När serien vänder ligger Qviding på jumboplatsen i söderettan, en plats som de förfogat över under merparten av vårsäsongen. Tränare Bosko Orovic är ändå fortsatt positiv och tror att den negativa trenden kommer att vända för laget under höstsäsongen. 

*****

Halva serien är nu spelad och ni ligger för närvarande på jumboplatsen, vad har du att säg om er vårsäsongen?

DSC_7783Prestationsmässigt tycker jag faktiskt att vi gör det väldigt bra, även om första halvleken mot Lund senast inte var så bra. Resultatmässigt behöver vi skärpa till oss för i slutändan är det ändå resultaten som räknas.

I matchen mot Lund skulle ni kunna leda med två bollar redan efter tjugo minuter är det lite så er vår har varit?

Ja, fast stundtals har det säkert varit tio gånger värre också.

Hur ska ni bryta den negativa trenden då?

Vi får bara fortsätta jobba på. Fotboll går ut på att göra mål och vinna matcher men om vi har ett bollinnehav i hemmamatcherna på 70-80 % och skapar en massa chanser men bränner dem alla – förr eller senare måste det släppa för oss. Det vore en helt annan sak om man inte skapar chanser, men det är ju precis vad vi gör hela tiden – skapar chanser.

Är det inte alltid en risk att det sätter sig i bakhuvudet på spelarna när det börjar gå dåligt för laget?

Jag arbetar otroligt mycket med spelarna när det gäller det här, vi pratar hela tiden om att det bara är att fortsätta och fortsätta. Ser man på matchen här mot Lund nu i söndags så ligger vi på en jumboplats i serien, ligger under med 2-0 i halvtid men går ut och gör två mål i andra halvleken och tar en poäng. Det är en stor styrka av laget att plocka en poäng där och jag tycker att vi visar rätt karaktär de sista 45 minuterna.

Det sägs att det brukar räcka med 30 poäng för att klara av ett nytt kontrakt i division ett, vad tror du om det?

Det är en knepig serie i år, där finns lag som inte vinner på ett par omgångar och som sen vinner igen, det är väldigt jämnt i år och jag har svårt att tro att det kommer behövas 30 poäng för att hålla sig kvar.

Slutligen, var tror du att Qviding slutar när vi summerar höstsäsongen?

Jag tror att vi slutar på en åttonde eller nionde plats i serien.

*****

Närmast för Qviding väntar returmatchen mot Lunds BK hemma på Valhalla under lördagen, efter det bortamatch mot LB07 innan ett välbehövligt uppehåll stundar.