Varje vecka väljer redaktionen ut en match till ”Veckans Match” i vardera serie.
Inför matcherna talar vi lite kort med tränarna och tar pulsen på respektive lag.

 

Norrettan

I Division 1 Norra har vi valt att lyfta fram matchen mellan Vasalunds IF och BK Forward. Hemmalaget inledde mot en av seriefavoriterna, Dalkurd, borta i premiären och föll med 3-0. Gästerna tog emot Luleå i en stormig tillställning på en plan i Örebro, man hade ledningen nästintill hela matchen innan man tappade in ett mål på en hörna i slutminuten. Det blir spännande att se vem av Vasalund och Forward som kommer bäst förbereda till den här matchen och vem av dem som kommer lämna Skytteholm med tre poäng i bagaget.

 

Banner600

 

Babar Rehman, Vasalunds IF

Babar Rehman Foto: Pär Olert/Bildbyrån

Babar Rehman
Foto: Pär Olert/Bildbyrån

Det blev en förlust i premiären, hur minns du matchen?

Det var ganska tufft eftersom vi inte var ett samspelt lag och hade ett par skador. Dalkurd fick bra utdelning, de hade få målchanser men gjorde mål, och vi hade nästan ingenting så det var väl helt rättvist att matchen slutade som den gjorde.

Vad har ni tagit med er från matchen?

Att vi måste vara lite mer på tårna, det är alldeles för enkla mål som vi släpper in. Vi måste ligga mycket tightare i vår markering.

Ni fick in en del spelare ganska sent, hur har det påverkat er?

Egentligen var de klara redan i mars men alla har varit sjuka och skadade. Det finns bara tre spelare från fjolårselvan kvar i laget så vi är inte samspelta och det har varit svårt att få ihop laget eftersom vi haft så mycket skador och sjukdomar. Vårt största fokus just nu är att få ihop laget, vi kämpar mot klockan och de skador som vi har.

Till helgen tar ni emot Forward, hur väl känner ni till dem?

De spelar som alltid 4-4-2, ganska tight, de är inte så märkvärdiga och sticker inte ut på något håll. Deras första match var ganska blåsigt och det går inte att dra för stora växlar av den matchen. De spelar som de alltid gjort och de har i stort sett samma gäng så de är ett lag som har spelat ihop sig.

Avslutningsvis, kan du gissa matchens karaktär och utgång?

Det kommer nog vara att vi har mest boll och är det bollförande laget och Forward som ligger och lurar med omställningar, matchen slutar 2-1 till Vasalund.

 

Magnus Kihlberg, BK Forward

Magnus Kihlberg Foto: Pär Olert/Bildbyrån

Magnus Kihlberg
Foto: Pär Olert/Bildbyrån

Oavgjord tillställning mot Luleå senast, hur var matchbilden?

Det var storm och årets sämsta plan så matchen skulle kunna haft mycket bättre kvalitet än vad den hade. Spelmässigt skulle man kunna säg att vi hade varsin halvlek och visst skulle man kunna säg som Luleå att det var rättvist men det tycker inte jag, dem hade en chans och vi hade klart mycket fler än dem.

Vad har ni valt att ta med er från matchen?

Massor, det låter som att man är missnöjd men det var många spelare som gjorde en bra match. Vi var väldigt aggressiva och följde vår matchplan. Planen var dålig och då fick vi spela ännu rakare än vad vi brukar göra. De har två bra anfallare och det enda de skapade var ett långskott från 30 meter, det visar att vårt försvarsspel fungerade väldigt bra i matchen.

Ni har förstärkt med ett par spelare, hur ser ni på truppen i år?

Den är klart bättre än förra året, tyvärr var det två av de nya spelarna som inte kunde vara med till denna match, så vi saknade två försvarare den omgången.

Nu väntar Vasalund i den här omgången, vad vet ni om dem?

Tidigare år har man haft rätt så mycket koll men nu har man inte så mycket koll, men jag skall sätta mig och titta på dem ikväll. Jag tror de kommer få svårt att upprepa förra årets placering, men de brukar vara spelskickliga och har många duktiga och tekniska spelare i laget.

Avslutningsvis, kan du gissa matchens karaktär och utgång?

Vasalund brukar ha mycket boll mot oss, de kommer ha en del men de kommer ha mindre än de brukar, det kan nog bli rätt jämnt med bollinnehavet. Vi kommer sätta press och vinna boll högt, sen tror jag vi avgör på en hörna.

Matchen spelas på söndag den 19 april klockan 17:00 på Skytteholms IP.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att följa den via SvFF:s Livescore.

 

Söderettan

I Division 1 Södra har vi valt att lyfta fram matchen mellan Östers IF och Trelleborgs FF. Det är en unik serie vi har i år där flera gamla och anrika storlag ligger i serien, därmed blir det ett par stormatcher under året som smäller lite högre, och drabbningen mellan Öster och Trelleborg är onekligen en av dessa. Bägge lagen vann sin premiärmatch och kommer med ett gott självförtroende in till den här matchen, något som bäddar för en bra och öppen match för publiken. Förhoppningsvis blir det en bra inramning med mycket folk på arenan.

 

Banner600

 

Thomas Askebrand, Östers IF 

Thomas Askebrand Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Thomas Askebrand
Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

En viktig start på säsongen med en vinst senast, hur minns du matchen?

Att vi gör en relativt bra match, defensivt sätt. Däremot stundtals gör vi väl det helt okej även offensivt men vi slarvar lite väl mycket och gör tekniska misstag som gör att man inte kan vara helt nöjd. Men vi åkte till Borås för att göra ett bra dagsverk och att hålla nollan.

Vad har ni talat om inom laget efter premiären?

Egentligen samma sak som jag nyss nämnde, vi är nöjda med det arbete vi la ner och att vi arbetade för varandra men att vi kan mer i det offensiva spelet och att vi inte var helt nöjda med den delen.

På lördag gästas ni av Trelleborg, vad vet ni om dem som lag?

Det är ett av de lag som jag tror kommer vara med uppe i toppen och som har värvat både klokt och bra. De har tagit några spelare från Lund och det är bra spelare, Lund var ju ett lag som kom trea förra året och tar man spelare därifrån så har man fått in kvalitet. Sen har dem ju värvat hem Kristian Haynes också så det är helt klart ett lag med en hög kapacitet.

Med tanke på att det är två gamla storlag som möts, hur blir inramningen?

Det är ju vår hemmapremiär så vi hoppas så klart att det kommer mycket människor och att det blir en bra inramning. Trots att det är hockeyfinal i staden känns det som att det finns ett intresse och vi hoppas få till en bra match på vår hemmaborg.

Avslutningsvis, kan du gissa matchens karaktär och utgång?

Det blir väl en match där två lag med olika stilar möts, förhoppningsvis blir det en öppen tillställning där båda lagen går för tre poäng och där båda lagen försöker spela sitt spel, så får vi se vem av oss som kan bestämma taktpinnen. Det kan bli en trevlig tillställning med tanke på att vi har så olika stilar. Jag hoppas givetvis att vi går därifrån som vinnare, det är vår hemmaplan och där vill vi vinna.

 

Patrick Winqvist, Trelleborgs FF

Patrick Winqvist Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Patrick Winqvist
Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Det blev tre poäng i premiären, hur skulle du beskriva matchen?

Jag tycker det var en typisk premiärmatch, det var väl ingen vacker fotboll på något sätt, jag tycker att vi var bättre och producerar ändå rätt så bra framåt. Vi borde väl gjort tre-fyra mål och vi gjorde tre mål så det är väl ändå godkänt, vi skapade en del och var mer effektiva än vi varit under försäsongen. Vi spelade rakt och dem spelade också rakt, de försökte såra oss genom att slå bollar in bakom backlinjen och det lyckades dem med. Det blev rätt mycket kamp och situationer, vi har mycket frisparkar som stör rytmen i matchen så det blev inte något ordnat spel. Vi kunde spelat lite på resultatet så det slutade väl ändå så som det skulle göra, med en vinst till oss.

Vad har ni tagit med er från premiärvinsten?

Vi känner att vi måste jobba vidare med vår backlinje, vi fick lite problem då vi tvingades till ett tidigt byte i backlinjen. De andra lagdelarna fungerade riktigt bra men backlinjen fungerade väl inte som vi önskade i matchen, de sattes dock på hårt prov hela tiden med bollar in bakom dem och många dueller. Framåt tycker jag att det är rätt mycket som vi gör bra och producerar en del målchanser, vi gör ju fyra mål men domaren godkände bara tre av dem. Salif och Haynes framåt är två kraftfulla anfallare och dem producerar mycket, även om gästerna bjöd oss på mycket.

Den här omgången möter ni Öster, hur väl känner du till dem?

Jag har sett dem mot Norrby och har samlat in lite mer information om dem. De är favoriter, de fick vinna sin premiär och de skall upp till bevis här på hemmaplan, det skall bli inspirerande att komma dit och möta dem och se ifall de kan föra spelet och det ser vi fram emot med tillförsikt.

Med tanke på deras historia, tror du att spelarna taggar till lite extra?

Ja, jag tycker väl att inramningen i sig gör sitt, man spelar på en riktig arena och man vill göra det till en rätt så bra match så de bitarna gör väl att man inte kan ha dålig motivation till en sådan här match. I vanliga fall behöver man kanske lyfta motivationen lite men till en match likt denna behöver man inte det. Nu hade vi bra motivation mot Eskilsminne också, men vi kommer nog få fokusera på andra saker inför helgen, motivation kommer nog själv med allt runt omkring.

Avslutningsvis, kan du gissa matchens karaktär och utgång?

Det blir nog precis som det varit de andra matcherna, relativt mycket kamp om territorium på plan och min känsla är att Öster kommer behöva föra spelet, sen får man se vilken kvalité de kommer ha på det. Vi kommer vara kompakta som lag och försöka jobba med vårt presspel och försöka göra allt för att avsluta våra anfall så mycket som möjligt så de inte erbjuds att ställa om, där de har kvalitet. Jag tror att vi går vinnande ur matchen, det tror jag alltid och det kommer vara svaret under 26 omgångar, sen vad det blir för resultat bryr jag mig inte.

Matchen spelas på lördag den 18 april klockan 16:00 på Myresjöhus Arena.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att följa den via SvFF:s Livescore.