Jimmy Fors (mitten) med William Kenndal och Axel Fällman 2015. Foto: Fotboll på riktigt

Jimmy Fors (mitten) med William Kenndal och Axel Fällman 2015.
Foto: Fotboll på riktigt

Organisationen Svensk Elitfotbollsförening Ettan byter namn till Ettanfotboll, som man har kallats för i folkmun i flera år. – Ett naturligt steg för oss att gå, säger Jimmy Fors.

När seriesystemet ritades om för tio år sedan så skapades Svensk Elitfotbollsförening Ettan för att vara en sammanhållande länk för alla klubbar hemmahörande i Division 1-fotbollen i Sverige. Eftersom det till namnet låter väldigt likt SEF (Svensk Elitfotbollsförening) så har man för det mesta kallat SEFE för Ettanfotboll och just därför är namnbytet inte så konstigt.

– Nej, det känns som ett naturligt steg för oss att gå. Det är ofta man förväxlar organisationerna och jag tror också det många gånger stjälpt mer än det hjälpt när det kommer till samarbeten mellan oss och SEF, menar Jimmy Fors, Marknad- och Kommunikationschef på Ettanfotboll.

– Det är också en större igenkänningsfaktor med Ettanfotboll och det faller rätt för både oss och våra medlemsklubbar. Folk kallar oss för Ettanfotboll och ser man till vår hemsida så har den i alla år haft just Ettanfotboll.se som webbadress, så det känns bara bra med namnbytet.

Ettanfotbolls Per Larsson delar ut ungdomsbonus till Umeå FC 2013.  Foto: Bjarki Tordarson

Ettanfotbolls Per Larsson (t.v) delar ut ungdomsbonus till Umeå FC 2013.
Foto: Bjarki Tordarson

Namnbytet har varit uppe för diskussion under flera år men det var först på årsmötet i mars som medlemmarna i Ettanfotboll, dåvarande SEFE, röstade genom förslaget att styrelsen skulle genomföra namnbytet. Nu har man gjort det och således är det Ettanfotboll som kallar till möte för Division 1-klubbarna framöver, något som gör vår ordförande mer än bara glad.

– Det började diskuteras ett namnbyte redan för fem-sex år sedan och bakgrunden till det är att vi lättare vill synas och höras i den konkurrens som finns i det stora brus som finns idag. Vi hade dialogen uppe på vårt årsmöte i våras och då röstade våra klubbar själva igenom det här och beskedet om att det är klart tror jag kommer uppskattas av alla då det är fler som känner sig familjära med Ettanfotboll, kommenterar ordförande Per Larsson vårt namnbyte.

För frågor rörande Ettanfotbolls namnbyte kontakta Per Larsson eller Jimmy Fors.