Varje vecka väljer vi på redaktionen ut en match till ”Veckans Match” i vardera serie.
Inför matcherna talar vi lite kort med tränarna och tar också pulsen på respektive lag.

 

Norrettan

I Division 1 Norra har vi valt att lyfta fram matchen mellan Team TG FF och Umeå FC. Derbymatcher gillar vi och redan på fredagskvällen vankas det derby på Umeå Energi Arena Sol. Denna gång är det Team TG som står som hemmalag men bägge lagen är bekanta med arenan då det är deras hemmaborg. Vårmötet slutade med en 4-0 seger för TG och det finns säkerligen en hel del revanschlusta hos gästerna som aspirerar på en Superettanplats.

 

veckansmatch-n

 

André Ghanbari, Team TG FF 

Andre Ghanbari Foto:Bildbyrån

Andre Ghanbari
Foto:Bildbyrån

Ni kommer närmast från en oavgjord match mot Enskede, din analys av matchen?

En ganska så svår match för oss, de hade god form och var väl ett av de lagen med bäst form inför vår match. De spelade med en fembackslinje och matchen var på naturgräs, vi saknade några spelare så det var tufft på förhand och visade sig också vara tufft. Prestationen var inte tillräckligt bra och resultatet i matchen blev därefter.

Det har blivit nitton poäng på sexton omgångar, vad säger du om poängskörden?

Den är en besvikelse, vi tycker att vi i ganska många matcher kunde fått ett bättre resultat med oss. Samtidigt är vi inte naiva heller, det finns ju en anledning att vi inte fått med oss poängen. Men vi tycker ändå att prestationerna varit bättre än resultaten, så vi känner oss inte nedslagna utan känner att det finns hopp och potential.

Nu väntar ett Umeåderby, hur väl känner ni till fredagens motståndare?

Så klart jättebra, det är väl det lag man har sett flest matcher av i år. Eller som man har sett mest livematcher med. Dem har verkligen hittat sätt att vinna matcher på, de är definitivt duktiga på att komma iväg med resultat från matcherna så där har de en väldigt bra styrka.

Det är fredagsmatch, går bra för UFC – öppet för publikfest, vad tror du om inramningen?

Det är jättesvårt att säga, sist vi spelade var det nästan två tusen på läktarna. Det är svårt att känna pulsen i den här staden om de kommer dyka upp eller inte men det finns en bra möjlighet att de gör det. Ser man till matchdag och tid så finns det goda möjligheter. Om de inte kommer för att se oss har de möjlighet att komma och se ett lag som aspirerar på en Superettanplats.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Vi vill väl påminna dem om förra matchen vi spelade, vi vill sätta en ton i matchen rätt tidigt. Jag tror det kommer vara en lite jämnare match än sist så jag tippar 3-0 istället för 4-0, haha.

 

Andrée Jeglertz, Umeå FC

Andrée Jeglertz Foto: Bildbyrån

Andrée Jeglertz
Foto: Bildbyrån

Det blev en hemmavinst mot Sollentuna senast, vad har ni tagit med er från matchen?

Vår moral och arbetsinsats, att vi hanterade att spela med tio spelare under trettio minuter. Spelmässigt var vi inte tillräckligt bra, varken defensivt eller offensivt. Dock väldigt effektiva i våra lägen.

Ni är väldigt stabila och tappar inte mycket poäng, vad betyder det för er som lag?

Det stärker moralen samt tron på det vi gör.

Det vankas ett derbymöte med Team TG, hur skulle du beskriva dem som lag? 

Det är ett spelskickligt lag som vill etablera långa anfall samt att de har några skickliga offensiva spelare som vi måste ha koll på.

Det går bra för er och det serveras ett derby på hemmaplan, kan vi vänta oss storpublik?

Det hoppas jag.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Vi vill höja vår prestation från föregående match men är medvetna om att TG är ett skickligt lag så vi måste hantera deras possessionspel. Dock lär vi kunna straffa dem i omställningar samt tror jag att ju längre matchen pågår ju mer talar den för oss.

Matchen spelas på fredag den 1 september klockan 19:00 på Umeå Energi Arena.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att se den live på Ettanplay.

 

Söderettan

I Division 1 Södra har vi valt att lyfta fram matchen mellan Ljungskile SK och IK Oddevold. Som ovan nämnt gillar vi derbymatcher och här har vi letat fram ännu en derbymatch, denna gång är det ett Uddevalladerby. Ljungskile har startat tungt efter uppehållet och har två raka förluster, det finns säkerligen en stor revanschlusta att vända den trenden. Oddevold har hunnit med två seriematcher och en cupmatch sedan omstarten av serien, det blev en vinst och en förlust i seriespelet men även ett avancemang i cupen. Det blir en spännande kamp!

 

veckansmatch-s

 

Glenn Ståhl, Ljungskile SK

Glenn Ståhl Foto: Bildbyrån

Glenn Ståhl
Foto: Bildbyrån

Det blev inga roliga siffror för er förra omgången, vad har ni tagit med er från matchen?

På något sätt så finns det ju inget positivt att ta med sig utan det handlar bara om att bryta ihop, sträcka händerna i luften och be om ursäkt för ett väldigt dåligt försök. Det finns inga bra saker att plocka med sig utan det är bara en match som man har lust att glömma. Nu har vi slickat såren några dagar, haft en bra träningsvecka och haft ett ordentligt snack mellan spelare och ledare om vilken kravbild vi måste ha på oss. Och vad andra utifrån kan ställa för krav på oss. Man kan förlora matcher men inte på det här sättet, stolpe ut kan alla uppleva men man skall ha blodsmak i munnen – då har man inte problem att ta en förlust.

Två raka förluster efter sommaruppehållet, vad behöver ni göra för att vända trenden?

Framförallt har vi varit för ineffektiva, vi har inte bara släppt in mål utan vi har inte levererat på våra chanser. Vi måste ta mer ansvar, och arbeta bättre i det kollektiva arbetet. Vi har inte varit tillräckligt rejäla och tagit ansvar, och man måste börja i rätt ände om man skall vända några dåliga resultat, då blir ett tight försvarsspel vår nyckel.

Nu väntar ett möte med lokalrivalen Oddevold, hur skulle du beskriva dem som lag?

Tittar man på de tre senaste matcherna sen de bytte tränare så samlar de sig lite djupare med ett djupare försvarsspel. De jobbar lite hårdare med lagdelarna och är snabba i sina omställningar. De söker ofta ytan bakom backlinjen, de är snabba på kanterna. Man får inte bjuda dem på för mycket ytor och måste ha en bra balans när man anfaller mot ett lag som dem. De är också starka på fasta situationer och starka i sina inlöp. Vi måste ta ett stort ansvar i vår egen defensiva box på fasta situationer, annars kan det bli jobbigt.

Man hoppas på en fantastisk inramning vid derbyn, vad tror du själv om inramningen?

Det är klart att våra två sista resultat talar negativt för det, men jag hoppas ju ändå att supportrarna kommer så att vi får en chans att visa att vi förtjänar deras stöd och att vi ska slåss för deras skull. Jag vet inte vad man kan förvänta sig, men kan där komma femtonhundra så är det bra, men har jag fel och där kommer fler så finns det ingen som blir gladare än jag. Jag hoppas på en bra inramning och en fantastisk prestation från oss, det hade varit underbart.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Tittar man på hur Oddevold har spelat, med djupt försvarsspel och omställningar och har gjort det bra och väldigt disciplinerade i det. Sedan gick de på en smäll mot Rosengård där Rosengård var bättre, det var det inget snack om. Det är en särskild match med en stark karaktär. Om inget oförutsett händer så tror jag Oddevold kommer fortsätta på den inslagna vägen även mot oss. Vi har en ambition att vara spelförande och styra matchen, det skall finnas fart för oss. Vi vill styra matchbilden, det är vår ambition. Och vi går som alltid för tre poäng.

 

Janne Carlsson, IK Oddevold

Janne Carlsson (då i Utsiktens BK) Foto: Idrottsfoto

Janne Carlsson (då i Utsiktens BK)
Foto: Idrottsfoto

Det blev en tung förlust mot Rosengård senast, hur lyder din analys av matchen?

Det fanns ingen energi kvar, det var den tredje matchen på en vecka så det fanns tyvärr ingenting kvar att hämta. Det räcker inte när man möter ett lag som är på tårna, de vann rättvist – det var där aldrig något att snacka om.

Det var din tredje match, på en vecka, som ny tränare för laget. Vad har du ändrat på?

Jag vet inte hur mycket jag har ändrat men vi har försökt att först och främst sätta ihop det defensiva. Vi gjorde två bra defensiva matcher mot Assyriska och Falkenberg, så det är väl det vi har gjort och så har vi sagt att vi ska jobba vidare på anfallsspelet.

Ni har ett derby mot Ljungskile framför er, hur mycket vet du om dem i nuläget?

Vi vet väl ganska mycket, jag har sett dem och min assisterande har sett dem. Nu har vi fokuserat på de två senaste matcherna på video. Vi har hyfsat bra koll på spelarna i laget. Sedan vet man inte vad det innebär, varje match har sitt eget liv. Man kan ha en tro på hur det kommer se ut men sedan har man ingen aning om hur det kommer att se ut i matchen.

Det pratas om en publikfest på Skarsjövallen, vad tror du om inramningen?

Är det bara väder till det så tror jag det kan bli en publikfest. Man pratar ofta om klubbkänsla och jag tror inte det är så många av spelarna i lagen som har så stor bakgrund i lagen men alla runt omkring klubbarna har en fantastisk klubbkänsla. Man får hoppas att det smittar av sig på spelarna och att vi kan få till en riktig publikfest. Nu är matchen lite senare på lördag och det kanske blir bra håll igång inför matchen, men det vet vi ju inte förrän på lördag.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror att det blir en jämn match och att det kommer bölja fram och tillbaka där vi byter boll och bollinnehav. Jag tror det blir en hård och jämn kamp och förhoppningsvis blir det en bra match. Jag hoppas att vi kan bjuda till i matchen och ta tre nya poäng med oss så klart.

Matchen spelas på lördag den 2 september klockan 18:00 på Skarsjövallen.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att se den live på Ettanplay.