Varje vecka väljer redaktionen ut en match till ”Veckans match” i vardera division (Norra/Södra). Inför matcherna talar vi med tränarna och tar pulsen på respektive lag.

 

Norrettan

I norrettan har vi den här veckan valt att uppmärksamma och lyfta fram matchen mellan Vasalunds IF och BK Forward. Det är två väldigt bollskickliga lag som hör hemma i toppen av tabellen som möts på söndags eftermiddagen. Vasalund är ett väldigt starkt lag hemma på Skytteholms IP samtidigt som Forward ännu inte vunnit en bortamatch i år. Båda tränarna är pressade att vinna och ta en trepoängare för att kunna avancera i tabellen, frågan är vilket lag som är starkast, kan Forward få bort sitt bortaspöke? Det vet vi, tids nog, söndag 17:00 – missa inte matchen.

 

Veckans NORRA

 

Johan Wickner, Vasalunds IF

Efter de nio inledande matcherna har ni hälften vunna, hälften förlorade, hur kommer det säg att några av förlusterna inte blev en poäng istället, är ni lite ojämna i år?

Johan Wickner HuvudtränareVi har väl bjudit på en del misstag vid fel tillfällen som har kostat oss en del poäng. Vi hade en högre lägsta nivå i försvarsspelet förra året, i år har vi haft många spelare borta och när man får ändra i backlinje och så är det klart att det påverkar. Man får konstatera att vi inte varit tillräckligt bra i försvarsspelet och då förlorar man vissa matcher helt enkelt.

För närvarande ligger ni på en sjätte plats i tabellen men med ett riktigt ”getingbo” över er där alla kan slå alla, var ser du er själva när säsongen summeras?

Innan säsongen talade vi om att vi ville toppa förra säsongens resultat, då kom vi på en fjärde plats efter att ha lett norrettan en bit in på hösten. I år har det var mycket skador och en hel del förändringar i startelvan, det har påverkat oss mycket men vi ska förstås ändå försöka komma topp 3-4 i serien.

Det sägs att ni har seriens bästa vänsterback i Joel Qwiberg, som för närvarande är skadad, vilka är era andra nyckelspelare i laget?

Joel är på väg tillbaka från sin skada men är inte redo för 90 minuter ännu, eventuellt kommer han att vara med i truppen mot Forward redan. Danny Tadaris vår defensiva mittfältare är oerhört viktig för oss i uppbyggnadsspelet, Jonatan Lundevall vår mittback är vår bästa försvarsspelare. Sen Kevin Kabran vår vänsterforward får man också nämna, han är född -93 och gör sin andra säsong som seniorspelare.

Till helgen möter ni ett topptippat BK Forward, hur väl känner ni till dem?

Naturligtvis känner vi till dem väldigt bra, vi mötte dem två gånger förra året och dem har väl exakt samma elva i år, förutom målvakten Rinne. Vi förlorade bägge mötena ifjol och de var faktiskt det enda laget som vi inte tog poäng emot. Det finns en hel del stora individualister i laget som Kristoffer Näfver, Stellan Carlsson och Rasmus Östman, de är alla tre riktigt duktiga spelare.

Om du får gissa matchens karaktär och utgång, hur tror du att den kommer se ut och sluta?

Vi kommer att ha mer boll än vad Forward har och de kommer nog att försöka med omställningar och ta tillvara på de chanser och lägen som de får. Jag räknar med att vi kommer att få det svårt att skapa chanser på deras låga försvarsspel så vi måste ha tålamod, vi lyckades inte förra året men det ska vi göra i år. Det är mycket prestige mellan klubbarna så det kommer att bli en hel del kamp i matchen som för övrigt lär bli en tempofylld sådan. Matchen tror jag att vi vinner med 1-0.

 

Magnus Kihlberg, BK Forward

Ni har klättrat i tabellen sen sist vi talades vid och ligger nu på en tredje plats, kan man säg att BK Forward har fått ihop det eller är där fler bitar som ska falla på plats?

DSC_0789Nej jag tycker att där är en del bitar kvar att arbete på, vi vinner matcher hemma men tar bara en poäng borta i omgången efter, vi har förtjänar mer poäng än vi tagit på bortaplan men jag tror att det tar ut sig över en säsong. Nu kommer vi att börja spela på vår riktiga hemmaplan Trängens IP, där är det naturgräs, hitintills har vi spelat på Behrn arena på konstgräs så vi får se hur det går där.

Som vi alla vet är ni ett starkt hemmalag, samtliga hemmamatcher har ni vunnit i år, men än har ni inte tagit en trepoängare på bortaplan, hur kommer det sig?

Jag har hela tiden sagt att det är tillfälligheter och det tror jag fortfarande att det är, senaste matchen mot IK Frej så ledde vi med 2-0 och dem fick en utvisning, men de kvitterade till 2-2 ändå. Än så länge hävdar jag tillfälligheter men händer det ett par matcher till kan man väl inte skylla på det längre.

Alla lag har någon eller några nyckelspelare i truppen, vilka spelare är era nyckelspelare i år?

Vi har väldigt många faktiskt och innan vi startade säsongen uppskattade jag att vi hade en sex-sju stycken. Men om jag istället kan säga några spelare som stuckit ut lite extra i matcherna är det Jakob Nilsson, Per Johansson och så Stellan Carlsson som gjort en hel del mål.

Ni tog en komfortabel vinst med 2-0 hemma mot Valsta Syrianska senast, hur stor skillnad är det mellan dem och helgens motståndare Vasalunds IF tycker du?

Det ska vara en del skillnad mellan lagen, det har framförallt resultaten på slutet visat. Vasalund har jag sett en hel del matcher med i år och dem har blivit bättre och bättre, senast i matchen mot Sirius var de riktigt bra och förtjänade minst en poäng. Det är såklart ett svårare motstånd än Valsta, men det ska dem som sagt vara, Vasalund har imponerat på mig och det kommer definitivt att bli en tuff match.

Om du får gissa matchens karaktär och utgång, hur tror du att den kommer se ut och sluta?

Nu såg jag i matchen mot Sirius att de hade rätt mycket boll och det är något som dem haft i de andra matcherna också. Dem kommer säkert ha ett större bollinnehav än oss så vi får försöka pressa dem högt och köra med kontringen, matchen som sådan tror jag att vi vinner med 2-1.

Matchen spelas på söndag den 16 juni, klockan 17:00 på Skytteholms IP. Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att följa den via Everysport.com, rapporteringen finner ni här.

 

Söderettan

I söderettan har vi den här veckan valt att uppmärksamma och lyfta fram matchen mellan IK Oddevold och IF Limhamn Bunkeflo. Det är två lag på vars en halva av tabellen som ställs mot varandra på Thordengården under söndagen. Limhamn Bunkeflo har ett starkare facit på bortaplan och man undrar förstås om det räcker för att skaka om Uddevalla laget. Oddevold har haft en hel del skador på tongivande spelare vilket lett till en del tappade poäng, men det är ett lag som hör hemma i toppskiktet av serien. Tre poäng är lika viktigt för bägge lagen, Limhamn Bunkeflo skulle ta sig upp på mer säker mark samtidigt som Oddevold skulle ta sig närmre kvalplatsen. Det kommer att bli en härlig kamp om poängen, det har de bägge tränarna utlovat, söndag kväll vet vi vem som drog det längsta strået – missa inte matchen.

 

Veckans SÖDRA

 

Jan-Erik Lien, IK Oddevold

Det känns inte riktigt som att det har lossnat för Oddevold i år, vad är det som inte har gått er väg i matcherna?

LienDet beror väl lite på att vi har haft lite skadebekymmer på en hel del spelare i vår spelartrupp vilket gett oss mindre valmöjligheter och således också sämre slagkraft i matcherna. De spelarna som har varit borta är så pass bra division ett spelare att det gör det svårt för oss att utan dem prestera på samma nivå som vi borde göra – med dem. När vi mötte Halmia senaste hade vi bara tolv spelare i A-truppen tillgängliga och fick ringa in juniorer. Jag tror inte att det hade spelat någon roll hur bra man än är när man som lag saknar 2-3 centrala spelare som annars vore startspelare. Men vi ligger fyra nu och är väl inte helt nöjda, om vi hade vunnit senast hade det såklart sett bättre ut, men det är väldigt små marginaler mellan succé och fiasko.

Med er blandning av bättre och sämre resultat borde lusten att vända trenden vara stor inom truppen?

När man talar om en trendförändring ser man vad vi har för krav på oss uppe i Uddevalla, när vi inte vinner är det ”kris-stämpel”. Det är små marginaler i matcherna som avgör och jag ser inte det som ett fiasko att vi presterat som vi gör men det är väl klart att vi har högre krav på oss själva än så här.

Alla lag har väl någon eller några nyckelspelare i truppen, vilka är era?

Även om jag tycker att alla spelare är viktiga så sett till den erfarenhet som vi har i vår trupp, för att peka ut nyckelspelare, är det väl Johan Patriksson, även om han inte levererat mål i samma mängd som i fjol är det en fantastisk anfallare. Robin Ganemyr är också en spelare med mycket rutin som är viktig för laget, sen är även Pablo Andersson en otroligt viktig spelare med mycket erfarenhet, tyvärr dras han med en menisk skada som inträffade redan innan säsongen drog igång.

På söndag tar ni emot IF Limhamn Bunkeflo, hur väl känner ni till dem?

Vi hade en som spanade på matchen mot Karlstad och just nu har jag inte satt mig in i den rapporten ännu men skall sätta mig ner här och gå igenom allting lite bättre närmre helgen. Den spelartrupp de har i år känner jag inte till så bra, förra året hade de ett starkare lag och då kunde man dem lite bättre.

Om du får gissa matchens karaktär och utgång, hur tror du att den kommer se ut och sluta?

Med tanke på att vi har diskuterat igenom matchen mot Halmia där vi gick ifrån den matchplan vi hade innan kommer det att bli ett helt annat tryck mot LB07 på söndag. Vi blev på tok för passiva mot Halmia men ska man vinna matcher måste man kunna arbeta hårdare än motståndarna, både offensivt och defensivt och det kan jag lova er att vi kommer och göra. Vi ska gå ut och vinna boll och match helt enkelt, jag tror att vi vinner med 3-0.

 

Sven Sjunnesson, IF Limhamn Bunkeflo

En tung förlust mot Karlstad senast, vad har ni pratat om efter matchen?

sven_sjunnesson_huvudtranareVi har väl snackat om de vanliga sakerna, att man ska ta sitt ansvar och arbeta för varandra och kollektivet men kanske framförallt att man ska ha rätt attityd. Vi videofilmar alltid våra hemmamatcher i utbildningssyfte, vi har ett ungt lag och vi tittar alltid på matcherna i efterhand och analyserar dem. Den andra halvleken har vi framförallt tittat närmre på och har under veckan försökt bli bättre på de bitarna vi var dåliga på då.

I år har ni varit starkare på borta- än hemmaplan, hur kommer det sig tror du?

Det vet jag egentligen inte, jag tycker att vi vid någon match har gjort bort oss och då blivit straffade, men jag hävdar fortfarande att vi mot Husqvarna, Torslanda och Sylvia borde ha tagit poäng hemma. Men vi gjorde något misstag för mycket i matcherna och blev straffade där, vi har kanske varit lite för naiva och offensiva, det har vi inte varit på samma vis när vi spelat på bortaplan. Sen är serien lite så, man blir inte belönad för man spelar en fin fotboll, man blir belönad för att man spelar rätt fotboll. Man behöver inte alltid vara det bättre laget men man måste spela rätt fotboll för att vinna matchen.

Det har varit en del skador för er under våren, hur ser skadeläget i truppen ut inför kommande match?

Det har väl börjat ordna upp sig lite, vi har haft tunga skador på de få rutinerade spelare som spelat seniorfotboll tidigare. Xhevdet Llumnica är igång i träning den här veckan, likaså Tobias Lewicki men det är tveksamt om han startar, i truppen lär han finnas med. Nu har vi i veckan haft lite bakslag med halsont på ett par spelare men vi får hoppas att det inte är så allvarligt att det drabbar helgens match.

Till helgen reser ni till Uddevalla för match mot Oddevold, hur bra koll har ni på dem?

Jag har sett dem två gånger i år, i matcherna mot Kristianstad och Lund. Det är ett duktigt lag som spelar väldigt rak fotboll snabbt på djupet. De har en farlig anfallare i Johan Patriksson, han får vi se upp med, det är en bra och rutinerad spelare som kan straffa de lagen som gör lite misstag. Jag känner att vi har en bra koll på den, det har varit samma tränare ett par år nu och han har spelat samma fotboll hela tiden, ofta rakt, snabbt och framåt direkt.

Om du får gissa matchens karaktär och utgång, hur tror du att den kommer se ut och sluta?

Jag tror att Oddevold kommer ha det största bolleinnehavet medan vi kommer att ligga på rulle och hugga när vi får chanserna, vi har varit bra på bortaplan, om man bortser från matchen mot Lunds BK. Jag hoppas att vi kan få med oss ett kryss från matchen, vi får stänga ytorna för dem och göra vårt bästa, 1-1 tror jag att det slutar.

Matchen spelas på söndag den 16 juni, klockan 17:00 på Thordengården. Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att följa den via Everysport.com, rapporteringen finner ni här.