170910 Landskronas Karim Sadat gör 1-0 under fotbollsmatchen i division 1 Södra mellan Landskrona och Ljungskile den 10 september 2017 i Landskrona. Foto: Anders Bjurö / BILDBYRÅN / Cop 145

På söndag är det dags för ett av Söderettans allra hetaste möten, det mellan Landskrona BoIS och Ljungskile SK. Två anrika föreningar som har för vana att ligga högre upp i seriesystemet. LSK leds av trotjänaren Jörgen Wålemark som sammanlagt har gjort 267 framträdanden för klubben genom åren (1987-1994, 2003-2010) och han är ute efter att behålla sin serieledning. 

Landskrona IP står som scen inför söndagens sammandrabbning mellan hemmalaget BoIS och gästerna LSK. BoIS huvudtränare Billy Magnusson är ute efter revansch efter att ha förlorat vårsäsongens möte med 3-0 borta mot bohuslänningarna. 

– Ljungskile är en tuff match, men vi ska prestera och bjuda på hårt motstånd. Det är två stora klubbar som möts och vi vill ha revansch för vårmötet, säger Billy Magnusson.

Efter ett kortare sommaruppehåll är Division 1 återigen igång och vi har hunnit med att spela en omgång när det nu är dags för Landskrona att ta emot serieledande Ljungskile. Magnusson säger att truppen är skadefri och tycker att laget är i god form och att man bjöd på en bra prestation senast mot Utsiktens BK trots att man bara lyckades ta hem en poäng. När man nu möter LSK ser man det som ett bra test. 

– LSK är ett lag som gnuggar på i 90 minuter och har ett par duktiga offensiva spelare som kan avgöra matcher på egen hand. Men vi ska ta tag i matchen på vårt sätt och vi vill spela vår fotboll.

Jörgen Wålemark har precis avslutat en träning med sitt LSK och tycker att formen i laget är jättebra. 

– Vi fick en bra start mot Skövde AIK och spelade en bra fotboll med många lägen. 

LSK är inne på en supersvit med 7 raka segrar och man leder serien på 36 poäng. Förutsättningarna för att eventuellt spela fotboll i Superettan till nästa säsong är goda då man inte förlorat på 10 omgångar och har överlägset bäst målskillnad i serien (20).

– Vi gör många mål, vi skapar många chanser, vi har mycket folk med i vårt anfallsspel. De senaste 10 matcherna har vi varit väldigt bra offensivt, säger Jörgen Wålemark. Trots en spektakulär målform och 11 poäng ned till motståndaren Landskrona BoIS tror Wålemark att det blir en tuff match. 

– BoIS är väldigt passningsskickliga och spelar ofta högt med ytterbackarna, vilket ger dem ett bra bollinnehav. Det är de väldigt bra på. De hoppas väl också kunna närma sig toppen så det blir nog en tuff match för våran del. 

Landskronas Billy Magnusson hoppas att omstarten av serien ska fungera som en nystart för laget och han tycker att man har kommit en bra bit på vägen då man har som ambition att hamna i den övre delen av tabellen, där man för tillfället huserar. LSKs Wålemark poängterar att man hela tiden vill bli bättre och bättre under säsongens gång och hoppas på att man ska kunna fortsätta utvecklas under hösten. 

Sammandrabbningen mellan lagen sker på söndag den 11/8 kl. 16.00 på Landskrona IP. Det är två taggade lag i god form som båda känner att det finns att spela för och är ute efter 3 poäng.