Varje vecka väljer vi på redaktionen ut en match till ”Veckans Match” i vardera serie.
Inför matcherna talar vi lite kort med tränarna och tar också pulsen på respektive lag.

 

Söderettan

I Division 1 Södra har vi valt att lyfta fram matchen mellan Oskarshamns AIK och Mjällby AIF. Vi närmar oss sommaruppehållet och samtliga lag vill så klart gå på semester med en positiv trend. På hemmaplan är Oskarshamn svårslagna och står noterade på full pott på Arena Oskarshamn, de är med andra ord en svår nöt att knäcka för formstarka Mjällby som reser upp till Småland med fyra raka segrar i bagaget. Kommer Mjällby bryta deras trend eller kommer den att fortsätta, svar på det får vi på lördag eftermiddag – vad tror ni om utgången?

 

veckansmatch_s

 

Jan Stahre, Oskarshamns AIK

Jan Stahre Foto: Bildbyrån

Jan Stahre
Foto: Bildbyrån

Oavgjort borta mot Oddevold senast, hur låter din analys av matchen?

Vi kontrollerade starten och det är fruktansvärda insläppta mål som gör att vi hamnar i ett 2-0 underläge, det är ingenting man önskar en nyinsatt målvakt som gjorde en bra match innan att åka på sådana mål. Det var tufft för honom, men deras målvakt gjorde väl också något misstag. Nästan direkt efter deras utvisning så satte vi en reducering, och sedan en kvittering på det. I andra halvlek är vi en man mer och har chanser för att sätta dit den, men Oddevold drog ner tempot och gjorde det bra för deras del. Hade någon sagt på förhand att vi skulle ligga under med två mål men ändå få med oss en pinne så hade man varit nöjd.

Vi har tre matcher kvar till uppehållet, hur ser du tillbaka på vårsäsongen?

Vi tittar i olika block och vi måste säg att det är för många insläppta mål och det är också en bit i varför vi gjort ett målvaktsbyte, det kommer på det kontot tyvärr. Det är väl främst där vi tycker att vi misslyckats, det är inte de andra lagen som skapat chanser mot oss utan det är vi själva som varit vår största motståndare.

Ni gästas av tabelltvåan Mjällby den här omgången, vad vet ni om dem i nuläget?

Vi vet ganska mycket men vi känner nog att alla lag är lika svåra. Vi är stabila och är väl det stora överraskningslaget i den här serien, vi blir varmare och varmare. De senaste tio matcherna har vi förlorat två matcher och vi känner oss stabila. Vi vet vad de är sämre på, vi vet vad vi ska göra – det är inte Real Madrid vi möter varje vecka. Vi är också starka hemma och har vunnit alla matcher hemma.

Ni har vunnit era samtliga fem hemmamatcher, vad gör er så starka på hemmaplan?

Har egentligen ingen aning, vi tränar ju inte där utan vi spelar bara våra matcher där. Men vi är ett bollskickligt lag och spelar ganska så snabbt i våra omställningar. I takt med att gräsplanerna blir bättre kommer vi bli bättre där också. Vi har en bra hemmaplan och tidigare har man fått mycket skit för den planen men nu är den riktigt bra och det gynnar oss. Bra planer gynnar oss!

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Karaktären, vi vann ju här på försäsongen och det kändes väl bra. Jag tror ändå det blir målsnålt, jag tror att Peiman Eliassi sätter dit någonting och jag tippar nog på en 2-1 seger till oss. Peiman Eliassi och Johan Niklasson sätter nog dit en på en hörna också.

 

Mattias Asper, Mjällby AIF

Mattias Asper Foto: Bildbyrån

Mattias Asper
Foto: Bildbyrån

En 1-0 seger hemma mot Ljungskile senast, hur ser du tillbaka på matchen?

Det var väl en ganska jämn och relativt välspelad match sett till Division 1-mått-mätt. Vi gjorde en hyfsad match, det var absolut inte vår bästa, det var en tuff match. Det var en jämn match och vi hade tur och skicklighet med oss att vinna, det var gött med tre poäng.

Ni är uppe i fyra raka segrar, hur är självförtroendet inom gruppen just nu?

Det är klart att det känns väldigt bra och det känns som att vi är på rätt väg och få ihop ett spel som är vägvinnande och bra. Det känns som vi fått ihop en grupp också, där var många nya spelare in i år, och med självförtroende blir allt mycket bättre också. Man får lite medflyt och spelarna är med i det på ett annat sätt. Framgång föder framgång och får man lite medvind och vinster i ryggen så stiger självförtroendet, då är det lättare att både träna och spela matcher.

Det är snart sommaruppehåll, hur ser du tillbaka på er vårsäsong som helhet?

Vi känner väl att vi gjort en relativt bra vårsäsong, vi har haft våra ups and downs. Vi har gjort både bättre och sämre matcher. Det har varit lite instabilt ibland, men vi hoppas att vi kan göra en bra avslutning på vårsäsongen och hoppas kunna få unna oss en bra semester. Vi får göra tre bra matcher nu och försöka hålla vid den sviten som vi har arbetat till oss här.

Ni gästar fjärdeplacerade Oskarshamn denna omgång, hur mycket vet du om dem?

Vi har ju sett dem många gånger och mötte dem på försäsongen. Vi har tittat på dem både live och på tv och vi känner till dem ganska bra. De har ett välfungerande spel och är svårslagna på hemmaplan. De har några bra spelare och vi vet att det kommer vara oerhört tungt att komma till Oskarshamn och vinna eller få med poäng, vi förbereder oss på en tuff fight.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag hoppas vi kan spela vårt spel och fortsätta dominera matcherna med ett varierande spel, men som jag påpeka innan kommer det bli en tuff match. De har snabba spelare som vi kommer få se upp med. Vi får försöka hitta vårt spel så får vi försöka ta det därifrån och försöka få med oss poängen.

Matchen spelas på lördag den 1 juli klockan 14:00 på Arena Oskarshamn.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att se den live på Ettanplay.

 

Norrettan 

I Division 1 Norra har vi valt att lyfta fram matchen mellan IFK Luleå och Team TG FF. Snart uppehåll och det behövs en återhämtning för alla lag och deras spelare. Ett lag som matchats extra i veckan är hemmalaget Luleå som på grund av den uppskjutna matchen mot Nyköping får spela två matcher denna vecka. Det sliter säkerligen på en del spelare i truppen, eller så kanske det blir en möjlighet för andra att kliva fram. Nu väntar derby mot Team TG och det blir intressant att se de två ganska så lika lagen ställas mot varandra. Vem drar längsta strået?

 

veckansmatch_n

 

Fredrik Waara, IFK Luleå

Fredrik Waara Foto: Bildbyrån

Fredrik Waara
Foto: Bildbyrån

I den förra omgången föll ni borta mot Assyriska, hur ser ni tillbaka på den matchen?

Vi var för tveksamma i vår speluppbyggnad så vi fick ingen kontroll högre upp på planen. Vi lyckades ändå gå till pausvilan med en ledning. Tyvärr släppte vi in mål tidigt i andra halvlek vilket gav Assyriska ordentlig energi. De vann till slut matchen rättvist.

Ni fick spela en uppskjuten match i veckan, hur påverkar det er med dubbla matcher?

Med tanke på vår tunna trupp så blir det lite jobbigt. Vi vet i dagsläget inte vilka som kommer att vara disponibla.

Nu till helgen tar ni emot Team TG hemma på Skogsvallen, hur väl känner ni till dem?

Team TG är ett välorganiserat lag med en stor tro på sin modell. Vi har mött dem många gånger och vet vad vi måste se upp med.

Det är derby även om det är många mil emellan, hur kommer det påverka inramningen?

Det är inte ett lika hett rivalmöte som mot Umeå FC men jag hoppas trots det på lite derbystämning. Vi behöver verkligen publikens stöd i det läge vi är i.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag hoppas och tror på att vi kommer ut aggressivt från första stund.

 

André Ghanbari, Team TG FF

Andre Ghanbari Foto:Bildbyrån

Andre Ghanbari
Foto:Bildbyrån

En 1-0 seger över Vasalund senast, hur ser du tillbaka på den matchen?

En relativt stabil insats av oss känner vi, vi hade väl ungefär den kontroll på matchen som vi hade hoppats på att ha. Med det menar jag inte att de var helt utan målchanser men vi tycker att vi styrde matchen. Sedan kan allt alltid bli bättre men vi hade gjort lite förändringar som vi var nöjda med, matchen som helhet känner vi oss också väldigt nöjda med.

Vi närmar oss sommaruppehållet och ni ligger på en åttonde plats, är du nöjd?

Nej, det är vi inte. Vi tycker att vi kunde med ganska små medel varit lite längre fram i vår utveckling och varit längre upp i tabellen. Vi har haft lite uddamålsförluster och så som vi kunde förändrat om vi varit lite bättre. Vi är inte nöjda med var vi står just nu men vi är nöjda med grunden och hur vi presterat i de senaste matcherna så vi ser att vi har något på gång.

Det vankas norrlandsderby den här omgången, ni gästar Luleå. Vad vet ni om dem?

Vi har väl bra koll på norrlandslagen, de har man ett extra öga på. Vi har väldigt bra koll.

Ni har en svag trend på bortaplan i år, hur stor är lusten att bättra den nu i ett derby?

Det är klart den är jättestor, vi har väl tyckt oss identifiera vissa saker som inte fungerat på bortaplan och de vill vi se till att de fungerar nu. Vi har en jättehunger att förbättra den kolumnen också.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Det är väl två relativt lika lag, vill ha tålamod i sin speluppbyggnad och defensivt ganska starka. Det kan vara små marginaler som gör skillnaden men vi tror på vår grund och vårt spel och vi tror att det kommer lysa igenom i matchen och att vi där står som slutsegrare.

Matchen spelas på söndag den 2 juli klockan 16:00 på Skogsvallen.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att se den live på Ettanplay.