200627 Landskronas tränare Billy Magnusson deppar efter fotbollsmatchen i Division 1 södra mellan Landskrona och Värnamo den 27 juni 2020 i Landskrona. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN / COP 261 / CB0006

Ettan södra såg länge ut att vara en färdig historia när IFK Värnamo ledde serien stort.
Nu har serieledande Värnamo förlorat fyra raka matcher och med det gett Landskrona BoIS en chans att utmana om förstaplatsen i serien. På söndag möts lagen, vi har pratat med BoIS tränare Billy Magnusson.

Landskrona BoIS har jagat ikapp ett haltande Värnamo och nu skiljer bara tre poäng mellan lagen. Med bara tre matcher kvar av säsongen blir söndagens möte oerhört viktigt för de båda lagen. Trots att skåningarna saknar flera viktiga spelare (Amr Kaddoura, Philip Andersson, Patrick Nwadike och Nicklas Nilsson) har lagets tränare en god känsla inför matchen.
– Efter förlusten mot Qviding var vi efter med 13 poäng och sedan dess har vi fokuserat på våra prestationer och om vi ska ha ett mål är det kvalplatsen. Men nu är vi där vi är och vi har en bra trend, i stort sett bara en förlust och ett kryss på de senaste tio matcherna, med bra prestationer också. Känslan är god och vi har på något sätt fått en extra chans här, säger Billy Magnusson.
Sporrar det dig att se att avståndet krymper i tabellen?
– Från tränarhåll gör det inte det, man gör ju samma jobb… men från spelarhåll behöver man lite morötter utifrån och man ljuger ju om man inte kollar på tabellen. Klart att man gör det nu och ser man att laget som man jagar förlorar så ger det extra energi. Sen får vi inte glömma att det är fler lag med i racet, vi ska fokusera på våra prestationer men vi trodde att Värnamo skulle vara klara och det är bara positivt för vår del. Det är en bra boost.

I omgång fyra möttes lagen i det första mötet, en match som slutade 4-1 till Värnamo. Nu hoppas Magnusson att resultatet blir detsamma – men med BoIS som segrare.
– Värnamo vann rättvist över 90 minuter, men matchen avgjordes i de sista femton där de gjorde 2-1. Fram tills dess var det en jämn match, två lag som ville ha boll så jag tror att matchbilden blir liknande men med ett annat slut. Vi och Värnamo har varit konsekventa i vårt spel och Jonas vet vad han vill få ut. Den får gärna sluta 4-1 men med oss som vinnare. Men det blir en jämn och välspelad match. Kanske blir det lite extra nerv jämfört med mötet i omgång fyra. Värnamo är ju inte längre klara och vi känner att chansen finns.
Värnamo kommer nu från fyra raka förluster, vad gör ni för att inte sväva iväg och underskatta motståndet?
– De ligger tre poäng före så de har varit bättre sett över 27 omgångar, underskattning finns inte på kartan. Detta är den svåraste matchen på säsongen men samtidigt en härlig utmaning för oss. Poängmässigt klart överlägsna och har ju egentligen varit klara, vi har på något sätt fått kämpa med att ta kvalplatsen. Någon underskattning kommer inte att finnas. De leder serien och vi har allt att vinna.
– Det ska bli roligt att hans (Jonas Therns, reds. anm.) igen, det brukar bli bra fotbollsmatcher. Det ser vi fram emot, avslutar Magnusson.

Matchen spelas på söndag den 15 november klockan 17:00 och sänds på SportExpressen Play!