180823 Konstantinos Panagopoulos. Foto: Dennis Ylikangas / Bildbyrån / Kod DY

Karlstad BK och Carlstad United blev IF Karlstad Fotboll i en satsning som skulle ta Karlstadsfotbollen till superettan. 
Istället blev det en tuff inledning av Ettan norra där laget har varit djupt inblandade i bottenstriden, men lagets nya tränare, Konstantinos Panagopoulos, har en god känsla när man tar emot Nyköpings BIS på söndag.
– Jag tror på och jag litar på mitt lag och mina spelare och min känsla inför söndagens match är positivt, säger tränaren till Ettanfotboll.se.

Efter en säsongsinledning som såg laget inblandade i bottenstriden fick tränarparet Hans Prytz och David Ekelund gå. In kom Konstantinos Panagopoulos, årets tränare i Ettan 2019 och mannen som tog Akropolis till superettan för första gången i föreningens historia.
För Panagopoulos blev den första uppgiften att anpassa spelet till en ny idé.
– Jag tycker att laget gjorde en del bra matcher i början men att de allt eftersom hamnade i en tuff period med dåliga resultat. Vi har varit tvungna att göra några förändringar i linje med mitt sätt att tänka kring spelstil och så vidare.
– Jag känner till de flesta spelarna, det är kvalitetsspelare men vi måste agera som ett lag, inte individuellt.

Senast tog laget en tung bortaseger mot IF Brommapojkarna. 1-0 i den 85:e matchminuten och tre poäng hem till Karlstad. Tre poäng som fick laget att lyfta i tabellen (till plats tolv med tolv poäng) samtidigt som det ger utrymme för andrum.
– Det var en viktig seger mot ett starkt lag och en tuff bortamatch för oss. Spelarna jobbade så hårt med att vara fokuserade på matchplanen och jag är tillfredsställd med deras beteende på planen.
– Tre värdefulla poäng som vi måste bygga vidare på. Det handlar inte alltid bara om slutresultatet utan också om vägen dit. Vi vann även tid, vi behöver tid för att uträtta saker samtidigt som vi förstås behöver poängen.

171111 Konstantinos Panagopoulos. Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN / Cop 104

Nu möter man återigen Nyköpings BIS som man förlorade mot med 3-2 i bortamötet i juli. Det är dock ingenting som skrämmer Panagopoulos för han har förtroende för sina spelares förmåga på planen.
– Det kommer att bli ännu en tuff match. Jag har kollat på dem (Nyköping, reds. anm.) men jag kommer att försöka vara helt fokuserad på spelarna i mitt lag. Vi jobbar med en ny formation, vi kommer försöka vara totalt kompakta i båda faserna av matcherna, offensivt som defensivt. Vi behöver behålla bollinnehavet mer och vi behöver vara disciplinerade. 
– Jag tror på och jag litar på mitt lag och mina spelare och min känsla inför söndagens match är positiv, avslutar Panagopoulus. 

Nyköpings BIS ligger näst sista i Ettan norra på plats 15 med sju poäng.

Matchen spelas på söndag den 16 augusti klockan 16:00 och sänds på SportExpressen Play!