Per Karlsson i en match mellan Falkenbergs FF och Hammarby IF i allsvenskan 2019. Foto: Bildbyrån

Det blev ingen kontraktsförlängning för Falkenbergs trogne allt-i-allo. Istället vänder Per Karlsson blicken mot Ettan och tillbaka till Tvååkers IF. Föreningen får, i Karlsson, in en rutinerad spelare och mittbacken blir en i raden av namnstarka värvningar som har anslutit till Ettan under vintern. 

Per Karlssons fotbollskarriär började i moderklubben Vinbergs IF. Efter att ha tagit klivet upp på A-lagsnivå i föreningen blev han 2011 värvad till Tvååkers IF för spel i division 2. Två år senare blev mittbacken värvad till Falkenbergs FF och där skulle han få vara med om en speciell resa. 2013 vann man superettan och tog klivet upp till allsvenskan, åren därpå höll man sig kvar i allsvenskan fram till 2016 då laget åkte ur. 2018 tog man återigen klivet upp till allsvenskan och säsongen 2019 klarade man sig kvar strax ovanför kvalstrecket.

– Det var en jäkla resa, mitt första år vann vi superettan och höll oss kvar i allsvenskan mot alla odds. Det är en resa som klubben aldrig har gjort innan, säger Karlsson till Ettanfotboll.

Nu är det dock dags för en ny resa i Ettan tillsammans med Tvååkers IF. Karlsson är som sagt bekant med föreningen sedan tidigare, däremot har han aldrig spelat i Ettan i tidigare, men han har en bild av vad som väntar honom.

– Jag har aldrig spelat i Ettan men bilden är att det är en tuff serie med många bra spelare. Det är en bra serie att synas i och att utvecklas i. Det finns många ambitiösa, duktiga talanger i Ettan.

Hur känns det att vara tillbaka i Tvååker, vad var det som vägde in i valet att gå till en klubb i Ettan?

– Jag fick ju inte förlängt med Falkenberg, men sen för ett halvår sedan köpte jag hus och flyttade till Tvååker när familjen blev större. Det blev väldigt smidigt, det är nära och bra och jag vet vilken klubb det är.

Under tiden i Falkenberg har Per Karlsson spelat nästan överallt på planen. Vi har fått se honom som mittback, ytterback och central mittfältare. Själv föredrar han att spela centralt i banan som mittback även om han är väldigt allround.

– Det har blivit så att jag spelat i hela backlinjen och på mittfältet centralt, men jag tycker att jag är bäst centralt i banan som mittback.

– Jag är rätt så bra i positionsspelet defensivt och är stark i huvudspelet, sen har jag en bra passningsfot också. 

Har du några förväntningar eller målsättningar inför den kommande säsongen?

– Jag ser verkligen fram emot säsongen för att se hur vi kan utvecklas som lag. Vi har en ung trupp med många duktiga talanger och jag ser extra fram emot att se dem i början av deras karriärer och att med min erfarenhet kunna hjälpa dem. 

– Det finns väl ingen riktig målsättning uttalad, men man vill alltid bli bättre än förra året.

När det är dags att runda av intervjun avslutar Karlsson med en uppmaning till publiken i Ettan.

– Jag hoppas att folk tar sig till arenorna och tittar på matcherna live! Jag tror att det blir bra fotboll, underhållande och kul.