Konferencier Christoffer Ekmark intervjuar Mattias Lindström och Pierre Krantz.

Konferencier Christoffer Ekmark intervjuar Mattias Lindström och Pierre Krantz.

Under tisdagen ägde vår årliga upptaktsträff rum. Efter att alla tränarintervjuer är genomförda kan vi konstatera att tränarna instämmer i Svenska Spels favoriter. Västerås SK och Syrianska FC i Norrettan och Mjällby AIF är storfavoriter i Söderettan. 

Dagen inleddes med nätverksträff för tränarna, vi hade P18-förbundskaptenen Viktor Eriksson på plats som presenterade hur man på Svenska Fotbollförbundet arbetade med ungdomslandslagen – och hur de höll sig uppdaterade på talangerna i Division 1-fotbollen. Efter det fick tränarna lite tid att mingla med varandra, något som var uppskattat. Det har genom åren lyfts fram att tränarna vill ha mer tid att ses och nätverka – och det fick vi till nu.

Viktor Eriksson från SvFF föreläste för tränarna Foto: Ettanfotboll

Viktor Eriksson från SvFF föreläste för tränarna

Efter lunch drog tränarintervjuerna igång, men innan dess presenterade vi Svenska Spels odds för fotbollssäsongen 2018. De höll väntat Västerås och Syrianska i toppen av Norrettan medan Mjällby förmodligen kvalar in som den största förhandsfavoriten i Division 1 på många år. Svenska Spels oddssättare motiverade deras förhandstips med följande citat:

Vi tror seriesegern står mellan storsatsande Västerås och Syrianska. Främsta utmanare tror
vi blir Assyriska, Akropolis och även Nyköping ser vi som ett lag för toppen. Längre ner i tabellen finns ju även kampen om vilket lag som är bäst i Örebro, vi tror Karlslund men det lär bli tufft.” 

”Man kan konstatera att det var länge sedan vi hade en så klar förhandsfavorit som
Mjällby i år. Man har visserligen tappat några viktiga spelare från fjolåret, men man har också
fått en del starka namn – och resultaten på försäsongen imponerar riktigt mycket”

Om ni vill fördjupa er i samtliga odds från Division 1-serierna läser ni mer om dem här.

Det var kanske inte helt oväntade favoriter som angavs, det blev än tydligare när tränarna fick säga sitt. Enda placeringen de inte höll med om var Ljungskile som tvåa i Söderettan, där ville tränarna i den södra serien hellre placera Utsikten. Utsiktens tränare, Pierre Krantz, var för övrigt den enda som stack ut hakan och vågade tro på sitt eget lag som seriesegrare.

Tränarbilden för Division 1 Norra 2018 Fotograf: Jacob Nyremark

Tränarbilden för Division 1 Norra 2018
Fotograf: Jacob Nyremark

Tränarbilden för Division 1 Södra 2018 Foto: Jacob Nyremark

Tränarbilden för Division 1 Södra 2018
Foto: Jacob Nyremark

Det blir än lättare att följa serierna i år då vi skapar ett abonnemang för ALL Division 1-fotboll!

Nytt för i år blir att supportrarna har en möjlighet att teckna ett månadsvis abonnemang på Ettanplay. För 159 kronor/månad får man tillgång till allt material från Division 1-fotbollen. Om man ändå föredrar att se enstaka matcher framför ett abonnemang kan man, precis som man kunde göra under förra året, se varje enskild match till en kostnad av 89 kronor/match.

Genom att välja sitt favoritlag när man köper abonnemang på Ettanplay finns också en unik möjlighet att stötta laget ekonomiskt. För att köpa: https://www.ettanplay.se/abonnemang.

Missade ni livesändningen från upptaktsträffen? Ingen fara, reprisen finner ni nedan.