Varje vecka väljer redaktionen ut en match till ”Veckans Match” i vardera serie (Norra/Södra). Inför matcherna talar vi med tränarna och tar pulsen på respektive lag.

 

Norrettan

I Division 1 Norra har vi valt att lyfta fram matchen mellan IK Frej Täby och BK Forward. Serieledarna tar emot tabellsjuan på Vikingavallen i Täby och Viasat uppmärksammar matchen genom att sända matchen på webben. Frej gick som tåget i våras och Forward blev allt bättre ju längre vårsäsongen pågick, mötet lagen emellan i den första omgången slutade med en 4-2 vinst för Frej, man kan därför ana att Forward är ute efter en revansch.

 

Veckans Match NORRA Mindre 8-8

 

Bartosz Grzelak, IK Frej Täby 

Bartosz Grzelak Foto: Idrottsfoto

Bartosz Grzelak
Foto: Idrottsfoto

Första matchen efter uppehållet, ska det bli skönt att komma igång igen?

Ja, det ska det bli, det är ju så att har man haft en bra avslutning vill man komma igång och köra och vi har haft en bra start här efter semestern så vi ser fram emot att få komma igång.

Hur har det sett ut för er del inför omstarten av serien?

Vi har kört på i drygt två veckor nu och har spelat en träningsmatch mot ett lag från division tre, den matchen vann vi med 4-1. Sen för min del som både är tränare och sportchef har det förstås varit en del jobb, det har varit rätt mycket på alla fronter men vi har haft en väldigt bra start nu efter semestern.

Ni har gjort en stark värvning i Lallet, har han kommit bra in i laget?

Han har kommit in jättebra i laget, det är en bra kille på alla sätt och en duktig fotbollsspelare. Jag kände det att om vi skulle ta in någon skulle han ha de kriterierna för att komma in i laget. Det var viktigt för oss att få in en spelare som kunde gå rakt in i laget och samtidigt vara ödmjuk.

Till helgen tar ni emot Forward, hur väl känner ni till dem?

Vi känner väl dem rätt bra och har sett dem några gånger i år, de har blivit bättre och bättre allt eftersom och har även förstärkt sin trupp lite under sommaren. Jag har alltid sagt att de är ett ungt lag och dem kommer förmodligen hamna i mitten av tabellen vilket gör att de kommer ta sina segrar under året.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror väl att Forward kommer att backa hem lite, de har spelat så en del i år och det kommer nog försöka samla sig. Vårt målskytte har kommit igång här och jag hoppas vi visar det här till helgen, 3-0 hade varit en fin start.

 

Magnus Kihlberg, BK Forward

Magnus Kihlberg Foto: Idrottsfoto

Magnus Kihlberg
Foto: Idrottsfoto

Då drar serien igång igen, har ni en bra känsla i truppen inför hösten?

Jo det har vi absolut, vi hade en bra avslutning och det har blivit bättre och bättre, vi har haft en bra kvalitet på träningarna så det är inget jag oroar mig för.

Ni inleder hösten med en bortamatch mot serieledarna, sporrar det er?

Ja det är klart, vi hade en hemmamatch mot dem där vi kunde lett med 3-0 så det är ingen match som vi är rädda för, vi har ju såklart respekt för dem men det är ingen omöjlig match eller så.

Hur mycket vet ni då om era kommande motståndare Frej?

Rätt så bra, jag sa ju att de skulle vinna serien och det säger man inte utan anledning. Jag har sett dem i flera matcher så jag tycker att jag har en bra koll. Men vi vill inte lägga för mycket tanke och fokus på motståndarna utan främst fokusera på vårt eget spel.

Ni har fyllt på med en spelare, Lukman Murad, vad kommer han tillföra?

Det är väl en ren kantspelare, något som vi egentligen inte haft i truppen, förhoppningsvis kan vi få ut lite mer kantspel i honom, det är en spelare som utmanar och går förbi sin spelare.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Det blir väl ungefär som jag brukar säg, Frej är duktiga i possession och kommer nog ha en del boll, vi kommer köra omställningar. Jag tror vi kniper en 2-1 vinst.

Matchen spelas på lördag den 9 augusti klockan 16:00 på Vikingavallen.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att följa den via Everysport.com eller Viasatsport.se där den visas, sändningarna börjar 15:50.

 

Söderettan

I Division 1 Södra har vi valt att lyfta fram matchen mellan Kristianstads FF och Lunds BK. Då var det dags för ett nytt Skånederby i serien och ett extra laddat sådant med anledning av hur matchen lagen emellan slutade i våras. Lund, som då spelade i Malmö, tog en stor och övertygande seger och det lär därför vara ett extra taggat och revanschsuget Kristianstad som kommer till spel på måndagskvällen, det sägs att derbyn lever sina egna liv, även detta.

 

Veckans Match SÖDRA 8-8

 

Christian Carlsson, Kristianstads FF

Christian Carlsson Foto: Idrottsfoto

Christian Carlsson
Foto: Idrottsfoto

Då startar serien igen, ska det bli skönt att komma igång?

Absolut, så är det alltid när tävlingsmatcherna är igång så spänner man bågen lite grann och alla är på tå så det känns spännande att det kommer igång här.

Hur är känslorna hos er inför höstsäsongen?

Jag tycker att den är positiv, vi har successivt blivit bättre och utvecklats och jag känner att vi fortfarande har en stor utvecklingspotential, jag tror inte vår peak är nådd utan jag tror att vi kan bli bättre allt eftersom serien går. Får vi resultaten med oss så växer självförtroendet, då kan det bli riktigt bra.

Ni har värvat in Daniel Nicklasson, vad kommer han att tillföra?

Han kommer självklart tillföra rutin, han kommer tillföra en dimension till i vårt anfallsspel, det är en oerhört intelligent fotbollsspelare med bra teknik och speluppfattning och jag tror att han kan sätta våra anfallare i bra lägen. Sen tror jag att han kan inspirera våra yngre lite också, de behöver väl någon som de kan inspireras av och där tror jag att han har en viktig roll i vårt lag.

På måndag väntar ett derby mot Lund, hur väl känner ni till dem?

Just nu kommer jag sätta mig ner i helgen och titta på deras senaste matcher, men jag vet att jag är imponerad av deras offensiv, de har gjort mycket mål och visserligen släppt in en del, men där måste vi vara vakna. De har en speed som väldigt få lag har i serien, den måste vi få stopp på och det kommer jag att specialstudera här under helgen och sedan förbereda oss inför matchen.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag hoppas vi kan revanschera oss för vårens match och så positivt som vi känner oss i truppen nu med den konkurrenssituation vi har så ser jag absolut en möjlighet att ta tre poäng. Vi kommer att få se upp med deras anfallsspel och kan vi få stopp på dem så kan vi bli en överraskning där, vi kommer gå för en vinst.

 

Nils-Erik Persson, Lunds BK 

Nils-Erik Persson Foto: Idrottsfoto

Nils-Erik Persson
Foto: Idrottsfoto

Första matchen efter ledigheten, hur är känslan inför omstarten?

Det är väl bra, vi har haft bra träningar här och det har sett väldigt bra ut. Spelarna är taggade inför omstarten, vi har lite skador och avstängningar förstås men annars så är allting väldigt bra.

Det har varit lite förändringar i er trupp, är det något som påverkat er?

Ja vi har lånat ut några spelare men har fyllt på med en spelare här i Sami Güngör som är en väldigt duktig mittfältare och kommer närmast från spel i Prespa Birlik.

På måndag väntar en bortamatch mot Kristianstad, vad vet ni om dem?

Kristianstad har ju blandat lite under våren, gjort väldigt bra resultat och gjort lite sämre så de har varit lite ojämna, men det är ett bra fotbollslag och de har ju förstärkt här under sommaruppehållet. De är säkert lite revanschsugna efter i våras så jag är beredd på en tuff match här, dem är alltid bra där uppe.

Ja i våras vann ni stort mot dem, lever den matchen kvar i bakhuvudet?

Nej, det gör det inte, det är en ny match nu och det vet man att det är andra förutsättningar och hela gruppen är förberedda på en tuff match och vi kommer se till att arbeta hårt. De kommer säkert vara riktigt revanschsugna.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Kristianstad spelar ett lite lägre spel än vad vi gör så jag skulle kunna tro att vi kommer äga mycket boll och de ligger lite för omställningar. Sen tippa match gör jag aldrig, men jag åker dit för att vinna.

Matchen spelas på måndag den 11 augusti klockan 19:00 på Kristianstads IP.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att följa den via Everysport.com