Varje vecka väljer redaktionen ut en match till ”Veckans Match” i vardera division (Norra/Södra). Inför matcherna talar vi med tränarna och tar pulsen på respektive lag.

 

Norrettan

I norrettan har vi den här veckan valt att uppmärksamma och lyfta fram matchen mellan Selånger FK och AFC United. Det är två lag i stort behov av poäng som ställs mot varandra på söndag i Sundsvall, man är inblandade i bottenstriden och varje match är numera en sexpoängsmatch. AFC ligger över nedflyttningsstrecket men har haft svårigheter till och från under året, kanske delvis på grund av spelaromsättningen som varit. Selånger är nykomlingar och har haft svårt att få med sig resultaten, men har överraskat mer än ett lag med sin starka defensiv. Om de kan göra detsamma mot AFC så kanske det blir en, eller fler poäng för hemmalaget.

 

VeckansMatch19Norra

 

Anders Högman, Selånger FK

Högman 2Uddamålsförlust mot Umeå senast, vad har ni tagit med er från den matchen?

Det var tillfälligheter som avgjorde den matchen, i övrigt en bra match där vi nästan var så bra som vi kan vara, det är bara lite smådetaljer som man behöver justera. Vi kunde likväl ha vunnit matchen tycker jag, de gjorde sitt mål under vår bästa period, men jag tycker att vi får ta med oss mycket saker, vi kunde vunnit och vi spelade en bra fotboll, det ger hopp om framtiden.

Hur mycket pratas det om ert tabelläge inom truppen?

Inte så mycket, förväntningarna utifrån har inte varit så höga på Selånger och vi har varit tippade sist av alla, men vi själva har väl haft rimliga förväntningar och vår målsättning har varit att hänga kvar. Vi har lite mindre resurser och har klättrat två divisioner på lika många säsonger, så man får vara realistisk. Men det känns fortfarande som att vi har allt att vinna i varje match.

På söndag gästas ni av AFC United, hur är det som lag att möta dem?

Vi hade ett hyggligt bortamöte med dem, det är ett bollskickligt lag men det har väl varit lite rörigt där med många spelare ut och in, det kan ju gynna oss. Det har varit en del som försvunnit under serien och även några under sommaren, jag vet inte riktigt hur de nya spelarna är eller om de har fått ihop laget än. Men de är bollskickliga, det enda som jag med säkerhet vet är att vi inte har råd att förlora den matchen, de ligger ju strax över strecket och vi under. Nu skall vi samla in all den information vi kan inför helgen och se till att förbereda oss så bra som möjligt.

De har ett rätt namnkunnigt lag, är där någon enskild spelare som ni måste se upp med extra mycket?

Nej, jag tycker egentligen inte det, vi hade ingen sådan plan när vi mötte dem borta. Om jag skulle peka ut någon enskild spelare vore det Jesper Carlsson, som när han får spela på sin naturliga position som vänsterbreddare är som bäst.

Om du får gissa matchens karaktär och utgång, hur tror du att den kommer se ut och sluta?

Vi har ju en plan men den kan jag förstås inte tala om här, men AFC är som jag tidigare sagt ett bollskickligt lag och de kommer väl försöka hålla så mycket som möjligt i bollen. Jag hoppas att vi kan få ut maximalt av våra spelare och gå all-in, förhoppningsvis kan vi få med oss en uddamålsseger.

 

Andreas Brännström, AFC United

BrännanNi föll med 1-0 borta mot Luleå senast, vad har ni valt att ta med er från den matchen?

Jag tycker att vi har börjat få ordning på vårt försvarsspel, men vi tappade våra båda forwards, Peter Micic och Daniel Uchechi, så vi blev lite uddlösa utan dem. Vi hoppas att de är friska och tillbaka till den kommande matchen. Annars tycker jag att vi gjorde en helt okej match.

Det har varit mycket fokus kring ert lag, er ekonomi och spelaromsättning, hur tycker du att ni har fått ihop laget efter sommaren?

Vi har haft 32 spelare som spelat från start i år så det är väl svårt att säg att man har fått ihop ett lag. Men jag känner ändå att vi har fått ihop gruppen helt okej, även om det är svårigheter med språk och annat ibland så har det fotbollsmässiga gått bra. Det är inte lätt att få ihop grupper med så kort varsel men sett till den korta tiden som varit har det väl ändå gått hyfsat bra.

Nu reser ni till Sundsvall för söndagens match mot Selånger, hur skulle du beskriva dem som lag?

De är väl egentligen vår motsats, ett rätt tight gäng där många av dem haft framgångar tillsammans då de vann division två ihop ifjol. De är kanske inte så många individuellt skickliga spelare i laget men de har ett väldigt starkt kollektiv. Det verkar som att de lagt fokus på försvarsspelet och de tycks ha lyckats med att bli tightare bakåt eftersom de bara har släppt in ett mål på de tre matcherna efter uppehållet.

Tabellen får ett särskilt fokus när ni möts, hur mycket talar ni själva om er tabellposition?

Det är klart att vi är medvetna om tabelläget och att vi kommer behöva göra bra resultat framöver, till 99 % talar vi om vad vi behöver förbättra de kommande matcherna. Kortsiktigt handlar allting om att få resultaten med oss, även om vi är en ny grupp igen.

Om du får gissa matchens karaktär och utgång, hur tror du att den kommer se ut och sluta?

Jag tror att vi kommer ha lite mer boll än vad de har och att de kommer försöka komma med omställningar, det handlar bara om att vi måste göra något vettigt av vårt bollinnehav. Jag brukar tro på segrar och tänker väl inte ändra mig nu när vi verkligen behöver vinna, det kommer nog dock bli snålt med mål.

 

Matchen spelas på söndag den 8 september, klockan 15:00 på Norrporten Arena Om ni inte följer matchen där kan ni följa den via Everysport, rapporteringen finner ni här.

 

Söderettan

I söderettan har vi den här veckan valt att uppmärksamma och lyfta fram matchen mellan Utsiktens BK och IF Sylvia. Vårmötet mellan dessa två lag slutade med en 4-3 vinst för Sylvia. Man undrar förstås om revanschlusten i Utsikten är så pass stor att man kan utmana den nuvarande tabelltrean om segern på söndag. Hemma på Ruddalen är de väldigt starka och har endast förlorat en match i år, samtidigt är Sylvia inne i en bra period och har vunnit samtliga tre matcher efter uppehållet. Med tanke på tabelläget för Sylvia känns det oerhört viktigt att hålla liv i vinstsviten och upprätthålla jakten efter kvalplatsen.

 

VeckansMatch19Södra

 

Janne Carlsson, Utsiktens BK

JanneCEn 2-0 vinst mot Trollhättan senast, hur var känslorna efter matchen?

Det var på tiden, det hade gått en del matcher på rad utan vinst så den var verkligen välbehövlig för självförtroendet och jag tycker att vi vinner matchen helt rättvist och då känns det ännu bättre.

Ert nyförvärv Sonny Karlsson var avstängd i den matchen, hur betydelsefull är han annars för er när han är med?

Han är såklart viktig för oss, det är en stor forward som erbjuder oss något som vi saknade i våras, han är en stor och stark forward som kan hålla i bollen och även är stark på fasta situationer.

Det är nio poäng upp till kvalplatsen med åtta matcher kvar, tror ni det är möjligt att kriga till sig den platsen under slutspurten?

Man skall aldrig säg aldrig, men nu har vi vunnit en match och det viktigaste är väl att komma in och få igång vårt spel, vår trygghet och att börja vinna fler matcher. Sen tycker jag inte att vi varit chanslösa mot något lag utan har gjort bra insatser hela året och har spelat jämnt med de flesta. Nu får vi ta kommande match mot Sylvia och efter det får vi se, det är i alla fall inte omöjligt, det får man väl ändå konstatera.

Nu gästas ni av ett av topplagen, Sylvia, hur skulle du beskriva dem?

Det är ett ganska stabilt lag bakåt men jag tycker väl framförallt att deras styrka ligger i det offensiva spelet. Men det är väl inte att de spelar en bländande fotboll alltid utan snarare att de har spelare där uppe som kan avgöra en match på egen hand och som gör ett bra jobb. Eftersom de är ett lite mer offensivt lagt lag blir det väl att man själva faller lite längre ner i banan när man möter dem.

Om du får gissa matchens karaktär och utgång, hur tror du att den kommer se ut och sluta?

Jag tror att det blir en ganska öppen match, när vi mötte dem senast var det just en sådan match, båda lagen hade ett bra passningsspel och tempo i matchen. Jag tror att vi kommer ha mycket boll och försöka spela oss igenom dem, sen kommer de nog vara livsfarliga på sina kontringar. Målchanser kommer bägge lagen att skapa, sen får vi se vem av oss som sätter dit flest, men jag tror att vi kommer stå som segrare till slut.

 

Robert Hagert, IF Sylvia

IMGP5200_200Ni har varit starka efter uppehållet med tre raka vinster, vad är det som gör er så bra just nu?

Det är väl en kombination av att vi fick in ett par tillskott under uppehållet och att långtidsskadade kommit tillbaka, det innebär att vi nu har en stor trupp på 22-23 spelare som är i träning. Det har inneburit att vi fått ett bra tempo på träningarna och en god konkurrens i laget.

Vilka spelare är det som har stuckit ut lite extra i de matcherna?

Det har varit lite olika, men ett av våra nyförvärv Joonas Tamm från IFK Norrköping, har gjort tre mål på sina tre matcher och har tillfört en hel del. Allan Borgvardt har också kommit igång bra och har likt Joonas också gjort tre mål. Men jag vill ändå lyfta fram laget som helhet, när vi nu har fått det här tempot på träningarna har det varit det mest bidragande till att vi kan upprätthålla den här formen. Samtliga spelare har verkligen höjt sig själva och det känns som att vi är ett lag i harmoni eftersom där har blivit så bra konkurrens i truppen.

Det lär bli en kamp in i det sista om topp två i tabellen, vad tror ni om era chanser att vara ett av de två lagen?

Vi har väl inte satt någon målsättning på det sättet tidigare, med tanke på våra förutsättningar under försäsongen, vi sa bara att vi ville hamna på den övre halvan för att undvika att bli indragna i någon bottenstrid. Vi väljer att fortsätta som vi gjort hela året, en match i taget, längre än så tittar vi inte. Men det är klart att det är kul man är med i toppen, det blir en extra krydda till allting man gör.

På söndag gästar ni Utsikten, hur är det att möta dem?

Vi är medvetna om att det är ett starkt lag som är bra organisationsmässigt, de är kompakta som lag försvarsmässigt och sen är de väldigt giftiga i sina omställningar. Det är ett lag som är svåra att få hål på, de har ju inte släppt in så många mål under säsongen. De bjöd oss på en tuff match senast som slutade med en 4-3 vinst till oss, men det var verkligen tufft in i det sista.

Om du får gissa matchens karaktär och utgång, hur tror du att den kommer se ut och sluta?

Jag tror att det kommer bli ett ställningskrig då vi är två lag som spelar väldigt likt varandra, bägge lagen vill jobba med ett kompakt försvarsspel och omställningar, då är vi båda som bäst. Det kommer nog vara dagsformen och den individuella skickligheten som fäller avgörandet, men jag tror att vi kommer vara det laget som går segrande ur matchen till slut.

 

Matchen spelas på söndag den 8 september, klockan 17:00 på Ruddalens IP. Om ni inte följer matchen på plats kan ni följa den via Everysport, rapporteringen finner ni här.