Varje vecka väljer redaktionen ut en match till ”Veckans match” i vardera division (Norra/Södra). Inför matcherna talar vi med tränarna och tar pulsen på respektive lag.

 

Norrettan

I norrettan har vi den här veckan valt att uppmärksamma och lyfta fram matchen mellan IK Sirius och Dalkurd FF. Det är en match mellan de två lag som i serien har gått likt tåget på räls under våren. Sirius är det enda lag som är obesegrade och som trots motgångar med skador likväl ångat på i toppen av serien. Dalkurd har med en finslipad taktisk plan lyckats få ihop det riktigt bra och har endast förlorat en match i år. Vi kan förvänta oss en väldigt jämn kamp på Studenternas Idrottsplats på söndag.

 

Veckans Match Mindre NORRA 06-26

 

Kim Bergstrand, IK Sirius

Det har gått riktigt bra för er under vårsäsongen, vad har du själv att säg om era resultat?

kimbergstrandDem kan vi inte klaga på, vi är förstås jättenöjda med hur det har gått. Vi har hållit ihop det som ett lag på ett riktigt bra vis och har samtidigt som vi bjudit på väldigt lite bakåt skapat tryck framåt och gjort gott om mål.

För er del väntar en ”seriefinal”, hur påverkar det spelarnas uppladdning inför match?

Det är klart att de är en seriefinal och så men jag tror inte att det ändrar någonting i inställning och attityd, det är något som vi arbetat mycket med och vi har kommit upp i en bra nivå i år. Jag hoppas att spelarna håller samma goda nivå som de gör i alla matcher.

Motståndet i matchen står Dalkurd för, hur väl känner ni till dem i år?

Vi har ganska bra koll på dem och har sett ett par av deras matcher i år, deras spelsätt har inte förändrats mot hur de spelade förra året, däremot har de styrt upp sitt försvarsspel och fått tillbaka en riktigt bra målvakt. Men offensivt är det samma spel som förut, där har de mycket kvaliteter, jag tycker att de spelar ett ganska riskfyllt och modigt anfallsspel.

Ni verkar ha haft otur med skador under säsongen, hur ser skadelistan ut inför helgen?

Den har varit lång ganska länge så det är väl inget att älta om, där är spelare som fortfarande är borta men det börjar bli bättre, det ser ju bättre ut idag än för två veckor sen.

Om du får gissa matchens karaktär och utgång, hur tror du att den kommer se ut och sluta?

Jag tror att det kommer bli en riktigt bra fotbollsmatch där de två lagen får slåss om vem som ska vara det bollförande laget, båda gillar att ha mycket boll. Det kommer att bli en öppen matchbild med många målchanser, helst för Sirius, vi går för vinst som alltid men ett resultat har jag svårt att gissa.

 

Robert Mambo Mumba, Dalkurd FF

En riktigt bra vårsäsong för Dalkurd, vad tycker du själv om era resultat?

RobertMumba-150x150Jag har sagt det förut men säger det igen, så som vi startade säsongen och fram tills nu har vi arbetat mot våra delmål, där finns några kvar att arbeta mot. Men så långt som vi har nått hitintills är jag mycket stolt över mina grabbar, hur de håller sig till vår matchplan och sköter sina taktiska positioner är fantastiskt. Vi har fortfarande många bitar att förbättra så länge serien pågår men jag tycker att vi har kommit en bra bit på vägen. Nu gäller det bara för oss att arbeta vidare med det som vi har påbörjat.

På schemat till helgen står en seriefinal borta mot Sirius, hur påverkar det er förberedelse inför match?

Det är en mycket viktig match av flera skäl, först och främst att Sirius för närvarande leder serien och i andra hand att var gång vi möter dem blir det en väldigt tuff match. Det är så varje gång men jag tror att den här matchen blir ännu tuffare eftersom serien ser ut som den gör. På pappret är det här en seriefinal, men i verkligheten är den här matchen lika viktig som alla andra matcher vi spelar, vi gör inga undantag utan ser till att ge 100 % i alla matcher. Vi ska alltid ha samma agerande, attityd och match i alla våra matcher. Att man sen möter ett lag som Sirius, favoriter som de är och har dessutom inte förlorat en match i år – motiverar oss ännu mer inför matchen.

Som sagt möter ni serieledarna Sirius, vad vet ni om dem?

Min assisterande tränare har varit och sett dem ett par matcher och vi känner till dem ganska bra, vi är väl medvetna om att de har ett mycket bra lag med väldigt många individuellt skickliga spelare. Det är upp till oss att höja vårt eget spel och hålla oss till vår taktiska plan och göra jobbet så hårt som vi alltid gör det, då kommer det att bli en mycket bra match mellan två lag.

Hur skadedrabbad är er trupp för närvarande?

Vi saknar två-tre spelare som för närvarande dras med skador, men har tillräckligt bred trupp för att komma till match som vi brukar, med samma taktik som alltid och med spelare som kan göra jobbet precis som de ska.

Om du får gissa matchens karaktär och utgång, hur tror du att den kommer se ut och sluta?

Tro mig när jag säger att det här kommer bli en mycket tuff match, det är ju trots allt ettan och tvåan som möts. Det kommer även att bli en mycket underhållande match eftersom att i båda lagen finns där spelare som skulle kunna spela i vilken division som helst i Sverige. Resultatet vill jag inte gissa eftersom sist jag gissade resultat förlorade vi mot Frej. Men jag kan säg att det kommer bli en mycket jämn match, förmodligen en oavgjord sådan eller så vinner något av lagen med ett uddamål.

Matchen spelas på söndag den 30 juni, klockan 17:00 på Studenternas IP. Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att följa den via Everysport.com, rapporteringen finner ni här.

 

Söderettan

I söderettan har vi den här veckan valt att uppmärksamma och lyfta fram matchen mellan Lunds BK och Husqvarna FF. Nykomlingarna Husqvarna har imponerat stort under våren och leder serien övertygande, de har sannerligen satt sig i en god position inför uppehållet. Lunds BK har rent resultatmässigt blandat och gett, bortsett från matchen mot Kristianstad senast har de börjat komma igång mer och mer. Lagets skyttekung, Dardan Mustafa, har levererat mycket på sistone och frågan är om han lyckas leverera mot det som lag som släppt in minst (3 st.) mål i serien.

 

 

Veckans Match Mindre SÖDRA 06-26

 

 

Leif Enqvist, Lunds BK

Nu går vårsäsongen mot sitt slut, vad tycker du själv om era resultat?

Leif_EngqvistVi har blandat och gett resultatmässigt väldigt mycket och vi skulle väl kunna vara värda ett par poäng till med tanke på hur vi har spelat samt vilken otur vi har haft i några av matcherna. Som nu senast spelar vi ut Kristianstad totalt i första halvlek, då måste man avgöra matchen, sen är det lite mer jämnt i den andra. Vi har haft en del otur och även släppt in ett par bollar i slutet av matchen, ett par poäng till så kanske man hade varit mer nöjd.

Er anfallare Dardan Mustafa har kommit igång rejält med sitt målskytte, hur viktig är han för ert lag?

Alla spelare är ju viktiga och har man en spelare som gör mål hela tiden är det klart att han blir viktig för laget. Under försäsongen hade vi Admir Osmancevic som gjorde många mål för oss då men som gick sönder när säsongen drog igång. Dardan var inte helt i fas efter sin skada då men har kommit ikapp nu och har verkligen blivit en viktig spelare för oss.

Hur ser det ut med eventuella skador och avstängningar för er inför helgen?

Salif Camara-Jönsson är avstängd efter tre gula kort, sen är det osäkert om kaptenen Robin Andersson kan spela eller inte, det vet vi inte förrän till helgen.

På söndag möter ni serieledarna Husqvarna, hur mycket vet ni om dem idag?

Man har ju tagit reda på så mycket man kan och jag har sett en match med dem rätt nyligen här och känner att jag har en bra koll på dem. Vi vet vad vi kommer att möta, vi har en plan som vi ska försöka fullfölja mot dem.

Om du får gissa matchens karaktär och utgång, hur tror du att den kommer se ut och sluta?

Det är nästan omöjligt att säg, vi har spelat riktigt bra mot bra motstånd och sämre mot dåligt motstånd, det kan gå hur som helst i den här matchen och jag har egentligen inget direkt tips om hur det kommer att gå. Men alla matcher vi ställer upp i går vi för en vinst, för min del räcker det om vi vinner med 1-0.


Niclas Tagesson, Husqvarna FF

Husqvarna allt jämnt i topp, vad har du att säga om er vårsäsong?

3449569_mediumDen är stabil, vi är väldigt starka defensivt över hela planen och det är väl det vi är mest nöjda med. Vi arbetar hårt för att inte släppa in mål och har lagt mycket tid på vår defensiv, våren har väl varit över förväntan men vi är förstås nöjda.

Du var ödmjuk när vi talades vid efter ett par omgångar om att ni ”bara” behövde 22 poäng till för att hänga kvar. Är du fortfarande lika ödmjuk med era mål eller har du ”bättrat” säsongsmålen lite?

Nu är det väl bara en vinst till, sen räcker det. Vi tar en match i taget samtidigt som vi är medvetna om att vi har satt oss i en bra situation, men det är ödmjuk inställning som gäller. Hitintills har vi väntat på att motståndarna ska ge oss en riktig kamp men det har inte kommit riktigt än. Men nu får vi två dubbelmöten, mot Lunds BK och IF Sylvia, innan uppehållet och det kommer vara två riktiga värdemätare som visar var vi står. Det ska bli intressant att se hur vi kan stå oss mot två så starka offensiva lag.

Hur ser det ut med skador och avstängningar för er del inför helgen?

Vi har inga avstängningar och har väl bara någon småskavank, men är väl egentligen skadefria precis som vi haft turen att vara hela våren, så det är precis som vanligt inför helgens match.

Ni möter Lunds BK på söndag, hur väl känner ni till dem?

Jag känner väl inte till dem egentligen och har inte sett dem spela i år, men jag har en hygglig koll på deras bra och sämre sidor. Dem har gjort flest mål i serien och det säger väl oss att det kommer bli en tuff match för vår del. När Lund har en bra dag är dem svåra att tas med, vi får väl försöka se till att de har en dålig dag helt enkelt.

Om du får gissa matchens karaktär och utgång, hur tror du att den kommer se ut och sluta?

Lund skulle vara med i toppen och siktar väl på det fortfarande, de bör ju vinna den här matchen om de vill komma ikapp oss och jag kan tänka mig att de vill ta tag i taktpinnen direkt. Sen får vi se om vi kan hitta några ytor och försöka straffa dem, jag tror det kommer se ut så och om vi sätter våra målchanser vinner vi matchen, det kommer bli en jämn match som jag tror blir oavgjord, 1-1.

Matchen spelas på söndag den 30 juni, klockan 15:00 på Klostergårdens IP. Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att följa den via Everysport.com, rapporteringen finner ni här.