Varje vecka väljer vi på redaktionen ut en match till ”Veckans Match” i vardera serie.
Inför matcherna talar vi lite kort med tränarna och tar också pulsen på respektive lag.

 

Norrettan

I Division 1 Norra har vi valt att lyfta fram matchen mellan BK Forward och Västerås SK. Omgångarna avlöser varandra och med tanke på midsommarfirandet som stundar i helgen sparkar den här omgången igång redan på torsdag med matchen mellan Forward och VSK. Det är en jämn serie i år vilket är tydligt när man kikar på tabellen och hur få poäng det skiljer mellan respektive streck. Västerås har en ambition om att tampas med BP där uppe och lär gå för tre poäng mot Forward, men hemmalaget har en revansch från försäsongen att kräva.

 

VeckansMatchPlaylink_forward_vsk

 

Rickard Nilsson, BK Forward

Rickard Nilsson Foto: Bildbyrån

Rickard Nilsson
Foto: Bildbyrån

Det blev en vinst borta mot Sleipner senast, vad är din egen analys av den matchen?

Det är ju som i alla matcher tufft och jämnt. Vi fick ledningen i den här matchen och det är väl alltid skönt att få. Annars känns det alltid tight och jämnt, men i slutet kunde vi väl ha gjort något mer mål. Att det alltid är tight och jämnt i serien visas väl också i tabellen.

Det har så här långt på säsongen blivit tretton poäng, är ni själv nöjda med poängskörden?

Man vill väl alltid ha mer. Nöjd eller inte, vi har väl fått den poängskörd vi har förtjänat. Vi är ett bra lag men det är tight och vi måste spela ännu bättre för att få poäng i den här serien.

Om någon vecka öppnar sommarfönstret, är det aktuellt att ni värvar någon spelare då?

Vi söker ingenting aktivt nu, det gör vi inte och det finns det inte ekonomi till. Men det kan ju hända någonting ändå om man har flyt eller så, men det är ingenting som vi aktivt söker efter.

Denna omgång tar ni emot Västerås hemma på Trängen, vad vet ni om Västerås?

Vi mötte ju dem i en träningsmatch och fick storstryk och var helt utspelade. Det är ett väldigt bra lag, det är de helt klart. Men vi är ändå starka på hemmaplan och hoppas att vi ska göra en riktigt bra match. Vi får väl slå lite ur underläge i den här matchen och det kan kanske passa oss bra.

Avslutningsvis, kan du ge dig på och försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Det är svårt att säga men de är ett väldigt tempostarkt lag så det kan nog bli ett bra tempo i matchen, intensiv och tempofylld – det är väl karaktären på matchen då. Och om utgången är det svårt, jag tippar inte gärna mina egna lags matcher men man hoppas och tror ju alltid på seger för sitt eget lag. Men det kommer bli en himla tuff batalj, vi har en stor respekt för Västerås men vi är inte rädda för dem.

 

Johan Mjällby, Västerås SK 

Johan Mjällby Foto: Bildbyrån

Johan Mjällby
Foto: Bildbyrån

Det slutade oavgjort uppe i Piteå senast, hur har du valt se tillbaka på den matchen?

Nej det var en stor besvikelse för mig att vi slängde bort två poäng eftersom vi kontrollerade matchen fullständigt i 45 minuter. Jag hann inte mer än sätta mig på avbytarbänken i andra halvlek innan det stod 1-1, det var ett misslyckande eftersom vi dominerat matchen totalt hela den första halvleken. I andra var det lite mer öppet.  Vi försökte ha tålamod och spela vårt spel, men Piteå fick energi av målet och det kunde väl ha gått hur som helst för båda lagen hade chanser att göra mål. Men jag som ansvarig för Västerås är ju besviken över hur vi egentligen slänger bort poäng.

Alla fyra norrlandsresorna den här säsongen är nu avverkade, känns det skönt för er?

Ja det är väl positivt, över en hel säsong är det skönt att vi nu slipper flyga och ha tidiga morgnar, så det är ett plus. Men i slutändan skall det inte spela någon roll, man ska vara förberedda på att spela när som helst mot sina motståndare och på alla underlag. Oavsett motstånd så ska vi klara av att spela vårt spel och ha en vinnarmentalitet i gruppen, och det är något som jag tycker har utvecklats under min tid här.

Med fyra poäng upp till kvalplatsen är det någonting som ni pratar om inom laget?

Nej, inte riktigt. Det är en superjämn tabell och hade du frågat mig innan säsongen så hade jag nog inte trott att vi skulle vara med där uppe. Men vi har spelat en bra fotboll och vi har plockat våra poäng, vi har också gjort flest mål i serien. Vi har mycket kvalité i laget, vi får vara nöjda med var vi ligger och hur det har sett ut hitintills. Vi har, även om det låter som att jag är tjatig, kanske den tunnaste truppen i serien och kan vi vara med där uppe fram till uppehållet så är jag oerhört nöjd.

Nu väntar Forward i den elfte omgången, hur väl känner du till dem som lag?

Jag känner väl till dem bra, även om det är långt tillbaka nu så mötte vi dem i en träningsmatch, det är ett lag som inledde serien lite halvsvagt vilket var överraskande för mig. Jag tycker det är ett bra lag som har ett starkt mittfält och mycket kvalitet i truppen. Jag ser en väldigt jämn match för oss på Trängens IP, det blir viktigt för oss att vinna mittfältet mot ett Forward som imponerade senast mot Sleipner och vann på bortaplan. Jag hoppas vi kan stå upp och få igång vårt passningsspel och fortsätta skapa chanser. Det kommer vara upp och ner med uppträdanden och matcher, men om man fortsätter skapa chanser så har man i grunden ett spel som fungerar.

Avslutningsvis, kan du ge dig på och försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag kommer inte gissa resultat, men karaktären kommer vara att det blir en viktig mittfältsduell och det gäller att våra mittbackar visar att de är generaler där bak. Det laget som är mest förande kommer säkert ta hand om de tre poängen vi spelar om. Sen hoppas man ju som alltid att det laget man är ansvarig för ska dra det längsta strået. Det blir en tät match och det lär vara tillfälligheter som avgör men jag hoppas att det är vi som förtjänar de tre poängen i slutändan.

Matchen spelas på torsdag den 23 juni klockan 19:00 på Trängens IP.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att se den live på Ettanplay.

 

Söderettan

I Division 1 Södra har vi valt att lyfta fram matchen mellan Östers IF och Mjällby AIF. Precis som i den norra serien startar även den södra serien på torsdagskvällen när Myresjöhus Arena öppnar upp portarna för två anrika lag. Öster är starka hemma och är, med undantag för senast, i en god form och har en bra svit på hemmaplan. Mjällby har förlorat två raka matcher under övertidsminuterna och det är en gissning att spelarna är revanschsugna. Vardagsmatcher brukar innebära mycket publik i Växjö, vi hoppas att vi får se en publikfest.

 

VeckansMatchPlaylink_oster_mjallby

 

Thomas Askebrand, Östers IF 

Thomas Askebrand Foto: Bildbyrån

Thomas Askebrand
Foto: Bildbyrån

Det blev en förlust borta mot Kristianstad senast, vad har ni tagit med er från matchen?

Jag vet inte vad man ska ta med sig, det är ju massa olika tankegångar givetvis. Men vi spelar riktigt, riktigt bra under större delen av matchen med undantag för en liten period av matchen. Vi spelade riktigt bra och hade full kontroll på matchen, det känns både snöpligt och onödigt att förlora en match när man gör en så pass bra match som vi gjorde. Det man kan ta med sig är att man får vara lite smartare och stänga butiken istället för att göra som vi gjorde, vi jagade mer trean än att stänga matchen. Det är väl smartheten vi får lära oss av.

Samtidigt vann Landskrona och det skiljer nu bara en poäng mellan er, något ni pratat om?

Nej, egentligen inte. Vi lägger inte så mycket tankar på andras, vi har nog med vårt eget och att hantera våra egna matcher. Vi lägger istället fokus på att prestera i nästa match istället.

Den här omgången tar ni emot Mjällby hemma i Växjö, hur väl känner ni till dem?

Bra, vi har sett dem en del. Det är en känsla att man säger det var gång men det är ett bra lag, jag tycker det här är en serie med bra lag och där varje omgång är tuff där man kan gå på minor. Mjällby är inget undantag, det är ett bra lag med en klar spelidé. De har väl skiftat lite mellan matcher men man känner igen en tydlig linje, det blir också en tuff nöt att knäcka.

Att ni är starka hemma på Myresjöhus Arena är känt, vad betyder det inför matchen?

Att vi går in med ett bra självförtroende inför det, vi vet att vi är jobbiga att möta där och vi är starka. Det mentala spelet har vi varit starka i på hemmaplan så det är klart att det är en positiv bit att ha med sig.

Avslutningsvis, kan du ge dig på och försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag ser gärna att det blir en tempofylld match, Mjällby har inte varit uppe och pressat så mycket utan har legat med ett lågt försvarsspel och väntat på motståndarna med sitt försvar. De har oftast ett lågt försvar och väntar på motståndarna så vi kommer säkert vara de som är spelförande och de går på kontring, kan jag tänka mig. Och angående utgången så vill vi alltid vinna, det vill säkert Mjällby med, men det är klart vi går för tre poäng.

 

Patrik Rosengren, Mjällby AIF

Patrik Rosengren Foto: Bildbyrån

Patrik Rosengren
Foto: Bildbyrån

Det blev en tung förlust senast mot Oddevold, hur har du valt och se tillbaka på matchen?

Nej, vi har väl egentligen haft två tunga förluster och man måste rannsaka sig själva och se vad man kunde gjort bättre. Men det är mycket tillfälligheter som har varit avgörande i de här matcherna, det har varit i slutminuterna som vi har tappat poäng och det är ett jobbigt läge men man får se till att lära sig av sina misstag och gå vidare.

Två raka matcher där ni släpper in förlustmål på övertid, har det påverkat er inom laget?

Det är svårt att säga, jag trodde att det var en engångsföreteelse mot Qviding men så hände det igen mot Oddevold så nog har det allt påverkat oss. Men man måste lära sig av sina misstag som man har gjort och gå vidare med det.

Nu väntar ett bortamöte med tabellettan Öster den här veckan, vet vet ni om dem?

Det är bara att se möjligheterna, det är ett bra lag som vi möter och de leder ju fortfarande serien. Det är en oerhört jämn serie och det kommer vara de små sakerna som avgör i den här fighten, precis som det har varit i många andra matcher här under vårsäsongen.

Att möta dem med er negativa trend, känns det mer jobbigt att ställas mot dem nu?

Nej, det här är väl första matchen där vi inte är favoriter i matchen och vi kan slå ur underläge, förhoppningsvis kan vi få det där lilla flytet man behöver som lag nu på torsdag.

Avslutningsvis, kan du ge dig på och försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Precis som i alla andra matcher vill vi vinna, det är inget lätt lag att möta men jag känner att vi har alla möjligheter att göra en bra match och få ett bra resultat med oss. Jag tror att vi får poäng med oss, det är vad jag kan ge dig som gissning i nuläget.

Matchen spelas på torsdag den 23 juni klockan 19:00 på Myresjöhus Arena.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att se den live på Ettanplay.