Varje vecka väljer redaktionen ut en match till ”Veckans match” i vardera division (Norra/Södra). Inför matcherna talar vi lite kort med tränarna och tar pulsen på respektive lag.


Norrettan

I den norra divisionen har vi den här veckan valt att lyfta fram matchen mellan nykomlingarna Selånger och topp-tippade Sirius. Selånger imponerade stort i premiären genom att vinna mot Vasalund med hela 3-0 på bortaplan. Sirius ville inte vara sämre så de bjöd på ett målkalas utan dess like mot Eskilstuna, siffrorna skrevs till 7-0. Två lag som inlett så starkt i respektive premiärmatch ”måste” vara den mest intressanta matchen – denna omgång.

Veckans match Norraomg2

Anders Högman, Selånger FK

Högman 2

Fotograf: Jonas Johansson

Hur väl förbereda är ni inför er kommande match?

Vi är väl så förbereda som vi kan bli, det är varken mer eller mindre, för oss är det samma förberedelser oavsett vem vi möter och det är ingen skillnad för att vi möter seriefavoriten.

Har ni bra koll på era motståndare?

En hygglig koll får jag säg, dem har ju spelat en del bra matcher under vintern, i cupen framförallt, dem har vi sett. Vi vet om att där är en del individuellt skickliga spelare men vi lägger den mesta av fokusen på vårt eget spel istället.

Kan du gissa matchens karaktär och utgång?

Man kan ju säg att det är lite naivt och tro att vi skall slå Sirius, vi får helt enkelt fokusera på att göra en bra prestation så får vi se hur långt det räcker. Men givetvis kommer vi göra allt för att vinna matchen.


Kim Bergstrand, IK Sirius

kimbergstrand

Fotograf: Mats Karlström

Hur väl förbereda är ni inför er kommande match?

Vi är bra förbereda, träningen har ju pågått i tre månader ungefär så det känns bara bra.

Har ni bra koll på era motståndare?

Vi vet det mesta av vad vi behöver veta. Vi har sett dem i ett par matcher och de har uppträtt olika i olika matcher så de är ej glasklara men vi tycker att vi har den koll man behöver om vad man behöver veta.

Kan du gissa matchens karaktär och utgång?

Utgången är det ingen idé att gissa om, men det kommer att bli en tuff match mellan två hårt arbetande lag. Det lär bli en öppen match, dem har ett par individuellt skickliga spelare och vi likaså, de kommer att bli spännande.

 

Matchen spelas på söndag den 21 april, klockan 15:00 på Norrporten arena. Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att följa den via Everysport.com, Selångers rapportering har ni här och Sirius motsvarighet finner ni här

 

Söderettan

I den södra divisionen har vi valt att lyfta fram den tuffa matchen mellan Kristianstad och Oddevold. Kristianstad har i både genrep och premiär imponerat många, med ett fint passningsspel och bra effektivitet framför mål har man i de producerat hela sju mål i de två matcherna. Oddevold kom aldrig riktigt igång i sin premiär och lyckades inte förvalta sitt spelövertag mot Torslanda, det råder ingen tvekan om kapaciteten i laget och får dem igång sitt spel blir de farliga.

Veckans match Södraomg2

Peter Persson, Kristianstads FF

peter

Fotograf: Jonas Nilsson

 

Hur väl förbereda är ni inför er kommande match?

Vi är väl så väl förbereda man kan vara, vi har förvisso inte spelat särskilt mycket på gräs i år men det har nog inget av lagen efter den här vintern.

Har ni bra koll på era motståndare?

Jag har väl rätt bra koll Oddevold, Patriksson är en riktigt bra anfallare och deras förstärkningar, Ganemyr och Mikaelsson, håller även dem en riktigt bra klass. Men vi vet vad vi själva har och vad vi behöver göra mot dem.

Kan du gissa matchens karaktär och utgång?

Det kommer att bli en tuff match, man vill väl inte öppna upp sig för mycket. Sen får vi se med underlaget, det kommer säkert att studsa en del och det blir svårt att behandla bollen. Vi får se till att ta tillvara på våra chanser och givetvis är ambitionen att alltid gå för vinsten!

 
Jan-Erik Lien, IK Oddevold 

Lien

Fotograf: Leif Lindvärn

Hur väl förbereda är ni inför er kommande match?

Vi är väl förbereda, sen är man kanske tveksam till vår form eftersom vi inte lyckas vinna över Torslanda – trots vårt spelövertag. Annars känns det jättebra.

Har ni bra koll på era motståndare?

Det har vi, en mycket bra koll på Kristianstad får jag nog säg. Vi har sett dem ett par matcher i år och hade ”spejare” på plats i Karlstad sist. Men jag tror att Kristianstad har en stor respekt för vårt omställningsspel och framförallt Johan Patriksson i anfallet, så det blir nog en helt annan matchbild än den de hade uppe i Karlstad.

Kan du gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror att Kristianstad som motståndare passar oss bättre än Torslanda då dem är ett mer spelande lag. Båda lagen kommer säkert vara återhållsamma och det blir nog ingen hög press från KFF, det kommer att bli en mycket jämn match mellan två bra lag.

 

Matchen spelas på söndag den 21 april, klockan 13:30 på Kristianstads IP. Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att följa den via Everysport.com, Kristianstads rapportering har ni här och Oddevolds motsvarighet finner ni här.