Varje vecka väljer redaktionen ut en match till ”Veckans Match” i vardera division (Norra/Södra). Inför matcherna talar vi med tränarna och tar pulsen på respektive lag.

 

Norrettan

I norrettan har vi den här veckan valt att uppmärksamma och lyfta fram matchen mellan IK Frej Täby och Dalkurd FF. Det är två formstarka lag som ställs mot varandra på lördags eftermiddagen, Frej har lyckats komma upp ur bottenstriden och klättrar sakta men säkert uppåt i tabellen. Samtidigt har Dalkurd återtagit andra platsen och känns om möjligt än starkare i höst än i våras, sommarens förstärkningar har verkligen spetsat till truppen. Det kommer att bli en riktigt ”fight” för publiken att skåda på Vikingavallen under lördagen, vem som är det mest formstarkaste laget kommer vi först veta 90 minuter senare.

 

VeckansMatchOmg18NORRA

 

Bartosz Grzelak, IK Frej Täby

Bartosz_GrzelakVårsäsongen var länge kämpig för er, hur valde ni att agera under sommarens transferfönster för att förstärka truppen till höstsäsongen?

Vi valde att förstärka laget med tre spelare, målvakten Marko Atanackovic som var hos oss under förra säsongen, försvararen Jon Åslund som tidigare spelat bland annat i Brage, och slutligen anfallaren Adnan Cirak. Det gällde att stärka upp truppen men samtidigt valde vi i träningssyfte att gå tillbaka och nöta på vårt försvarsspel. Det har fallit tillbaka bra och vi känner oss mer trygga när vi går ut till match nu.

I den senaste matchen tog ni en viktig seger mot Sandviken, en seger som förde er upp på lite mer säker mark, vad har ni tagit med er från den matchen?

Det som vi har tagit med oss har varit att vi kände att vi kontrollerade matchbilden väldigt bra, vi styrde rytmen i matchen och hamnade inte i de långa sekvenser som vi hade under våren där man inte var med i matchen. Nu kan vi bryta de dåliga perioderna tidigare och det tar man med sig, det är ett kvitto på att vi är mer samspelta som lag idag.

Till helgen möter ni tabelltvåan Dalkurd, vad är er uppfattning om dem som lag?

Det är väl seriens nästbästa lag, och då inte bara tabellmässigt. Jag tycker att Dalkurd spelar en jäkligt bra fotboll och har även förstärkt truppen bra under sommaren, i slutet av säsongen tror jag att det är dem som kommer att ta den där kvalplatsen. De har kämpat länge och nu känns det rätt, nu är det tid för dem att åtminstone nå kvalet.

Finns där några enskilda spelare i deras trupp som ni måste se upp med?

Brwa Nouri är ju deras playmaker och när det stämmer för honom så stämmer det oftast för hela Dalkurd, sen har de en mycket duktig mittback i Peshraw Azizi, de två tycker jag är deras två bästa spelare.

Om du får gissa matchens karaktär och utgång, hur tror du att den kommer se ut och sluta?

Vi spelar ju hemma och där brukar vi vara rätt duktiga och ha en del boll, så bollinnehavet kommer nog vara 50/50, båda lagen är alltid intresserade av att äga bollen. Jag tror att matchen kommer avgöras sent, inget av lagen är lag som ger upp när man stöter på motgångar och därför tror jag det blir ett sent avgörande. Resultatmässigt måste man alltid tro på sitt eget lag och jag gillar 1-0 segrar, så det tror jag att vi vinner matchen med.

 

Robert Mambo Mumba, Dalkurd FF

RobertMumba-150x150Ni har återtagit andra platsen igen, hur är känslan i truppen inför slutspurten?

Vi har en väldigt bra känsla inom gruppen just nu, innan drogs vi med en del skador men nu är alla tillbaka och det sporrar oss ännu mer. Spelarna har höjt sig själva och är väldigt motiverade, inte minst eftersom vi är med i toppen, det känns mycket bra och det är riktigt kul att se killarna i match och på träning.

I den senaste matchen tog ni en viktig seger mot Valsta, vad har ni tagit med er från den matchen?

Det viktigaste är, oavsett vad vi gjorde bra i den matchen, att vi hela tiden höjer oss själva och gör det bättre till nästa match, det vi gjorde dåligt i den matchen måste vi förstärka och se till att göra bättre. Vi måste hela tiden förbättra oss och göra framsteg för varje match som går, alla lag måste ha ett mål och vårt är just det, att hela tiden bli bättre på det vi gör.

Till helgen gästar ni Frej, hur är dem som lag att möta?

Som jag säger till grabbarna, det finns inga dåliga lag i den här serien. När vi mötte Frej i våras låg de sist i tabellen och vi låg tvåa med en god vinstsvit, men de kom till vår arena och besegrade oss. Att de kunde slå oss när vi var inne i en så bra period visar att de är ett väldigt bra lag. Nu gäller det att vi ser till att göra en mycket bra prestation och får med oss ett bra resultat från matchen, Frej har tagit sig från bottenskiktet av tabellen och det visar att de är inne i en bra period. Men det är vi också och jag har fullt förtroende för mina spelare, alla vill spela nästa match och visar det på träningarna, det här kommer bli en mycket spännande och tuff match.

Vilka spelare i deras trupp skulle du peka ut som nyckelspelare?

De finns många individuella spelare i Frej som är riktigt bra och kan på bra dagar störa vilket lag som helst. Man behöver inte peka ut dem för fotboll är ett lagspel och det är inte enskilda spelare man vinner över, det är laget. Därför kommer det vara laget som helhet som vi lägger vårt fokus på.

Om du får gissa matchens karaktär och utgång, hur tror du att den kommer se ut och sluta?

Det är en väldigt tuff match som vi har framför oss, när vi mötte dem förra gången förlorade vi och det är också därför som jag betonar hur tuff matchen kommer att bli. Men jag förväntar mig att grabbarna tar sig an den uppgiften på bästa sätt och går vinnande ur matchen.

Matchen spelas på lördag den 31 augusti, klockan 16:00 på Vikingavallen. Om ni inte följer matchen på plats kan ni följa den via Everysport, rapporteringen finner ni här.

 

Söderettan

I söderettan har vi den här veckan valt att uppmärksamma och lyfta fram matchen mellan Husqvarna FF och Torslanda IK. Lagen har båda en liten formsvacka men har ändå visat både karaktär och styrka, Torslanda slog bland annat ut Kalmar FF ur cupen förra veckan, men hade tunga ben dagarna efter när man mötte Lund. Husqvarna har inte vunnit på fem omgångar men har visat karaktär genom att kvittera i slutminuten de senaste två matcherna. Man har ett bra lag med gott om vinnarskallar och frågan är när trenden skall vända igen, blir det hemma på Vapenvallen mot ett av seriens försvarsstarkaste lag?

 

VeckansMatchOmg18SÖDRA

 

Niclas Tagesson, Husqvarna FF

3449569_mediumInte en vunnen match på fem omgångar och Oddevold kommer närmre och närmre er i tabellen, varför har vårens succé trubbats av för er?

Jag tycker väl kanske att det är svårt att hålla den formen som vi hade där och det flowet som vi hade när vi vann match efter match. Vi har trots allt bara förlorat två matcher och det är väl inte så mycket sett till att det har spelats sjutton omgångar. Vi är fortfarande starka och är svåra att slå och jag vänder det dit istället. Vi behöver bara börja sätta våra målchanser för att vinna igen, men jag känner mig inte orolig, någon gång sitter dem och då börjar vi också vinna.

Dock har ni inte förlorat någon match efter uppehållet, är det något av er styrka att ni står upp i 90 minuter?

Ja det har blivit så att det har varit en av våra styrkor, sen att man ska behöva kvittera i slutet av matcherna är väl inget man önskar, man kan ju kvittera tidigare. Men som jag sa innan, får vi ordning på målskyttet igen så kan vi börja ta tre poäng här igen.

Ni förstärkte med en anfallare i sommar, Sam Petrone, hur har han kommit in i gruppen?

Han är inne i gruppen men hade lite känningar i ljumskarna när han kom, allt eftersom har han blivit bättre och bättre och fick spela lite i helgen och lär väl få mer speltid till helgen också. Det är en spelare som har varit två säsonger i en allsvensk klubb och han borde kunna peta in mål här i division ett, det är en spelare som jag har stora förväntningar på.

Nu gästas ni av Torslanda till helgen, hur är dem som lag att möta?

De är ett tungt lag, den planen vi spelade på när vi mötte dem borta var dålig, det var svårt att spela och vårt vinstmål satt långt inne. Det kommer bli trångt och tight för oss men jag hoppas att hemmaplan kan avgöra och att vi är lite mer hungriga än vad de är.

Om du får gissa matchens karaktär och utgång, hur tror du att den kommer se ut och sluta?

Jag tror att vi kommer få jobba hårt för att få målchanser i början men vi kommer pumpa på under matchen och jag hoppat att målskyttet släpper och då känns väl 2-, eller 3-0 rimligt, det vore i alla fall ett önskeresultat.

 

Tomas Östlund, Torslanda IK

tomas-stlundTvå raka förluster efter uppehållet, vad behöver ni göra för att vända den negativa trenden?

Matchen senast, mot Lund, var en match mellan två lag som båda haft en cupmatch dagarna före och det kändes väl som att vi inte riktigt hade fokus där vi skulle, det var ingen riktig fightingmatch utan mest spel fram och tillbaka. Vi hade 3-4 bra chanser innan de gjorde sitt första mål och det hade nog varit en annan match om vi fått in ett mål på någon av våra chanser. Matchen innan det var mot Sylvia och då hade vi 1-1 fram till den 90:e minuten då de gjorde 2-1. När vi sen fick en hörna lyfte vi upp allt folk för att försöka få in en kvittering, då gjorde de ett till istället.

Men vårt problem hela året har varit målproduktionen, vi behöver många chanser för att göra mål och det är klart att det är jobbigt när det blir så. Vi måste göra mål på våra chanser, det är en av nycklarna för att lyckas, vi behöver ett par vinster här för att inte hamna på efterkälken.

Det är ett riktigt getingbo på den nedre delen av tabellen, tror ni själva att ni kommer klara av att säkra ett nytt kontrakt?

Det är klart att vi känner väl att vi är lite bättre på hemmaplan, där har vi en större trygghet i vårt spel och vi har många bra lag att möta där hemma, bland annat de som slåss med oss där nere i tabellen just nu. Sen har vi även derbyn mot Göteborgslagen kvar och derbyn är alltid derbyn, de kan sluta hur som helst, men jag hoppas att vi ska kunna gå vinnande ur dem. Generellt har vi förlorat med uddamålet under året, systematiskt har det varit för att vi varit för naiva i vårt spel och samtidigt inte lyckats göra tillräckligt med mål.

Under sommaren tappade ni Robin Örtendahl till Oddevold, har ni förstärkt med någon spelare?

Ja, vi har plockat in två spelare under uppehållet, en anfallare i Andreas Spångberg, och sen har vi även plockat in en ytterback från Öis, Joakim Hall.

Nu reser ni till Huskvarna för match på lördag, hur är det att möta dem?

Det är ett roligt lag att möta tycker jag, de spelar en bra fotboll och har ett bra go i laget. Vi hade en bra match mot dem hemma, de vann med 1-0 men det var en kul match där vi stod upp bra mot serieledarna. Det är skönt att vi kan åka dit och spela avslappnat nu, det är väl ingen som förväntar sig att vi ska vinna och det är skönt att vi kan använda det positivt och spela ut. Vi vill naturligtvis få med oss en poäng, eller fler, men vi ska kämpa på för att hitta tillbaka till vårt spel, det är det viktigaste just nu.

Om du får gissa matchens karaktär och utgång, hur tror du att den kommer se ut och sluta?

Det kommer bli att Husqvarna för spelet, de spelade bra mot oss senast och de har ett självförtroende inom laget. Vi känner att det är en matchbild som passar oss för vi är trygga i vårt försvarsspel, sen får vi hoppas att vi kan förlänga deras svit av matcher utan vinst så jag tror vi får med oss 1-1 från matchen.

Matchen spelas på lördag den 31 augusti, klockan 15:00 på Vapenvallen. Om ni inte följer matchen på plats kan ni följa den via Everysport, rapporteringen finner ni här