Varje vecka väljer redaktionen ut en match till ”Veckans match” i vardera division (Norra/Södra). Inför matcherna talar vi med tränarna och tar pulsen på respektive lag.

 

Norrettan

I norrettan har vi den här veckan valt att uppmärksamma och lyfta fram matchen mellan IK Frej och AFC United. En tuff match för de bägge lagen i sin jakt på självförtroende och poäng, den förra matchen slutade i en uddamålsseger för hemmalaget (AFC) och man kan anta att Bartosz och hans manskap är sugna på revansch. Det lär bli en intressant match och med tanke på hur den förra matchen såg ut kan det vara som så att det första målet också blir det direkt avgörande för vem som går vinnande ur matchen.

 

Veckans Match Mindre NORRA

 

Bartosz Grzelak, IK Frej

När vi nu inleder omgång 14 till helgen är halva serien redan spelad, vad har du att säg om era resultat så här långt?

Bartosz_GrzelakEn väldigt tung start för oss men under de senaste fem veckorna har vi tagit våra poäng så sett till trenden har det varit bättre nu än i starten. Men man får väl ändå konstatera att säsongen har varit en besvikelse så här långt men det känns skönt att serien vänder, då kan man ha en ny tabell i huvudet.

Vad behöver IK Frej göra för att försäkra sig om nytt division ett kontrakt i höst?

Vi behöver göra mål, det är vad vi behöver göra. När vi har kollat statistik från våra matcher har vi sett att vi generellt har fler målchanser än våra motståndare, vi måste börja göra mål och det hänger på våra offensiva spelare. Annars stämmer spelet bra, men statistik ljuger sällan och vi har gjort tio mål på tretton omgångar.

Kan det bli aktuellt att några spelare ansluter till truppen nu när transferfönstret öppnar?

Det kan bli aktuellt ifall det dyker upp något som vi känner att vi har råd med och som vi tycker kan tillföra oss något under de sista tolv omgångarna. Vi har haft många skador och har tre-fyra långtidsskador på vår 22-manna trupp, så det är något man får ta med i beräkningarna också.

På lördag tar ni emot AFC United i den andra matchen av ert dubbelmöte, efter att ha sett dem förra helgen – hur skulle du beskriva dem som lag?

Dem har några spelare som individuellt är otroligt skickliga, det rör väl sig om en fem-sex spelare som definitivt tillhör toppskiktet av serien, med AFC är det så att när de här spelarna blixtrar till blir det svårt för motståndarna. Det är därför viktigt att få stopp på de här spelarna för jag tycker att det är dem med sin individuella skicklighet som präglar AFC som lag.

Om du får gissa matchens karaktär och utgång, hur tror du att den kommer se ut och sluta?

Jag tror att det blir rätt likt den förra matchen, det är två lag som längtar efter att få självförtroende i matchstarten. Senast var där rätt mycket felpass i början och matchen stod och vägde väldigt länge, det kommer den göra nu också då det är en sexpoängsmatch för bägge lagen. Det lag som gör det första målet tror jag vinner matchen och det hoppas jag såklart är vi, 1-0 vore ett fantastiskt skönt slutresultat då det brukar ge en fantastisk stämning i omklädningsrummet efteråt.

 

Andreas Brännström, AFC United

Inför säsongen hade ni som mål att nå superettan till nästa säsong, efter att halva säsongen nu har gått – vad är er målsättning med höstsäsongen?

BrännanDet var en intressant fråga, jag själv var inte med och satte den målsättningen eftersom jag kom in först när säsongen väl skulle börja. Men ska vi vara realistiska handlar det väl först och främst om att säkra ett nytt kontrakt och samtidigt försöka bygga upp någonting att tro på inför framtiden.

Ett par spelare fick lämna efter några omgångar, hur var tongångarna runtom laget efter det beskedet?

Det tog nog ganska hårt, framförallt på spelarna, det var en stor grej och beskedet kom rätt så fort. Vi hade börjat serien ganska knackigt och eftersom jag kom in sent fick vi börja om en gång där och när de här spelarna lämnade fick vi börja om en gång till. Man brukar tala om kontinuitet inom fotboll så det här blev lite rörigt för oss, det måste jag säg.

Snart öppnar transferfönstret och man undrar förstås om ni kommer att agera på spelarmarknaden under sommaren?

Nej, det blir nog inte en massa nyförvärv som folk kommer att skriva upp, likt hur det var i vintras. Däremot kommer vi behöva titta efter spelare som fungerar i gruppen och spelare som kan vara med på sikt, vi kommer nog att titta på yngre och mer omeriterade spelare än vad vi gjort tidigare.

Ni reser till Täby för att möta IK Frej på lördag, samma lag som ni slog med 1-0 i helgen, vad har du att säg om dem?

Dem är också ett lag som har bytt skepnad den här säsongen, de är ett väldigt bollskickligt lag mellan boxarna men i boxarna har man inte riktigt räckt till. Nu har de gått över till ett rakt 4-4-2 spel och försöker att stänga till lite mer, de har gjort det bättre på sistone. Men allt som allt känner jag att vi har en bra koll på dem och vi är ju två lag som ligger rätt nära varandra.

Om du får gissa matchens karaktär och utgång, hur tror du att den kommer se ut och sluta?

Jag hoppas och tror att vi kommer ha lite mer boll än vad Frej har, även om det är konstgräs och deras hemmaplan, jag tyckte inte vi fick till vårt passningsspel och tempo helt och hållet senast. Det kommer att bli en jämn match men jag hoppas att vi är lite mer effektiva än dem, då tror jag att vi tar en ny uddamålsseger.

Matchen spelas på lördag den 13 juli, klockan 16:00 på Vikingavallen. Om ni inte följer matchen på plats kan ni följa den via Everysport.com, rapporteringen finner ni här.

 

 

Söderettan

I söderettan har vi den här veckan valt att uppmärksamma och lyfta fram matchen mellan IF Limhamn Bunkeflo och Utsiktens BK. Efter förra matchen mellan lagen råder det inga tvivel om att även det här mötet kan utlova dramatik. När de möttes förra helgen ledde Limh/Bunkeflo med 3-0 på bortaplan när Utsikten kom in i matchen och reducerade två gånger för att slutligen kvittera till 3-3 i matchens slutskede. Resultatet stod sig och det är mest troligt att bägge tränarna hade önskat en trepoängare med sig från Ruddalen, på lördag möts de igen på Limhamns IP och man undrar vem som är starkast då?

 

Veckans Match Mindre Södra

 

Sven Sjunnesson, IF Limhamn Bunkeflo

Det var många som räknade bort er inför säsongen men så här långt har ni bevisat motsatsen, vad tycker du själv om er vårsäsong?

sven_sjunnessonDet är väl ett klart godkänt resultat för precis som du säger har många trott att vi inte skulle räcka till överhuvudtaget och att vi skulle ha för många unga och oerfarna spelare. Man får ändå säg att truppen har gjort en väldigt bra insats och vi är nöjda över att de gjort ett riktigt bra jobb tränings- och spelmässigt under våren, det är inget snack om den saken.

Vad har ni själva satt upp för mål till höstsäsongen?

Vi ska etablera hos här i division ett och förhoppningsvis kommer vi sluta någonstans mellan sjunde och nionde plats i år, för att göra det behöver vi väl ungefär lika mycket poäng som vi tagit hitintills. Samtidigt vill vi inte tala om att hänga kvar, vi har ett lag som ska utvecklas och känna sig trygga och det är de vi arbetar mot först och främst.

Inom kort öppnar transferfönstret, kommer ni eventuellt att förstärka med spelare utifrån eller kommer ni fortsätta släppa fram spelare från de egna leden?

Vi kommer att fortsätta släppa fram spelare från de egna leden men vi kommer troligtvis också att låna in två spelare, det är två unga killar som är försvarsspelare. Jag kan inte säg att det är till 100 % ännu men vi kommer att förhandla med dem under veckan. De har känt på några träningar med oss och vi hoppas kunna förstärka upp vårt försvar med hjälp av dem.

Nu får ni chansen att ta revansch mot Utsikten när serien vänder till helgen, utifrån er senaste match mot dem – vad har du att säg om dem?

I mitt tycke är det ett riktigt bra lag, dem är tekniska, väldigt snabba och har en hel del unga killar i laget. Matchen uppe i Göteborg var verkligen en ”gröna fältets schack” där vi hade dem i schack under 60 minuter, sen förändrades den matchbilden totalt när de väl fick fram sina pjäser och fick oss i schack i slutet. Det var verkligen en match med två ansikten och de ska ha en eloge för att de har spelare och ledare som kan förändra en matchbild som de gjorde. Vad som kommer bli intressant till helgen är om de kommer att spela som de inledde matchen eller som de slutförde den, det är just sådana saker som gör fotbollen så intressant.

Om du får gissa matchens karaktär och utgång, hur tror du att den kommer se ut och sluta?

Just den här gången med utgångspunkt utifrån vad jag tidigare sa är jag väldigt osäker, spelar dem som de avslutade matchen måste vi göra något för att få stopp på dem. Startar de matchen som de gjorde sist kommer de vara bollförande och vi kommer ställa om och försöka komma med kontringar mot dem. Oavsett matchbild hoppas jag förstås att vi kan få tre poäng med oss.

 

Janne Carlsson, Utsiktens BK

Halva serien har nu spelats, vad har du att säg om er vårsäsong?

JanneCJag tycker att det har varit för mycket upp och ner, våra prestationer har stundtals varit riktigt bra men det är just när vi i perioder av matcherna är dåliga som vi sjunker för långt ner i kvalitet och prestation. Det har pendlat en del under matcherna och då är det jobbigt om man får något mål emot sig. Vårsäsongen har sett till det hela varit okej men vi kan fortfarande höja oss, vi ska inte ha så djupa dippar som vi haft ibland.

Ni är i högsta grad med och slåss om topplaceringarna, hur stor chans har ni att knipa kvalplatsen i höst?

Jag tror väl att vi har ganska stora chanser här, dels har vi haft ett par spelare borta under vårsäsongen som nu har kommit tillbaka, sen har vi nu tagit in två spelare som vi tror kommer att förstärka laget. Det är min förhoppning att vi ska vara med och kriga om kvalplatsen och det kommer säkert vara en jämn kamp om den platsen in i det sista då där är ett par lag med och slåss om platsen.

Det var officiellt redan förra veckan att ni förstärker med Daniel Forsell från BK Häcken, kan det bli aktuellt att fler spelare ansluter i sommar?

Sonny Karlsson kommer också att ansluta, han blir precis som Daniel klar tills transferfönstret öppnar på måndag. Han har varit runt i lite klubbar men är nu tillbaka i Utsikten, det är en stor och tung forward och med hjälp av honom kommer vi förhoppningsvis bli lite mindre förutsägbara i vårt anfallsspel.

Er senaste match var även den mot IF Limhamn Bunkeflo där ni visade på en stark karaktär som lyckades vända ett 0-3 underläge till 3-3. Vad har du att säg om de som lag utifrån vad du sett av dem?

De är ett bra lag, dem har ett par skickliga spelare som Xhevdet Ljumnica och Charles Anderson, sen Petter Thelin på topp var stor och tung, han hade vi svårt med. De var väldigt effektiva när vi mötte dem och de är ett bra lag, något de flesta lagen i division ett är, alla kan slå alla om man har en bra dag. Limhamn Bunkeflo är svåra att slå men det ska bli kul att möta dem igen, sett över 90 minuter hade vi nog fler chanser än dem sist men var inte lika effektiva som dem.

Om du får gissa matchens karaktär och utgång, hur tror du att den kommer se ut och sluta?

Jag tror att det kan bli lite mer öppet än vad det var sist, då hade vi mycket boll men fick inte riktig fart på passningsspelet och de kom lite lätt snabbt till i omställningarna. Det kommer nog vara jämnt men det gäller att försöka peta in den första bollen i matchen, jag tror givetvis att det är vi som går vinnande ur matchen.

Matchen spelas på lördag den 13 juli, klockan 16:00 på Limhamns IP. Om ni inte följer matchen på plats kan ni följa den via Everysport.com, rapporteringen finner ni här.