar och hoppas att vi vinner med 1-0.

 

Özcan Melkemichel, AFC United

Özcan Melkemichel Foto: Idrottsfoto

Özcan Melkemichel
Foto: Idrottsfoto

Ni hemmaslog Dalkurd senast, hur såg matchbilden ut?

De började med en rivstart och gjorde det bra, vi mötte ett väldigt bra lag som vi hade mycket stora problem med den första kvarten. Efter det tycker jag att vi växer in i matchen men just då tar de ledningen, men efter det har vi ett bra anfall och skjuter i stolpen, på returen gör målvakten en bra räddning. I andra halvlek kommer vi ut som ett bättre lag, sätter högre press och får tag i dem bättre. Sedan får vi in kvitteringen på en frispark och efter det tar vi över lite och jag är nöjd med resten av halvleken, vinstmålet gjordes av Jesper Carlsson efter en soloprestation. Sett över 90 minuter var det en bra prestation och jag måste säg att Dalkurd förmodligen är det bästa lag vi har mött i år.

Det har varit en bra säsong hitintills, vad har varit nyckeln till framgång?

Att hela laget jobbar hårt och att vi har ett bra försvarsspel samt att vi gör mål framåt. Det är väl nyckeln, att alla jobbar stenhårt för varandra och alla vet hur vi skall göra bakåt, sen har vi väl gjort flest mål i serien framåt så det är väl bra.

Nu väntar en bortamatch mot Valsta, hur mycket vet ni om dem?

Jag vet alltid så mycket som vi behöver veta om de motståndare vi möter, så vi vet ganska mycket om Valsta. Vi har mött dem i såväl tränings- som tävlingsmatcher i år så vi kan dem bra, men i det stora hela ska vi lägga fokus på vår egen prestation, inte motståndarnas, då vet vi om att vi är bra.

Att det är botten mot toppen som ställs mot varandra, vad betyder det?

Ingenting, mer än att det är en match som skall pågå i 90 minuter och det laget som gör det bäst kommer stå som segrare i matchen. De slåss för sin överlevnad där nere och vi där uppe, men varje match har sitt eget liv så det är bara att gå in och göra vad man skall, i en enskild match kan allting hända.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Det är alltid svårt att gissa utgången på förhand men det är klart jag hoppas att vi vinner. Matchbilden tror jag blir att Valsta ligger lågt och satsar på kontringar, vi kommer få ha mycket boll. Jag hoppas det öppnar upp sig för oss under matchen.

Matchen spelas på lördag den 27 september klockan 16:00 på Midgårdsvallen.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att följa den via Everysport.com.

 

Söderettan

I Division 1 Södra har vi valt att lyfta fram matchen mellan Trelleborgs FF och IK Oddevold. Trelleborg kommer närmast från en mållöst tillställning på Örjans Vall men är inne i en bra period där man för närvarande har tre raka matcher utan förlust, något laget säger sig vilja öka på i helgen. Oddevold kommer stärkta ur matchen mot Utsikten där man tog sin första trepoängare i september. Det lär bli ett spännande ställningskrig i 90 minuter mellan lagen.

 

Banner600

 

Jimmi Olsson, Trelleborgs FF

Jimmi Olsson Foto: Trelleborgs FF

Jimmi Olsson
Foto: Trelleborgs FF

Mållöst borta mot Halmia senast, vad minns du av matchen?

Ja, skall man vara helt ärlig har man försökt städa undan den matchen ganska snabbt, vi gör ingen jättematch rent fotbollsmässigt. Halmia var bra och det är ett spelande lag som i sina bästa stunder rullar boll mycket bra. Vi har blivit bättre defensivt och det var väl det som fungerade bäst i denna match, vi har haft svårt att göra mål hela säsongen och det var samma nu. Man var ganska nöjd och rädd om den poäng man hade och på sikt kan den poängen vara ganska viktig.

Innan dess slog ni tabelltvåan Utsikten med 3-0, var det en bra boost för er?

Ja, att få med sig 3-0 i just den matchen kändes kanske som lite för stora siffror sett till hur det såg ut. Det var den första matchen vi gjorde fler mål än vi i grund och botten skapade chanser till. Den utvisningen efter friläget på deras målvakt, följt av straff och mål, var väl delvis avgörande. Men det är klart det blev en boost för oss att slå serieettan borta, och att vi höll nollan bakåt, det har vi pratat oss varma om – att vi har lyckats sätta vår defensiv.

Nu väntar en hemmamatch mot Oddevold, hur väl känner du till dem?

Vi känner väl till dem lika väl som vi känner till alla andra lag och ibland är det bra att ha koll på lagen men som vi sagt tidigare så är det minst lika viktigt att ha koll på sitt eget. De har bytt tränare nu och spelar väl mer rakt än tidigare, vi känner varandra nog lika bra båda två tror jag trots allt.

Vad gäller tabelläget, hur mycket påverkas ni av det just nu?

Det är klart att man påverkas men vi är ändå i en lite bättre sits än vad vi var i för bara några veckor sen. Vi har tre matcher nu utan förlust och det är en form vi gärna vill hålla intakt. Formen har varit bättre på sistone, vi har täppt till defensiven och släppt till väldigt lite mål bakåt nu, men fotboll går ut på att göra mål och där har vi lite till att arbeta på inför matchen.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror det kommer bli ett ställningskrig med mycket närkampsspel och jag hoppas vi kan hitta vår trygghet i vårt passningsspel så hoppas jag att vi kan komma upp i nivå och spela riktigt bra. När vi har mycket folk med i anfallet så kommer vi dra nytta av vårt passningsspel och skapa lägen, då gäller det för oss att sätta dit chanserna också. Jag har en bra känsla här och vi har revansch att utkräva mot Oddevold efter matchen på Rimnersvallen, det var surt då men vi är ett annorlunda lag idag med ett bra självförtroende så jag tror att vi vinner här.

 

L-O Mattsson, IK Oddevold

L-O Mattsson Foto: IK Oddevold

L-O Mattsson
Foto: IK Oddevold

En start vinst mot Utsikten senast, hur var matchen?

Vi startade väldigt friskt och det syntes att spelarna var beslutsamma, vi fick till fyra riktigt heta målchanser den första kvarten och man kände att vi verkligen ville vinna matchen, sen kändes vi väldigt stabila också. Segern var odiskutabel, även om det tog en stund innan vinstmålet kom, det kändes bra att få vinna.

Det var den första trepoängaren sedan den 25 augusti, vad betydde det?

Det låter väldigt länge, men då vann vi en match och spelade en oavgjord sedan var det två förluster på rak där. Vi gjorde en dålig match mot Oskarshamn men mot Qviding var vi bra, men visst betyder det mycket för laget och spelarna, det var nyttigt för alla omkring. Det finns ett stort fotbollsintresse i Uddevalla och Oddevold är en klubb som engagerar många.

På lördag väntar en match mot Trelleborg, hur mycket vet du om dem?

De enda spelarna som jag känner till är Zoran Jovanovic och Robin Jacobsson, dem träffade jag för några år sedan då jag och en till var tränare för kontraktslösa spelare och vi var uppe och spelade en match i Norge. Där finns många duktiga spelare i laget, målvakten Fredrik Persson och MFF-lånet Alexander Nilsson känner jag också till och har förstärkt defensiven.

Vid tre poäng utmanar ni eventuellt om kvalplatsen, något ni lagt fokus på?

Absolut inte, för oss gäller det nu att gå från match till match och det krävs mycket om vi skulle utmana om den kvalplatsen, det skall mycket till så det känns inte som någon idé att tänka på det. Vi får koncentrera oss kortsiktigt istället, det är bättre.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Det är kanske lite svårare den här gången men jag tror väl att Trelleborg inte kommer uppträda så defensivt mot oss utan satsa lite mer framåt. De behöver onekligen lite vinster och spelar man defensivt finns det en risk att man bara får ett kryss med sig. Så jag hoppas på en öppen och trevlig match, jag tror att vi blir svåra att knäcka på lördag, det känns som att vi är så pass på gång.

Matchen spelas på lördag den 27 september klockan 16:00 på Vångavallen.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att följa den via Everysport.com eller Viasatsport.se där den visas, sändningarna börjar 15:50.