Varje vecka väljer redaktionen ut en match till ”Veckans Match” i vardera serie (Norra/Södra). Inför matcherna talar vi med tränarna och tar pulsen på respektive lag.

 

Norrettan

I Division 1 Norra har vi valt att lyfta fram matchen mellan Dalkurd FF och IK Frej Täby. Dalkurd tog en betryggande seger borta mot Skellefteå förra veckan samtidigt som Frej tappade poäng hemma mot Nyköping. Det är med anledning av det som den här matchen får ses som den mest heta matchen i serien denna omgång, beroende på utgången av denna match kan det hetta till rejält i toppen av Norrettan och vara början till en spännande höst.

 

Veckans Match Norra-19

 

Andreas Brännström, Dalkurd FF

Andreas Brännström Foto: Idrottsfoto

Andreas Brännström
Foto: Idrottsfoto

Vinst senast mot Skellefteå, hur var matchen?

En match med en hel del kamp där vi ändå på något sätt blir mer spelförande i första halvlek, vi gör också tidigt 1-0 vilket gör att vi fick kontroll på matchen. Vi gjorde ju två mål innan halvtid, sedan spelade vi rätt mycket på säkerhet i andra.

Med tanke på utgången i övriga matcher, hur viktig var den trepoängaren?

Den var jätteviktig, både för sättet vi vann på och för tabellen. Nu känner vi att vi är med på allvar igen.

Nu gästar Frej er på Domnarvsvallen, vad vet du om dem?

Dem har gjort en fantastisk säsong, ingen kan säg något annat. De har en bra defensiv och är väldigt starka på fasta situationer och det är väl därför som dem ligger tvåa i serien också.

Er match borde ligga i mångas intressen, kan vi vänta oss en storpublik?

Vi har ju inte så mycket folk på hemmamatcherna men jag hoppas att det blir den match i år som vi har mest folk på. Jag har hört att det snackas om att det skall komma upp en hel del folk från övriga landet och stötta oss i matchen.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror att det blir, som många andra matcher, att lag anpassar sig efter oss och försöker kontra istället. Då blir det vi som får föra matchen och då är det upp till oss att göra det så bra som möjligt. Men jag tror att det blir målsnålt och tight, men och andra sidan vet man aldrig, vi går som alltid för vinst det här är ju en jätteviktig match för oss nu när vi fått en chans, då skall vi försöka ta den också.

 

Bartosz Grzelak, IK Frej Täby 

Bartosz Grzelak Foto: Idrottsfoto

Bartosz Grzelak
Foto: Idrottsfoto

Det blev poängtapp mot Nyköping i helgen, vad var det som gick fel?

Vi släppte in ett rätt tidigt mål, redan i den tionde minuten, och spelade väl sådär under den första halvleken. Men vi höjde oss rejält i den andra halvleken men fick bara in ett mål, vi kunde kanske fått in något till där tycker jag.

Er vår var ju fantastisk, men i höst har det gått tyngre, vad beror det på?

Dels har vi mött formstarka lag, såväl Huddinge, som Vasalund och Nyköping har varit på uppgång. Samtidigt har vi i vissa matcher inte fått till vår offensiv likt vi fick i våras och man måste oftast göra mer än ett mål för att vinna.

Nu återstår det åtta omgångar av serien, vad talar för er i höstspurten?

Jag tror att AFC kommer springa ifrån, vi skall försöka knipa andraplatsen men AFC känns så pass stabila att de mer eller mindre har det i egen ficka nu. För vår del handlar det bara om att fokusera på vårt och med åtta matcher kvar har vi ett bra utgångsläge.

På lördag gästar ni Dalkurd som jagar er i serien, vad vet ni om dem?

Jag har sett dem några matcher här och det är ett lag med seriens kanske mest individuellt skickliga fotbollsspelare, där finns många spelare som man får se upp med. De har blandat och gett resultatmässigt men är ett väldigt skickligt lag.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag skulle väl vilja säg att det är mer av en måstematch för dem än för oss, skulle vi förlora har vi dem fortfarande bakom oss, så vi är väl nöjda med ett oavgjort resultat, 1-1 känns väl rimligt att gissa.

Matchen spelas på lördag den 13 september klockan 15:00 på Domnarvsvallen.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att följa den via Everysport.com

 

Söderettan

I Division 1 Södra har vi valt att lyfta fram matchen mellan IFK Uddevalla och Örgryte IS. Uddevalla fick bara en poäng med sig i ”sexpoängsmatchen” mot Skövde senast och var inte helt nöjda med att lämna Södermalms IP utan en trepoängare, samtidigt vann Örgryte hemma mot Motala efter en riktigt bra första halvlek av Göteborgslaget. Denna match blir spännande för såväl toppen som botten av Söderettan, vem är starkast på Kamratgården?

 

Veckans Match Södra-19

 

Jimmy Karlsson, IFK Uddevalla 

Jimmy Karlsson Foto: Idrottsfoto

Jimmy Karlsson
Foto: Idrottsfoto

Ni fick dela på poängen med Skövde senast, hur såg matchbilden ut?

Jag tycker att vi var bra mycket bättre än Skövde rent ut sagt, andra halvlek var en överkörning, de dog efter tio minuter. Hade vi fått hål på dem tidigare hade det nog kunnat skena iväg. Deras kvittering fick de in väldigt sent i matchen så det var såklart bittert, jag tycker att var värda tre poäng där.

Du har tagit över efter Joakim Jensen, vad har du valt att förändra?

Vi måste våga vara mer raka i spelet och inte bara lira och lira, sen har det varit viktigt att svetsa ihop gruppen för det har varit rätt turbulent den sista månaden.

Det är sex poäng upp till säker mark, hur mycket pratar ni om tabelläget?

Det är klart vi nämner det när vi kommer till första träningen i veckan, det gjorde jag så sent som efter den senaste matchen. Det är fler lag som är inblandade där nere och det är många som kan darra här. Man kan vända det på många olika sätt, men vi måste ta en match i taget just nu för det är det enda vi kan göra, det och fortsätta tro på det.

På lördag tar ni emot Örgryte på Kamratgården, vad vet ni om dem?

Ser man på matchen när vi mötte dem där nere så är det väl enda gången vi varit riktigt utspelade och haft det väldigt svårt. Det var de första tjugo där nere, då var dem riktigt bra faktiskt. Ser man på dem som lag så har de duktiga ytterbackar som fyller på, ett riktigt bra mittfält och en god anfallsuppsättning.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Vi kommer att ha en matchplan och den ska vi försöka följa då, det gäller att sätta försvarsspelet för de kommer att vara på stången direkt, sen gäller det för oss att få utdelning genom vårt nya sätt att spela. Jag hoppas att vi gör tre mål i den här matchen, då gör det ingenting om dem får ett tröstmål i slutet, haha.

 

Marcus Lantz, Örgryte IS 

Marcus Lantz Foto: Idrottsfoto

Marcus Lantz
Foto: Idrottsfoto

Vinst i den senaste omgången när Motala kom på besök, hur var matchen?

För vår del var det en match med två olika ansikten, första halvlek tycker jag, och många med mig, att det var vår bästa halvlek i år, vi spelar nog vår bästa fotboll då. Vi gjorde två mål och hade väl bud på fler, sen när vi kom ut i andra halvlek så kommer vi inte upp i samma nivå, vi spelar inte alls den fotboll vi vill spela så det var väl rätt beskrivning, en match med två olika ansikten.

Hur är stämningen i truppen inför den rådande slutspurten av serien?

Den är såklart kanon, vi har åtta matcher kvar och ligger i en position som vi hade hoppats på inför de sista sju-åtta omgångar så det är en positiv och bra känsla vi har inom gruppen just nu.

Ni och Utsikten har skapat ett bra utgångsläge, pratas det om tabellen?

Nej, alltså det gör det väl inte. Vi hade som målsättning att ligga med där uppe och se till att vi skulle vara med när det börjades göras upp om platserna där uppe och än så länge är de infriade i att vi ligger där uppe. Sen är det klart att vi är medvetna om var de andra lagen ligger och så men vi har sagt det att vi kan inte påverka de andra lagen utan vi kan bara påverka vår egen prestation och det är där som vi får lägga vår kraft och energi.

Nu gästar ni Uddevalla till helgen, hur väl känner ni till dem?

Jag har sett dem ett par gånger spela och sådär så vi har väl bra koll på dem, det kommer absolut bli en tuff match men vi vet väl hur vi ska gå tillväga med vår spelidé i alla fall.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Vi känner ju det, de ligger ju sex poäng bakom lagen så de vet om att de måste ta poäng nu för att inte åka ur divisionen så vi förväntar oss ett lag som kommer fightas i 90 minuter och den fighten måste vi ta också. De känner till förutsättningarna så de ligger en ruskig press på dem och det har vi förberett oss på. Vi går alltid ut för tre poäng, sen vet man aldrig hur matchen utvecklar sig, men från start och utgångspunkt så går vi för vinst, som alltid.

Matchen spelas på lördag den 13 september klockan 15:00 på Kamratgården.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att följa den via Everysport.com eller Viasatsport.se där den visas, sändningarna börjar 14:50.