Varje vecka väljer vi på redaktionen ut en match till ”Veckans Match” i vardera serie.
Inför matcherna talar vi lite kort med tränarna och tar också pulsen på respektive lag.

 

Söderettan

I Division 1 Södra har vi valt att lyfta fram matchen mellan Husqvarna FF och FC Rosengård. Det börjar dra ihop sig så smått och med nio omgångar kvar att spela i Söderettan är det kamp i bägge ändarna av tabellen. I botten kämpar Rosengård för sin överlevnad och den här helgen gästar de Husqvarna som placerar sig strax över strecket. En sann sexpoängsmatch.

 

veckansmatch-s

 

Mohammed Ali-Khan, Husqvarna FF

Mohammed Ali-Khan Foto: Bildbyrån

Mohammed Ali-Khan
Foto: Bildbyrån

Det blev en tung förlust borta mot Kristianstad senast, dina tankar om matchen?

Det är klart att resultatmässigt kollapsar laget, men sanningen är också att samtliga fyra mål de gör äger vi bollen och tappar den och de gör mål och utnyttjar våra misstag. Offensivt skapar vi ganska många målchanser men gör inga mål, vi hade några lägen bland annat något friläge som vi bränner men släpper man in fyra mål på bortaplan blir det svårt att få poäng med sig hem också, det går i princip inte.

Bara en poäng på de tre senaste matcherna, vad beror den tunga höststarten på?  

Det går att skylla på tusen grejer egentligen, men det är aldrig bra att skylla på någonting. Ska man ta fram sanningen så får man titta på matcherna, men vi är i ett läge där man får skylla på något och det är klart att allt med Issa har påverkat oss – kanske mer än jag trodde. Det i kombination med att spelare har varit skadade har slagit hårt mot oss efter omstarten.

Vad behöver ni göra för att vända trenden och undvika en eventuell nedflyttning?

Det vi behöver göra just nu är egentligen att fortsätta jobba med den typen av fotbollen som vi har spelat under stora delar av året och sluta bjuda på mål baklänges. Vi har pratat om hur vi ska försöka lösa det på ett bättre sätt, och vi behöver göra mål på våra chanser. Leder man i en match så kanske man behöver bli bättre på att döda matcherna istället för att bjuda in motståndarna. Vi måste få ordning på det defensiva.

Nu väntar tabelljumbon Rosengård i helgen, vad vet ni om dem i nuläget?  

Jag vet att de har värvat in ett par spelare, bytt tränare och jag tycker faktiskt de har blivit bättre vilket de också visade mot Landskrona senast. Sett till matchbilden senast förtjänade de en poäng i matchen, även om de inte fick de med sig, de gjorde en riktigt bra match mot dem. De har blivit bättre och de har plockat in några spelare som har påverkat och kanske har den nye tränaren ingjutit ny energi. Man får inte tro att man kan vinna enkelt bara för det är hemmaplan, tror man det är man illa ute redan innan matchen har startat.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Det är en svår fråga, men det är full fart fram från första minuten från vår del. Sedan är tanken att driva upp matchtempot och låta oss styra matchen. Sedan tror jag Rosengård kommer jobba en del med omställningar, där har vi varit ganska svaga i våra defensiva omställningar. Jag tror så klart att vi vinner, det finns inget annat för vår del nu, vi behöver vinna och det spelar ingen roll hur det ser ut eller om vi avgör i den 94:e minuten.

 

Daniel Pode, FC Rosengård

Daniel Pode Foto: Bildbyrån

Daniel Pode
Foto: Bildbyrån

Det blev en 0-2 förlust mot Landskrona senast, hur lyder din analys av matchen?  

Analysen är att vi hamnade i ett väldigt jobbigt när vi kom i underläge efter två minuter och det tog några minuter för oss att återhämta oss. Efter det tycker jag det är en jämn match och vi står upp bra, stundtals är vi det bättre laget också. Sedan får de 2-0 med sig när vi tryckte på i slutet av matchen.

Du klev in som huvudtränare nu inför höstsäsongen, vad har du hunnit förändra?

Det vi förändrat är väl att vi spelar mer längs marken och lite mer riktlinjer så att vi kan vara det bollförande laget i matcherna.

Med åtta poäng på sjutton omgångar, vad behöver ni göra för att klara kontraktet?

Vinna resten av matcher, haha. Där är nio matcher kvar, har vi tur så räcker det att vi vinner sex av dem, men vi tar en match i taget och kan bara fokusera på vår prestation match för match så får vi se hur långt det räcker. Och så får vi försöka spela vårt spel och utveckla det.

Den här omgången gästar ni Husqvarna, hur mycket vet du om dem som lag?

Jag vet en del och har kollat på en del av deras matcher och har ju koll sen vi mötte dem hemma också. Så jag tycker väl att jag har en rätt bra koll på dem.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror att vi blir det spelförande laget och vi vinner matchen där uppe med 2-0.

Matchen spelas på lördag den 9 september klockan 16:00 på Vapenvallen.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att se den live på Ettanplay.

 

Norrettan

I Division 1 Norra har vi valt att lyfta fram matchen mellan Assyriska FF och IK Brage. Hösten är fantastisk på många sätt, framförallt i Norrettan där många lag växer fram som helt nya (Lex VSK). Assyriska har onekligen prickat formen efter sommaruppehållet och är väldigt formstarka när de tar emot tabellettan Brage. Kan de lyckas störa giganterna från Borlänge?

 

veckansmatch-n

 

 

Magnus Österberg, Assyriska FF

Magnus Österberg Foto: Bildbyrån

Magnus Österberg
Foto: Bildbyrån

En viktig bortaseger mot Luleå senast, vad har ni tagit med er från matchen?  

Ganska mycket. Vi tyckte att vi följde vår matchplan som vi hade satt upp innan och gjorde det på ett väldigt bra sätt. Vi fick med oss lika delar anfallsspel och lika delar försvarsspel som vi kanske haft problem med innan, där vi haft för mycket av det ena eller det andra. Så det är något som vi ämnar att ta med oss till den kommande matchen i veckan här också.

Ni har nu två raka segrar, vad är det ni gör annorlunda nu gentemot under vårsäsongen?

Dels är det väl helt enkelt så att det tagit lång tid för oss att få ihop en ny grupp, men sedan har vi också sluppit göra så mycket förändringar mellan matcherna. Vi har inte haft så mycket skador eller avstängningar och det har betytt väldigt mycket för oss nu under höstupptakten.

Det produceras också en del mål framåt, har ni gjort några justeringar i anfallet?

Egentligen inte, utan vi tycker att vi har hittat en bättre balans mellan anfall och försvar och vill man vända den kinden till så om man försvarar sig bra får man alltid målchanserna att komma. Sedan är det också som så att vi har haft initiativet i både matchen mot Vasalund och mot Luleå, vi har haft ett större lugn i vårt spel vilket lett till att vi vaskat fram otroligt mycket chanser. Att vi gjort åtta mål på två matcher är bra, men då tycker vi ändå att vår effektivitet inte varit tillräckligt bra.

Ni gästas av serieledarna den här omgången, hur väl känner ni till dem som lag?

Jag hoppas att vi känner till alla lag lika mycket ungefär, nu har vi mött två lag med en nedåtgående spiral tidigare och nu ställs vi mot ett lag som i princip varit ohotade under hela säsongen. Det känns som de har spelat i en egen liga. De var bättre än oss sett över nittio minuter när vi möttes i Borlänge under vårsäsongen, vi gjorde det inte bra. Det här blir en bra värdemätare för oss att se hur mycket bättre vi är nu gentemot hur bra vi var i våras.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag antar att de har samma tillgänglighet och arbetssätt som oss när det gäller att scouta motståndarna, de borde ha större respekt för oss nu än när vi möttes i våras. Det är ett skickligt lag som kan spela med både ett lågt och högt försvarsspel. Det kommer bli en intensiv matchinledning och det kommer ta tid innan matchen sätter sig. Vi går in med en inställning att vi kan vinna matchen varje vecka och det gör vi nu på söndag också.

 

Bengt Ottosson, IK Brage

Bengt Ottosson Foto: Bildbyrån

Bengt Ottosson
Foto: Bildbyrån

Det blev en uddamålsvinst hemma mot Arameiska-Syrianska senast, din bild av matchen?

Jag tycker att vi fick väl igång vår offensiv igen och drog upp ett bra tempo och gjorde väl lite mål på konstiga lägen, men vi gjorde mål och hade ledningen. Sedan gjorde vi ett misstag och bjöd in motståndarna i matchen, sedan gjorde de ett mål till och det förtjänade de väl. I den andra halvleken försökte vi kontrollera det lite med en bra defensiv i början, sedan tycker jag att vi tog över igen och kunde väl gjort något mål till. Onödigt spännande men en rättvis seger sett över nittio minuter.

Med nio poäng ner till tabelltvåan, kikar ni något i tabellen eller är det en match i taget?

Det är en träning och en match i taget som gäller hela tiden. Det har varit vår idé från början och det får vi inte tumma på, det är bara nästa prestation i fokus som gäller. Så är det!

Vad krävs det för att ni skall bibehålla det poängavståndet och bärga seriesegern i höst?

Vi ska vinna våra matcher. Det är inte svårare än så. Lagen bakom har bra form och det finns inget som tyder på att de ska tappa den så vi måste fortsätta ta poäng i varje match vi spelar.

Ni gästar formstarka Assyriska i helgen, vad vet du om dem?

Att dem har gjort bra matcher på slutet och vunnit dem också, så jag vet väl också att de är formstarka. Det är ett bra lag med många bra spelare, så det är en tuff match till för vår del.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror väl det kommer bli en bra fotbollsmatch, det är två organiserade lag och två bra offensiva lag som möts. Det kommer bli en fartfylld och rolig fotbollsmatch tror jag. Vi kommer göra en bra match så får vi se vad det räcker till, jag kan inte gissa något resultat.

Matchen spelas söndag den 10 september 16:00 på Södertälje Fotbollsarena.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att se den live på Ettanplay.