Ikväll 18:00 visas matchen mellan Dalkurd FF och Västerås SK på webben. Alla intäkter från matchen går till Kurdiska Läkarsällskapet för de drabbade människorna i Sinjar-området. Vill du vara med och hjälpa till att rädda liv, gör det genom att se på fotboll.

DFF-VSK 2

Med anledning av det stora vårdbehovet i flyktinglägren i irakiska Kurdistan är Kurdiska läkarsällskapet i Sverige (KLS) på plats för att ge vård till de behövande. För närvarande arbetar KLS flitigt för att igångsätta och bedriva en akutklinik där det största behovet finns. KLS saknar de ekonomiska förutsättningarna för detta och vädjar om er hjälp. Genom att titta på matchen som spelas mellan Dalkurd FF och Västerås SK ikväll, söndagen den 24/8, klockan 18.00 kan ni hjälpa till. Varje person som ser matchen bidrar till att ett barn med lunginflammation botas eller tre personer med uttorkning behandlas.

KLS är en religiös och partipolitiskt obunden organisation som arbetar för att hjälpa till i Kurdistan. KLS bildades av kurdiska läkare 1988, med anledning av de kemiska attackerna mot staden Halabja. Sedan dess verkar KLS för att främja hälsa och sjukvård i Sverige och i Kurdistan. Läkare från KLS har deltagit med frivilliga insatser i flyktinglägren för Rojava (flyktingar från Syrien) sedan år 2012 och för Wan (Östra Turkiet) år 2011. Verksamheten har finansierats genom donationer från medlemmar och läkarna har betalat sina egna resekostnader. Om ni vill veta mer om organisationen kan ni besöka deras hemsida.