Favoriterna Ljungskile SK tar emot Lindome GIF i premiären

Favoriterna Ljungskile SK tar emot Lindome GIF i premiären

Under torsdagsförmiddagen gick årets upptaktsträff av stapeln på Society Works i Solna. Tränarna höll med Svenska Spel om vilka som bär favoritskapet inför säsong. 

Dagen inleddes med lite nyheter från Ettanfotboll, bland annat presenterades den nya ligabollen som rullas ut på planerna den här säsongen. Ordförande Johan Englund informerade också om det nya samarbetet med Everysport Media Group, mer om det här.

Division 1 Norra 2019

Division 1 Norra 2019

Inför dagen hade Svenska Spel meddelat sina odds, där kunde vi se att Carlstad United BK och Akropolis var tippade som favoriter i den norra serien – något som tränarna stämde in i.

– Vi är ett bra lag och har som målsättning att förbättra prestationen från den förra säsongen. Med andra ord siktar vi såklart mot de högre positionerna, berättar Carlstads tränare Ted Waltersson. 

Division 1 Södra 2019

Division 1 Södra 2019

Även i den Södra serien så följde tränarna upp med att stämma in i Svenska Spels tro om att Ljungskile kommer stå som seriesegrare i november – tätt följt utav fjolårstvåan Oskarshamn.

Efter fjolårets resultat är det logiskt att vi är en av favoriterna för vi har inte förlorat så mycket spelare och truppen är således likvärdig gentemot förra säsongen. Men jag tycker att det alltid är bra att man har lite press på sig, kommenterar Oskarshamns AIKs nya huvudtränare John Allen. 

Hela upptaktsträffen sändes på Ettanplay.se – Ni kan se den i repris här nedan.