Varje vecka väljer vi på redaktionen ut en match till ”Veckans Match” i vardera serie.
Inför matcherna talar vi lite kort med tränarna och tar också pulsen på respektive lag.

 

Söderettan

I Division 1 Södra har vi valt att lyfta fram matchen mellan FC Trollhättan och IK Oddevold. Det finns många derbyn i Division 1-serierna och ett av de hetaste är det som utspelar sig på Edsborgs IP i Trollhättan på måndag kväll. Rivaliteten mellan lagen är stor och kollegor på arbetsplatser kan ha varsitt favoritlag – så snacket går både före och efter matchen. Vårmötet slutade med en Trollhättan vinst och hemmalaget är med tanke på tabelläget beroende av ännu en trepoängare. Oddevold har gjort det riktigt bra de senaste matcherna utan att för den sakens skull fått med sig full pott, och man är säkerligen sugna på revansch för i våras.

 

VeckansMatchPlaylink_trollhattan_oddevold

 

Jörgen Eriksson, FC Trollhättan

Jörgen Eriksson Foto: Bildbyrån

Jörgen Eriksson
Foto: Bildbyrån

Mållöst borta Höllviken senast, vad har ni tagit med er från den matchen?

Vi har tagit med oss den defensiva biten och får vara nöja med den, men vi är inte nöjda med den offensiva biten för där har vi ännu en bit kvar. Det stora problemet för oss har varit spelet från mittfält och framåt, vi är alldeles för omständliga där och måste bli lite mer direkta. Så det som vi har valt att ta med oss från matchen är väl försvarsspelet då, vi har bara släppt in ett mål på de fyra senaste matcherna men det får man inga trepoängare för.

Ni ligger just nu på negativ kvalplats, hur mycket fokus ger ni tabellen för närvarande?

Just nu kan vi över huvud taget inte lägga fokus på den biten med hur tabellen ser ut, man behöver inte vara raketforskare för att förstå läget. Vi måste lägga all kraft och energi på varje match som kommer nu och det är bara att ta trepoängare som gäller. Gör vi det så kommer vi högre upp i tabellen än vad vi för närvarande ligger på, och det vet förstås allihop.

I dagarna klev din tränarkollega, Stefan Vennberg, av sitt uppdrag. Har det påverkat?

Det är väl aldrig bra när någon kliver av, men vi har känt varandra och kamperat ihop länge både som spelare och tränare så vi förstår varandra. Vi har pratat om det här och han får inte ihop vardagen så jag stöttar honom till hundra procent. Kan man inte ge maximalt så är det bättre att inte vara med. Har man ett delat tränaransvar så finns det vissa i gruppen som hellre går till den ene tränaren och andra till den andre, så det blir ju en viss påverkan men jag hoppas inte det skall bli ett allt för stort problem. Jag tror inte det förändrar så mycket, men det är förstås alltid tråkigt och det påverkar förstås matcher där man har vant sig vid att ha fyra ögon istället för två på vad som händer ute på plan.

Nu väntar ett lokalderby mot Oddevold på måndag, hur taggade är ni inför det mötet?

Jag tror det är dubbelt upp med allting, just att man dels är frustrerad över att det går lite knackigt och så vill man alltid så mycket på hemmaplan så det är skönt det kommer ett derby. Det handlar inte bara om fotboll nu, det är ett derby och det kommer mycket folk och alla pratar om det. Då blir man mer sugen och jag tror det lossnar till slut, det är många faktorer och vi ser bara fram emot den här matchen. Och glädjen med att ha ett derby, vi hoppas på gott väder och mycket folk på läktarna – samt att matchen blir riktigt spännande.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror faktiskt det kommer bli mycket ställningskrig, tror det kommer bli mer kamp än skönspel. Jag tror de fasta situationerna kommer ligga till grund för mycket. Det kommer vara två försiktiga lag som kommer spela ganska så rakt och jag tror det kommer vara två lag som hoppas på att motståndarna skall göra misstag. Det kommer finnas en viss försiktighet som vilar över den här matchen men i slutändan så tror jag trots allt att vi vinner med 2-0.

 

Jonas Rehnberg, IK Oddevold 

Jonas Rehnberg Foto: Bildbyrån

Jonas Rehnberg
Foto: Bildbyrån

Det blev en oavgjord tillställning mot Husqvarna senast, vad är din analys av den matchen?

Jag tycker väl ändå det är en match som vi skulle ha vunnit sett till hur vi presterade och skapade målchanser. Men det är ett par matcher där vi inte haft kvalitet nog för att döda matcherna. Som helhet tycker jag vi var det bättre laget och förtjänade tre poäng, men vi lyckades inte sätta chanserna och döda matchen helt enkelt.

Sju poäng upp till Landskrona, allt är möjligt, hur mycket fokus lägger ni på tabelläget?

I stort sett hela säsongen har varit sådan att serien varit väldigt jämn, alla har i stort sett haft chans mot alla. Samtliga matcher har varit jämna den här säsongen. Så sett är det inte många poäng mot absolut toppskick, samtidigt är det inte många ner heller. Det är viktiga matcher varje omgång så det gäller att fortsätta prestera här så man kan haka på i tabellen.

Hur har ni agerat under sommarens transferfönster för att krydda truppen till hösten?

Vi har bara fått in en spelare i truppen och det är Robert Lipovac från Gunnilse, tidigare Häcken, han är forward och vi har fortfarande Johan Patriksson borta så vi har försökt se över offensiven. Vi har haft rejäl otur med knäskador och fick ännu en i DM-spelet så, samtidigt har vi fått tillbaka Alen Kasumovic till spel efter en längre frånvaro. Och så har vi även ett par spelare som är på väg tillbaka från rehabfasen. Vi får jobba med det vi har nu.

På måndag väntar derby mot Trollhättan, de vann i våras – hur mycket lever det kvar?

Det som lever kvar är väl framförallt revanschlustan, att ta revansch på den derbyförlusten. Även den matchen var en match som vi borde tagit med oss åtminstone en poäng, om inte alla tre faktiskt. Killarna ser nog fram emot den här matchen väldigt mycket och det är förstås alltid speciellt med matcher som har derbykaraktär över sig med allt vad det innebär.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Karaktären tror jag blir en liknande så som det var sist vi möttes, det var väl inte den riktiga derbykaraktären på matchen då men det kommer nog bli en jämn match nu med en hel del dueller och kamp på plan. Jag tror på en jämn och en ganska fartfylld och tuff matchbild, och om utgången så tror jag att vi tar revansch. Jag tycker ändå vi har presterat bra en period här så jag känner mig väldigt positiv inför matchen och tror att vi går vinnande ur den med 2-0.

Matchen spelas på måndag den 29 augusti klockan 19:00 på Edsborgs IP.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att se den live på Ettanplay.

 

Norrettan

I Division 1 Norra har vi valt att lyfta fram matchen mellan BK Forward och Nyköpings BIS. Höstsäsong med allt vad det innebär, vissa lag är starkare än andra på hösten och ibland beror det på förstärkningar och i andra fall andra faktorer. Två starka höstlag ställs mot varandra på Trängens IP i helgen, Forward som inte infriat förväntningarna i år tar emot ett Nyköping som säkerligen vill revanschera sig för den tappade ledningen mot Vasalund senast. Det skiljer bara något enskild poäng mellan lagen och i en tät serie gäller det att ta så många trepoängare som möjligt här under hösten, frågan är vilket av lagen som är bäst för dagen?

 

VeckansMatchPlaylink_forward_bissarna

 

Rickard Nilsson, BK Forward

Rickard Nilsson Foto: Bildbyrån

Rickard Nilsson
Foto: Bildbyrån

Det blev en uddamålsförlust mot Brage senast, hur lyder din analys av den matchen?  

Det var en jämn match både sett till spelet och till chanserna.

Hur har omsättningen i er trupp sett ut under sommarfönstret, några nyförvärv?

Vi har tappat Alexander Durmaz till Arameiska Syrianska, samt Lukman Murad till Örebro Syrianska. Men vi har fått in Jakob Souma från Örebro Syrianska samt Anton Renmark från Västerås IK, utlånad från Västerås SK.

Den här omgången tar ni emot Nyköping, hur väl känner du till dem?

Nyköping borta var en väldigt jämn match, de är ett fysiskt starkt lag med en väl fungerande organisation i anfalls- och försvarsspel.

Tabellen får alltid mer fokus på hösten, det här får väl ses som en sexpoängsmatch?

Alla matcher blir jätteviktiga i höst, ingen nämnd och ingen glömd.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror att vi kan vänta oss en väldigt jämn och tuff tillställning.

 

John Wall, Nyköpings BIS

John Wall Foto: Bildbyrån

John Wall
Foto: Bildbyrån

En tung förlust borta mot Vasalund senast, vad har ni valt att ta med från den matchen?

Mer än vad Vasalund bevisligen har gjort eftersom vi fick det resultatet. Man blir lätt påverkad av det så klart, men i matchen finns det trots resultatet mycket som är bra för oss. Men vi vill också skicka en trisslott till Vasalund i framtiden om de kan göra om det där målet som Joel Johansson-Matikka gjorde. Sedan är det evident att de hittar ett bra flow och får utdelning, vi måste kunna stå mer pall än vad vi gjorde och inte fångas så mycket av känslor.

Sedan vann ni mot superettanlaget AFC i cupspelet i veckan, kommer det påverka er nu?

Nu har vi lite längre återhämtning och det är en skön viktoria för klubben och laget på alla dess sätt och vis, men vi har tillräckligt med tid för att bearbeta även den matchen men framförallt få lite fräscha ben.

Höstsäsongen har precis sparkat igång, hur valde ni att agera under sommarfönstret?

Till skillnad från många andra lag så tränade vi fotboll och höll oss till det, samt en nyrekrytering i Andrew Jean-Baptiste som har meriter från den amerikanska högsta ligan. På minuskontot tappade vi målvakten Anton Fagerström till allsvenska Örebro SK och Calle Svensson till Husqvarna FF.

Den här helgen gästar ni Forward som är två poäng bakom er, vad vet ni om dem?

En hel del, men samtidigt är det som så att vi måste göra det jobbet med kartläggningen av dem även om vi till viss del redan har kartlagt dem. Det blir en mix av föregående match och senaste matcherna. Vi är väl ganska väl medvetna om Forward ändå, tycker jag.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Utifrån gräs, Trängens IP, och vad Forward säkerligen vill dra det till så kommer det säkert bli en relativt fysisk match – det utgår vi från. Vi ska försöka göra det vi är bra på och undvika att hamna i ett forcerande tillstånd. Du får aldrig ur mig ett tips om utgången i en match, men jag hoppas precis som alltid att vi uppnår många saker rätt och då får ett utfall på det.

Matchen spelas på söndag den 28 augusti klockan 15:00 på Trängens IP.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att se den live på Ettanplay.