Varje vecka väljer redaktionen ut en match till ”Veckans match” i vardera division (Norra/Södra). Inför matcherna talar vi med tränarna och tar pulsen på respektive lag.

 

Norrettan

I norrettan har vi den här veckan valt att uppmärksamma och lyfta fram matchen mellan Eskilstuna City och Vasalunds IF. Det är två lag som båda är på jakt efter en trepoängare, Eskilstuna ligger efter en tung vårsäsong på jumboplatsen och vill givetvis börja klättra i tabellen. Vasalund vill som alltid hota om topplaceringarna i tabellen och är därmed i behov av en vinst för att ta in på de lagen som ligger över dem i norrettan. Vi kan förvänta oss en tuff matchbild mellan två hårt arbetande lag, Vasalund är oftast det spelförande laget men man ska inte räkna bort Eskilstuna, de har överraskat förut.

 

Veckans Match Mindre NORRA 07-02

 

Daniel Wiklund, Eskilstuna City

Det verkar onekligen ha varit en tung vår för er del, hur skulle du själv summera vårsäsongen?

Daniel WiklundMed tre matcher kvar innan uppehållet har det gått väldigt trögt för oss och vår målproduktion har inte alls varit som vi velat. Vi har haft en del problem med skador och så men framförallt har vi inte fått igång vårt spel helt och hållet, men det hade vi på känn eftersom vi fick in kompletterande spelare väldigt sent.

Varför tror du att det inte har gått er väg i matcherna?

Det är väl dels vad jag nämnde innan, vi visste visserligen om det innan säsongen men vi tappade en del spelare från fjolåret och har haft problem att ersätta de positionerna, det tog väldigt lång tid innan förstärkningar anslöt till laget. Sen har vi inte varit tillräckligt bra i matcherna, vi har saknat kvalité in i den sista tredjedelen, det är så jag ser på det.

Hur är skadeläget i Eskilstuna inför omgång tretton?

Vi har skador på Robin Larsen och Niko Markkula, annars är truppen skadefri och vi dras heller inte med några avstängningar inför helgen.

Ni gästas av Vasalunds IF på lördag, vad vet ni om dem?

Vi kommer att möta ett lag som tycker om att spela fotboll och som gör det väldigt bra, de spelar anfallsglad fotboll. Dem har precis som oss haft lite grus i maskineriet men har i sitt lag ett par individuellt skickliga spelare. Det är väl ungefär så mycket jag vet om dem på förhand.

Om du får gissa matchens karaktär och utgång, hur tror du att den kommer se ut och sluta?

Jag tror att det kommer vara som de tidigare mötena mellan lagen där Vasalund rullar runt boll ganska mycket och har ett stort bollinnehav, där vi får försöka vara noggranna i vårt försvarsspel och komma på omställningar. Vi är ett starkt lag på hemmaplan och vi hoppas att det ska fälla avgörandet.

 

Johan Wickner, Vasalunds IF

Förlust senast mot Sandviken, hur har ni återhämtat er efter matchen?

Johan Wickner HuvudtränareJag har väl inte återhämtat mig än men grabbarna har gjort det, de var tungt måste jag erkänna, vi hade väl en 90/10 i bollinnehav och har allting egentligen. De gör sitt mål från en trettio meter och ställer sen in bussen och stänger igen. Men vi har haft en bra vecka här nu och ser verkligen framemot lördag.

Vårsäsongen går mot sitt slut denna helg och det är dags att summera den, hur skulle du summera Vasalunds vår?

Fotbolls- och spelmässigt har den varit minst lika bra som förra året sett till det spel vi har haft och den verksamhet som vi i Vasalund vill bedriva. Spelet på den siste tredjedelen har varit en besvikelse, men de andra två tredjedelarna har varit bra. Vi har haft mer skador i år och det har varit en del duktiga spelare borta för oss vilket såklart blir kännbart.

Ni har tidigare haft bekymmer med skador på en del spelare, hur ser det ut inför helgen med såväl skador som avstängningar?

Jens Jacobsson och Cafer Dincer är båda avstängda, sen tidigare är Fredrik Crona och Daniel Badjelan borta och George Mousally blir borta resten av året då han snart blir knäopererad. Vi har även frågetecken på vår mittback, Jonatan Lundevall, som har varit sjuk under veckan, förhoppningsvis är han tillgänglig till helgen.

På lördag åker ni till Eskilstuna för att möta den nuvarande tabelljumbon, hur mycket vet ni om dem?

Vi har bra koll på dem, vi möttes två vändor förra säsongen och en gång under försäsongen, de har kvar samma tränare och spelar ett rakt 4-4-2 spel, vi kan se framemot en väldigt tuff match.

Om du får gissa matchens karaktär och utgång, hur tror du att den kommer se ut och sluta?

Jag förväntar mig och räknar med att vi kommer ha mycket boll, det har vi haft i alla matcher utom dem mot Sirius och Dalkurd. Vi kommer försöka att föra spelet och skapa målchanser genom det. Jag hoppas att vi kan få in två mål framåt och försöka stänga till ytorna och se till att vi håller nollan, 2-0 är mitt tips.

Matchen spelas på lördag den 6 juli, klockan 17:00 på Tunavallen. Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att följa den via Everysport, rapporteringen finner ni här.

 

Söderettan

I söderettan har vi den här veckan valt att uppmärksamma och lyfta fram matchen mellan Torslanda IK och Karlstad BK. Det blir en tuff match mellan två lag som båda arbetar för ett nytt kontrakt i division ett. Torslanda har som nykomlingar imponerat många med sin starka defensiv där de utan tvekan är ett av seriens bästa lag försvarsmässigt. Karlstad inledde tungt efter en rad av skador och sjukdomar bara månaden före säsongsstarten, vilket förstås påverkade inledningen av säsongen resultatmässigt. Nu möts de i ett dubbelmöte där båda tränarna är överens om att poängen är livsviktiga. Två trepoängare för Karlstad och man är på säker mark, två trepoängare för Torslanda och man är med på den övre halvan.

 

Veckans Match Mindre SÖDRA 07-02

 

Tomas Östlund, Torslanda IK

Nu vänder serien i nästa omgång och det börjar bli dags att summera vårsäsongen, hur tycker du att det har gått för er under våren?

tomas-stlundDet är väl vissa saker som är positiva tycker jag, vi har stått upp bra och varit med i alla matcher, bortsett från när vi mötte Lund borta. Vi har ett starkt försvarsspel och har som nykomlingar bara släppt in tolv mål och hållit nollan i fem matcher. Men vi måste bli starkare framåt och börja göra lite mer mål, ett eller två mål så man får lite andrum under matcherna.

Era mål inför säsongen, vad var dem och står de ännu kvar eller har ni justerat dem en aning?

Hela föreningens mål är att vi på sikt ska kunna etablera oss i division ett och bygga upp en organisation så att man kan slussa in spelare i A-laget från de egna leden. Vår målsättning är densamma än så länge och sen huruvida man slutar på en tionde eller elfte plats spelar ingen roll, det är viktigare att fokusera på lärdomen att spela i division ett.

Till helgen tar ni emot Karlstad BK på Torslandavallen, vad vet du om era motståndare?

Jag har inte hunnit se dem live i år men har talat en del med Utsikten och Qviding som hjälpt mig att skapa en bild av vad de är bra och dåliga på. Det får bli lite på känn där men jag tycker det är viktigare att vi först och främst fokuserar på vårt eget spel.

Har ni några skador eller avstängningar i laget inför matchen?

Tyvärr har vi vår kapten Erik Olsson borta med en meniskskada, åtminstone fram tills serien vänder igen, sen i måndags mot Trollhättan fick vi Ismael Fonjah utvisad efter två gula kort så han är avstängd mot Karlstad. Det är förstås ett avbräck för oss då bägge spelarna är centrala spelare för oss men vi hoppas att andra kan kliva fram och ta för sig istället.

Om du får gissa matchens karaktär och utgång, hur tror du att den kommer se ut och sluta?

Som alltid när vi är inblandade blir det en jämn historia, det är två lag som inte riktigt vet vart den andra står. Vi har varit lite svajiga i de senaste matcherna, mot Sylvia och Trollhättan, men vi är ett starkt hemmalag och vi kommer försöka utnyttja de lägen som dyker upp, jag tror att vi kan vinna med 2-1.

 

Stefan Jacobsson, Karlstad BK

Nu är det vårsäsongens sista match innan serien vänder, hur tycker du själv att det gått för ditt lag under våren?

Stefan JacobssonAlla vi som är inblandade kring A-laget är förstås missnöjda med vårt resultat, vi visste innan säsongen att det skulle bli lite bökigt men vi trodde väl inte det skulle bli så här. Efter de två första matcherna där vi släppte in för mycket mål har vi lyckats sätta vårt försvarsspel, men i gengäld haft svårt för vårt anfallsspel. Vi har fått dålig utdelning poängmässigt under serien där vi tappat poäng när vi egentligen varit bättre än våra motståndare, nu har vi kontakt med lagen ovanom oss och dubbelmötet med Torslanda som stundar blir fantastiskt viktigt.

Vad har ni för mål med höstsäsongen?

För vår del, när vi ligger där vi ligger, gäller det att kriga för ett nytt kontrakt. Man kan inte bortse från tabelläget utan det är bara ett nytt kontrakt som skall hägra höstens mål.

Du har tidigare nämnt att ni haft otur med skador och sjukdomar i truppen, hur ser det ut inför helgens match med skadelistan?

Till helgens match saknar vi totalt fyra spelare, Miralem Malic är bortrest, Jacob Feltsten, Tobias Danielsson och Gazmend Bahtiri är alla tre avstängda.

Ni ställs mot Torslanda IK på lördag, hur mycket vet ni om dem idag?

Jag vet om att de har en bra defensiv organisation och är ett lag som släpper in få mål, de ger sig aldrig utan fullföljer alla matcher och gnuggar på i 95 minuter. Dem har gjort en förändring i sitt spel och vill nu ”spela fotboll” med ett kortpassningsspel, något som Torslanda tidigare år inte har gjort. Jag känner att jag har en rätt bra bild av Torslanda och tror att vi som lag är rätt lika, båda är beroende av att kollektivet fungerar till 100 % om vi ska vinna matcher.

Om du får gissa matchens karaktär och utgång, hur tror du att den kommer se ut och sluta?

Jag tror att det kommer till att bli en väldigt tät match som resulterar i en uddamålsvinst, den vinsten måste vi ha. Matchen slutar med 1-0 till Karlstad, gissar jag.

Matchen spelas på lördag den 6 juli, klockan 16:00 på Torslandavallen. Kan ni inte följa matchen på plats går det bra att följa den via Everysport, rapporteringen finner ni här