Varje vecka väljer vi på redaktionen ut en match till ”Veckans Match” i vardera serie.
Inför matcherna talar vi lite kort med tränarna och tar också pulsen på respektive lag.

 

Söderettan

I Division 1 Södra har vi valt att lyfta fram matchen mellan Husqvarna FF och Assyriska BK. Husqvarna fick med sig en poäng borta mot serieledarna Landskrona senast efter en jobbig vecka för dem, det får ses som mycket starkt. Assyriska fick några mål i baken borta mot Oddevold och har sedan valt att göra lite förändringar i ledarstaben, tidigare spelaren Ahrun Cicek kommer nu att leda laget. Vi får se vem som drar det längsta strået på Vapenvallen.

 

2017-08-24 18_03_43

 

Mohammed Ali-Khan, Husqvarna FF

Mohammed Ali-Khan Foto: Bildbyrån

Mohammed Ali-Khan
Foto: Bildbyrån

Ni delade på poängen med Landskrona senast, vad har ni tagit med er från matchen?

Den matchen var det väldigt mycket känslor i, och det var mycket som hade hänt den veckan. Så vi försökte egentligen bara spela matchen för Issas skull. Vi gjorde en bra match på det stora hela och med lite flyt hade vi kunnat komma hem med tre poäng, men ett kryss var väl rättvist sett till målchanser över hela matchen. Det vi tar med oss är att vi rubbar på ett topplag, med många bra spelare på flera positioner.

Den förra veckan var väldigt speciell för er del, hur har ni i laget gått vidare från det?

Förra veckan handlade mycket om att samla laget och få ihop gruppen. Vi hade mycket samtal med spelarna och det blev inte så många träningar, allt handlade om att ta itu med det mentala. Den här veckan har det varit träning och så hade vi en cupmatch i onsdags som gick till förlängning, vilket inte var bra inför helgens match. Hela den här veckan har vi jobbat mycket med att bygga upp den fysiska och mentala statusen.

I onsdags mötte ni också Öster i Svenska Cupen, vad tar ni med er från den matchen?

Jag tycker den första halvleken visar att vi var klart det bättre laget, det stod 1-1 i halvtid men vi tog ledningen och det var väl inte rättvist att det var oavgjort i halvtidsvilan. Vi hade lägen att göra fler mål, heta målchanser, så ett par bollar hade det varit rättvist om det hade gått in. Andra halvlek började jämnt, men de tog över lite och vi lyckas ändå ta ledningen i matchen. Öster fick kriga för att komma därifrån med en seger, det krävdes ju förlängning. När de gjorde 2-2 så dog vi lite, det blev jobbigt fysiskt efter allt som vi gått igenom på sistone.

Nu väntar Assyriska BK hemma på Vapenvallen, vad kan du säg om dem i nuläget?

De har haft problem och när det går emot dem så går det emot dem rejält. Det är ett lag som kollapsar när det går emot dem. Jag tror inte det blir lätt att möta dem, vi släppte in för lätta mål när vi mötte dem borta. Vi har en viktig match framför oss och vi måste såra dem där de är sårbara. Kanske ett tidigt mål kan göra att man får lite lugn och ro och kan spela av matchen. Men så länge matchen lever eller de får till ett mål så är de med i matchen.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Vi kommer försöka föra spelet sedan får vi se hur de agerar, de är lite svårlästa för de varierar mycket i sitt spel. Det är inte samma flyt i spelet, vissa matcher spelar de på ett sätt och i andra på ett helt annat sätt. De kommer få jaga bollen och sen får vi se hur det utvecklar sig därifrån. Men är de på ett bra humör kommer de försöka hålla boll och försöka få oss att jobba, så det är väl svårt att säg när man möter ett lag som agerar olika i matcher.

 

Ahrun Cicek, Assyriska BK

Ahrun Cicek Foto: Bildbyrån

Ahrun Cicek
Foto: Bildbyrån

Det blev en kalldusch i den senaste matchen mot Oddevold, dina intryck av matchen?

De första tjugofem minuterna spelar vi en bländande fotboll. Oddevold-spelarna kändes frustrerade och trötta. Det enda som skulle behövts var att behålla tålamodet och fortsätta så skulle målen kommit. Tyvärr släppte vi då istället in mål på en hörna och sedan ytterligare ett genom ett misstag i vårt försvar. Grabbarna kunde inte tro det var sant. Även om vi skapade ett visst tryck direkt i andra halvlek och var nära en reducering så blir det aldrig riktigt farligt och vi kollapsar helt på slutet.

Vad har ni gjort för förändringar i truppen under sommarfönstret?

Vi har gjort hela tio värvningar men samtidigt har också fem killar lämnat för nya utmaningar. Framförallt har det skett förändringar på ytterbackspositionerna samt det centrala mittfältet.

Höstsäsongen är som bekant igång igen, vad har ni för förväntningar med hösten?

Att få tillbaka glädjen i det vi gör och därmed spela en fotboll som är vägvinnande. Målet är att inte förlora en match till. Det är ett högt mål men helt klart uppnåeligt.

Den här gången gästar ni Husqvarna, vad vet ni om dem som lag?

Sportchefen Issa Iskander var väldigt omtyckt och respekterad av många av oss i föreningen. Må han vila i frid. Laget har en duktig tränare i Mohammed Ali-Khan som många av oss i ledningen och laget känner till från tonåringen. De har en jätteduktig anfallare i Edin Hamidovic.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

En match med mycket anfall och friska lirare som säkert leder till flera mål. Husqvarna är stora favoriter men vi har en tro på det vi gör och borde kunna hota om en poäng eller till och med alla tre om vi har tur.

Matchen spelas på lördag den 26 augusti klockan 16:00 på Vapenvallen.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att se den live på Ettanplay.  

 

Norrettan

I Division 1 Norra har vi valt att lyfta fram matchen mellan Assyriska FF och Vasalunds IF. De två lagen åkte på varsin förlust i den senaste omgången, men Vasalund har spelat i cupen i veckan där det gick desto bättre. Man slog imponerande ut AFC Eskilstuna efter förlängning och får spela gruppspelet nästa säsong. Assyriska vill göra en bra höstsäsong och är trygga hemma på Södertälje Fotbollsarena, de deltog inte i cupspelet i år och har fler fräscha ben.

 

2017-08-24 18_04_46

 

Magnus Österberg, Assyriska FF

Magnus Österberg Foto: Bildbyrån

Magnus Österberg
Foto: Bildbyrån

En tung förlust borta mot Akropolis senast, vad har ni pratat om efter matchen?

Helt ärligt så har vi inte pratat speciellt mycket om den matchen. Vi gjorde en riktigt dålig insats, utan att ta ifrån dem att de var bra, vi var extremt missnöjda med våran prestation.

Har det skett några förändringar i er trupp under sommarfönstret?

Ja vi har justerat lite i truppen. Vi hann få in Abu Bakarr Suma från Frej, vi har också tagit in Christoffer Forsell. Sedan har vi tappat Aziz Corr-Nyang, han hade bara kontrakt fram till sommaren. Vi har en spelare till klar, men vi har inte gått med det än men det kommer under nästa vecka.

Vi är igång med tävlingsmatcher igen, vad har ni satt upp för mål med höstsäsongen?

Det är klart att vi vill försöka göra en bättre poängmässig höst än hur våren blev. Vi hoppas kunna bli stabilare framförallt. Tabellplaceringen är inte superviktig för oss, serien är väldigt jämn som alla vet och vi måste bara se till att vinna tillräckligt många matcher och prestera jämnare.

Det är Vasalund som gästar er i helgen, vad vet ni om dem i nuläget?

Det är ett bra lag, de har också gjort en del förändringar i sin trupp. De gjorde en väldigt bra insats mot AFC Eskilstuna i Svenska Cupen, som de slog ut med 3-1. Jag tycker det är ett bra lag som presterat likt oss under våren, kanske lite sämre än de hade hoppats på. Det är ett lag som säkerligen kommer göra en bra höst.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Karaktären hoppas och tror jag blir en bra match från vår sida, att vi kan prestera på den nivå som vi gjort tidigare. Vi är bra på hemmaplan och hoppas kunna komma upp i den kapaciteten på söndag. Det är två lag som båda vill ha bollen, så det kommer vara en kamp i att få styra matchen. Vi måste se upp för deras omställningsspel, de har uppgraderat sina möjligheter till kontringsspel med sina nyförvärv. Om utgången tror jag att vinner på söndag.

 

Kalle Karlsson, Vasalunds IF

Kalle Karlsson Foto: Bildbyrån

Kalle Karlsson
Foto: Bildbyrån

Ni föll hemma mot Carlstad senast, vad är dina intryck av matchen?

Vi började bra de första tjugo, det var lovande då och vi hade ett par lägen. Sedan tycker jag att vi tappade och jag tycker väl att Carlstad var bättre än oss under resten av halvleken. Sen fick de det viktiga 1-0 målet i andra och vi var inte tillräckligt bra för att kvittera. När vi väl blev heta i matchen och kommit förbi ett par gånger så kändes det som att vi var på väg, men då fick vi en utvisning emot oss och då blev det svårt den sista kvarten.

Vi är igång med höstsäsongen, hur har truppen förändrats under sommaren?

Vi har tappat Luka Dobrijevic som gått till Sollentuna, vi har också tappat Joakim Ejdermo-Pettersson och i juni så lämnade Najib Adam de tre spelarna har försvunnit under sommaren. Sedan har det tillkommit Calle Björk från Nyköping, Robin Palacios från Enskede och Fernando Carillo Iglesias från IK Frej.

Ni slog ut AFC ur Svenska Cupen i dagarna, vad tar ni med er från den matchen?

En jättebra känsla så klart att vi får skrälla och ta oss vidare. Vi fick studsa tillbaka efter insatsen mot Carlstad som vi inte var nöjda med. Igår lyckades vi och fick en skön känsla med oss, det är alltid lättare att kommer ner till träningen efter en seger.

Nu väntar ett bortamöte med Assyriska FF, hur väl känner du till dem?

Hyfsat bra, man har ju sett dem i ett par matcher under säsongen. Jag tycker inte man ska döma dem efter den senaste matchen mot Akropolis. Jag har sett andra matcher där Assyriska varit betydligt mycket svårare att få hål på, bland annat matchen på Skytteholm i våras. Jag tycker det är ett bra lag med mycket individuell skicklighet.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag gissade senast vi skulle möta dem att det skulle bli en jämn batalj, då var vi helt dominerande spelmässigt. Så jag vågar inte gissa denna gången, det är helt öppet. Jag tror alltid på att det finns möjligheter att vinna så vi åker dit för tre poäng, sen får vi se om det räcker.

Matchen spelas på söndag den 27 augusti klockan 16:00 på Södertälje Arena.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att se den live på Ettanplay.