Varje vecka väljer vi på redaktionen ut en match till ”Veckans Match” i vardera serie.
Inför matcherna talar vi lite kort med tränarna och tar också pulsen på respektive lag.

 

Norrettan

I Division 1 Norra har vi valt att lyfta fram matchen mellan Vasalund och Brommapojkarna. Det vankas Stockholmsderby och toppmöte på Skytteholm när ettan gästar tvåan. Den här matchens betydelse för serien så här nära inpå sommaruppehållet är förstås väldigt viktig. Vasalund har gått som tåget, även om de haft det kämpigt på bortaplan är deras hemmafacit, obesegrade hitintills, övertygande. BP leder serien och har visat varför de är favoriter, de senaste matcherna verkar det dock ha kommit lite grus i maskineriet – vänder de trenden nu?

 

VeckansMatchPlaylink_vasa_bp

 

Pascal Simpson, Vasalunds IF

Pascal Simpson Foto: Bildbyrån

Pascal Simpson
Foto: Bildbyrån

En stark bortaseger mot Sleipner i förra omgången, hur ser du tillbaka på matchen?

De är ju en väldigt, väldigt svar match för vår del för det är ett lag som haft det tungt och som ligger sist i serien och därför är det ju en sådan match som man förväntas vinna. Vi såg det som en svår uppgift för vi har inte vunnit på bortaplan i år, och det blev än svårare för oss när matchen mot Piteå ställdes in veckan innan. Det märktes och kändes att vi inte hade spelat den matchen, så Sleipner blev en knivig match för oss och det var starkt av oss att få med oss alla poängen. Vi var det bättre laget och skapade tillräckligt med chanser för att ta ledningen men låg under två gånger om och lyckades vända det och det visar väl på en mental styrka i truppen och att vi är i bra form. Vi är väldigt nöjda med hur vi tog oss an den här matchen, sedan finns där väl alltid saker och ting i spelet som man pratar om i efterhand.

Ni har haft svårt att vinna på bortaplan tidigare i år, var det nu ni hade ihjäl bortaspöket?

Det har ju liksom inte blivit till ett spöke men det kan lätt bli så. Vi har varit det bättre laget i fyra och en halv match på bortaplan och borde ha fått med oss någon seger och därför fått med oss mer poäng. Man kan lätt fastna i diskussioner om det men vi är inte så upptagna i vad andra tycker och tänker utan vi kör bara på istället.

På lördag tar ni emot tabellettan Brommapojkarna, vad vet ni om dem i nuläget?

Vi har ju ganska bra koll eftersom det är ett Stockholmslag och både jag och Gallo har sett dem här under våren. Vi mötte dem också i ett genrep i våras så vi har bra koll på hur de vill försvara sig och hur de vill anfalla. De har väl inte fått med sig resultaten på slutet om man ser till hur de starta serien. Vi ser fram emot den här matchen, vi vet om att vi är starka på hemmaplan och jag tror att de har en stor respekt för oss. Om vi går vinnande ur den här matchen så sätter vi också en stor press på dem med tanke på att vi har en match mindre. Men vi har självklart respekt för dem, det måste man tillägga, de ligger i toppen av ett skäl och de har alla kvaliteter som krävs och deras ambitioner är ganska tydliga. Det är upplagt för ett bra derby, de är förstås lika taggade som vi är så det kommer bli en riktigt bra match.

Trots en släpande match utmanar ni dem i toppen, vad betyder det för matchen?

Först och främst var det väldigt frustrerande och jobbigt att matchen blev inställd mot Piteå för då kom vi lite ur fas, sen ska det hittas en ny speltid och det gick ju turligt nog rätt snabbt och det blir nu innan uppehållet. Det kommer en period nu med många matcher innan uppehållet och det kändes väl okej för vår del. Jag tror att BP är fullt medvetna att vi är ikapp dem i tabellen och med en match mindre för oss är det klart matchen är väldigt viktig för båda lagen, den stora fördelen för vår del är att vi spelar hemma – där talar vårt facit för oss.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Vi spelar ju på samma sätt både hemma och borta egentligen, det är väldigt mycket full fart från vår sida. Vi vet vi är bra tränade och har tränat bra under lång tid så för oss handlar det om att vrida upp tempot och få motståndarna att göra misstag som gynnar oss. BP vill gärna gå ut och sätta sin prägel på matchen och precis som oss vill de vara bollförande. Jag tror att inledningen av matchen kommer vara väldigt viktig, det lag som kan ta tag i matchpinnen kommer ha nytta av det längre in i matchen. Sedan kommer det vara ett individuellt misstag som lär ha påverkan på utgången av matchen, det lag som gör det första målet kommer ha en god chans att vinna. Det är alltid svårt och sia om det ena eller det andra men jag tror att BP har lika bra koll på oss som vi har på dem. Det laget som sköter offensiven och defensiven bäst lär vinna och jag tror det blir vi som går vinnande ur matchen och att vi gör det med 3-0.

 

Olof Mellberg, IF Brommapojkarna

Det blev oavgjort i er senaste match, vad är din analys av den matchen?

Total dominans under hela matchen men två obegripliga situationer har kostat oss två poäng.

Det har blivit poängtapp i tre av de fyra senaste matcherna, vad beror det på tror du?

För många unga, naiva spelare som inte kan stänga eller kontrollera matchen. Just nu är vi inte där men vi jobbar och det känns bättre och bättre.

Den här omgången väntar ett möte med Vasalund, hur väl tycker du att ni känner till dem?

Det finns ingen hemlighet mellan Vasalund och oss, vi vet allt om dem och dem vet allt om oss.

Att de är ett av lagen som skuggar er i tabellen, vad har det för betydelse för matchen?

Vasalund har ett otroligt bra lag med många spetskvalitetsspelare, de har släppt in minst mål i serien hitintills tillsammans med oss. Men matchen betyder tre poäng, ingenting mer.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

En aggressiv match med många maximala löpningar i omställningsspel.

Matchen spelas på lördag den 9 juli klockan 16:00 på Skytteholms IP.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att se den live på Ettanplay.

 

Söderettan

I Division 1 Södra har vi valt att lyfta fram matchen mellan FC Trollhättan och Tvååkers IF. Trollhättan stod för den förra omgångens största skräll när de slog den dåvarande tabellettan Öster med hela 3-0. Att vinna mot Öster är bra bara det, men att göra hela tre mål på Öster när de inför matchen bara hade släppt in sex mål är en riktig bragd. Tvååker gjorde även de en bra match förra omgången när de tog emot Prespa men föll i slutminuterna när Prespa gjorde 4-3 på Övrevi IP. Med tanke på tabelläget är båda lagen beroende av en vinst.

 

VeckansMatchPlaylink_trollhattan_tvaaker

 

Jörgen Eriksson, FC Trollhättan

Jörgen Eriksson Foto: Bildbyrån

Jörgen Eriksson
Foto: Bildbyrån

En meriterande vinst mot Öster i förra omgången, hur ser du tillbaka på matchen?

Om man ska vara väldigt objektiv så gjorde vi det bra den här gången, vi försvarade oss bra och tillvara på de chanserna vi skapade, men Öster var väl bättre än oss och vi hade marginalerna på vår sida. Men det var en oerhört skön seger som vi har längtat mycket efter.

Ni fick onekligen en god utdelning i matchen mot Öster, var det nu det lossnade för er?

Man kan ju hoppas på det, vi har slitit hårt och mycket ett längre tag nu och man får ju hoppas att det lossnar rejält för oss nu. Öster är ändå ett lag som inte hade släppt in mycket mål tidigare och då gjorde vi tre mål på dem i helgen. Vi har två viktiga matcher som väntar oss nu före uppehållet, Tvååker och Qviding, men man får fortsätta jobba och slita hårt ändå.

Vårsäsongen är snart slut och ett uppehåll väntar, hur ser ni på er prestation hitintills?

Vi i tränarstaben är väl besvikna för att vi inte kommit upp i en jämnare nivå, vi har mer att ge och det har varit för mycket enkla misstag och för darrigt för att vi skall kunna vara nöjda. En viss besvikelse har det varit, men vi hoppas att det jämnar ut sig under hösten och ger oss en halv rättvisa på så vis. Det är väl också som så att nyckelspelare inte levererat tillräckligt.

På söndag tar ni emot tabelljumbon Tvååker, hur väl känner ni till dem som lag?

Vi känner väl till dem ganska väl så sätt, vi mötte dem även i en träningsmatch här innan serien drog igång. Sen har vi en fördel i att vi kan se alla matcher online. Vi känner till dem väl och vi har skapat oss en god koll på dem inför matchen på söndag, det tror jag i alla fall.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror nog att det kommer vara vi som är lite mer bollförande i den här matchen och att Tvååker försöker ställa om på oss, där är de duktiga och har också gjort ett par mål framåt på det sättet. Jag tror och hoppas att fördelen av hemmaplan kan göra skillnad här, de måste ju framåt men jag tror ändå det kan vara en lite tillknäppt match. Vi kommer ha mer boll än dem men vi får vårda våra fasta situationer. Men jag hoppas vi kan vinna, det är ändå vår hemmaplan och det vore skönt om vi kunde följa upp med ännu en vinst efter den senaste.

 

Igor Krulj, Tvååkers IF

Igor Krulj Foto: Bildbyrån

Igor Krulj
Foto: Bildbyrån

Tung förlust hemma mot Prespa senast, vad har ni tagit med er från den matchen?

Framförallt de första trettio minuterna i andra halvlek, där rättar vi till det som vi missade under hela första halvlek. Sen måste vi ta med oss resten av matchen och rätta till vårt spel så vi inte släpper till två mål så tidigt.

Ni ligger för närvarande sist i tabellen, hur ser ni på er prestation under vårsäsongen?

Det är med blandade känslor, i många matcher har prestationen varit bra men tyvärr inte räckt hela vägen till de tre gyllene poängen. Framförallt är vi inte nöjda med placeringen och där måste vi bli bättre på att klara av det på ett bättre sätt.

Sommaruppehållet står runt om hörnet, kommer det hända något i Tvååkers trupp?

Det finns tankar och idéer som man jobbar med dagligen, och att det kan hända något i vår trupp inför hösten är en öppen fråga, vilket jag tycker det skall vara inför varje transferfönster. Det kan mycket väl hända något under sommaren.

Den här omgången gästar ni Trollhättan, vad vet ni om dem som lag i nuläget?

Trollhättan är väldigt starka hemma och det har de visat de senaste tre hemmamatcherna. Det är ett hårt arbetande lag med några spelare som har klara nyckelroller och är avgörande för deras spel, framförallt offensivt.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Det kommer nog vara en väldigt tuff match där båda lagen är rädda om poängen utifrån bägges placeringar i tabellen. Den här gången skall Tvååker ta med sig poäng hem.

Matchen spelas på söndag den 10 juli klockan 17:00 på Edsborgs IP.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att se den live på Ettanplay.