Varje vecka väljer redaktionen ut en match till ”Veckans match” i vardera division (Norra/Södra). Inför matcherna talar vi med tränarna och tar pulsen på respektive lag.

Norrettan

I norrettan har vi den här veckan valt att uppmärksamma och lyfta fram matchen mellan IK Sirius och BK Forward. Efter sommarens uppehåll blir det mycket intressant att se vart de två lagen står idag. Sirius gick som bekant som på räls under våren och är fortfarande obesegrade i serien den här säsongen. Forward var som starkast på hemmaplan under vårsäsongen men lyckades slutligen slå hål på ”bortaspöket” innan serien tog ett uppehåll, de kommer definitivt att ge Sirius en kamp om de tre poängen.

 

Norra_Liten_Omgång16

 

Kim Bergstrand, IK Sirius

kimbergstrandNu är uppehållet över och till helgen startar serien om igen, hur laddade är ni för omstarten?

Det är jätteskönt att saker och ting drar igång, vi har haft en bra ledighet och nu är vi alla fullt taggade och redo för att komma igång med fotbollen igen.

Våren gick onekligen som på räls för er, vad talar för att det kommer fortsätta så under höstsäsongen?

Jag tycker inte att man kan säg att det gick som på räls då vi hade jättestora problem med skador i truppen, framförallt under maj och juni då det var svårt att ens få ihop ett lag. Men vi fick ihop det och har lyckats väldigt bra med att hålla ihop det. Det som talar för oss nu är väl att vi gått igenom den otroligt tunga perioden och kommit ur den bra resultatmässigt, nu är vi väl förberedda och hoppas att vi ska slippa undan mer skador under säsongen.

Har några förändringar gjorts i er trupp under sommaren?

Vi har fått in en spelare från Akropolis som heter Stefan Silva och är en offensiv spelare, vi har även hämtat hem Joakim Blomqvist som varit utlånad till Strömsberg. Sen har vi tappat två unga killar till IFK Göteborg, Jakob Bergman och Oskar Kindlund.

Det är BK Forward som gästar er på söndag, hur väl känner ni till dem?

Dem har vi mött ett par gånger genom åren och man har sett dem desto fler så vi har bra koll på dem och de har en bra koll på oss, det finns väl inga direkta nyheter så här tids på året heller. De har ett par spelare som spelat på högre nivå och tillsammans är det ett hårt arbetande gäng och ett riktigt bra division ett lag.

Om du får gissa matchens karaktär och utgång, hur tror du att den kommer se ut och sluta?

Det kommer att bli en jämn match, det har alla matcher mot Forward varit, det brukar bli rätt så fysiskt och tillknäppt också. Det första målet kommer bli mycket viktigt och jag hoppas att det är vi som gör det, då kommer det gå bra. Något slutresultat kan jag inte er men vi går för vinst, så mycket kan jag säg.

 

Magnus Kihlberg, BK Forward

DSC_0789Nu drar fotbollen igång till helgen igen, hur laddade är ni för omstarten?

Det är klart att vi är laddade, vi avslutade inte som jag hoppades och nu får vi det tuffast möjliga motståndet och det ska bara bli kul, man kan bara se möjligheter.

Hur har ni hållit igång under sommarens uppehåll?

Vi har varit lediga två veckor och då gjorde spelarna ingenting den första veckan, den andra veckan hade de ett individuellt schema att följa, nu är vi inne på vår andra träningsvecka med fotboll innan vi tar oss an Sirius till helgen.

Vissa lag har förstärkt en del i sommar, hur har det varit för er del under transferfönstret?

Vi har tappat en spelare, Daniel Björkqvist, till Örebro SK och hämtat en spelare från samma klubb, Sebastian Ring heter han.

Ni reser till Uppsala för match mot Sirius i helgen, vad vet ni om dem som lag i dagsläget?

Givetvis kan vi en del, vi har sett en del matcher och det är ett ruggigt bra lag, de övertygar kanske inte alltid spelmässigt men de har några spelare som är mycket smarta och har varit med länge och det kommer dem långt med.

Om du får gissa matchens karaktär och utgång, hur tror du att den kommer se ut och sluta?

Dem kommer väl ha ett lite bättre bollinnehav men jag tror det kan bli en liknande match som den vi spelade hemma. Vi tänker inte backa hem någonting utan vi skall upp med laget och försöka spela vårt spel, jag hoppas att vi kan gå vinnande ur matchen med 2-1.

 

Matchen spelas på söndag den 18 augusti, kl 17:00 på Studenternas IP. Om ni inte följer matchen på plats kan ni följa den via Everysport.com, rapporteringen finner ni här.

 

Söderettan

I söderettan har vi den här veckan valt att uppmärksamma och lyfta fram matchen mellan FC Trollhättan och Trelleborgs FF. Det är en match mellan två lag som verkligen förespråkar en spelande fotboll och där det endast skiljer två poäng mellan dem i tabellen. Mötet i våras på Vångavallen slutade med en 5-0 seger för Trelleborg och det är väl ingen vild gissning att spelarna i Trollhättan lär se framemot att utkräva revansch.

 

Södra_Liten_Omgång16

 

Jesper Ljung, FC Trollhättan

jesper_kontraktNu återgår vi till vardagen igen när serien drar igång, hur har ni hållit igång under uppehållet?

Vi spelade mot Torslanda den 20 juli och gick sen direkt på ledighet som varade fram till den första augusti. Sen har vi varit igång med träning och har även spelat en match i DM mot Skoftebyn, ett lag hemmahörande i division tre. Matchen förlorades med 1-0 men det låg väl kanske lite väl tight inpå vår träningsstart så vi hade väl inte hunnit skaka av oss semestern ännu. Men efter det har vi kommit igång riktigt bra och har genomfört fystester så vi vet var vi ligger, det var många bra resultat och det gav en positiv boost för många. Nu känns det som att vi är inne i det igen och den här veckan kommer främst att handla om att förbereda oss så mycket som möjligt inför söndag.

Det har varit mycket fokus på transfermarknaden denna sommar, hur har ni agerat i år?

Man har följt det en del och sett att det varit en del aktivitet i de andra klubbarna, för vår del har det inte varit några nytillskott till truppen, däremot har två stycken lämnat för just Skoftebyn. Vi har under våren varit skonade mot skador och avstängningar, det har lett till att en del spelare stått utanför truppen och två av dem var de här två killarna. De kände att dem ville spela tävlingsmatcher och därför valde vi att släppa dem. Vi har som sagt inte tagit in någon utan kommer arbeta med det material vi har och försöka utveckla det, det gäller att skapa en kontinuitet inom gruppen.

Ni tar emot Trelleborg i helgen, hur väl känner ni till dem?

Nu är dem inte rätt geografiskt placerade för att åka och hälsa på dem varje vecka, därför är de kanske det lag som jag har sett minst av i år. Vi bjöds i alla fall på en rejäl genomkörare med 5-0 när vi mötte dem i Trelleborg i våras, då tyckte vi att de var den bästa motståndaren vi mött. Därför blir det nu både en kickstart och värdemätare att få möta en sån motståndare, det gäller givetvis att vi ser till att hitta vår högsta nivå direkt och sen ser till att glida vidare på den.

Ja, den där matchen på Vångavallen, hur revanschsugna är ni efter den?

Jo men det är väl självklart att vi inte vill åka på en smäll som den igen, utan vi vill visa både för oss själva och för Trelleborg att vi kan möta upp dem. Det är en känsla som vi haft mot alla andra lag i serien, att vi kan matcha dem, nu vill vi göra det mot Trelleborg också. Nere på Vångavallen var den största skillnaden mellan lagen under den andra halvleken där vi inte kunde hänga med men nu har vi en ny chans att visa upp att vi kan ta dem.

Om du får gissa matchens karaktär och utgång, hur tror du att den kommer se ut och sluta?

Det är alltid svårt att säg men jag hoppas att vi kan spela vårt bästa försvarsspel och inte släpper till några fem mål mot dem igen, det är något jag tror att vi kommer lyckas med. Men det gäller även att vi ser till att spräcka nollan mot dem i år, därför vill jag komma till match med ett fartfyllt anfallsspel och ett disciplinerat försvarsspel. Jag hoppas givetvis att vi tar revansch, och får hålla nollan, så därför tror jag att vi vinner med minst 1-0.

 

Anders Grimberg, Trelleborgs FF

BB120822NJ018[1]Äntligen kommer fotbollen igång igen, hur har ni laddat under uppehållet?

Vi hade elva dagars ledighet innan vi drog igång med träningen igen, sen har vi spelat en träningsmatch och det gjorde vi mot det danska laget Vestsjaellands reservlag. Då kombinerade vi A- och U19-lagsspelare och fick luftat hela vår trupp i stort sett, matchen slutade 2-2 och spelades hemma på Vångavallen.

Transferfönstret stängde i söndags, hur har ni agerat på marknaden i sommar?

Där har varit en del spelare på träning och kanske inte provträning i den bemärkelsen utan mer för att knyta kontakt. Vi har länge varit ute efter en forward, men mest fått erbjudanden om försvarare och mittfältare, där tycker jag vi har en bra konkurrenssituation redan och siktade därför in oss på en forward. Med anledning av det har vi knutit till oss Edward Ofere här i sommar.

På söndag gästar ni Trollhättan, hur mycket vet ni om dem?

Man försöker ju att läsa på inför matchen och vi har mött dem en gång i år, sen har man sina kontaktpersoner som man diskuterar och utbyter information kring lagen med varandra. Som lag tror jag att vi och Trollhättan är rätt så lika varandra, de vill spela en varierande fotboll och om det behövs spelas långa bollar gör dem det med en precision. De kan också spela ett kortpassningsspel och det gör dem mycket bra. Där är många lag som är väldigt lika i serien och jag tror inte att det skiljer så mycket mellan oss och Trollhättan.

Matchen i våras, hur mycket lever den kvar i bakhuvudet hos era spelare?

Om den lever kvar till 2 % så skall jag skura bort den med en borste, skämt och sido, det är väl givetvis ett samtalsämne som vi har tagit upp och det gäller att man inte invaggar sig själv att det kommer gå lika lätt som när vi möttes senast. Idrotten är som mest härlig när man får lov att revanschera sig och det är jag övertygad om att spelarna och Jesper Ljung (tränaren) vill göra mot oss. De är ett bra lag vi möter och jag har full respekt för dem, det gäller för oss att pricka in en kollektivt stark insats mot dem.

Om du får gissa matchens karaktär och utgång, hur tror du att den kommer se ut och sluta?

Jag tror att det kommer vara en väldigt tight match och jag tror att det, även om det må låta lite tråkigt, kommer bli svårt att skapa målchanser. Ute på planen kommer det vara en välspelad match men svårt att skapa målchanser. Det lag som tar vara på de chanser som dyker upp kommer också ha störst chans att vinna matchen. Jag får nog avstå från att gissa ett resultat idag, vi går för vinst oavsett och huruvida om vi vinner med en eller tio bollar är ointressant för mig.

 

Matchen spelas på söndag den 18/8, klockan 17:00 på Edsborgs IP. Om ni inte följer matchen på plats kan ni följa den via Everysport.com, rapporteringen finner ni här.