Varje vecka väljer redaktionen ut en match till ”Veckans Match” i vardera serie (Norra/Södra). Inför matcherna talar vi med tränarna och tar pulsen på respektive lag.

 

Norrettan

I Division 1 Norra har vi valt att lyfta fram matchen mellan Vasalunds IF och AFC United. Vasalund har växt fram som en utmanare på toppstriden och tar här emot grannarna på Skytteholm, AFC United, i ett riktigt hett derby. Om hemmalaget vinner denna matchen är de med i toppen och utmanar på allvar om topp två. AFC föll mot Huddinge senast men är fortfarande serieledare och mest troligen revanschsugna efter förra omgångens match.

 

Veckans Match NORRA Mindre 27-8

 

Babar Rehman, Vasalunds IF 

Babar Rehman Foto: Idrottsfoto

Babar Rehman
Foto: Idrottsfoto

Vinst mot serietvåan Frej senast, hur såg matchbilden ut?

En klockren match från vår sida, jag tror inte att de skapar en riktig målchans på hela matchen och vi hade dessutom ett mål bortdömt så jag skulle nog säg att det var närmre 2-0 för oss än att de skulle kvittera.

Ni har tappat lite spelare i sommar, vad har det betytt för er?

Det är klart att bredden har blivit sämre, det är det inget snack om, samtidigt kan ibland onda ting föra något gott med sig. Samtidigt som några har kommit tillbaka från skador har vår unge David Zlotnik gått in centralt och gjort succé.

Till helgen blir det derby mot AFC, hur väl känner ni till dem?

Jag kan dem in och utantill, deras största bekymmer är väl att de har för många bra spelare och det är någonting som kan ge dem huvudvärk. Men vi kan dem och det är förstås en jättestor prestige mellan föreningarna.

Tre poäng i denna match så är ni med i racet, vad tror ni om era chanser?

Vi har ju fått ett wild card, kan man säga. Vi har gått bakvägen och det är ingen som har brytt sig om oss, tar vi tre poäng nu så är vi med och gör vi det inte så får vi väl kämpa på i nästa match. Om vi vinner så kan vi nog likväl komma etta i serien, gör vi det inte så är det i bästa fall en andra plats vi får kriga om.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Det blir krig i nittio minuter och vi vinner med 2-1 och det avgörande målet gör vi när det är fem minuter kvar av matchen.

 

Özcan Melkemichel, AFC United 

Özcan Melkemichel Foto: Idrottsfoto

Özcan Melkemichel
Foto: Idrottsfoto

Förlust mot Huddinge förra matchen, vad var det som hände?

Jag tror det var en reaktion efter cupmatchen i veckan, men vi inledde bra och skapade lägen, om vi gjort mål på dem hade det varit en annan match. Första 25 minuterna var vi riktigt bra, sen gick vi ner oss lite och Huddinge tog över på slutet av halvleken. I den andra så var det rätt jämnt, men de vann lite fler dueller och skapade lite mer chanser, sen gjorde dem 1-0 på oss. Jag tycker att vi rycker upp oss efter det och gör en bra period och får in en kvittering och dominerar matchbilden totalt, men efter ett bolltapp kontrar de in 2-1 i 85:e minuten. Sedan gör de det sista målet i slutsekunderna, men vi hade bra perioder i matchen och sammantaget kan man säg att vi inte kom upp i normal nivå.

Det blir en intensiv höst i Norrettan, vad tror du om era chanser?

Det är bara ni experter som alltid tror att det är avgjort, det funkar inte så, det är inte färdigt förrän serien är färdigspelad. Vi trodde självklart att det kunde komma även om vi och Frej hade ryckt lite, men det räcker med några segrar och lite poängtapp här och där så är du ikapp de som är ovanom dig. Men vi har fortfarande allting i egna händer och skall göra allt vad vi kan.

Nu väntar Vasalund för er del, vad vet ni om dem?

Vi vet mycket om dem, de är ju våra grannar och de vet lika mycket om oss så det blir ett derby med allt vad det innebär. Det kommer bli en tuff match men självklart hoppas jag att vi vinner för i grund och botten tycker jag att vi är det bättre laget.

Det blir ett Solnaderby, vad betyder det för er?

Inte så mycket, det är inte som de derbyn man är van vid om man ser till de stora klubbarna i Stockholm, de hetare derbyna i Skåne eller så. Det blir nog inget liv på läktarna utan det är nog mest mellan klubbarna och spelarna om man säger så.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror att vi kommer vinna, vi får se hur matchbilden utformar sig, man kan alltid ha scenarion i bakhuvudet men verkligheten är annorlunda och då får vi anpassa oss.

Matchen spelas på söndag den 31 augusti klockan 17:00 på Skytteholms IP.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att följa den via Everysport.com eller Viasatsport.se där den visas, sändningarna börjar 16:50.

 

Söderettan

I Division 1 Södra har vi valt att lyfta fram matchen mellan Oskarshamns AIK och Trelleborgs FF. Det här blir en riktig ”sexpoängsmatch” där två lag kring strecket slåss om poängen. Oskarshamn är trygga på hemmaplan och är säkerligen revanschsugna efter förlusten mot Utsikten senast. Trelleborg har under nya tränarduon ändrat spelsystem och känns lite starkare än de var i våras, kan de hålla undan för ett hemmatryggt Oskarshamn?

 

Veckans Match SÖDRA 27-8

 

Henrik Larsson, Oskarshamns AIK 

Henrik Larsson Foto: Idrottsfoto

Henrik Larsson
Foto: Idrottsfoto

Det blev en tung förlust mot Utsikten senast, hur såg matchen ut?

Inledningsvis var vi inte med, de var väldigt vassa och aggressiva så jag tyckte vi var väldigt bleka i inledningen och rätt passiva, de var tvärtom så där förlorade vi väl matchen någonstans, de gjorde ju ett mål där. Samtidigt kan jag inte bara kritisera oss, vi kom från en cupmatch mot Häcken bara dagarna innan, som kostade oss mycket energi. Det var väl inte optimalt med det i bagaget och en lång resa till Göteborg där inför matchen, det kostade oss mycket energi.

Ni har fyllt på med bra spelare i sommar, vad har de tillfört?

Mer kvalitet rakt av helt enkelt, det är duktiga fotbollsspelare alla tre men samtidigt ska man veta att det är svårt, fotboll handlar om samverkan och göra saker tillsammans. Det tar tid och det är tid som vi inte har, vi ser ju kvalitéerna hos alla, men vi ska göra det tillsammans och det kommer att ta tid. Sen har killarna inte gjort mål än, men det kommer dem att göra.

Denna omgång gästas ni av Trelleborg, hur väl känner ni till dem?

Vi känner väl till dem, nu har de ändå tappat lite i Borg och Karekezi men det är väl klart att man tittat på lite matcher och så här, det är klart att vi känner till dem väl, precis som de känner till oss så det är nog inga konstigheter. Bägge lagen sitter i samma sits och har lite avstängningar som man dras med.

Med tanke på tabelläget är det ett viktigt möte, vad innebär det för er?

Det är ett viktigt möte som du säger, vi har inte så mycket marginaler att spela på, dem är nästan borta. Vi måste göra allt för att vinna den här matchen, så är det så klart, men med en vinst här så har vi Trelleborg bakom oss i serien.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Vi är ett riktigt bra hemmalag och är vassa på vårt konstgräs, spelarna känner sig trygga här och man har vunnit mycket genom åren här. Vi kommer försöka spela vårt spel och försöka vara med och styra spelet. Vi gjorde en bra match mot dem borta och känner att vi borde fått poäng med oss där, så jag tror vi kommer vara bra med i matchen, men det är alltid marginaler och vissa situationer som avgör. Men jag hoppas att vi har marginalerna på vår sida och går vinnande ur matchen.

 

Jimmi Olsson, Trelleborgs FF

Jimmi Olsson Foto: Trelleborgs FF

Jimmi Olsson
Foto: Trelleborgs FF

Ni spelade oavgjort mot Trollhättan senast, hur var matchen?

Vi hade bra kontroll på första halvlek och ledde med 1-0 vilket var rättvist, vi kanske borde gjort ett mål till innan halvtid. Sen i andra halvlek är de lite bättre än i första, utan att hota oss allt för mycket, samtidigt skapar vi lite chanser framåt men inte de direkta målchanserna. De gjorde ett mål på ett långt inkast som de lyckas skarva vidare och peta in, sen stod det och väjde och var rätt jämnt, vi hade två klara chanser på slutet men lyckades inte sätta dit bollen.

Efter Connys avhopp har du tagit över, vad har du gjort för förändringar?

Jag hade ett ensamt ansvar i de två sista matcherna innan sommaruppehållet men nu har vi ett delat ansvar, jag och Hannu Sirviö, vi har valt att ändra lite på positioner på spelare och även ändrat i vårt sätt att spela, rätt radikalt. Vi spelar med tre innerbackar och tre centrala mittfältare så det har blivit en del förändringar och spelarna har köpt idén. Det finns alltid en risk att göra förändringar mitt i en säsong men vi hade en bra diskussion med spelarna och har fått bra gehör från gruppen, vi tycker att vi gör små framsteg varje vecka.

Inför året tippades ni som favoriter, vad har ni själva för mål med hösten?

Det enda mål som finns i föreningen just nu är att klara oss kvar och komma upp på säker mark, det är det enda som vi har i tankarna just nu.

Nu väntar Oskarshamn, hur mycket vet ni om dem som lag?

Vi har väl hyfsat koll på dem tycker jag, vi har haft folk som varit och tittat på dem nyligen och har även sett deras matcher på video så vi känner att vi har tillräcklig koll på dem, som de säkerligen har på oss också.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Vi tänker åka dit och spela vårt spel och försöka ta tag i taktpinnen direkt, vi åker inte dit för att fegspela. Vi åker dit för att bedriva en aggressiv och en passningsorienterad fotboll, det är en viktig match men vi skall spela vårt spel och det hoppas jag skall ge oss ett bra resultat.

Matchen spelas på lördag den 30 augusti klockan 15:00 på Arena Oskarshamn.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att följa den via Everysport.com