200621 Jubel och Depp efter mål 1-0 av Sylvias Robin Frej på övertid av Sylvias Robin Frej under fotbollsmatchen i Division 1 norra mellan Sylvia och Karlslund den 21 juni 2020 i Norrköping. Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN / COP 102 / PH0007

En högintressant match stundar i omgång 5 av Ettan norra när serieledande IF Sylvia välkomnar Superettan-satsande IF Karlstad Fotboll. 

IF Sylvia har under säsongsinledningen överraskat när man tagit fyra raka segrar. Fjolårsnian leder Ettan norra där man står ensamma på tolv poäng efter vinster mot IFK Luleå, Täby FK, Karlslunds IF och Nyköpings BIS. Till Ettanfotboll.se säger lagets tränare, Rickard Johansson, följande inför matchen:
– Känslan är såklart god men att vi leder serien är inget vi tänker på, vi jagar inte resultat på det sättet utan jobbar med vår prestation. Att titta tabell gör man efter 30 omgångar!

Lagets framgång tillskriver han träningskulturen som råder inom föreningen och Johansson lyfter fram en kämparanda hos spelarna samt en bredd av olika kvaliteter i truppen, dessutom kör man sällan återhämtningspass utan det är full fart med tuffa träningar hela tiden. Och fokus ligger på lagets prestation, menar han.
– Vi fokuserar mer på prestation och vill stå för vår offensiva fotboll mer än att jaga resultat! Det blir inte samma press, säger Johansson.

När matchen senare idag, tisdag, blåses igång ser tränare Johansson dock Karlstad som favoriter, trots det egna lagets framgångsrika start.
– Karlstad är såklart favoriter med sin uttalade målsättning att nå Superettan och den satsningen som de gör men vi tar oss an matchen på samma sätt som vi gör mot alla motståndare, vi spelar alltid på samma sätt!

Värmlänningarna, å sin sida, har inlett säsongen något haltande. Efter två kryss mot IFK Haninge och Sollentuna FK föll man mot Sandvikens IF på bortaplan i omgång 3. Om inledningen säger IF Karlstad Fotbolls tränare David Ekelund följande:
– Speciell såklart, som för alla. Tittar vi på matcherna borde vi vunnit de två första matcherna i alla fall. Men oförmågan att göra mål på de chanser vi skapade gjorde att det blev två oavgjorda istället. Sen en tuff match mot Sandviken där vi inte nådde upp i nivå, och så en seger senast.

Och segern kom när man mötte Vasalunds IF på hemmaplan. Med övertygande 3-0 var säsongens första viktoria säkrad. Kanske kom den också väldigt lägligt inför matchen som nu väntar.
– Segern var viktig, framförallt för att känna att vi är på väg åt rätt håll. Känslan efteråt är bra, mest för att vi gjorde en riktigt bra laginsats även om spelet inte klickade hela vägen.

Inför kvällens match är siktet inställt på samma mål som alltid – tre poäng.
– Vi går in i matchen med samma inställning som alltid. Vi går för seger, avslutar Ekelund.