Varje vecka väljer vi på redaktionen ut en match till ”Veckans Match” i vardera serie.
Inför matcherna talar vi lite kort med tränarna och tar också pulsen på respektive lag.

 

Söderettan

I Division 1 Södra har vi valt att lyfta fram matchen mellan Utsiktens BK och Mjällby AIF. Serien är igång och i omgång två ställs två av de förmodade topplagen mot varandra. Hemmalaget föll i premiären och har säkerligen en stor revanschlusta, gästerna fick en bättre start och har redan spelat in tre poäng. Det lär bli en jämn kamp mellan två riktigt bra lag.

 

veckansmatch_s2n

 

Bosko Orovic, Utsiktens BK

Bosko Orovic Foto: Bildbyrån

Bosko Orovic
Foto: Bildbyrån

Det blev en förlust i premiären, hur ser du tillbaka på matchen?

Vi startade svagt, eller ja någorlunda bra, och såg lite håglösa och skraja ut. Ju mer matchen led, även om inte någon av lagen spelade någon bländande fotboll, så tog vi över mer och mer. Jag tycker att vi hade varsin halvlek så en poäng hade väl speglat matchen lite bättre.

Det är alltid nerver med i spelet i en premiär, men hade ni kunnat göra något annorlunda?

Ja, det hade vi. Vi hade kunnat göra några grejer annorlunda men det är inget jag kommer gå ut med nu för det är någonting som vi planerar att göra på nästkommande gräsmatch, haha.

Nu tar ni emot Mjällby, hur mycket vet du om dem i nuläget?

Det är ett lag som har värvat på bra inför säsongen, som vi vet är ett bra lag. Jag vill nog säg att vi har en väldigt bra koll på dem, vi har full respekt för dem när de nu kommer på besök.

Några spelare klev av senast, hur ser det ut på skadefronten i Utsikten just nu?

Som det ser ut just nu har Azulay varit sjuk i veckan, Alö som är korsbandsskadad och så Wibrån som är frånvarande. I övrigt är hela truppen krya och friska och redo för helgen.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror att vi kommer ligga och trycka på, det brukar vara en matchbild som vi har hemma. Så länge planen är bra tror jag vi kommer vara det spelförande laget. Vi måste vara noggranna i övergångsfaserna mot Mjällby som jag tror kommer ligga och vänta på oss lite. Jag tror att vi lyckas vinna på hemmaplan och det med siffrorna 3-0.

 

Mattias Asper, Mjällby AIF 

Mattias Asper Foto: Bildbyrån

Mattias Asper
Foto: Bildbyrån

Det blev en vinst i premiären, hur ser du tillbaka på matchen?

Vi ser väl tillbaka på matchen med välbehag, det var viktigt att få en bra start på hemmaplan och få med oss tre poäng. Det var det viktigaste. Sedan tycker jag att spelet i första halvlek var gott att se, vi tappade lite i andra halvlek och var lite väl upp och ner där tycker jag ändå. Men vi väljer att ta med oss första halvlek och de tre viktiga poängen.

Vad har ni valt att arbeta vidare med i veckan därifrån?

Vi har väl jobbat mycket med alla delar av spelet men vi fokuserar mycket på försvarsspelet och kanske framförallt nu när vi ska upp till Göteborg och möta Utsikten i helgen. Det är något vi jobbat mycket med i veckan, men där finns fortfarande mycket kvar att utveckla.

Nu väntar en match mot Utsikten borta, hur god kännedom har ni om dem?

Vi har ju sett dem spela i år, vi mötte dem ifjol och de har samma tränare som då. De har samma spelsätt så vi vet vad vi kan vänta oss. Sedan tror jag att de kommer agera annorlunda på hemmaplan där det också är konstgräs istället för naturgräs som i Ljungskile. Vi känner till dem ganska bra och känner att vi kommer väl förberedda till den här matchen.

Det finns några nya ansikten i truppen i år, vilka bör man ha ett extra öga på?

Jag tycker att vi fått in en hel del klasspelare som har presterat bra. Tittar man framåt har vi fått in Emeh från Kristianstad och Mirza Halvadzic som också har bra meriter, de har båda dragits med småskador så de startade inte förra matchen. Vi har också fått in Granit Stagova som likt de två första också har fina egenskaper. Vi har också fått in målskyttar, så vi har en god uppsättning av spelare vilket gör att vi har lite bredare batteri i år vad gäller offensiven.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag hoppas det blir en bra och välspelad match. Vi vet att Utsikten är väldigt bollskickliga och vill äga mycket boll. Vi kan variera vårt spel väldigt mycket, men de är väldigt skickliga i det dem gör. Vi kommer spela vårt spel och försöka ställa om på dem. Vi hoppas det blir en bra match med gott om målchanser, sedan får vi se hur det slutar.

Matchen spelas på lördag den 22 april klockan 16:00 på Ruddalens Idrottsplats.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att se den live på Ettanplay.se

 

Norrettan

I Division 1 Norra har vi valt att lyfta fram matchen mellan Sollentuna FK och Nyköpings BIS. Det blev en spännande premiärhelg i Norrettan där hemmalaget Sollentuna tog en skön seger borta mot Enskede. Gästerna visade hemma på Rosvalla att de är ett lag att räkna med i toppstriden i år. Det här lär bli en härlig kamp mellan två väldigt taktiskt skickliga tränare.

 

veckansmatch_n2

 

Christer Mattiasson, Sollentuna FK 

Christer Mattiasson

Christer Mattiasson Foto: Bildbyrån

En stabil seger i Division 1-premiären, hur ser du tillbaka på matchen?

Jag brukar backa bandet, vi går in i den här serien med sju raka matcher utan en vinst. Vi hade inte förlorat en match på åtta månader, sedan går man en och en halv månad utan att vinna. Nu gick vi in i den här matchen och gjorde fullständigt som vi sagt och jag tycker att vi hade kontroll från den trettionde minuten och hade det fram tills domaren blåste av. De kom inte in bakom vår backlinje en enda gång efter det så jag tycker att vi vann helt rättvist.

Ni är som bekant nykomlingar i år, vad kan man vänta sig av Sollentuna som lag?  

Man kan vänta sig en iver, några stycken av spelarna har varit med om en lång resa under de här nio åren som man försökt gå upp. Vi har byggt under två år och man har tagit med sig lite av det som vi har byggt. Vi är ett ungt lag med stor hunger för att jobba, vi är bra på att ställa om så ge oss inte för mycket ytor för då är vi väldigt bra. Vi är också kompakta bakåt.

Du har varit med på den här nivån tidigare, vad kommer krävas för att hänga kvar?

Vi tar en match i taget, det handlar om att bryta ner det hela till det hela tiden. Vi skall ge de bästa lagen motstånd och visa vad vi kan. Vi behöver ha lite stolpe in i vissa matcher där det behövs, men vi vill också kunna föra matcherna och det är väl det vi vill hänga kvar på också.

Den här omgången gästas ni av Nyköping, hur väl känner du till dem som lag? 

De är otroligt bollskickliga, de kan hålla i bollen länge. De försöker trötta ut sina motståndare och de har många spetsspelare. De flyttar in mycket folk centralt för att luckra upp så de kan sticka in bollar, och där är de skickliga. Sedan vet man inte om de ändrar sitt spel mot oss, det vet man inte förrän man möts. Jag har svårt att se många andra lag i den här serien som är så trygga med boll som Nyköping är.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag kan tänka mig som jag sa att de kommer vilja hålla boll och trötta ut oss och söka instick och så samtidigt som vi försöker gå på kontringar. Det finns sätt att utmana dem på och det gäller för oss att hitta rätt när vi väl sticker upp i anfall. Jag tror vi vinner matchen med 1-0.

 

John Wall, Nyköpings BIS

John Wall Foto: Bildbyrån

John Wall
Foto: Bildbyrån

Ni inledde tävlingssäsongen med en trepoängare, din bild av matchen?

Att det innehållsmässigt inte är en jämn prestation. Däremot så förhindrar vi målchanser från motståndarna relativt okej, men vårt störande av deras spel är inte tillfredsställande. Så man kan väl säg att där finns gott om utrymme för förbättring till den kommande omgången.

Det är förstås alltid skönt att inleda med en seger, vad har ni valt att ta med er?

Framförallt ett gäng inträden i matchen som vi tycker är relativt nära vår identitet. Sedan finns det också, åter igen, att vi kan skapa målchanser och hålla nollan bakåt. Även att vi på pappret får med oss tre streck i premiären istället för noll streck.

Ni tippas vara ett av topplagen i serien i år, vad kan man vänta sig av ”Bissarna”?

Att vi alltid kommer vara ganska identitetsstarka, det tycker vi. Jag hoppas också att vi kan färga matchernas innehåll ganska mycket, att vi kan vara med så länge så möjligt och jag tycker att vi bör vara med och konkurrera bland topp fyra.

Den här helgen gästar ni nykomlingarna Sollentuna, vad vet du om dem?

Det är inte en helt färsk herre på Division Ett-nivå som drar i spakarna där. Jag önskar honom på alla sätt och vis en lugnare tillvaro än vad han hade förra gången på den här nivån. Sollentuna som lag verkar vara en homogen och bra grupp, klubben har länge haft en målbild om att ta klivet uppåt. De gjorde det också med en ung och bra trupp med stor Stockholmsanknytning. Det är också tydligt att det är laget som helhet som är deras styrka.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Sollentuna bör försöka vara med i matchen länge och mycket, vi önskar så klart kunna kontrollera matchens innehåll direkt från början men det är inte alltid det blir så, det vet vi alla om. Vi hoppas få driva alla faser av spelet, och gör vi det så bör vi således också vinna.

Matchen spelas på söndag den 23 april klockan 16:00 på Sollentunavallen.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att se den live på Ettanplay.se