180218 Vasalunds Mai Traore jublar efter att ha reducerat för Vasalund till 1-3 under fotbollsmatchen i Svenska cupen mellan Vasalund och Hammarby den 18 februari 2018 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Ettanfotboll gratulerar Vasalunds IF som under söndagseftermiddagen blev klara för spel i superettan säsongen 2021. 

Med fyra omgångar kvar av Ettan norra kan laget redan nu fira avancemanget uppåt i seriesystemet. Vasalund leder tabellen med ointagliga 63 poäng mot tvåan IF Brommapojkarna på 50 poäng. 

Det är första gången sedan 2009 som Vasalunds IF tar klivet upp till superettan och nu gör man det med bravur. Laget har imponerat stort under huvudtränaren Dalibor Savic ansvar och har varit nästintill oslagbara samtidigt som man tangerat målrekordet i Ettan – 79 mål.

Ettanfotbolls ordförande, Johan Englund, gratulerar föreningen:

– Först och främst vill jag gratulera Vasalunds IF som har gjort en fantastiskt fin fotbollssäsong under ett år som har utmanat klubbarna på alla tänkbara plan. Ettanfotboll är stolta och glada över att en förening vars ungdomsverksamhet och talangproduktion ligger i fokus nu får chansen att testa vingarna högre upp i seriesystemet. 

– Vasalunds IF är ett bevis på hur en förening med knappa resurser kan nå sportsliga framgångar genom målmedvetet arbete. Det har vi sett dels genom alla talanger som föreningen producerat till svensk fotboll under åren men också genom deras sportsliga framgångar i år, säger Johan Englund.

LÄS OCKSÅ: https://www.expressen.se/sport/fotboll/ettan/vasalund-klart-for-superettan-hemligheten-bakom-stora-succen/